Nie jesteś zalogowany.
piątek mi niestety nie pasuje,a sobota tylko puźne popołudnie powód? w te dni mam praktyke ale wyrażam chęć przybycia;)
Jako, że nikt specjalnie nie przejął się moja propozycją to ją ponawiam. Co wy na to, żeby szczegóły ustalić na ircu? Będzie szybciej i wygodniej.
Mówisz, że masz praktyki i interesuje Cię godzina popołudniowa, myślę też, że wolałabyś jechać z grupą z Rybnika, zajrzałem więc w rozkład jazdy PKP i wychodzi na to, że w sobotę jechalibyśmy pociągiem o godzinie 14:29 i w Katowicach bylibyśmy na godzinę 15:37, czyli mielibyśmy około 45 minut na dotarcie na miejsce spotkania, czyli nie powinno być problemów. Zastanawiające natomiast jest to, kiedy chcesz wrócić z Katowic, ponieważ jak wynika z profilu jesteś nieletnia, powinnaś więc wybrać się z opiekunami (to samo dotyczy się pozostałych "under 18"), nie wiem do końca jakie są uregulowania prawne w tej kwestii, chociaż będą tam ludzie trochę starsi "over 20" (w tym i ja), więc pełnoletni, (przynajmniej w teorii, a w praktyce rożnie to bywa) to może być problem z osobami nieletnimi chcącymi zostać do późna/na noc, myślę, że możemy "młodzież" trochę przypilnować, ale nikt nie będzie brał za nich odpowiedzialności.
Wracając do dojazdu z Rybnika do Katowic, mogę zatroszczyć się, aby dojechała grupa w miarę zorganizowana, żeby nie było problemu z dojściem do celu dla osób nieznających miasta (wystarczy, że wyjdzie po nas jedna osoba).
Pociąg najlepszy jest o godzinie 14:29, jedzie godzinę i osiem minut i na miejscu jest o 15:37, proponowałbym więc spotkanie o godzinie 14:15 na Dworcu PKP przed wyjściem na perony, zainteresowani wymieniliby sie na priv'ach numerami telefonów.
Koizumi: No my nic o piątku nie mówiliśmy , oficjalnie jest w sobote - poźnym popołudniem.
"powinnaś więc wybrać się z opiekunami (to samo dotyczy się pozostałych "under 18")"
Organizator nie ponosi żadnych konsekwencji prawnych z tego tytułu , więc może wracać o której jej sie podoba, 17 lat to nie dziecko, wiec krótko mówiąc jak ktoś zamierza przyjechać z OPIEKUNAMI - to raczej odpada.
Barti: dobry pomysł, jednak IRC odpada, dla części ludzi może być kłopotliwe ściąganie go i konfiguracja, dlatego założyłem prosty chat na temat zjazdu, można na niego wejść i porozmawiać, uzgodnić bardziej "na żywo" niż przez forum.
Wystarczy tylko kliknąć na podany link i w szybki i bezproblemowy sposób można się dogadywać, link do pokoju można dodać do pierwszego postu.
Edit: będę siedział na tym chacie jak tylko będę miał włączony komputer, dlatego zapraszam ludzi chcących dołączyć do grupy z Rybnika do uzgodnienia organizacji wyjazdu, oczywiście wszystkich pozostałych także.
[cytuj]http://s1.polchat.pl/chat.php?_room=animesub[/quote]
Ostatnio edytowany przez BigBang (2007-11-27 21:13:34)
Wpadłbym na ten zlot ale już chyba za stary jestem na takie rzeczy i trochę głupio bym się czuł w towarzystwie niepełnoletnich a na przyzwoitkę się nie nadaję. Poza tym napiłbym się piwska jakby już doszło do zlotu więc auto odpada, a autobusami nie chce mi się tłuc. Chyba że jak ktoś wcześniej napisał o przyjeżdzie do Sosnowca to już bardziej. A jak już będziecie w Katosach to polecam Zero Instytut (bodajże Gliwicka 20). Knajpa mojego znajomego, jeszcze nie do końca otwarta, bez koncesji (własne trunki:)) ale muza lepsza bo na żywo (pewnie będzie koncert). Zastanawiam się jeszcze nad pojawieniem się ale nie uśmiecha mi się być nestorem zlotu:).
Koizumi: No my nic o piątku nie mówiliśmy , oficjalnie jest w sobote - poźnym popołudniem.
"powinnaś więc wybrać się z opiekunami (to samo dotyczy się pozostałych "under 18")"
Organizator nie ponosi żadnych konsekwencji prawnych z tego tytułu , więc może wracać o której jej sie podoba, 17 lat to nie dziecko, wiec krótko mówiąc jak ktoś zamierza przyjechać z OPIEKUNAMI - to raczej odpada.
Czemu odpada? Przecież opiekun może być w wieku 18 lat. Wystarczy, żeby był pełnoletni
Bo to ma być zlot ludzi zainteresowanych tematem a nie zlot dzieciaków z opiekunami aka. wycieczka szkolna
Już wole żeby sami sobie przyszli bez opiekunów. W razie czegokolwiek odpowiadac beda rodzice ;]
obecnie 4 osoby siedzą na czacie i czekaja na dalszych uczestników w celu obgadania spraw organizacyjnych (wyjazd, plan wycieczki itd.)
Ostatnio edytowany przez CloudSSJ (2007-11-27 22:42:42)
[cytuj]Jakbyś czytał 1 post to byś wiedział ;] i dał swoją również.[/quote]
ja a zapamietasz wszystkie twarze i bedziesz wyszukiwac w tlumie ? Lepiej sie wymienic nr kom
[cytuj]Jakbyś czytał 1 post to byś wiedział ;] i dał swoją również.
ja a zapamietasz wszystkie twarze i bedziesz wyszukiwac w tlumie ? Lepiej sie wymienic nr kom
Ja wiem jak wyglądają 2 osoby:)
~turunks: nikogo nie będę szukał ale w ten sposób będziecie mogli się rozpoznać. Przyjdę na zlot i podam sie za kogoś innego albo w ogóle nie powiem kim jestem... nie pomyślałeś o tym?
[cytuj]Przyjdę na zlot i podam sie za kogoś innego albo w ogóle nie powiem kim jestem... nie pomyślałeś o tym?[/quote]
no tak to by było straszne ...tylko jaki by to mialo cel ? Pozatym podawanie sie za kogos innego by mialo krótkie nogi
to nie zmienia faktu że można sie nie przedstawić a reszta nie ma jak zweryfikować kim on jest.
jak ktos nie chce sie przedstawiac to po co na spotkanie przychodzi ? Przeciez w ten sposób bedzie wyalienowany z grupy...
Witam wszystkich dobry pomysły z tym zlotem ale szkoda ze na pierwszego grudnia bo nie dam rady sie wyrwać stąd ale nawet jak by bylo 8.12 to niedałby rady a wiec życze wa wszystkim miłej zabawy :):)
jak ktos nie chce sie przedstawiac to po co na spotkanie przychodzi ? Przeciez w ten sposób bedzie wyalienowany z grupy...
Turunks ma racje. Poza tym szczerze wierze, że ludzie, którzy przyjdą będą normalni i nie będą cyrków odstawiać. A jak ktoś chce i ma potrzebę niech da swoje zdjęcie i tyle.
Ostatnio edytowany przez Barti (2007-11-28 17:12:58)
LUDU ANSI WSZEM I WOBEC CHCIAŁBYM OGŁOSIĆ DWIE WIADOMOŚCI JEDNĄ DOBRĄ, DRUGĄ ZŁĄ:
1. (zła) ekipa imprezowa 1 XII 2007 wybywa z akademików i nic sie nie organizuje wynika to z tego, że będą w ciągu imprez andrzejkowych, przykro mi :/
2. (dobra) został wybrany zwycięzca przetargu na projektanta Stadionu Narodowego
na to wyglada