#21 2007-12-04 23:29:36

Dranzeer
Użytkownik

Odp: Anime na komórke- z polskimi napisami

hehe fajna sprawa z tym na nudnych zajęciach ;p ja mam Samsung SGH L-760  i w miare ładnie to wygląda.. ale co do napisów jednak są zastrzeżenia troche ciężko odczytac czasem.

#22 2007-12-04 23:35:58

tymek88
Użytkownik

pozniej zaprezentuje jeszce jak to wszystko wygglada smile_big tal do wglądu wszystkich jezor tylko musze aparat znalesc..

Co do tekstu.. hmm zawsze mozna go jeszce zwiekszyc.. jesli ktos chce ;P

#23 2007-12-04 23:45:07

Kilgur
Użytkownik

tymek88 napisał:

... ale jak wgrałem na pamiec telefonu i z niej chciałem oglądać to aniem juz sie zacinało.. systematycznie co pare sekund było przycięcie.

wszystko zalezy od pamieci, sa tanie i wolne i drogie i szybkie ja mam bodajze sandiska czy jakos tak smile wybulilem z 30% wiecej, ale pamiec jest bardzo szybka i wszytsko ladnie smiga, koles mial tansza pamiec i mu w telefonie starsznie wszytsko kiepsko ochodzilo smile Jesli chodzi o pamiec telefonu to w starszych modelach sa pewnie wolniejsze pamieci smile

Ostatnio edytowany przez Kilgur (2007-12-04 23:46:10)

ara ara...

#24 2007-12-05 00:11:55

dulu
Moderator

Jutro mam fajne lekcje, więc pomyślałem, że może i ja coś sobie wrzucę na tela:P
Moje pytanie nie powinno odbiegać od tematu, więc; czy są jakieś plejery na telefon? Mam k550, a ten model niestety nie posiada żadnego odtwarzacza wideo, nie da się odtworzyć pliku multimedialnego w 'odtwarzaczu muzyki:P', niby nic, a jednak, po włączenia mam taki cholerny przycisk stop, przy którym nie da się oglądać...:)

#25 2007-12-05 00:17:47

Klapo
Użytkownik

Menu => Rozrywka => ...
Tu nie masz? do video?

klapos.png

#26 2007-12-05 00:21:29

dulu
Moderator

Baka, baka dulu, oj,oj, mam[baka]
Klapo, dzięki, gdyby ktoś mi tego nie powiedział, to pewnie szukałbym plejera po necie...

Ooo, mam wyświetlacz 220x176, spróbuje zrobić '[Songoku] Shigurui 01', jak się uda, to wam wrzucę:)

#27 2007-12-05 00:38:42

rexo
Użytkownik

No więc zgrałem na telefon - k700i i powiem, że jakość dobra, napisy widać, choć mogły by być większe - czasami są niewyraźne smile.
Natomiast wydaje mi się, że za dużo zajmuje jezor. Wg. moich kalkulacji rozmiar nie powienien przekraczać 22 - 25 MB.
Do tego dość słaba jakość dźwięku smile.
Dużo przyjemniej oglądać się będzie na rozdzielczości 320 x 240 smile, lecz wtedy trzeba skopresowac w nowej rozdzielczości.
Pomysł naprawde fajny, zobaczymy co z tego wyjdzie smile.

#28 2007-12-05 00:45:08

Klapo
Użytkownik

[cytuj]Pomysł naprawde fajny, zobaczymy co z tego wyjdzie .[/quote]

Ba! a jutro na necie
News z calego swiata!!

Polak ****** zalozyl strone z Anime na komórkę!! dostepne sa wersje z/bez napisow. A takze z lektorem!

xD
ahh ta wyobraznia.

[cytuj]Klapo, dzięki, gdyby ktoś mi tego nie powiedział, to pewnie szukałbym plejera po necie... [/quote]
Nie ma problemu:p

[cytuj]No więc zgrałem na telefon - k700i i powiem, że jakość dobra, napisy widać, choć mogły by być większe - czasami są niewyraźne . [/quote]

Sa niewyrazne, i niestety beda ;p
Ale nie mozna narzekac;]

Ostatnio edytowany przez Klapo (2007-12-05 00:49:42)

klapos.png

#29 2007-12-05 00:59:38

KAT
Użytkownik

Bleeee ale lipa ze moja k320i nie ma opcji dokupienia pamiatki ;P Sam z checia na wykladach bym sobie poogladal ;P W ogole k320i to biedny telefon ;P

#30 2007-12-05 01:07:11

Klapo
Użytkownik

ja teraz mam k600i i to samo.. ale k800i juz jest prawie moje ;d

klapos.png

#31 2007-12-05 01:27:20

dulu
Moderator

Hmm, hardki z małym tekstem się nie nadają:P
[URL=http://www.vpx.pl/grafika,29574.html]ml29574d75741b309bf39d3ef6be3b23990eeaf160512.jpg[/URL]
Ale nie poddam się:P

#32 2007-12-05 06:48:34

DiamondBack
Użytkownik

andragonis napisał:

Jaki polecacie konwerter do kodowania avi do mp4? Tak aby ładnie hulało na komórce.

"Super" - było już na forum w podobnym temacie gdzie go znalesc

[cytuj=Freeman]Dla mnie "wygoda oglądania" oznacza co innego zatem.

ty w ogóle masz dziwne podejście do świata. Dłuższa podróż, brak czasu by usiąść spokojnie przy kompie (i wiele powodów których nawet nie będę starał ci się wytłumaczyć) to czemu nie wrzucić sobie oglądanej właśnie serii na koma? To takie dziwne?
dla przykładu pokaże screen z filmu jaki ostatnio konwertowałem - Zeitgeist
Zeitgeist.DVDRip.XviD.avi_003336883.jpg
to jest akurat screen z avi ale nic nie stoi na przeszkodzie by był tam i mp4

słuchaweczki w uszy by nikomu nie przeszkadzać i wygodnie oglądasz następne odcinki
ej

sr1.jpg sr2.jpg
Przy robieniu hardsubow minimalna rozdziałka to 320x240 by napisy były widoczne. Jednak do 176x208 potrzebny jest już symbian i smartmovie.

Ostatnio edytowany przez DiamondBack (2007-12-05 09:22:24)

Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/

#33 2007-12-05 11:24:48

Freeman
Użytkownik

DiamondBack napisał:

ty w ogóle masz dziwne podejście do świata. Dłuższa podróż, brak czasu by usiąść spokojnie przy kompie (i wiele powodów których nawet nie będę starał ci się wytłumaczyć) to czemu nie wrzucić sobie oglądanej właśnie serii na koma? To takie dziwne?

Żeby sobie nie popsuć przyjemności z oglądania może?
Oglądanie anime na komórce (bądź nie) to jest przejaw "podejścia do świata"?
Poza tym znowu coś tam sobie roisz. Pisałem wyraźnie, że mówię o swoim zdaniu na ten temat i nikomu nic nie narzucałem, a u ciebie jak zwykle już "nie będę nawet starał się ci tego wytłumaczyć". Na szczęście, jak mówiłem, to nie mój problem.

DiamondBack napisał:

słuchaweczki w uszy by nikomu nie przeszkadzać i wygodnie oglądasz następne odcinki

Być może dla ciebie to jest "wygodne" oglądanie, dla mnie nie. Podobnie jak kinówki, "dvd ripy" w rmvb itp. To wszystko. Przecież nikt nikomu nie zabrania ich oglądać.

#34 2007-12-05 12:35:41

s0n1c
Użytkownik

DiamondBack napisał:

sr1.jpg sr2.jpg
Przy robieniu hardsubow minimalna rozdziałka to 320x240 by napisy były widoczne. Jednak do 176x208 potrzebny jest już symbian i smartmovie.

Spoko rozdzialka, tylko czy znasz telefon komorkowy z przekatna ekranu powyzej 4"... (w kazdym razie tyle zajmuja mi te obrazki na monitorze).

KiXBu

#35 2007-12-05 13:16:20

tymek88
Użytkownik

hmm to ne jest najmniejsza rozdziałka z jaka mozna oglada na fonie oczkod
Teraz ide aparat kupic xD jak wroce to pokaze jak  to jeszce moze wygladac jezor (z ytm ze odcinek wychodzi wtedy około 40-50 mb)

Poza tym nie wiem czy tylko u mnie .. ale filmiki z z rozdziłką wiekszą np. tą w/w nie chodzą.. ;p

#36 2007-12-05 13:36:00

Starfox
Użytkownik

Fajna sprawa, ale PSP lub NDS lepiej nadają się do oglądania anime:] Niektóre grupy chyba nawet wypuszczają wersje pod te konsolki:]
Gundam 00 np. oglądałem na NDS i jakość była więcej niż zadowalająca, chociaż wszystko zależy od możliwości kodera...

#37 2007-12-05 13:53:16

Suchy
Użytkownik

Pare rzeczy wiec do wyjasnienia.

Po pierwsze 3gp nie jest bezpośrednio w ŻADEN sposób związany z jakością.
To tylko kontener.

Po drugie póki mamy multum komórek obsługujące najróżniejsze rozdziałki i formaty to trzeba by może jednak z tym poczekać, bo inaczej trzeba by robić kilka wersji pod różne komórki.

Po trzecie odnośnie oglądania na kom, to zgadzam się, że to despoeracja. Wyjątkiem może być chęć pokazania komuś czegoś ciekawego (jak np własnei ja chciałem kumplowi z PŁ pokazać Dunhama), lub jakaś dłuuuga podróż w czasie której nei ma co robić. Znacznie bardziej jest sens już ogląać na NDS i PSP jak to Starfox wspomniał.

#38 2007-12-05 14:56:59

DiamondBack
Użytkownik

[cytuj=Freeman]Oglądanie anime na komórce (bądź nie) to jest przejaw "podejścia do świata"? [/quote]
tobie naprawde trzeba wszystko wykladac jak krowie na rowie bo jak sie napisze cos uogólniając to już nie łapiesz.
Masz dziwne podejscie bo na wszystko jestes na nie. Mam wrazenie ze nic poza SE K300 nie widziałeś. Można na komie oglądać z przyjemnościa Anime i wcale nie mniejszą niz na kompie (o ile ma sie odpowiedni telefon)

[cytuj=Freeman]Być może dla ciebie to jest "wygodne" oglądanie, dla mnie nie. Podobnie jak kinówki, "dvd ripy" w rmvb itp. To wszystko. Przecież nikt nikomu nie zabrania ich oglądać.[/quote]

rmvb jak i 3gpp były pierwotnie przeznaczone do streamingu i ja równiez jakoś za tymi formatami nie przepadam.

[cytuj=s0n1c]Spoko rozdzialka, tylko czy znasz telefon komorkowy z przekatna ekranu powyzej 4"... (w kazdym razie tyle zajmuja mi te obrazki na monitorze).[/quote]
Wyświetlacz jest mniejszy 2,4 cala oczkod tylko pixele sa znacznie bardziej upakowane co za tym idzie obraz jest bardziej ostry

[cytuj=Suchy]Po pierwsze 3gp nie jest bezpośrednio w ŻADEN sposób związany z jakością.
To tylko kontener[/quote].
3gp jest ograniczone rozdziałką więc w jakiś tam sposób jest związany z jakością. Ograniczenie jest również jeśli chodzi o dźwięk (amr lub awb)

Jest wiele telefonow gdzie mozna uzyskac znacznie wiecej niz to co oferuje psp

Ostatnio edytowany przez DiamondBack (2007-12-05 15:02:29)

#39 2007-12-05 15:57:29

Freeman
Użytkownik

DiamondBack napisał:

Masz dziwne podejscie bo na wszystko jestes na nie.

Rojeń ciąg dalszy. Tylko się cieszyć, że sam nie mam takich problemów (z twoich się w żadnym wypadku nie cieszę, wręcz przeciwnie). Cieszę się za to bardzo, że nie na wszystko jestem na "tak".

DiamondBack napisał:

Mam wrazenie ze nic poza SE K300 nie widziałeś.

Ja mam wrażenie, że w kinie nie byłeś. Ciekawe, czy tak samo trafne, jak twoje.

DiamondBack napisał:

Można na komie oglądać z przyjemnościa Anime i wcale nie mniejszą niz na kompie (o ile ma sie odpowiedni telefon)

Jak mówiłem, widocznie dla nas "przyjemność" ma inne znaczenia. Jestem w stanie zrozumieć, że komuś oglądanie anime na komórce sprawia przyjemność (w końcu kiedyś ludziom NGE w VivTV też przyjemność sprawiało), ale "z nie mniejszą niż na kompie"? (Mówiąc o kompie mam na myśli coś z przynajmniej 15" monitorem na którym jeszcze coś tam widać, powiedzmy). Nie wiem o jakich ty mówisz telefonach, ja od początku mówię o zwykłych komórkach i moim zdaniem oglądanie filmu na ekranie 240x320 to jest desperados. Zerknąć w ramach ciekawostki - OK. Ale "oglądać" - moim zdaniem to jest rujnowanie sobie "doznań estetycznych". To moja opinia, masz prawo się z nią nie zgadzać, tak jak ja z twoją.

#40 2007-12-05 16:11:18

DiamondBack
Użytkownik

Teraz w telewizji HD widać zmarszczki niektórym gwiazdom

powracając ja również wolę oglądać na czymś większym to chyba logiczne ale nie oznacza to, że oglądać Anime w komie to jakaś traumatyczna desperacja (chyba, że ktoś ogląda w 3gp), bo i to spelnia swoje zadanie tylko w mniejszej skali oczkod

Ostatnio edytowany przez DiamondBack (2007-12-05 16:13:58)

Stopka forum

© Animesub.info 2024