Nie jesteś zalogowany.
powracając ja również wolę oglądać na czymś większym to chyba logiczne ale nie oznacza to, że oglądać Anime w komie to jakaś traumatyczna desperacja (chyba, że ktoś ogląda w 3gp), bo i to spelnia swoje zadanie tylko w mniejszej skali
OK. Dla mnie nie spełnia, bo za dużo tracę z obrazu i dźwięku.
No fajny pomysł, ale ja jestem bardziej za mp4
Właśnie przeglądam mp4 i patrze, które mają fajne parametry video, żeby dobrze się oglądało poza słuchaniem tylko muzyki.
Jak sądzicie, takie coś styknie? Żeby naprawdę coś wiedzieć w tym anime, kolorki był i napisy widoczne =)
Pentagram Vanquish r touch (zobaczcie ;p)
Nie widziałem nigdy anime na niczym mniejszym niż monitor, więc ciężko mi jakkolwiek to z czymkolwiek porównywać :<
DiamondBack napisał:powracając ja również wolę oglądać na czymś większym to chyba logiczne ale nie oznacza to, że oglądać Anime w komie to jakaś traumatyczna desperacja (chyba, że ktoś ogląda w 3gp), bo i to spelnia swoje zadanie tylko w mniejszej skali
Proszę specjalnie dla ciebie wrzuciłem opening z gry School Days i powiedz co jest nie tak z dźwiękiem?
http://chomikuj.pl/symbianonline/ansi/SDOP1.wmv.MP4
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
Freeman napisał:DiamondBack napisał:powracając ja również wolę oglądać na czymś większym to chyba logiczne ale nie oznacza to, że oglądać Anime w komie to jakaś traumatyczna desperacja (chyba, że ktoś ogląda w 3gp), bo i to spelnia swoje zadanie tylko w mniejszej skali
Proszę specjalnie dla ciebie wrzuciłem opening z gry School Days i powiedz co jest nie tak z dźwiękiem?
http://chomikuj.pl/symbianonline/ansi/SDOP1.wmv.MP4
No cóż, "głośny" niekoniecznie równa się "dobrej jakości"...
Tak czy owak, napisałem "obrazu i dźwięku". I. Koniunkcja. I żeby nawet obraz był ostry jak żyleta a dźwięk kryształowy, to ekran o przekątnej 2" do oglądania filmów się nie nadaje moim zdaniem i tyle. Mówię to na podstawie własnego doświadczenia, nie wyczytałem tego w gazecie. Można sobie na fonie obejrzeć skecz Ani Mru Mru czy Jezusa śpiewającego "I will survive", ale filmy... Nikomu nie bronię; dla mnie szkoda tego filmu.
DiamondBack napisał:Freeman napisał:OK. Dla mnie nie spełnia, bo za dużo tracę z obrazu i dźwięku.
http://chomikuj.pl/symbianonline/ansi/SDOP1.wmv.MP4No cóż, "głośny" niekoniecznie równa się "dobrej jakości"...
Tak czy owak, napisałem "obrazu i dźwięku". I. Koniunkcja. I żeby nawet obraz był ostry jak żyleta a dźwięk kryształowy, to ekran o przekątnej 2" do oglądania filmów się nie nadaje moim zdaniem i tyle. Mówię to na podstawie własnego doświadczenia, nie wyczytałem tego w gazecie. Można sobie na fonie obejrzeć skecz Ani Mru Mru czy Jezusa śpiewającego "I will survive", ale filmy... Nikomu nie bronię; dla mnie szkoda tego filmu.
Nie wszyscy oglądają na ekranach 2 cale. Ja na ten przykład mam 3 cale (lecz niestety słabą rozdzielczość) a tyle osób kupuje sobie/odkrywa że nie ma to jak palm/pocket i wszystkie nokie/samsungi/motorole sie chowają. Ekran 3.5cala to jest dużo, zachowując przy tym mobilność o jakiej mógłbyś pomarzyć z 40calowym telewizorem fullHD. Jeśli jeszcze do tego mamy lektora w filmie/anime to możemy cieszyć się przyjemnością oglądania nie odbiegającą od tego czego doświadczasz siedząc 4m od 17calowego monitora. Czyż nie mam racji??
Czyż nie mam racji??
Może i masz, ale ja od początku mówię o zwykłych komórkach. Na Etenie M700 jest już owszem ciut lepiej, ale dla mnie to nadal jest raczej niepełne doznanie. Żeby już to zakończyć z mojej strony - moim zdaniem szkoda niszczyć sobie film oglądając go na komórce - przede wszystkim chodzi mi o oglądanie czegoś pierwszy raz.
No fajny pomysł, ale ja jestem bardziej za mp4
Właśnie przeglądam mp4 i patrze, które mają fajne parametry video, żeby dobrze się oglądało poza słuchaniem tylko muzyki.
[...]
No własnie całkeim zapomniałem o tym mp4 ;p
Zrobiłęm jeden odcinek (znowu na probe ) w mp4.. w jakoscie przecietnej.. i jest lepiej.. sami sprawdzcie (dodaje link do tego osdcinka - mozna sobie na komie sprawdzic). Przy czym tak ja kmowiłem jesli miałoby być w mp4 w takiej jakosci (lepszej niz pg3) to wiecej by to zajmowało (40-50 mb) i tak ten jeden odcinek zajmuje 42 MB
http://rapidshare.com/files/74520975/_R … -_R_-0.mp4
Tutaj macie screeny jak to wyglada na komorce
(w porownaniu z 3pg napisy sa duzo wyrazniejsze )
(wiem wiem, troche zniszczony tel xd)
Nie widziałem nigdy anime na niczym mniejszym niż monitor, więc ciężko mi jakkolwiek to z czymkolwiek porównywać :<
To tutaj masz porównanie (oprocz tych screenow wyzej )
I to jest profesjonalizm ;]
1-wsza klasa ;]
DiamondBack, Freeman - przestańcie się kłócić, bo robi się offtop. Co do pomysłu to wygodny dla osób, które nie mają tyle czasu ile by chciały na oglądanie anime, a odczuwają nie odpartą chęć dowiedzenia się co będzie w next ep. Co do przyjemności.. to podzielam zdanie Freeman'a, przyjemne to może być oglądanie anime na 17' z czymś do żarcia i do picia, w pięknej jakości i z porządnym 5.1, a nie oglądanie na 2,4' + z "dekoderem Polsatu" aby odszyfrować niektóre kwestie w napisach (bądź co bądź, pomysł wymięka przy dłuższych wypowiedziach - albo za szybko napisy migają, albo ich nie widać :/)
osobiście preferuję oglądanie animców za pomocą urzadzenia zwanego telewizorem, ale pomysł mobilnego anime trzeba przyznać że mnie zaciekawił i podczas stężenia wszechogarniającej nudy gdy niema się dostępu do komputera chętnie bym obejrzał coś na... telefonie.
~luki349 po pierwsze my sie nie klocimy, po drugie juz skonczylismy, po trzecie rozmawialismy na temat.
tymek88 nie powiem ale az sie zdziwilem, ze tak dobrze sa widoczne napisy na k750 filmik Twoj sciagne i przetestuje u siebie.
Tymek88, z tym telewizorem to dowaliłeś:D
Nie powiem, sprzęt masz przedni, a co do samego pliku, już zaczynam ściągać, wrzucę na tela i zobaczymy, pomysł naprawdę mi się spodobał:)
Freeman,
DiamondBack,
wszyscy wiemy, dobrze wiemy, że za sobą nie przepadać, dyskutujecie w każdym wątku, ale dajcie już spokój:P
Love, love and peace!
Dobrze zatrudnię sobie pośrednika przez którego będę sie z nim kontaktował tylko dlatego ze za nim "nie przepadam" no bez jaj po to jest forum by podyskutować.
tymek88 rapid mnie nie lubi wait 88 min czym konwertujesz i jaki bitrate audio/video dajesz?
DiamondBack - takie małe sprostowanie.
Kto powiedział, że 3gp ma ograniczenie rozdzielczości? I co ma do tego ograniczenie formatów dźwięku w kontenerze? AVI też ma ograniczenie do AC3, MP3, WAV, a jakoś nikt nie jęczy - można by tak godzinami spekulować.:)
Krótki offtop (ale ta informacja może się niektórym przydać na przyszłość): zgadzam się z w tej kwestii z DiamondBackiem.
...
Wow, nic się nie stało. Ale chwila grozy była
Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-12-05 23:23:08)
rutek napisał:Czyż nie mam racji??
Może i masz, ale ja od początku mówię o zwykłych komórkach. Na Etenie M700 jest już owszem ciut lepiej, ale dla mnie to nadal jest raczej niepełne doznanie. Żeby już to zakończyć z mojej strony - moim zdaniem szkoda niszczyć sobie film oglądając go na komórce - przede wszystkim chodzi mi o oglądanie czegoś pierwszy raz.
Oj pieprzenie takie. Przeca nigdy sobie na koma nie wrzucisz czegoś co baaardzo chcesz obejrzeć i masz na to chrapkę. Na koma wrzuca się serie przeciętne (imo nie słabe) które miło wypełniają ci czas w podróży samochodem/pociągiem/autobusem bądź gdy nie możesz spać a nie możesz sobie uruchomić kompa i ogladać anime, usypiają cię byś mógł rano wstać z uśmiechem na twarzy. Przeca nie oto w tym wszystkim chodzi?
DiamondBack - takie małe sprostowanie.
Kto powiedział, że 3gp ma ograniczenie rozdzielczości? I co ma do tego ograniczenie formatów dźwięku w kontenerze? AVI też ma ograniczenie do AC3, MP3, WAV, a jakoś nikt nie jęczy - można by tak godzinami spekulować.:)
Ja tak mówię
3gp te rasowe ma max 176x144 (h.263) a "MP4" ma do 352x288
Prawidzwe MP4 nie ma już tych ograniczeń
edit:co do tych mp4 już sam sie motam. Widzę,że są mp4 i mp4
[cytuj=tymek88]No własnie całkeim zapomniałem o tym mp4 ;p
Zrobiłęm jeden odcinek (znowu na probe ) w mp4.. w jakoscie przecietnej.. i jest lepiej.. sami sprawdzcie (dodaje link do tego osdcinka - mozna sobie na komie sprawdzic). Przy czym tak ja kmowiłem jesli miałoby być w mp4 w takiej jakosci (lepszej niz pg3) to wiecej by to zajmowało (40-50 mb) i tak ten jeden odcinek zajmuje 42 MB
zmień rozdziałkę na 220x176 zmien fps na 15 i zwiększ nieco bitrate (nie wiem co to za audio ale skoro u Ciebie działa to niech takie będzie ) i powinnobyć już znacznie lepiej
jak narazie to wyglada u mnie tak czyli średniawo
Ostatnio edytowany przez DiamondBack (2007-12-06 14:26:26)
[cytuj]3gp te rasowe ma max 176x144 (h.263) a "MP4" ma do 352x288[/quote]
z tego co pamietam rozdziałke mozna ustawic recznie.
[cytuj]tymek88 nie powiem ale az sie zdziwilem, ze tak dobrze sa widoczne napisy na k750 filmik Twoj sciagne i przetestuje u siebie.[/quote]
hmm dlatego ze ten plik to ejst mp4 a nie 3gp (idac takze roznice w wadz pliku)
[cytuj]czym konwertujesz i jaki bitrate audio/video dajesz?[/quote]
ImTOO 3GP Video Converter 3
Domyslnie w programie byłustawiony bitrate 200 (dla mp4) ale z tego co pamietam przestawiłem naa 100 (chodzi o tn plik do ktorego dałem teraz link) zeby zmniejszyc wage. Dzwiek ? hmm nic nie zmieniałem i teraz nie pamietam jak byłustaiony (domyslnie dla mp4)
[cytuj]Tymek88, z tym telewizorem to dowaliłeś[/quote]
trzeba na czyms ogladac anime xD
i jak ktos juz "testował" to co teraz dałem ? lepiej ;>
Ostatnio edytowany przez tymek88 (2007-12-06 00:40:24)
Ja testowałem, jest lepiej, i dużo, ale czcionka trochę za mała, niby łeb pod ławką do tela przystawię, ale jednak trochę za mała...:)
~tymek88 mam jeszcze do ciebie pytanie. W jaki sposób wmontowywujesz w film te napiski?