Nie jesteś zalogowany.
Wyszło Raw ale jak narazie nie widzę żeby ktoś omawiał ten film.
Ma ma on siłę i robi duże wrażenie.Grafiką i stylem przypomina Appleseed.
Namawiam do zainteresowania sie.
Ostatnio edytowany przez constans73 (2008-01-29 15:04:12)
Będzie w kinach, to się obejrzy .
A ja z ciekawości chętnie pobiorę RAWa. Bardzo podobał mi się Appleseed i jestem ciekaw grafiki samej w sobie
Anime Gate ma to puścić w polskich kinach, więc myślę, że warto by pójść
Zobaczyłem zwiastun, i muszę powiedzieć że on sam w sobie był wspaniały a co dopiero film. Pod względem animacji przebija Appleseed, i tyle dobrze że zachowali mangowy klimat i nie stworzyli takiej jak W FF VII (tu to graficy wyprzedzali epokę). Tego roku pójdę z przyjemnością do kina na Appleseed 2 i VEXILLE, cóż za wspaniałe rozpoczęcie roku XD
Też widziałem zwiastun (od AG), ale po za tym nic o tym nie wiem.
Ostatnio edytowany przez duch_84 (2008-01-29 18:05:35)
Już obejrzałem film i muszę powiedzieć że jest warty świeczki Nie będę póki co zdradzał szerzej wątków i fabuły, bo podejrzewam że jeszcze niewiele osób widziało film.
Krótko podsumowując: film pod względem jak i graficznym, tak i fabularnym to rewelacja (nie wspominając o całkiem przyjemnym dla ucha soundtrack'owi) ! Każdy kto widział Appleseeda powinien się skusić również na Vexille
Chętnie kupię wydanie filmu na DVD, gdy tylko się pojawi, ba.. 14 marca Vexille wchodzi do polskich kin i na pewno się wybiorę
Ostatnio edytowany przez snow_wolf (2008-02-13 03:42:50)
Vexille.2007.DVDRip.XviD-VxTXviD jest do pobrania na torentach ta wersja filmu z napisami angielskimi a film całkiem fajny.
napisy też już są [Q-R].VEXILLE.-2077.Nippon.Sakoku-.(DVD.XviD.880x496.24fps.AC3.5.1ch).txt na http://napisy24.pl/a film do ściągnięcia do tych napisów na http://www.tokyotosho.com/search.php. Po obejżenie stwierdzam iż film jest niczego sobie. Polecam
Ostatnio edytowany przez belgrath (2008-02-13 08:32:21)
Zatem zacznę w tym wątku motyw wspólnych wypadów do kina.
Czy są chętni z Łodzi i okolic?
Kto będzie szedł, jak będą u nas grali?
Ja z chęcią bym się wybrał we Wrocławiu, ktoś idzie ?
Każdy kto widział Appleseeda powinien się skusić również na Vexille
Tak więc, jeśli nie podobało mi się wykonanie Appleseeda, mogę śmiało przypuścić, że tak samo będzie z Vexille?
Ja z chęcią bym się wybrał we Wrocławiu, ktoś idzie ?
Ja na pewno będę szedł we Wro, więc możesz na mnie liczyć
snow_wolf napisał:Każdy kto widział Appleseeda powinien się skusić również na Vexille
Tak więc, jeśli nie podobało mi się wykonanie Appleseeda, mogę śmiało przypuścić, że tak samo będzie z Vexille?
Możesz, bo dlaczego niby nie? W sumie wykonanie jest bardzo podobne, chociaż w moim mniemaniu Vexille nieco lepsze (pod względem graficznym oczywiście - mniej "pastelowe" postacie).
Ja tylko zasugerowałem, że skoro ktoś widział Appleseeda powinien również zobaczyć Vexille... kwestię podoba się / nie podoba się poruszyć można dopiero po obejrzeniu
vexille jest lepsze,lepsza animaja lepsza fabula
rexo napisał:Ja z chęcią bym się wybrał we Wrocławiu, ktoś idzie ?
Ja na pewno będę szedł we Wro, więc możesz na mnie liczyć
No dobra, jeśli to będzie jakiś weekend, to też się piszę. Chyba bardziej z racji integracji i dlatego że, bądź co bądź, to w końcu anime. Tylko, proszę, napiszcie mi PW ze szczegółami (data itp.)
vexille jest lepsze,lepsza animaja lepsza fabula
Vexille jest lepsze graficznie od pierwszego filmu Appleseed, ale to już starszy obraz i nadchodzący Appleseed EX-MACHINA graficznie będzie odrobinę lepsze. Co do fabuły pomimo, że Appleseed jest luźno oparty o mangę to i tak warto obejrzeć nadchodzącą 2 część tak samo jak i Vexille bo to naprawdę fajne produkcje Sci-Fi:)
snow_wolf napisał:Każdy kto widział Appleseeda powinien się skusić również na Vexille
W Apfelsafcie (tym kinowym, renderowanym) nie podobała mi się nawet grafa, o reszcie nie wspominając.
Myślę, że jak będziemy blisko premiery, to chętni założą kilka wątków "miastowych". Ja i Suchy najprawdopodobniej się w Łodzi wybierzemy - kto będzie miał ochotę (i czas, i pieniądze itd.:), ten dołączy, czy też my dołączymy do kogoś.