Nie jesteś zalogowany.
@Sayuri-chan: tiaa... poleci jako kolejny, jak upne 3.
@Hatak: cos nie tak...? Gift ma 223 mb @_@ . Ja tylko na 280 koduje jak jade z ISO.
@Kat: To już jakiś fetysz, zboczenie . Ja osobiscie przekladam (jesli w ogole dziele) wygode czydania ponad poprawnosc dzielenia. Wlasnie na tym screenie jest pokazana forma, do ktrorej daze za wszelka cene... nie lubie natomiast jak gorna jest za dluga, a dolna linia krociotka, badz dolna dluzsza od gornej.
imo "po to" powinno byc w drugiej linii ;P
@Kat: To już jakiś fetysz, zboczenie . Ja osobiscie przekladam (jesli w ogole dziele) wygode czydania ponad poprawnosc dzielenia. Wlasnie na tym screenie jest pokazana forma, do ktrorej daze za wszelka cene... nie lubie natomiast jak gorna jest za dluga, a dolna linia krociotka, badz dolna dluzsza od gornej.
Nie wiem, czy o to chodziło Katowi, ale mnie się nie podoba w tym podziale, że "po" jest w jednej linii, a "pierwsze" w drugiej. A zdanie byłoby ładniejsze bez "po pierwsze", no ale nie wiem, o co tam chodzi, więc już się nie mądrzę.
EDIT: No, to teraz już wiem.
Ostatnio edytowany przez lb333 (2008-03-03 22:15:12)
KAT napisał:http://img87.imageshack.us/img87/2438/s … 843eq6.jpg Ale brzydko podzielone zdanie ;P Wiem czepiam sie xD
Zdanie też brzydkie.
I z błędem Poza tym śmiało by mogło wyglądać tak: "Jeśli nie potrafisz, to nawet nie próbuj" (chyba że chodzi o "próbę" przedstawienia przykładowo). Z ciekawości zapytam - jak długo to zdanie się wyświetla?
Tak czy owak, powodzenia.
Edit:
ja tylko niosę pomoc
Ostatnio edytowany przez Freeman (2008-03-03 22:36:28)
Taa... to jest wyjasnione... jak sie gifta wrecza to trzeba to zrobic umiejetnie, bo jak nie, to wtedy wychodzi fake gift i robi sie chaos, co pare razy bedzie mialo miejsce w anime. Tłumaczenie jest dobre, co do dzielenia - jak kto woli. W cudze style sie nie ingeruje (wizualne jak i styl tlumaczenia ).
Freeman, to zdanie da sie przeczytac
Ostatnio edytowany przez Virus (2008-03-03 22:34:40)
Ty tłumaczyłeś, to mówisz dobre, poczekamy, aż ktoś inny się wypowie:P (bo nie wiem jak z Giftem, roboczo widziałem tylko Seto i Skul Dejsa).
A co do kodowania. No nie. Mówię, póki będzie te twoje 280 mb to spoko.
Da się, bo się wszystko da, ale koli w oczy i straszy. ;D
Ostatnio edytowany przez Hatake (2008-03-03 22:48:45)
No ale 230 mb jest na gifta - jakosć chwala, 280 na School Daysa - jakosć chwala.... zobaczymy jak bedzie kiedfy wy cos na dvd wydacie.
Imo zdania powinny byc typu: minimum tresci maximum przekazu, coby suby nie odwracaly zbyt duzo uwagi od obrazu ;P Ale to jest czasami trudne i mnie tez ciezko uklada sie czasami krotkie zdania, hehe. Zreszta ja sie tam nie znam xD
Ostatnio edytowany przez KAT (2008-03-03 23:00:17)
Panowie, emocje w dół.
Edit:
ja tylko niosę pomoc
Ja bym chciał znicz olimpijski.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
Albo świetnie oddane na polskie powiedzonka, czy coś. ;P
KiRA - patrzałeś na anfo? W gifcie kontrast wali po oczach i już na screenach wydaje się dosyć mało ostre.
EDIT: Heh, Kiruś, cicha woda.
Ostatnio edytowany przez Hatake (2008-03-03 23:03:13)
Tylko screeny sie badziewnie porobiły (nie ja robilem)... ale obraz jest ok.
Ok.... wszystkie brakujące odcinki na nowo zauploadowane... ep. 4 w v2 z dodaną włąściwą czcionką, do reszty dam patcha.
PS> Juz wiem czemu w 4 epie wyswietlaly sie podwojne czcionki Dodalem do avs'a niewlasciwy skrypt
Ok.... wszystkie brakujące odcinki na nowo zauploadowane... ep. 4 w v2 z dodaną włąściwą czcionką, do reszty dam patcha.
PS> Juz wiem czemu w 4 epie wyswietlaly sie podwojne czcionki Dodalem do avs'a niewlasciwy skrypt
Gift ~Eternal Rainbow miło się ogląda,do napisy uważam są dobrze zrobione,tylko czy będziesz wstawiał epy od 8-12 i OVA?
Robią się...
News
Z racji narastającej ilości projektów (prawie na ukończeniu, a coraz mniejszej ilości rąk do pracy) poszukujemy dobrych karaokerów znający się na tym fachu i porządnych korektorów - najlepiej na stałe. Zgłoszenia składajcie do mnie na gg lub na maila. Cenimu porządnie wykonana robote, a nie chale wykonana na "odpi**dol".
PILNE!!
Ostatnio edytowany przez _KiRA (2008-03-25 23:58:54)
Długo czekaliscie? Steskniliscie sie za Mró-chanem? No to macie... Gift 1-8v2 (troche poprawek + wlasciwe czcionki) + Gift 09 + Character Special... na razie tylko DDL w dziale projektu... torent bedzie potem z całą serią ;]
PS. Informuje, iz to nie koniec relkow mró-chanskich... w najblizszym czasie bedzie tego wiecej... w sumie moglbym dac juz teraz, ale nie... tez sie pobawie w fansuberskiego egoiste ;]
Macie i cieszcie sie. Wiem ze wielu czekało na ten relek, no i sie wreszczcie doczekało... School Days 1-4 w wersji poprawionej (poprawione zostaly bledy w tlumaczeniu o ktore pewna wojna byla, oraz kodowanie), poza tym oddaje w wasze ręce School Days 5-8. Reszta wkrótce... Na razie tylko DDL [Strona projektu], torrent może będzie potem.
PS. Nice Boat w wersji modelu do sklejania GRATIS! Cieszcie sie... model oficjalny... dostepny był jedynie 1 kwietnia
Ostatnio edytowany przez _KiRA (2008-05-20 22:24:16)
I nastał taki dzień, w którym mró-chan wydaje kolejne anime (teraz gdy się ruszyło, będzie tego jeszcze więcej)... a co tym razem przygotowała najbardziej pokręcona i skotowaciała grupa w całej sieci? Otóż chciałbym zaprezentować wam Naisho no Tsubomi, epizod 1 - lolicon z fanserwisem... żartowałem xD . Lolicon poruszający bardzo intymne tematy kobiece . Linki tutaj.
tak jest to fajne anime, oglądając je tak sobie pomyślałem, że bardziej chciałbym mieć córke
EDIT: Nie chciałbym być Twoją córką...
EDIT 2 : Down - stwierdziłem, że flejm jest tu akurat zbędny.
Ostatnio edytowany przez Zjadacz (2008-05-29 23:46:36)
"Skazany na zajebistość"
Nie mam pytań do Ciebie, stary. Najpierw yaojce, teraz to..
wyluzuj...to tylko anime....a yaoi oglądam bo sie przy nich lubie pośmiać (taki juz gust mam spaczony)....nie rozumiem co ma do tego córka....aha ale lubie tez loli oglądać....ojej teraz to juz wogle uznasz mnie za perverta -_-".
No cóz w realu jestem przeciwny małżeństwom homoseksualnym, a pedofilów bym exterminował...ale to tak na marginesie....
asorki za tego offtopa...
EDIT...no ok widze wyedytowałeś część posta
Ostatnio edytowany przez turunks (2008-05-29 23:42:41)