#141 2008-08-03 12:30:03

lb333
Użytkownik

Odp: Udostępnianie napisów bez pozwolenia autora.

kroko1 napisał:

mają jedynie z tego satysfakcje, przecież nikt im za to nie płaci....Wam też. Cieszą się np. z tego, że ich anime jest najpopularniejsze na stronie, najczęściej komentowane itd

Dlaczego mają się cieszyć i mieć satysfakcję naszym kosztem? Chcą być fajni, niech robią sami napisy do tych uploadów.

Ostatnio edytowany przez lb333 (2008-08-03 12:40:52)

#142 2008-08-03 12:30:20

kroko1
Użytkownik

Jest multum stron na których się wykorzystuje Wasze napisy. To, że się jednego czepiliście nie oznacza, że inne będą zwracały na Wasze upomnienia uwagę. To jest studnia bez dna i tylko marnowanie czasu na pierdoły gdyż to i tak nic nie zmieni.

#143 2008-08-03 12:35:50

kroko1
Użytkownik

Wszystko dzięki demokracji, gdyby było surowsze prawo to nigdy nie byłoby stron typu: veoh.com youtube.com i tak w nieskończoność można wymieniać gdzie można umieszczać anime online. Takie serwisy jak ANSI obawiam się, że też by zamknięto. Tylko się rodzą przez to konflikty....

#144 2008-08-03 12:40:07

Zarathustra
Użytkownik

kroko1 napisał:

Po pierwsze: nie uploaduje żadnych anime na strony typu kreskowki.fani.pl
Po drugie: na 100% uploaderzy, którzy wykorzystują Wasze napisy mają jedynie z tego satysfakcje, przecież nikt im za to nie płaci....Wam też. Cieszą się np. z tego, że ich anime jest najpopularniejsze na stronie, najczęściej komentowane itd albo, że dzieci neo pytają się co chwilę kiedy nowy odcinek...

Skoro nie uploadujesz tego to skąd wiesz z czego się cieszą ci uploaderzy? Wyczuwam mijanie się z prawdą w twych słowach młody padawanie, szczególnie że dopiero dziś się zarejestrowałeś. oczkod

kroko1 napisał:

Wszystko dzięki demokracji, gdyby było surowsze prawo to nigdy nie byłoby stron typu: veoh.com youtube.com i tak w nieskończoność można wymieniać gdzie można umieszczać anime online. Takie serwisy jak ANSI obawiam się, że też by zamknięto. Tylko się rodzą przez to konflikty....

ALL HAIL BRITANNIA! smile_big

#145 2008-08-03 12:44:46

kroko1
Użytkownik

Zarathustra napisał:

Skoro nie uploadujesz tego to skąd wiesz z czego się cieszą ci uploaderzy?

Często zaglądam na kreskowki.fani.pl i wiem co pisze w komentarzach pod odcinkiem bo jeszcze czytać umiem...To chyba logiczne, że się cieszą jeśli uploadowane przez nich anime jest najpopularniejsze na stronie. Chyba, że są bardzo skromni. Wy zapewne też jesteście zadowoleni jak Wasze napisy pobiera czasami po 2k osób tygodniowo...

Zarathustra napisał:

szczególnie że dopiero dziś się zarejestrowałeś. oczkod

Chciałem wyrazić swoją opinię....demokracja chyba jeszcze jest w Polsce?

Ostatnio edytowany przez kroko1 (2008-08-03 12:51:25)

#146 2008-08-03 12:44:55

Ebrithil1691
Użytkownik

ludzie, niektórym łatwiej ogląda się przez internet smile, najczęściej to tak zaczyna się przygodę z anime (sam tak zacząłem(i nie czuje się dzieckiem neo), teraz epki pobieram i szukam jak najlepszej jakości audio, wideo i napisów, choć naruto nadal oglądam przez internet i tylko dlatego że nie chce mi się tego syfu(220 i xx ep) pobierać na kompa)... moim skromnym zdaniem jedyne o co można przyczepić się do autorów stron internetowych gdzie uploadują anime jest to aby PODKREŚLALI kto naszykował do nich napisy, ile pracy w to włożył i skąd można je pobrać. Dzięki temu przyczynią się oni do rozpowszechniania ansi, anime (miejmy nadzieje później i w lepszej jakości) i waszych napisów. nie odbierajcie ludziom łatwego dostępu do anime smile... z czasem poznają się że liczy się także jakość, lecz niektórym potrzeba tego czasu więcej innym mniej.

#147 2008-08-03 12:54:02

lb333
Użytkownik

Ebrithil1691 napisał:

aby PODKREŚLALI kto naszykował do nich napisy, ile pracy w to włożył i skąd można je pobrać.

Myślisz, że tego nie proponowałem? Dla nich to jest olbrzymi problem. Tak się "napracują" uploadując, że już nie mają siły zapytać o zgodę czy wyróżnić autora napisów obok odcinka i wkleić linka (o Boże! trzeba szukać ich na ansi! a ja już się tak napracowałem!).

#148 2008-08-03 13:00:53

Ebrithil1691
Użytkownik

Jeśli tak się ma sprawa to Ci uploaderzy to totalni idioci smile... jeśli nie akceptują podkreślenia autora napisów to wojna im... jestem z wami hehe ( nie wiem czy to ma znaczenie).
Ale z drugiej str. nie wiem jak głupim i samolubnym trzeba być aby nie podkreślić dzięki komu możemy oglądać dane anime, czyli autorów napisów i str. skąd zostały zaczerpnięte.

#149 2008-08-03 13:26:07

heyah31
Użytkownik

Jestem uploaderem i dodaje do napisów linijkę z informacja kto uploadował nie zmieniając w nich nic więcej. Dodaje nie podmieniam niku tłumacza jak robią to nie którzy bo nie wiedzą jak to zrobić. Biorą pierwszy lepszy program do edycji i usuwają nik tłumacza, a podstawiają swój tu się z wami zgodzę to jest wielkie chamstwo i brak poszanowania cudzej pracy.

P.S. Jeżeli nie skontaktowałem się z kimś w sprawie napisów przepraszam i postaram się to zrobić jak najszybciej. Jednakże jeśli o kimś zapomniałem może napisać na gg:9164164.
Uploaduje Bleach'a, Naruto Shippuuden i D.Gray-man'a

Ostatnio edytowany przez heyah31 (2008-08-03 13:26:33)

heyah31.png

#150 2008-08-03 14:38:17

Boomerek
Użytkownik

Ebrithil1691 napisał:

Nie odbierajcie ludziom łatwego dostępu do anime smile... z czasem poznają się że liczy się także jakość, lecz niektórym potrzeba tego czasu więcej innym mniej.

A kto im odbiera !? ... ansi jest prawdopodobnie jedynym portalem gdzie są napisy do anime ... może jeszcze napisy org itp ale tam to szczątki sa ... to wiadomo że jak sie coś daje to głownie napisy idą z ansi .. ale niech dziecko Poprosi ! ... zapyta ! zagada do ludzi co robią napisy i poprosi o zgodę na np. upload do takich kreskówek
no i ofc 1 linijka kto zrobił napisy i skąd kilka literek nikogo nie zbawi i nie zabije ...
czy to tak ciężko zrozumieć ? ciężko poświecić te 2-3 min ? ....

Ostatnio edytowany przez Boomerek (2008-08-03 14:38:24)

Nie mogę palić w klubach, więc upijam się szybciej!
Postawię igloo dla palaczy przed klubem koło stycznia! [...]
Odczuwam ucisk, e-trucizn,
Oplata mnie tyle światłowodów, że zaraz się przewrócę!    || !Ruch Narodowy!Czołem Wielkiej Polsce! ||

#151 2008-08-03 14:55:52

rafaelpl
Użytkownik

kroko1 napisał:

Chyba nie ma z tego korzyści materialnych.

Nie ma korzyści materialnej? Na jakim ty świecie żyjesz? Nie wiesz ile zarabiają takie serwisy, w których półinteligenta dzieciarnia klika w reklamy, ponieważ myślą, że są to podstrony serwisu...

Mówię stanowcze NIE zarabianiu na mojej pracy!

#152 2008-08-03 16:49:42

lb333
Użytkownik

Zostałem znowu zbanowany po moim ironicznym poście w temacie, w którym uploaderzy z kreskówek płakali, że na innych stronach umieszczają ich uploady i pytali, jak temu zapobiec. To jest doskonały przykład, że anime nie jest dla dzieci, bo niszczy im ono komórki mózgowe:

hhomer napisał:
Gin333 napisał:

Nie możecie uznać, że jak wrzucacie, to dajecie 100% zgodę, żeby każdy z tego korzystał?

Gdy wrzucam na strone kreskówki.fani.pl to wrzucam TYLKO na tą stronke o ile nie daje pozwolenia na kopiowanie kodu...

Gin333 napisał:

A macie jakiś pomysł, co mam zrobić, żeby napisy, które ja i inni tłumacze umieszczamy na animesub.info nie były używane tutaj?

Przecież samo umieszczenie napisów na anime-sub to jest udostępnianie dla wszystkich... :?

I takie są właśnie z nimi rozmowy - wszyscy to samo...

Ostatnio edytowany przez lb333 (2008-08-03 17:04:42)

#153 2008-08-03 16:59:07

kroko1
Użytkownik

Jejku zmienili Wasze napisy albo podali się za ich autorów, a robicie z tego wielką aferę. Widzę, że tylko niektórzy użytkownicy(autorzy) tak się strasznie bulwersują. Resztę pewnie nie obchodzi co robią z ich napisami....Ludzie kradli, kradną i będą kradli...grupka osób tego(niestety) nie zmieni.

Ostatnio edytowany przez kroko1 (2008-08-03 17:01:13)

#154 2008-08-03 17:07:48

lb333
Użytkownik

Usunąłem ostatnie dwa zdania z cytowanego posta, żeby nie było niedomówień. Jeśli muszę tłumaczyć, to absurd polega na rozumowaniu: wrzucam na kreskówki - nie można ruszyć, wrzucam na ansi - każdy sobie może wziąć i zrobić z tym, co chce. Już nie muszę chyba wspominać, że wrzucają na otwarte serwisy typu youtube.

#155 2008-08-03 17:11:55

bodzio
Użytkownik

lbuś, ja już dawno mówiłem i czułem w kościach, że albo pora zrezygnować z hobby, albo całkiem się na hardsuby przerzucić.

Ewentualnie poszukać dobrego hakera... xD

Ostatnio edytowany przez bodzio (2008-08-03 17:32:36)

wladza1.png

#156 2008-08-03 17:37:05

Boomerek
Użytkownik

o nie ludzie kto będzie dalej podtrzymywał potęgę ? *krzyk*

ps: mam pomysł co do rozwiązania konfliktu xD weźmiemy zrobimy im ultimatum smile_big
[w najgorszym wypadku, jesli chcecie toczyć wojny, do wszystkiego można sie posunąć] zrobimy portal i zaczniemy kopiować z ich strony anime , hmmm.....
chociaż nie , to jest dziecinne i przecież zemstą sie nie rozwiązuje konfliktów :<

edit: o tak tak tak haker głóód pomysł *yes*

Ostatnio edytowany przez Boomerek (2008-08-03 17:37:47)

Nie mogę palić w klubach, więc upijam się szybciej!
Postawię igloo dla palaczy przed klubem koło stycznia! [...]
Odczuwam ucisk, e-trucizn,
Oplata mnie tyle światłowodów, że zaraz się przewrócę!    || !Ruch Narodowy!Czołem Wielkiej Polsce! ||

#157 2008-08-03 17:44:03

Muso_X
Użytkownik

Sam fakt, iż napisy autora pojawiły się na innym serwisie nie jest tak denerwujący jak to, że nikt nie spytał autora o zgodę. Można to nieco przybliżyć do piractwa. Wydawcy gier tracą kasę, my tracimy nerwy...

#158 2008-08-03 18:00:32

Hero151
Użytkownik

kroko1 napisał:

Jejku zmienili Wasze napisy albo podali się za ich autorów, a robicie z tego wielką aferę. Widzę, że tylko niektórzy użytkownicy(autorzy) tak się strasznie bulwersują. Resztę pewnie nie obchodzi co robią z ich napisami....Ludzie kradli, kradną i będą kradli...grupka osób tego(niestety) nie zmieni.

Och, mogę cię zapewnic, że sporą ilośc osób to interesuje. To że nie wszyscy się wypowiadają nie znaczy, że nie myślą tak samo jak wypowiadający się wcześniej tłumacze. Poczytaj sobie ten temat od początku, może wtedy zobaczysz ile osób wczesniej się na to wypowiadało.
Zawsze osoba, która chce skorzystac z czyjejś pracy najpierw powinna się spytac o pozwolenie jej użycia od autora. Mnie już kilka osób pytało o to czy mogą zamieścic moje napisy na stronach typu kreskówki.pl. Jeśli taka osoba mnie o to pytała, to już za samo pytanie dostawała u mnie plusa. A dawałem tylko dwa warunki jakie musiała spełnic żeby dostac moją zgodę, czyli:
1. Musi byc wspomniane kto jest autorem napisów;
2. Skąd te napisy zostały pobrane.
Dwa proste warunki i taka osoba mogła za moim przyzwoleniem umieszczac moje napisy na takich stronach. Tyle, że z reguły niektórzy sobie myślą, że można olac autora a nawet sobie przypisac jego pracę. Jeśli ja widzę że to np. admin dodał nie autoryzowane przez mnie napisy na swoją stronę, a on sam ją ściągnął niewiadomo skąd, a później się zasłania, że kto inny je tam umieścił, a on tylko ich użył stamtąd, to oczywiste jest, że przez to, że on sam na swoją stronę je wsadził nie pytając mnie stał się tak samo winny jak ten gośc od którego je ściągnął.

#159 2008-08-03 18:04:21

Zarathustra
Użytkownik

Proponuję aby tłumacze z ANSI zaprzestali tłumaczenia Naruto i Bleach, te portale by wtedy zdechły bo małe "świrki i muchomorki" głównie to tam pewnie oglądają. Po miesiącu można by posłuchać w TV jak liczba samobójstw wśród nieletnich się podniosła. oczkod

#160 2008-08-03 18:11:29

Z0n9er
Użytkownik

Hero151 napisał:

Och, mogę cię zapewnic, że sporą ilośc osób to interesuje. To że nie wszyscy się wypowiadają nie znaczy, że nie myślą tak samo jak wypowiadający się wcześniej tłumacze. Poczytaj sobie ten temat od początku, może wtedy zobaczysz ile osób wczesniej się na to wypowiadało.
Zawsze osoba, która chce skorzystac z czyjejś pracy najpierw powinna się spytac o pozwolenie jej użycia od autora. Mnie już kilka osób pytało o to czy mogą zamieścic moje napisy na stronach typu kreskówki.pl. Jeśli taka osoba mnie o to pytała, to już za samo pytanie dostawała u mnie plusa. A dawałem tylko dwa warunki jakie musiała spełnic żeby dostac moją zgodę, czyli:
1. Musi byc wspomniane kto jest autorem napisów;
2. Skąd te napisy zostały pobrane.
Dwa proste warunki i taka osoba mogła za moim przyzwoleniem umieszczac moje napisy na takich stronach. Tyle, że z reguły niektórzy sobie myślą, że można olac autora a nawet sobie przypisac jego pracę. Jeśli ja widzę że to np. admin dodał nie autoryzowane przez mnie napisy na swoją stronę, a on sam ją ściągnął niewiadomo skąd, a później się zasłania, że kto inny je tam umieścił, a on tylko ich użył stamtąd, to oczywiste jest, że przez to, że on sam na swoją stronę je wsadził nie pytając mnie stał się tak samo winny jak ten gośc od którego je ściągnął.

amenwc6.jpg

Stopka forum

© Animesub.info 2024