#21 2008-03-28 09:29:06

bodzio
Użytkownik

Odp: Rosario + Vampire (TV)

Ja Wam walnę recenzję jak tylko ściągnę ostatni odcinek w rawie. Ale na dzień dobry powiem tyle. Z krwawej mangi zrobili anime w którym na ekranie jest więcej majtek niż czegoś innego. Jeszcze gdy po raz pierwszy-drugi, Moka pokonała przeciwnika/ków, było "ok", ale potem to już się zaczynało robić nudne. blee

wladza1.png

#22 2008-03-28 11:15:18

Przemek3
Użytkownik

bodzio napisał:

Ja Wam walnę recenzję jak tylko ściągnę ostatni odcinek w rawie. Ale na dzień dobry powiem tyle. Z krwawej mangi zrobili anime w którym na ekranie jest więcej majtek niż czegoś innego. Jeszcze gdy po raz pierwszy-drugi, Moka pokonała przeciwnika/ków, było "ok", ale potem to już się zaczynało robić nudne. blee

te walki to są i w mandze, tylko że czasem Moka pokona wszystkich, a czasem Tsukune:P
patrząc po tym, jak spierniczyli mangę rosario, modle się, by nie brali się za ekranizowanie innym tytułów które mi się podobają
a co do robienie w txt, to raczej nie będziemy robić bo nam się nie chce i tyle, no chyba że Nighthanter będzie chciał, ale to prędzej już ja bym wydał

#23 2008-03-28 12:36:58

Feniks_Ognia
Użytkownik

bodzio napisał:

Ogulnie poza nielicznymi przypadkami (Kekkaishi) odnoszę wrażenie że autorzy anime na podstawie mang kierują to do młodszych odbiorców. A my nie młodniejemy w ten sposub oszczędzając na rysunku i co gorsza niszcząc fabułę.

#24 2008-03-28 13:16:42

Nighthanter
Użytkownik

filazaf napisał:

Dzieki ~Nighthanter, chociaż naucz się robić napisy w TXT

Buhahaha. Daruj sobie te durne teksty. Ja bym raczej radził tobie nauczyć się obługiwać ASS, bo skoro nie potrafisz sobie nawet czcionki powiększyć w napisach oznacza to, że nie masz bladego pojęcia o tym formacie napisów.

Przemek3 napisał:

a co do robienie w txt, to raczej nie będziemy robić bo nam się nie chce i tyle, no chyba że Nighthanter będzie chciał, ale to prędzej już ja bym wydał

Ja już chyba pisałem, że subów do Rosario w innym formacie niż ASS nie będzie. Niektórzy dają napisy tylko w TXT(od kiedy TXT to format napisów?), to ja dla równowagi daję tylko w ASS. I od razu mówię (nie wiem po co, ludzie i tak będą pisać nadal durne PM), że tłumacząc Sekirei napisy też będę umieszczał tylko w formacie ASS.

Ostatnio edytowany przez Nighthanter (2008-03-28 13:44:43)

#25 2008-03-28 14:51:53

Saeroth
Użytkownik

Czytalem Mange,naprawde bardzo fajna, ucieszylem sie gdy uslyszalem ze ma byc anime, gdy zobaczylem owe anime zalamalem sie..nie wiem jak mozna bylo zrobic takiego bezwartosciowego gniota...

#26 2008-04-02 21:42:19

Sen
Użytkownik

13 epkowa seria się skończyła. Wg mnie była bardzo relaksująca po całym dniu siedzenia w pracy albo szkole xD a tak po za tym się jeszcze zapytam: z jakich stron mogę się dowiedzieć jakie będą kolejne projekty anime i czy będą kontynuacje (np, spice&wolf albo R to V ;])

Przemek3 napisał:

Nighthanter napisał:

Ja już chyba pisałem, że subów do Rosario w innym formacie niż ASS nie będzie. Niektórzy dają napisy tylko w TXT(od kiedy TXT to format napisów?), to ja dla równowagi daję tylko w ASS. I od razu mówię (nie wiem po co, ludzie i tak będą pisać nadal durne PM), że tłumacząc Sekirei napisy też będę umieszczał tylko w formacie ASS.

dodam że jest takie cos jak subedit albo chociaż by aegisub w którym można przekonwertować na txt i co tylko chcesz... ;]

(otwierasz w notatniku .ass zapisujesz w .txt otwierasz subedit'em i konwertujesz na .ssa lub inny... proste?)

Ostatnio edytowany przez Sen (2008-04-02 21:47:01)

Your Sin is my Sin because of Destiny to the Last Judgement.
Raison D'etre

#27 2008-04-02 21:44:17

Przemek3
Użytkownik

oby nie było kontynuacji r+v
a co do pytania anidb.net

#28 2008-04-02 21:47:54

Sen
Użytkownik

aha czyli wszystko anidb to następnym razem zanim sie zapytam zajrzę tam xD

a dlaczego nie chcesz kopntynuacji tej seri? jest przypalowa, lubie takie (zależy od gustu. Ja wole lekkie anime niż cos typu school days) mógł byś podać z 5 tytułów anime które siętobie podobają? lookne sobie xD
(możesz na pm zeby nie zaśmiecac ^--^)

Ostatnio edytowany przez Sen (2008-04-02 21:49:52)

Raison D'etre

#29 2008-04-02 21:59:18

Przemek3
Użytkownik

widać, że nie czytałeś mangi, więc to zrozumiałe, że ci się podoba.
ja jednak znając pierwowzór(polecam:)) nie chcę by dalej ciągnęli to anime, co jest bardzo prawdopodobne, bo materiału twórcy mieli spokojnie na 26 odcinkową serię, a zrobili 13 odcinków w tym jeden filler:/

#30 2008-04-02 22:46:35

Wanderer
Użytkownik

Obejrzałem pierwszy epek i jako fan fanservisu jestem usatysfakcjonowany jezor Fabuły super się nie spodziewam... ale właśnie takiego anime szukałem, żeby się nie na głowić, ale naoglądać jezor
Mangi czytać nie zamierzam, ale to chyba dobrze, bo jak widzę tu po opiniach to jest o wiele lepsza od anime, a to mogłoby mi popsuć całą uciechę z oglądania głupiego anime. jezor

"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats

#31 2008-04-02 23:23:20

Qashqai
Użytkownik

Taa, manga jest znacznie lepsza od anime ;P jak już je skończysz to jednak polecam poczytać, nawet jakaś grupa przełożyła parę rozdziałów na język polski. Ale seria TV też jest bardzo sympatyczna smile_big. Jako dziewczyna nie jestem zbytnią fanką fanserwisu, ale co tam xD. Mimo to bawi mnie fakt, że jak nie ma co pokazywać, to dają majteczki ^^. Ale najlepszy jest ten nietoperz, co mówi "~chuu"! Rox po prostu smile_big szkoda, że go w mandze braknie.
"Jestem nietoperzem, ~chuu" - śmieję się na myśl o tym tekście D: podobno śmianie się z czegoś, co się nagle przypomniało, jest oznaką głupoty D:
Ale zrypali wygląd ghula. xD

Qashqai.png

#32 2008-04-02 23:33:39

tymek88
Użytkownik

Mi w tym anime najbardziej (jedynie ? xD nie no ogolnie nie jest az tak zle;p) podoba sie... hmmm
ee pewnie sie domyslacie xD

#33 2008-04-02 23:47:50

Przemek3
Użytkownik

nie mówcie, że w 13 odcinków zdążyli z Tsukune ghula zrobić:/

#34 2008-04-03 00:09:20

Sen
Użytkownik

no chyba nie bo później miał normalne oczy a z tego co zrozumiałem to ona mu dała swoją krew żeby przeżył przy czym stał się nieśmiertelny ^^

a taki offtop: spice and wolf bedzie cdn nie ? w końcu nie skończyła się jeszcze ich wędrówka ;]

Ostatnio edytowany przez Sen (2008-04-03 00:32:00)

Raison D'etre

#35 2008-04-03 03:53:35

werewolf
Użytkownik

Manga...
Wyczytałem tu, że wyszło około 10 tomów, tak?
Udało mi się znaleźć tylko 7 lub 30 chap'ów (co chyba na jedno wychodzi...
Tak czy siak pytanie za 10 pkt:
Gdzie reszta? ktowkolwiek widział, ktokolwiek wie?

Anime...
Po miłym seansie pierwszego epka kolejne już tylko coraz mocniej utwierdzały mnie w przekonaniu, że coś tu smierdzi (i to bardzo) zapowiadało się coś innego... wyszło jak wyszło...
Potem się dowiedziałem, że to na podstawie mangi (a z doświadczenia wiem, że jak się seria dobrze zapowiada a potem wychodzi klapa przy czym najpierw była manga oznacza to, że manga jest dobra xD [to było jedno zdanie jakby coxD]) uznałem, że muszę się do niej przyssać... więc PATRZCIE WYŻEJ!:D

#36 2008-04-03 06:26:20

Nighthanter
Użytkownik

Sen napisał:

dodam że jest takie cos jak subedit albo chociaż by aegisub w którym można przekonwertować na txt i co tylko chcesz... ;]

Nie wiem dlaczego, ale mam dziwne przeczucie, że to było do mnie. To że suby są z rozszerzeniem TXT nie znaczy że to taki format, format to mDVD, albo TMP. Druga sprawa, to że robię suby w ASS nie znaczy, że nie potrafię ich zrobić w mDVD. Po prostu suby są w ASS i kropka.

#37 2008-04-03 06:39:06

Qashqai
Użytkownik

Przemek, nie, nie zrobili z niego ghula (nie wyobrażam sobie jakim cudem by to wyczarowali xD), ale już wygląd był (znaczy on potem chyba miał takie czarne coś, no ale wyglądał mniej więcej tak) xD [ubóstwiam Tsukune jako wampira/ghula w mandze >D]
Werewolf, pierwsza seria on-line, druga seria on-line, w sumie 37 chapterków ^___^

Qashqai.png

#38 2008-04-03 08:52:57

Hatake
Użytkownik

Black Wolf napisał:
Hatake napisał:
Black Wolf napisał:

ja powiem tyle shit.... Liczyłem na 26 odc... Specjalnie nie oglądam od 7 odc czekając na HD i sub w ass a tu co... KUŹNA!

Jakby to jeszcze było w HD nadawane...

Ja mam jezor Ale z Torrentów. rozdziałki od 1440x1080 do 1920x1080 ;]

Nie o to chodzi, bo z VHS-ripa to ja też sobie zrobie video w 1080p. Mnie się rozchodzi, czy to w ogóle było nadawane po HD, bo z tego co się zdążyłem zorientować i rozeznać to nie.

Rekid, Feniks - to jeszcze dodam, żeby było jaśniej. Zajawki tego typu. Np.:
Azunime

damian2075 napisał:

u mnie wszystko dobrze odtwarza jezor

Jak masz VobSub'a albo ffdshow, to tak.

Ostatnio edytowany przez Hatake (2008-04-03 08:58:11)

#39 2008-04-04 17:40:11

Seventh son
Użytkownik

Takie małe info: powstanie 2 sezon pod nazwą Rosario + Vampire Capu2, emisja planowana jest na październik tego roku.

Orginalne info:
[cytuj]The May issue (released on April 4) of Shueisha's Jump Square magazine has announced that a second season of the Rosario + Vampire anime series has been greenlit for production. The magazine runs the current stage of Akihisa Ikeda's original supernatural school comedy manga. (In the linked page, select the "ジャンプSQ." magazine icon that is top-right in the lefthand column. Then select the "ロザリオとバンパイアseason II 池田晃久" link in the lefthand column, and look at the bottom-right of the resulting page.) The tentatively titled Rosario + Vampire Capu2 series is planned for an October debut. It will continue the story of the first 13-episode series and introduce more characters from the manga as well as new anime-only characters.[/quote]

Ostatnio edytowany przez Seventh son (2008-04-04 17:41:32)

#40 2008-04-04 17:48:22

Przemek3
Użytkownik

no niestety:/
ale po tym co piszą, anime raczej odejdzie od mangi

Stopka forum

© Animesub.info 2024