#21 2009-03-07 18:46:42

Kenshiro
Użytkownik

Odp: Kurenai

Szkoda że to tylko taka głupia bajka. Obejrzyjcie końcówkę 3 odcinka to zrozumiecie (w tym pociągu).
Co jak co, ale takie bzdury to nawet u japońców są niemożliwe.

#22 2009-03-07 19:24:25

Quithe
Użytkownik

To ty głupich akcji w anime nie widziałeś, polecam Claymore, chociaż to inna bajka oczkod Albo ci wszyscy ślamazarni kolesie w haremówkach.

Akurat jestem po trzech epach Kurenai i anime mi bardzo podeszło, co się rzadko zdarza w nowszych tytułach. I samo zachowanie postaci w pociągu dobrze oddaje ich wcześniej zarysowane charaktery. Jeśli myślisz, że bohater powinien się postawić chuliganom i nakopać im do dup, to trafiłeś na złe anime. A dziewczynka jest wręcz unikatowa jak na inne o tym wieku w animcach. Ale przecież to wszystko kwestia gustu oczkod

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#23 2009-03-07 19:44:43

Kenshiro
Użytkownik

Akurat bohater nie musiał reagować, ale skoro dziewczynka pierwsza zareagowała, a on wiedział że jest silniejszy to szczytem absurdu był brak jego reakcji. A nawet pomijając jego to nie realne żeby z masy ludzi w pociągu nikt nie zareagował. Taka sytuacja jest niemożliwa w Japonii, ani gdzie indziej. Już bardziej logiczne że nikt nie podejdzie do kogoś leżącego na ulicy niż nie pomoże w takiej sytuacji jak w anime.
A Claymore było dużo lepszym anime od tego bo sama świetna akcja już wszelkie niedoskonałości wynagradza.

#24 2009-03-07 20:06:45

dulu
Moderator

Mówisz, że takie rzeczy się nie dzieją? W takim razie zapraszam do mojego Skarżyska, skuna na końcu autobusu palą, o picu i bójkach to już nie wspomnę. Można stracić telefon albo zęby podczas przejażdżki z przystanku na przystanek. Co do zachowania bohatera, jak dla mnie jego reakcja była prawidłowa, on żadnym chorym obrońcą sprawiedliwości nie jest, poza tym unika bezsensownej walki. Tak, dla mnie ta bójka nie miałaby najmniejszego sensu, w końcu jego niedoszli przeciwnicy byli mizerni.

#25 2009-03-07 20:26:44

Kenshiro
Użytkownik

Ta bójka ma sens gdzie wiesz, że wygrasz. Co innego jakby wiedział że jest słabszy to wtedy jego zachowanie jest logiczne.
Poza tym nie pisałem tylko o nim, ale o wszystkich ludziach którzy tam byli. Ile jeszcze razy muszę to powtarzać.
W prawdziwym świecie na takie dzieciaki od razu ktoś by zareagował w tej sytuacji i na pewno by spotulniały jak baranki nawet bez potrzeby użycia przemocy.
No ale tak bo przecież w anime stawiają na jak największą bajkowość zachowań gdyż to przecież nudne i obraźliwe dla anime jak zachowania są podobne jak w prawdziwym świecie bo one zawsze muszą się wyróżniać głupotą , a i tak Kurenai to tylko mały przykład z tysiąca anime.

#26 2009-03-07 20:48:24

dulu
Moderator

ledziux napisał:

W prawdziwym świecie na takie dzieciaki od razu ktoś by zareagował w tej sytuacji i na pewno by spotulniały jak baranki nawet bez potrzeby użycia przemocy.

Toś ty jeszcze mało widział.

ledziux napisał:

Ta bójka ma sens gdzie wiesz, że wygrasz. Co innego jakby wiedział że jest słabszy to wtedy jego zachowanie jest logiczne.

I że niby to miałby być ten wyczyn z "prawdziwego" świata?

ledziux napisał:

No ale tak bo przecież w anime stawiają na jak największą bajkowość zachowań gdyż to przecież nudne i obraźliwe dla anime jak zachowania są podobne jak w prawdziwym świecie bo one zawsze muszą się wyróżniać głupotą , a i tak Kurenai to tylko mały przykład z tysiąca anime.

I tu powstaje pytanie: w takim razie po co oglądasz anime, skoro ciągle cię zawodzi? Masochista?

#27 2009-03-07 21:07:25

Kenshiro
Użytkownik

Prawdopodobieństwo takiego zachowania jak w tym anime wynosi 0.01%, ale jak chcesz to upieraj się że to było realne że troje dzieciaków wyrzucających staruszkę z miejsca w pociągu (i ona sama grzecznie wstaje), a wokół mnóstwo ludzi i nikt nie reaguje smile_big
Anime oglądam bo wiele jest dobrych, szczególnie te akcji gdzie nie ma tych pseudokulturalnych-japońskich głupot.

#28 2009-03-07 21:13:49

Pisak
Użytkownik

Hmm... Jak na dzisiejsze czasy normalna sprawa. Zachowanie Shinkuro było normalne, nie chciał się wdawać w niepotrzebna bójkę, nie wiem co w tym dziwnego, ale dużo razy widziałem jak ktoś jest zaczepiany przez istoty niższego rzędu, a nikt nawet palcem nie kiwną, aby im pomóc.

Ostatnio edytowany przez Pisak (2009-03-07 21:14:06)

Pisak.png

#29 2009-03-07 21:22:16

dulu
Moderator

ledziux, już widzę, jak lecisz pomagać takiej staruszce. Skoro tak mówisz, na pewno byś to zrobił.[cmok] Ach, pięknie jest mówić...

ledziux napisał:

Anime oglądam bo wiele jest dobrych, szczególnie te akcji gdzie nie ma tych pseudokulturalnych-japońskich głupot.

No racja, taki Black Lagoon jest po prostu z życia wzięty. Albo Bleach. xD

#30 2009-03-07 21:27:09

Qashqai
Użytkownik

dulu napisał:

Albo Bleach. xD

No przecież! Ichigo zawsze wszystkich ratuje, i to jeszcze nadnaturalnymi mocami <3 każdy człowiek taki jest, jak ty taki nie jesteś to idź się schowaj! xD

A tak serio, to ktoś tu ludzi nie zna XD. Pamiętam, że jak kolo w metrze wpadł pod pociąg to ludzie się bardziej przejmowali, że się gdzieśtam spóźnią, serio (w uwadze potem o tym było, ale to się okazało, że on niewidomy był i były jakieś zue zabezpieczenia). [btw, najpierw napisałam, że to była dziewczyna, to jak ktoś wcześniej przeczytał to wybaczcie błąd xDDD]

Ostatnio edytowany przez Qashqai (2009-03-07 21:31:54)

Qashqai.png

#31 2009-03-07 21:36:20

Kenshiro
Użytkownik

6 odcinek Kurenai to dopiero żenada. Gdzie się podział ten fajny klimat z początku ?
A np około 9 minuty 7 odcinka. Przecież to takie głupie że dyskwalifikuje to anime jeśli szukasz sensu w zachowaniach.
Co to był za chłopak i dziewczyna która go bije i on się jej boi i chce się rozstać. Żenada
9 odcinek - dziewczyna mówi uciekajcie za granicę. Na to chłopak że przecież pożegnanie jest bardzo ważne ( co z tego że wrogowie znaleźli tamten dom i muszą uciekać). Więc na całą noc przychodzi z tą dziewczynką do poprzedniego domu się żegnać i w tym czasie wróg ich atakuje.
ŻENADA i teraz stwierdzam że to jeden z najgłupszych bohaterów w anime.

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2009-03-07 23:08:59)

#32 2009-03-07 23:30:26

Zarathustra
Użytkownik

ledziux napisał:

6 odcinek Kurenai to dopiero żenada. Gdzie się podział ten fajny klimat z początku ?
A np około 9 minuty 7 odcinka. Przecież to takie głupie że dyskwalifikuje to anime jeśli szukasz sensu w zachowaniach.
Co to był za chłopak i dziewczyna która go bije i on się jej boi i chce się rozstać. Żenada
9 odcinek - dziewczyna mówi uciekajcie za granicę. Na to chłopak że przecież pożegnanie jest bardzo ważne ( co z tego że wrogowie znaleźli tamten dom i muszą uciekać). Więc na całą noc przychodzi z tą dziewczynką do poprzedniego domu się żegnać i w tym czasie wróg ich atakuje.
ŻENADA i teraz stwierdzam że to jeden z najgłupszych bohaterów w anime.

Tam gdzie ty widzisz żenadę, inni widzą dobry show, moim zdaniem Kurenai było jednym z lepszych anime z 2008 roku, odcinek musical zapadł mi w pamięć. jezor
Na przyszłość wystrzegaj się zwyczajnie takich produkcji. oczkod

#33 2009-03-08 05:43:17

Quithe
Użytkownik

ledziux napisał:

"Żona mnie bije już prawie 10 lat" i tyle w tym temacie". Żyj dalej w ułudzie, a jeśli chcesz "prawdziwego życia" polecam Plebanię oczkod

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#34 2009-03-08 13:53:18

Kenshiro
Użytkownik

Po prostu głupie bo bajkowo przedstawione. Oczywiście że można oglądać anime zwracając uwagę tylko na ogólne zagadnienia a ignorując sposób przekazania lecz to nie ma sensu. Co do postu powyżej to mógł przez telefon z nią zerwać jak się ją bał smile Jakby to  było choć w małej części realistyczne to bym tak nie napisał. Podobnie jak w tym pociągu.
Obejrzałem całość i taka moja opinia o tym anime.
Jestem średnio z niego zadowolony, a raczej jestem zawiedziony. No co to niby miało być. Ten chłopak działał na nerwy i to nieźle, głupie denerwujące sąsiadki i zakończenie też jakieś sztuczne. Jak ludzie którzy cały czas obstawali za tym co było praktykowane przez mnóstwo lat, potem się nagle zmieniają (w ciągu kilku MINUT anime) jakby byli kimś innym. Więc 6/10 oceniam.

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2009-03-08 14:37:02)

Stopka forum

© Animesub.info 2024