Nie jesteś zalogowany.
Witam wszystkich jakby ktos chcial to niech pisze co myslicie an temat tego nosnika i zasotsowania og na potrzeby kolekjconowania anime jak mylicie kiedy bedzie sie otplacac jakeis korzysci lub wrecz przeciwnie itp:D
Będzie się opłacać, jak będzie tani w eksploatacji i szybszy.
chyba temat zakonczony, bo ~Freeman go wyczerpal w jednym zdaniu
Wystarczy poczekać aż to wszystko stanieje i cieszyć kilkadziesięcioma gb na krązku. ^^
głupie pytanie,
a co myslisz na temat DVD ? lepiej sie go wykorzystuje do kolekcjonowania anime niz CD ?
no wiesz ale przy blu reyu jest taka mozliwosc ze jak jzu cos sie sknoci to faiufaiu gb bede lecialy i nickt chyba tego nie bedzie chcial ale np taka akcja anime za freee by byla jecsze bardzij zagrzona
no wiesz ale przy blu reyu jest taka mozliwosc ze jak jzu cos sie sknoci to faiufaiu gb bede lecialy i nickt chyba tego nie bedzie chcial ale np taka akcja anime za freee by byla jecsze bardzij zagrzona
O Jezu... Coś ty napisał w ogóle? Choćby nie wiem jak się wysilał, to i tak tego nie zrozumiem...
"Skazany na zajebistość"
Nagrywarka BD kosztuje obecnie jakieś 800zł, płytki też nie są w cenie 1zł jak zwykłe DVD, cała ta zabawa w BD nastąpi za jakieś 2-3 lata jak dla mnie.
~siara pisz wolniej, bo w przypływie emocji piszesz takie babole, że rzeczywiście tego się czytać nie da, już nie wspomnę o zrozumieniu tego...
co to za roznica ?
tak samo mozna powiezdiec o DVD, ze jak sie cos 'sknoci' to straci 5x wiecej naych niz CD.
siara napisał:no wiesz ale przy blu reyu jest taka mozliwosc ze jak jzu cos sie sknoci to faiufaiu gb bede lecialy i nickt chyba tego nie bedzie chcial ale np taka akcja anime za freee by byla jecsze bardzij zagrzona
co to za roznica ?
tak samo mozna powiezdiec o DVD, ze jak sie cos 'sknoci' to straci 5x wiecej naych niz CD.
No z tym sie nie zgodze, wole stracic to 4gb niz 25 czy 50 w przypadku dwu warstwowych bd. Jak strace DVD albo CD to w sumie w ogole mnie to nie rusza, 4gb w dzisiejszych czasach pobrac to nie sztuka. 50gb natomiast to juz troche jest. Ja rowniez mysle, ze bd zadomowi sie gdzies tak za 2-3 lata... chociaz kto wie
Do anime nada się idealnie ^^ Ale oryginałów:p Do pirackich wersji lepiej marnować gorsze nośniki;)
Już widzę te tytuły:
"Oryginalne Dragon Ball z lektorem na jednym BR OKAZJA"
Wiecie, co? Wszyscy tutaj serfujący na tej fali hura optymizmu pomijacie chyba (co najmniej) jedną kwestię. Jak zapanuje nam ta "era blue ray", to jednocześnie będziemy mieli też do czynienia z erą "Full HD". Już teraz można znaleźć na necie co poniektóre anime z odcinkami w rozdziałce 1920x1080, co ważą pi*drzwi ~0.5 GB, czyli przy 24 epkach mamy ~12GB, czyli pół tego waszego BL, tak więc nie wiem jak wy, ale ja czekam na dyski holograficzne . Zresztą międzyczasie i tak mogą jeszcze zmienić się kodeki i różne standardy, więc takie gadanie "co by było gdyby", to imo nie ma sensu. Będzie, co będzie, a jak dożyjemy, to zobaczymy.
Wszystko w historii ma swoją kolejność:
rysunki na skalach -> ryciny na drewnie/glinie -> zapis na pairusie/papierze -> płyty analogowe -> kasety magnetofonowe -> kasety vhs -> dyskietki 5,25" -> dyskietki 3,5" -> płyty cd -> płyty dvd -> płyty BR -> płyty HVD
Opis oczywiście uproszczony
Wielkie firmy urządzają wyścigi zbrojeń i nie wiadomo co będzie za parę lat...
Ostatnio edytowany przez Endru (2008-05-19 12:42:49)
Ludzie Blu-ray w skrócie to nie BL nie BR tylko BD, to oficjalny skrót jaki wybrało SONY, czy kiedy wchodziło na rynek DVD pisaliście DWD?;)
Ludzie Blu-ray w skrócie to nie BL nie BR tylko BD, to oficjalny skrót jaki wybrało SONY, czy kiedy wchodziło na rynek DVD pisaliście DWD?;)
A czy jak mówisz "roz****łem coś", to też jest poprawnie? Przecież jezykoznawcy i w ogóle język polski sam w sobie poprawnie układa zdanie w formie "zniszczyłem coś".
mam pytanko,a jaka jest wytrzymałość BD? taka sama jak DVD czy nie?
mam pytanko,a jaka jest wytrzymałość BD? taka sama jak DVD czy nie?
gorsza od DVD gdyż o wiele cieńsza, w HD-DVD była lepsza od DVD ale format upadł
gorsza od DVD gdyż o wiele cieńsza, w HD-DVD była lepsza od DVD ale format upadł
HD była znacznie gorszym formatem. Mniejsza pojemność oraz ograniczenia jakie stawia czerwony laser.
shinma napisał:gorsza od DVD gdyż o wiele cieńsza, w HD-DVD była lepsza od DVD ale format upadł
HD była znacznie gorszym formatem. Mniejsza pojemność oraz ograniczenia jakie stawia czerwony laser.
Mniejszej pojemnosci nie traktuje jako wady w tym przypadku, różnica miedzy HD a BD to chyba 1 DVD.
Napisz proszę o tych ograniczeniach trochę więcej.
edytka:
Blu-ray Disc 25 GB
HD DVD 15 GB
trochę więcej niż 1 DVD
Ostatnio edytowany przez lankin (2008-05-19 17:51:05)