Nie jesteś zalogowany.
W zasadzie, to jeszcze dokładnie nie wiadomo czym ma być Gundam Unicorn.
Ale wiadomo, że na wideo promocyjne ma być pokazane na Gundam Big Expo, które będzie 21-23 sierpnia.
Nie zapominajmy o Gundam SEED: The Movie, które zapowiedziano jeszcze w 2006 roku.
EDIT
Tak jak napisał, Isao, będzie to albo OVA, albo film/y.
Jedynie wiadomo, że ma być zimą 2009.
Ostatnio edytowany przez FAiM (2009-08-12 16:21:37)
Pojawiły się jakieś nowe informacje o 2sezonie anime NANA?
Nie zapominajmy o Gundam SEED: The Movie, które zapowiedziano jeszcze w 2006 roku.
To oni teoretycznie to jeszcze robią Oo
a nie wyszło to tak, że okazało się to w końcu tymi trzema filmami kinowymi streszczającymi całą serię...
Właśnie chyba nie. Kiedyś czytałem że Gundam SEED: The Movie miał być namiastką 3 serii.
- No to wchodzę do Jakuba na podwórze - ciągnął opowieść Semen - A on coś opieka na ognisku. Na rożnie znaczy się...Ja go pytam: “Jakub, gdzie upolowałeś taką żółtą wiewiórkę? “, a on mi na to: “Powiedziało, że nazywa się Pikaczu”...
Nie, to miał być pierwszy "prawdziwy" film, a nie jakiś kompilacyjny, od czasów F91 z 1991.
Jednak - z powodu dużych opóźnień - Gundam 00 Movie będzie tym filmem ^^.
Z tego co pamiętam, to jednym z powodów opóźnienia była choroba scenarzystki - a dokładniej rak.
Natomiast na początku tego roku, pojawiły się nieoficjalne informacje, że niedługo ma się ukazać oficjalne oświadczenie. Jednak do tej pory zero informacji...
Czekaj FAiM, nie do końca rozumiem Twoją wypowiedź. Przecież po F91 z 1991 roku pojawiły się filmy nie będące kompilacjami. Co rozumiesz przez "prawdziwy" film?
ps: Zawsze myślałem że Char's Counterattack jest młodszy od F91, a okazuje się na odwrót
Ostatnio edytowany przez Tristan (2009-08-12 17:24:14)
- No to wchodzę do Jakuba na podwórze - ciągnął opowieść Semen - A on coś opieka na ognisku. Na rożnie znaczy się...Ja go pytam: “Jakub, gdzie upolowałeś taką żółtą wiewiórkę? “, a on mi na to: “Powiedziało, że nazywa się Pikaczu”...
Podaj choć jeden tytuł po 1991, bo wszystkie jakie znam to jedynie kompilacje...
Endless Waltz?
Na przykład Mobile Suit Gundam MS IGLOO. Dlatego pytam, co rozumiesz przez "prawdziwy" film.
Endless Waltz to 3 odcinkowa OVA, a film to ich kompilacja. Next pls... ^^
MS IGLOO to też OVA-y...
Film MS IGLOO jest z 2004 a OVA-y z 2006.
To nie był film. Jedynie było pokazywane w Muzeum Bandai i bodajże wydane w bardzo ograniczonym nakładzie.
Sorry za posta pod postem, ale wreszcie wiadomo czym będzie Gundam Unicorn.
Będzie to 6 odcinkowa OVA po 50 minut. A data wydania ma być podana w następną wiosnę. Tak... Unicorn będzie dopiero w 2010 roku.
Zapomniałem o trailerze.
Ostatnio edytowany przez FAiM (2009-08-21 18:17:32)
Na tym trailerze widziałem tylko napis DVD, oni chyba to wydadzą w tym samym czasie na BD? Przecież tam graficzne orgazmy dla fanów mechów będą odchodzić, już lepiej żeby walnęli 12-13 odcinkową serię TV, przynajmniej byłoby to w HD od razu.
Na tym trailerze widziałem tylko napis DVD, oni chyba to wydadzą w tym samym czasie na BD? Przecież tam graficzne orgazmy dla fanów mechów będą odchodzić, już lepiej żeby walnęli 12-13 odcinkową serię TV, przynajmniej byłoby to w HD od razu.
Tam jest:
ブルーレイ・DVD
czyli Blu-ray i DVD
hm czy tylko ja mam wrażenie, że kreska nieco w tym unicornie przypomina tą ze starych (pierwszych gundamów). Jakoś tak troszkę dziwnie postacie wyglądały, może to te bujne czupryny, pierwsze skojarzenie Gfirst i/lub Zetka... (albo jestem jeszcze trochę zaspany i niedowidzę) ^^
Oczywiście jak na gundama przystało nie mogło zabraknąć madafaki w masce.
Ciekawe, zaiste, ma identyczną jak Rau i Neo z Seeed/destiny. :d
Ostatnio edytowany przez Isao (2009-08-21 20:14:53)
To spoko, zwykle żółtki używają skrótu BD, a runów nie znam, więc stąd moja panika.
Właśnie o to biega z tą kreską, że jest w starym stylu, dla mnie rewelacja.
Dobra niech ktoś założy stosowny temat, albo coś odkopie, bo się z tego tematu robi Gundamowania.
Ostatnio edytowany przez Zarathustra (2009-08-21 20:25:45)
hm czy tylko ja mam wrażenie, że kreska nieco w tym unicornie przypomina tą ze starych (pierwszych gundamów). Jakoś tak troszkę dziwnie postacie wyglądały, może to te bujne czupryny, pierwsze skojarzenie Gfirst i/lub Zetka... (albo jestem jeszcze trochę zaspany i niedowidzę) ^^
No bo gdyż azaliż Unicorn ma zawierać się w U.C, chyba pomiędzy F91 i Odwetem Chara
A sam Gundam jest wielki i można mu poświęcić nie tylko ten temat, ale i całe forum i wszystkich userów (jak jakiemuś pradawnemu bóstwu)
Ostatnio edytowany przez Sir_Ace (2009-08-21 20:36:43)
Unicorn dzieje się chyba w 0096 czyli 3 lata po Odwecie Chara.
Jak by kogoś interesowało, a jeszcze by tego nie widział (Jest ktoś taki?) to tu jest dość znośny trailer.