Nie jesteś zalogowany.
Dobra panie i panowie, temat avatarków i przewagi gif/jpg/png uważam za zamknięty.
Lub prościej mówiąc: koniec dyskusji na ten temat!!
Zrozumiano?
Wydaje mi sie że intotnym błedem na forum jest to że zdiencia/linki nie otwieraja sie w nowej zakładce, tylko otwieraja sie zamiast forum, jest to dosc irytujace.
Ostatnio edytowany przez Elesender (2008-07-15 14:38:38)
A cała wrzawa o zachciankę/głupotę/wadę (niepotrzebne skreślić) osoby odpowiedzialnej za nowe forum. Trzeba być konsekwentnym.
zmora150 - Widzę złe przed-próbkowanie, inne nasycenie kolorów i trochę ziarna, no ale do czasu powrotu starej wielkości avka zadowolę się tym. Dziękuję Pytanie z czystej ciekawości - czym dokonałeś konwersji?
Ja wszystkie grafiki robię w Gimpie
o to ja mam straszne pretensje bikas:
w panelu użytkownika na stronie widnieje nadal:
...
a na nowym forum już jest:
...Mój dawny waży około 15kb a nie zamierzam zmniejszać mu jeszcze bardziej jakości niż jest a tym bardziej zmieniać formatu z dobrego png na gówniany dżejpeg gdzie akurat w tym przypadku paleta kolorów strasznie wyblaknie.
Z panelu usera na ANSI ustawienia dot. forum wywaliłem przed wczoraj (ponieważ do niczego już nie służyły) no i przepiąłem "Aktywność na forum" w wizytówce ANSI na nowe forum (da się wyszukać posty )
Co do awatara... to strasznie marudny jesteś Może pójdziemy na kompromis i zostaniemy przy 12kB ;P ? Awatar to tylko emblemat, przez który masz być rozpoznawalny. Może gdyby to było forum dla grafików taka super jakość awka miała by jakieś uzasadnienie, ale u nas, IMHO nie warto.
Wagę awków zmniejszyliśmy aby forum było "lżejsze" i hmm... nie chcę używać tego słowa ale też aby "wymusić" odpowiednie ich kompresowanie. Potraktuj to jak wyzwanie, upchnąć jak najlepszą jakość na 12kB
BTW, co do zmiany 20kB -> 10kB to raz nie ma już animowanych więc te 10-12kB każdemu powinno wystarczyć to raz, a dwa migracja na nowy skrypt forum to dobry czas na zmiany/reformy - i proszę cię, miej świadomość, że NIGDY nie da się dogodzić wszystkim. Zawsze komuś będzie za mało lub za dużo, więc jedynym wyjściem jest podjęcie decyzji i już
Znikneły chyba linki przy tematach do ostatniego postu.
Nie ma ich przy tematach, są na dacie. Fakt, że fajnie będzie dodać ten nasz patent z ANSI (link "ost." przy temacie )
Wydaje mi sie że intotnym błedem na forum jest to że zdiencia/linki nie otwieraja sie w nowej zakładce, tylko otwieraja sie zamiast forum, jest to dosc irytujace.
To już zostało zgłoszone
PS. Temat z dziewczynami naprawiony
Aha, i jak prosił Suchy, ten temat nie jest najlepszym miejscem na dyskusję dot. awków/kompresji
Ostatnio edytowany przez Kane (2008-07-16 09:14:35)
Imperare sibi maximum est imperium
Test BBCode... bold, italic, underline, animesub.info,
kod :-)
,
Być albo nie być
nice.
Koniec ze spojlerami! Gratki
Tylko się tnie, jakoś tak powoli wyłazi
Edit:
Ostatnio edytowany przez KKnD (2008-07-16 20:01:04)
A może się zajmij pożyteczniejszymi rzeczami, anie bajerami
lol Spoil Tag zrobiłem już dawno temu
A tak celem zapowiedzi dodam, że jutro-pojutrze zajmę się przekierowaniami
mówiąc coś ważnego, chodziło mi raczej o np. Czemu jak klikam profil na forum i chce wysłać PW (klikam na pw) to pisze że jestem zalogowany?
znalazłem błąd w spoiler tagu:
Do tego:
aha i przy okazji znalazłem coś. Nie wiem czy było to wcześniej zgłaszane:
w ustawieniach profilu:
"Tematów na stronę: Pozostaw puste dla domyślnego ustawienia (ile?)"
"Postów na stronę: Pozostaw puste dla domyślnego ustawienia (ile?)"
w nawiasie dobrze byłoby podać domyślną liczbę.
Ostatnio edytowany przez Kisiel (2008-07-16 22:22:50)
Jak umieszczony w nim jest jakiś link to kliknięcie go powoduje zamknięcie spoila a nie otwarcie linku. Tak mam przynajmniej pod ff 3.0, zauważyłem to w jakimś temacie ostatnio, nie pamiętam jakim niestety.
Potwierdzam, w Operze 9.50 jest identycznie, do tego nie musi wcale być linka, wystarczy zwykły tekst i kliknięcie na niego.
Do tego spoil otwiera się po kliknięciu w treści posta w całej linii "pokaż spoil" a nie tylko na napisie "pokaż spoil" (nie wiem czy to błąd, ale może powodować przypadkowe otwarcie spoila.
Ostatnio edytowany przez Cain (2008-07-16 22:31:59)
Niczego nie jest mi szkoda, nic z tego czego jeszcze mi brak!
Starczy, gdy kocham, huczy las i wieje wiatr.
Do tego spoil otwiera się po kliknięciu w treści posta w całej linii "pokaż spoil" a nie tylko na napisie "pokaż spoil" (nie wiem czy to błąd, ale może powodować przypadkowe otwarcie spoila.
Rzeczywiście, a już szczególnie gdy w spoilu znajduje się (kilka) obrazków
hmm.. fantazjuję, jest coś takiego jak tag spoil na hasło by zobaczyły to osoby tylko te które je znają?
i jeszcze jedno - jestem ciekaw gdzie teraz można sprawdzać warny (ostrzeżenia) i czy jak ktoś miał je na starym forum to czy mu się wyzerowały? To tak a propo KKnD
Właśnie szukałem sobie czegoś na forum i jeśli chcę przejść do następnej strony w rezultatach wyszukiwania wyskakuje:
Conajmniej 30 sekund musi upłynąć od twojego ostatniego wyszukiwania. Poczekaj chwilę i spróbuj ponownie.
To tak ma być? Jeśli tak, to mimo wszystko jest trochę irytujące, nie dałoby się tego skrócić? Tak jak teraz mam paręnaście stron do przejrzenia w rezultatach, to mnie ze pół dnia zejdzie .
~Kisiel , o to to , pora chyba na kolejnego bana , co nie ?
jeszcze nie ma varnów xD
Ale musze przystopować jak wróci mój Pan
Warny dalej są :> Widać je na stronie głównej ansi jak się wyszuka usera. Więc spokojnie nic nam nie zginie A na forum można zbanować jak ktoś przesadzi Więc proponuję nie szaleć i nie spamować za bardzo
jeszcze nie ma varnów xD
Ale musze przystopować jak wróci mój Pan
To, że nie ma warnów wcale nie oznacza, że nie ma bana ]:->
"Chodź, poluj ze mną. Zostaw ból i bądź znowu wolny. Tu każdy czas jest teraźniejszością i wybór należy do ciebie. Wilki nie mają króla."
znalazłem błąd w spoiler tagu:
Jak umieszczony w nim jest jakiś link to kliknięcie go powoduje zamknięcie spoila a nie otwarcie linku.
Dzięki za zgłoszenie, podumam nad poprawką
EDITPoprawione
Do tego spoil otwiera się po kliknięciu w treści posta w całej linii "pokaż spoil" a nie tylko na napisie "pokaż spoil"
To też warto by poprawić
hmm.. fantazjuję, jest coś takiego jak tag spoil na hasło by zobaczyły to osoby tylko te które je znają?
Hmm... nie, to była by już inna technologia (AJAX) miast (tylko) JavaScript+CSS.
Conajmniej 30 sekund musi upłynąć od twojego ostatniego wyszukiwania. Poczekaj chwilę i spróbuj ponownie.
To tak ma być? Jeśli tak, to mimo wszystko jest trochę irytujące, nie dałoby się tego skrócić? Tak jak teraz mam paręnaście stron do przejrzenia w rezultatach, to mnie ze pół dnia zejdzie .
Skrócimy do 20 sekund
I nie bardzo rozumiem tego ost. zdania, szukasz czegoś, czytasz wyniki (mija te 20 sekund) i znowu możesz szukać...
Analiza wyników (czytanie postów chyba nie zajmuje ci <20 sekund ?
Ostatnio edytowany przez Kane (2008-07-17 18:21:49)
Wszystko rozbija się o to, że nie ma wyszukiwania po tematach i jak człowiek szuka "oficjalnego", czy też chociaż jakiegoś głównego tematu dotyczącego mało popularnego anime, to w rezultatach będzie miał trzy, cztery (i więcej) strony tematów pokroju: co chcielibyście mieć przetłumaczone, nowy sezon anime, co jest tłumaczone, kto ma umrzeć... itp, a dopiero gdzieś potem: "mało popularne anime - wasze opinie". Mózg modelowego inżyniera jest w stanie przetworzyć megahexateragigtonoijeszczebardzodużo do ętej danych, więc szybki look na stronę wyników - jokto ułamki milisekund - i już widzę, że tam nie ma tego, co mnie interesuje. Chcę lecieć dalej, a tu bach - szlaban - i "łoj, jak boli, łoj, jak boli".
Test przekierowania... (tzn. braku okienka o przekierowaniu )
EDIT: Chyba działa, jakby ktoś zauważył jakieś bugi proszę dać znać :-)
moje małe spostrzeżenia:
z tego co zauważyłem, nie da się szukać po nazwach tematów, a przydałoby się, chyba że coś przeoczyłem i da się tak szukać:P
drugie też z wyszukiwaniem, a mianowicie, gdy się już coś wpisze i dostanie wyniki, to wyświetlają się chronologicznie ale względem daty utworzenia tematu a nie daty ostatniego postu, chyba że tak ma być, ale wcześniej było lepiej