#81 2010-07-03 13:47:38

Zgrzyt
Użytkownik

Odp: Będzie Black Lagoon S3

edzio03 napisał:

a sama seria już została zlicencjonowana zezik

jak prawa do  serii nabyło AV to mnie mogą cmoknąć nie będę czekał roku zanim to wydadzą dodatkowo jak zwykle w boskiej wysokiej cenie, z średni tłumaczeniem.

hmmm no chyba że wydadzą na BD za cenę max 60zł za vol. wtedy kupię

Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2010-07-03 13:47:56)

#82 2014-02-06 01:21:30

Kenshiro
Użytkownik

Odp: Będzie Black Lagoon S3

Obejrzałem Black Lagoon: Roberta`s Blood Trail i polecam każdemu kto chce zobaczyć coś innego (i lepszego) niż większość anime. Te 5 OAVek to kontynuacja II sezonu TV i muszę przyznać, że wykonane były prawie doskonale. Mam tu na myśli zarówno konstrukcje odcinków, dialogi jak i fabułę. Postacie również są jego dużym plusem, więc anime oglądało się bardzo przyjemnie.
W dodatku nawet ending przypadł mi do gustu i to mimo tego, że nie było piosenki, a tylko sam rytm (bardzo przyjemny). Można było w nim zobaczyć jak wyglądała Balalaika, gdy była małą dziewczynką.

Kolejną zaletą anime jest chwilami świetny humor i teksty (lepszy niż w niejednej komedii).
Jednak jest to anime bardzo brutalne, krwawe i okrutne. Jednym słowem zawiera to wszystko czego nie ma w większości produkcji dla nastolatków.

Poza tym warto napisać, że walki w tym anime są prawie całkiem nierealistyczne (niektórzy są zabijani od jednego strzału, a w stronę innych strzelają z maszynówek i nic im nie jest), gdyż chodzi w nich głównie o efektywność, jak i ogólnikowe ukazanie kto jest silniejszy. Jeśli ten element nie uzna się za wadę to prawdę mówiąc nie ma co się w tym anime nie spodobać, gdyż jest świetne. Bardzo dobre wizualnie i o realistycznej kresce.

Pokaż spoiler
33tl24n.jpg

Ode mnie 9/10

http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?sh … e&aid=6645

Stopka forum

© Animesub.info 2024