Nie jesteś zalogowany.
Po zeszłorocznej powalającej frekwencji w tym roku organizatorzy postanowili to ukrócić i ograniczyć liczbę wejściówek, a co za tym idzie, to części moich znajomych w ogóle tam nie będzie z powodu niezałapania się na wejściówkę.:(
A teraz przejdę do tematu, czy ktoś z okolic Katowic jedzie na ten jakże limitowany konwent. Odbędzie się nawet dość blisko dworca, więc nie będzie trzeba nawet wybulać kasy na dodatkowe bilety , 15 minutowy spacerek wystarcza na dojście. Konwent odbędzie się w budynku, gdzie niedawno był Telep 2008, może i trochę stary jest, ale odpowiednio wielki, by przy 350 osobach nie musieć spać na korytarzu^^
What's the point with pointer?
Szisza jest zła a Demo jeszcze gorsze
Kainote link
Umu umu
Szkoda, że nie jest to pod koniec sierpnia bo bym się zjawił a tak to nici z konwetu.
Ostatnio edytowany przez Hero (2008-07-30 23:59:02)
Oh, żałosny cieniu związany w ciemnościach patrzący z pogardą na ludzi, sprawiając iż cierpią, twa dusza pogrążyła się w karmie grzechu. Chcesz się przekonać czym jest śmierć?
Ja montuję się z Poznania razem z Laureavandrelem i Scarlet. Jedzie może ktoś jeszcze z Poznania? Zawsze można powiększyć grupkę.
W ogóle kogo z ansi będzie można tam zastać? Coś czuję, że w tym roku ansiowiczów na Doji może być wyjątkowo mało z powodu wprowadzonego limitu wejściówek.
Bakura, jeśli chcesz możemy się spotkać na miejscu, musiałbyś tylko zapodać jakieś namiary na siebie. Lub napisać, gdzie na konwencie będzie można Cię złapać. XD
Ja będę i mam nadzieje, że jakieś porządne nagrody będą za turniej sc3 ^^. Deshirey jak chcesz to zagadaj na GG to się zgadamy odnośnie konwentu.
Najlepszy sposób by odnaleźć się na konwencie, to po prostu komórka, zwykle zaczyna się "gdzie
jesteś(cie)" a później to już szybko idzie:D
A i szkoda, że nie będzie Zjadacza:(. Deshirey, ty też chyba żałujesz, bo tak dobrze sie znacie, szczególnie z korekt Clannad;), Zjadacz o tym wspominał na Magni.
Tak coś widzę, że mało ludu z ansi będzie, w zeszłym roku temat doji7 był oblegany, a ty 5 postów łącznie z moim.^^!
Ostatnio edytowany przez Bakura (2008-08-05 22:16:43)
What's the point with pointer?
Szisza jest zła a Demo jeszcze gorsze
Kainote link
Umu umu
A i szkoda, że nie będzie Zjadacza:(. Deshirey, ty też chyba żałujesz, bo tak dobrze sie znacie, szczególnie z korekt Clannad;), Zjadacz o tym wspominał na Magni.
To był mój epic fail, bo Deshi dzwonił nawet do mnie, że są rejestracje i żebym na neta właził, ale jak zwykle go olałem i masz babo placek teraz :/ Jakby ktoś chciał puścić wejściówkę za sensowne pieniądze, to chętnie przygarnę
Ostatnio edytowany przez Zjadacz (2008-08-05 22:43:02)
"Skazany na zajebistość"
Jakby ktoś chciał puścić wejściówkę za sensowne pieniądze, to chętnie przygarnę
Czyli ile?
Co prawda "obowiązuje bezwzględny zakaz odsprzedaży wejściówek na konwent", ale można coś z tym zrobić XD w końcu już raz zmieniałam nazwisko, na które jest ta moja wejściówka
Ostatnio edytowany przez Qashqai (2008-08-05 23:32:09)
Proszę tu o nie handlowanie wejściówkami. Jak co umawiać się na PW lub na gg
"Chodź, poluj ze mną. Zostaw ból i bądź znowu wolny. Tu każdy czas jest teraźniejszością i wybór należy do ciebie. Wilki nie mają króla."
Ok, kontakt z Hayate już mam. Bakura i s0n1c, macie ode mnie wiadomość na GG.
Hehe, ze Zjadaczem widzieliśmy się już tyle razy, że powoli mamy już siebie dość. XD A tak na poważnie naprawdę szkoda, że nie będzie Zjadacza. :/ Ale spokojnie, Zjadacz, odbijemy to sobie na PierniCONie 4.
To był mój epic fail, bo Deshi dzwonił nawet do mnie, że są rejestracje i żebym na neta właził, ale jak zwykle go olałem i masz babo placek teraz :/
Nigdy Ci tego nie zapomnę. XD Żartuję, zdarza się.
Ostatnio edytowany przez Deshirey (2008-08-05 23:50:25)
Deshi zbyt miękki jesteś, nie można mu tego wybaczyć ;p niech go zżerają wyrzuty sumienia ]:->
Ps. Zjadaczu, bądź pozdrowiony
No i już po Doji 8, chyba już czas na małe i skromne podsumowanie.
Na początek organizacja. Nie mam jej nic do zarzucenia. Podczas wejścia na konwent liczba 350 osób została podzielona na dwie grupy, dzięki czemu wpuszczanie na teren konwentu odbywało się bardzo sprawnie. Przy jednej kasie legitymowane były osoby z numerami do ok. 200, a reszta przy drugiej kasie. Osobiście nie zaobserwowałem żadnych większych niedociągnięć.
Na atrakcje również nie było co narzekać. Było ich naprawdę całkiem sporo. Zwłaszcza gratki dla wszystkich cosplayowiczów, a w szczególności dla grupy Baka Corp za świetną scenkę!
Nie sposób nie wspomnieć też o praktycznym konkursie Yaoi, który zamiótł wszystko... XDDD
Bardzo ciekawe były także panele dyskusyjne. Bardzo podobał mi się wykład o japońskich duchach i zjawach. Był dobrze poprowadzony
W Console Roomie jak zwykle można było porządnie pograć w na konsolach. Jeszcze raz gratulacje dla Hayate - zwycięzcy turnieju konsolowego w Soul Calibur 3!
Bardzo dobrym rozwiązaniem był także system nagród. Za 1, 2 lub 3 miejsce w jakimś konkursie, konwentowicz otrzymywał kupony z określoną ilością punktów, które później mógł wymienić na mangi, DVD z anime, artbooki, itd na specjalnie przygotowanym stoisku. Dzięki temu każdy mógł sam wybrać sobie nagrodę z dostępnego asortymentu.
Dużym plusem był szkolny bufet, w którym każdy konwentowicz mógł zaopatrzyć się w coś na ząb. Mniam
Trzeba przyznać, że mimo małego limitu miejsc i bardzo szybko zakończonej rezerwacji, osób z ansi było naprawdę całkiem sporo. Na konwencie poznałem: Hayate, Bakurę, s0n1ca, Tehanu, Kisiela, Krzyśka_bs, Xellosa (anfo.pl) oraz Maveta. Ogółem z ludzi z ansi na konwencie byli: Hayate, Bakura, s0n1c, Laureavandrel, Scarlet, Tehanu, Krzysiek_bs, Xellos (anfo.pl), Kisiel, Mavet no i ja.
Podsumowując, naprawdę świetnie się bawiłem! Dziękuję wszystkim za bardzo mile spędzony czas! Teraz czas na PierniCON 4...
Ostatnio edytowany przez Deshirey (2008-08-11 17:59:19)
No, no... Nawet znalazłam się na dwóch fotkach... Jest git.
Nie no, ta scenka przednia xD... szkoda, że mnie tam nie było xD...
Tehanu melduje, że był to jej pierwszy i nie ostatni kon xD
Nie ma to jak świetna zabawa, ze świetnymi ludźmi ;p
Praktyczny konkurs Yaoi wymiótł wszystko xD
BTW. Wybiera się ktoś na Hax'a?
I czy w ogóle ktoś się orientuje od kiedy zostanie uruchomiona rezerwacja? Żeby nie robić offa, o odp poproszę na pw
Ostatnio edytowany przez Tehanu (2008-08-12 15:10:17)
Jak sie obtulają, prawie jak małżeństwo. XD
BTW. Wybiera się ktoś na Hax'a?
Ja reflektuje na ta impreze. Termin narazie pasuje. Coz tylko czekac :3
A teraz co do tematu...
Troszke ubogosc programu mnie martwila, a tekst "wkrotce wiecej atrakcji" jakos nie bardzo mi sie podobal.
Miedzy innymi to byl powod, ze znajomy bardzo szybko zwinol z jego 1 konwentu.
Ale do rzeczy.
Po dotarciu na teren kona, szybkiemu odebraniu identa, calego stuffu i rozlokowaniu sie w sleep roomie (o dziwo pomimo limitu 350 miejsc, widzialem ludzi spiacych na korytarzach O_o), czas otworzyc ksiazeczke i... no wlasnie co robic? Interesujacych mnie paneli bylo bardzo malo. No coz, przejrzyjmy sklepy. Powiedzmy standard, nic mniej nic ponad. Coz liczylem na jakis fajny stuff z Asuka. Niestety go nie dostalem.
Next.
Wluczac sie po konie z kumplem i nie majac co robic (damn!) wkoncu czas wziasc w jakims konkursie - console room. Coz zostalem ostro rozczarowany, poniewaz sie odbyl 1 (slownie: jeden!) turniej i tylko w SC3. A jak pozniej sie dowiedzialem, nagrod na ta sale bylo na conajmniej 3. Zal.eRU. (Coz musze zaczac grac w SC3, co by Hayate nie czul sie zbyt pewny na konwentach ;P)
Po szybkim ewakulowaniu sie i dalszym tulaniu sie (po drodze spotykajac znajome twarze i nicki ) i nadal nie czucia atmosfery konwentu kolo 17 kumpel sie ewakulowal. Coz musial sie "troszke" rozczarowac moimi wywodami o cudownosci konwentow.
Ale... o godzinie 18 nastapil przelom. Wraz z rozpoczeciem sie cosplayu. (Mimo ze nie bylem na calym). Nagle zaczol pojawiac sie klimat. A calkowicie ujawnil sie po, kiedy mozna bylo sobie spokojnie pstrykac fotki (czego przyklad widac na fotkach bakury ). Pozniej odbylo sie karaoke ale w lightowych klimatach czyli bardziej krzyk, kicz i dowcip. Ale koles co spiewal "choc do mnie poczuj sie swobodnie" czy jak to leci, zniszczyl mi psychike. Glos mial tak identyczny, czysty i... skroce, byl po prostu genialny, ale wygladal jak ciota
Nastepnie klasycznie konwentowo kalambury, ale nie zostalem na calych bo gonilem od roomu do panelu i tak w kolko.
Z racji ze godzina robila sie juz pozna, a czlowiek spocony, a i za niedlugo przydalo by sie podladowac bateryjki, skoczyl do najcudowniejszej rzeczy na konwencie czyli pod prysznic (tylko z tego co sie doliczylem to moze ze max 20 osob poszlo sie myc coz...)
Po kompieli i zapisuaniu sie na turniej jengi (co sie okazalo ze sie sam zapisalem XD)
oczywiscie musieli utrudnic mi zycie i zebrali kilku orgow, co by nie dac uczestnikowi wygrac. (ostatecznie powiodlo im sie to . Coz 2 miejsce, pierwsze punkty/kasa na nagrody)
Co do nagrod jak juz zostalo wspomniane, bardzo dobrze zorganizowane. Samu mozna bylo sobie wybrac nagode za okreslona liczbe punktow.
Hentaj nighta sobie darowalem i poszedlem spac. Ale w nocy wstajac za potrzeba, zajrzalem na 3 min. Tlumow nie bylo o 4.30 ale wskoczylem na dosc "ostro/smieszny" motyw.
Z ciekawostek 2 dzien okazal sie dla mnie ciekawszy niz 1. Po zagarnieciu 1 miejsca egzekwo z Deshirey'em w konkursie "znajdz 5 roznic" i wyimanie talonow na itemki, czas na konkurs wiedzy anime z Poloni 1. Coz wyszlo na to, ze czlowiek wszyskto dawno pozapominal
O 12 odbyl sie prowadzony przez Kisiela "Panel fansubberski polaczony z konkursem".
Pozdro dla niego, za ciekawe prowadzenie, ale niestety czlowiek musial sie pakowac i zwijac.
I to by byl caly dojicon 8 moimi oczami.
Btw. Tehanu zarzuc jakas fotka tutaj albo na pw, bo nie kojarze w ogole bym cie spotkal.
Tehanu to Ci raczej fotek nie da, co nie Onee-chan, chyba, że się mylę xD
Fajne te wasze podsumowania... Ja tek nie potrafię, bo dla mnie liczyło się tylko to, że spotkam znajomych, z czego jedna osoba wrobiła mnie w cosplay.
Jakby co także wybieram się na Hax'a, a przynajmniej mam taki zamiar
Ostatnio edytowany przez scarlet (2008-08-12 22:25:35)