Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
32 za free na 100 % . Ponieważ mało które programy wykorzystują 64 bit.
Wiadomo że SC nie moge się doczekac SC2
.
Wiecie 64 bity nada się do Gothica 3 :]. 32 bitowe systemy dla jednej aplikacji nie są wstanie przydzielić więcej pamięci niż 2gb, Gothic ma z tego powodu częste wysypki (oczywiście mówimy o problemach pamięciowych a nie innych bugach XD) ponieważ ta gra po dłuższej sesji uwielbia dużo ramu zjadać :]. W moim przypadku przejście na 64 bit dało jeden error mniej w Gothicu XD
Ostatnio edytowany przez Dymek (2008-11-12 00:36:25)
KURDEEEEE, ja juz nie mam sily do tego kompa. Co z tego ze czlowiek zaoszczedzi 200, jak sie potem buja przez kolejny miesiac i nie moze go odpalic.
Kupilem Viste 64bit home premium. Wszystko ladnie pyka na poczatku jakies pliki wgrywa, CZEKAM, pyta mnie o jezyk, CZEKAM, prosi o klucz, CZEKAM....
wyrzuca ze mam mu dac plytke z systemem [jako ze jej nie wyciagalem, bo po kiego grzyba] wiec wciskam OK. chwile mysli, przynajmniej czas na to wskazuje i znowu ten sam komunikat. Nie wiedziec czemu nagle stwierdzil, ze nie ma chyba dvd romu, bo go nawet normalnie otworzyc nie moge ( Jakies pomysly? ktos mial cos podobnego?
gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]
Wszystko dobrze masz podłączone, tj. napęd z główną? taśma/kabelek sprawna i itd?
Ostatnio edytowany przez qwig (2008-11-12 20:48:38)
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Hmmm a czym masz dvd podłączone ? SATA czy IDE ? Bo jeśli IDE to takie kwiatki (aczkolwiek nie musi) może powodować tryb emulacji AHCI (do włączenia/wyłączenia w biosie). Ewentualnie jeśli masz podłączone kablem SATA to sprawdź czy przypadkiem nie podłączyłeś napędu do dodatkowego kontrolera SATA (raczej większość płyt ma wbudowany kontroler extra), jeśli jest tam podłączony to przepnij na inny, a na koniec zobacz jeszcze jak masz ustawiony kontroler SATA w biosie (czy pracuje w trybie IDE czy AHCI) i poprzestawiaj opcje i potestuj.
jak ja nie cierpie...
dvd tak samo jak dysk podlaczone na sata. Jednak to troszke dla mnie za trudne. Znowu poleglem. No nic bedzie trzeba prosic znajomego o pomoc
gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]
A i mam jeszcze jedno pytanie ! Czy instalujesz Viste z poziomu windowsa ? Czy z płyty bootowalnej ?
a czy na tym kompie miałeś wcześniej xp??
nie, komp jest skladany od zera, ale wlasie sie zastanawiam czy nie sprobowac na nim postawic xp, zeby sie przekonac czy w ogole to dziala.
Kumpel miał taki problem bo na laptopie zainstalowali mu viste a on chciał xp i nie mógł bo nie widział dvd-romu. Podobno trzeba jakieś inne sterowniki mu wgrac jak sie przy instalacji pyta ale to nie działało.
Skoro od zera to raczej (aczkolwiek nie mam 100% pewności) instalator Visty może nie mieć sterowników AHCI od twojej płyty głównej (czyli instalacja XP odpada raczej, bo tu na 100% no 99% nie ma sterowników AHCI)
JA PI......LE. wlasne stwierdzilem ze nalezy kupowac badziewny sprzet [za nowy nie jest dobry]. Po 4 godzinach udalo mi sie zainstalowac karte wifi. Niestety linksys nie ma wsparcia dla platformy 64 bitowej w przypadku mojej karty, wiec bujalem sie z instalowaniem najrozniejszych sterownikow. Mam juz serdecznie dosyc tego komputera
Zeby bylo malo, to nadal nie mam pojecia, co zrobic, zeby dvd na SATA mi dzialalo. Pomimo tego ze system juz stoi, [zainstalowalem go z pozyczonego napedu na ATA, a potem podlaczylem dvd pod mastera i wykryl sterowniki, wiec jednak ciec je mial, ale trza go bylo pod mastera], to jak wkladam plyte, to nagle system dostaje zwisu Ktos wie cos o takim mankamencie?
W pracy to ja padne na przyslowiowy ryj przez ta cala zabawe :[
może trzeba zrobić aktualizacje biosu dvd albo spróbuj podpiąć dvd pod inne wejście SATA na płycie głównej.
Jak na stronie linksysa nie ma sterowników do twojej karty wi fi pod system 64 bitowy to najprawdopodobniej nie potrzeba ich, no chyba że masz jakąś karte z epoki kamienia łupanego
Vista całkiem fajna kwestia ustawienia jej pod siebie mam ją od 2 miechów i na początku też marudziłem nawet chciałem zmieniać na xp ale w końcu się przekonałem
waski_jestem sprawdź zworki jeśli takowe są (choć wydaje mi się że w SATA już nie ma podziału zbytniego na Master i Slave ;P), i czy na płycie masz wszytskie gniazda SATA włączone.
Jeśli w biosie go nie widzi to wrzuć nową wersję biosu do płyty.
1 pytanie na co ci system 64-bitowy ;P?
Wiec tak, postawilem system od nowa. DUZY plus za szybkosc, w 30min mozna zaladowac system [przy mojej wiedzy tylko i wylacznie z dvd na ATA] i sterowniki do plyty glownej oraz grafiki. Oczywiscie nie mam pojecia czy:
"Onchip SATA mode" ma byc ustawione na IDE, AHCI [RAID odrzucilem bo mam tylko jeden dysk]
niestety jak przegladam sterowniki jakie zostaly dostarczone z plyta glowna, to ni jak nie moge znalezc tych do sata. A moze sa ukryte w sterownikach chipset'u? Najzabawniejsze jest to, ze jak odpalam plik o nazwie GSATA64.exe [pomyslalem ze ten pliczek odpowiada za SATA], to mi wyskakuje okienko, ze chyba jednak nie mam takiego pliku i moze by to sprawdzil Jednka ten windows to goopi jest.
Napisz maila do Microsoftu albo zadzwoń.
taak napisz żeby Bill przyjechał i naprawił Ci kompa
Płace - wymagam :d
taak napisz żeby Bill przyjechał i naprawił Ci kompa
Płace - wymagam :d
Nie wiem czy wiesz ale Microsoft ma oddział w Polsce i zawsze można ich o pomoc poprosić.
Doskonale wiem, ponieważ poniekąd współpracuję z MS .
A tamto to był po prostu żart xD.
Ale jak widać sami powazni ludzie .
Ostatnio edytowany przez rexo (2008-11-16 04:47:59)
Tak myślałem, że to żart ale zmyliło mnie to "Płacę - wymagam"
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna