Nie jesteś zalogowany.
Zapraszamy do odwiedzania nowo otwartego serwisu Fansubs.pl poświęconego polskim fansubom.
W ramach serwisu, który - mamy nadzieję - stanie się najlepszym źródłem informacji o wydaniach polskich grup, dostępne są już:
- forum - miejsce dyskusji o polskich fansubach - komentarze ich dotyczące, a także plany grup;
- tracker;
- wiki - przyszły zbiór wiedzy o tworzeniu fanubów, który każdy może edytować;
- workflow - eksperymentalne narzędzie, dzięki któremu organizacja pracy w grupie stanie się (kiedyś wink ) łatwa jak nigdy dotąd.
Serwis jest cały czas rozwijany. Wierzymy, że będzie się z niego dobrze korzystać i stanie się często odwiedzanym przez was miejscem w sieci. smile Zachęcamy też wszystkich użytkowników do wyrażania swoich opinii oraz propozycji tego, co powinno się znaleźć w kolejnych odsłonach serwisu.
---
W przypadku korzystania z poczty WP, mogą wystąpić problemy z mailem potwierdzającym rejestrację. W takich przypadkach proszę pisać pod adres: admin(at)fansubs.pl - generalnie maila dochodza, ale z opoznieniem.
Ostatnio edytowany przez alfista (2009-01-11 03:31:09)
No taka strona to była tylko kwestia czasu ^^ Ale co tam? Walić anfo Skoro nie potrafili sobie poradzić pozostaje życzyć wam powodzenia Pozdrawiam i rejestruję się
Edit. hmmm na starcie rzuca się w oczy brak opcji "projekty" czy coś takiego, może któraś grupa chciała by zamieścić linki ddl (i bardzo dobrze jak by chciała ) a tu sama opcja do torrenta Proszę pomyśleć o małym updacie ^^
Ostatnio edytowany przez ghostpl22 (2009-01-09 22:59:13)
Dla propozycji jest odpowiedni dzial na forum fansubs.pl. Tam prosze pisac wszelkie propozycje i uwagi.
Ostatnio edytowany przez alfista (2009-01-09 23:06:13)
To jest wersja beta i baza z anfo się pojawi za jakiś czas. Póki co trzeba zadowolić się forum i nie marudzić. No i regulamin czytać - to nie anfo
Loool, bo baze trzeba wpierw napisac. Poza tym nie chce mi sie tlumaczyc, nie mam uprawnien do tego, zas wtajemniczeni wiedza dlaczego bazy nie ma i kiedy "mniej wiecej" mozna sie jej spodziewac, jak rowniez dlaczego serwis ruszyl teraz a nie w wersji final
Składałem "Śluby Milczenia" i tego będę się trzymał
Edit. hmmm na starcie rzuca się w oczy brak opcji "projekty" czy coś takiego
Bo jest nie potrzebne (chwilowo)
, może któraś grupa chciała by zamieścić linki ddl (i bardzo dobrze jak by chciała ) a tu sama opcja do torrenta
Ślepy jesteś
Grupa może sobie dać nawet linki do 50mirrorów dll a nie tylko torrenta. po prostu nie ma jeszcze bazy jako takiej. Dlaczego? No bo nie ma jak tylko powstanie to będzie, razem z tym co było na anfo tylko lepszej formie
ghostpl22 napisał:Edit. hmmm na starcie rzuca się w oczy brak opcji "projekty" czy coś takiego
Bo jest nie potrzebne (chwilowo)
ghostpl22 napisał:, może któraś grupa chciała by zamieścić linki ddl (i bardzo dobrze jak by chciała ) a tu sama opcja do torrenta
Ślepy jesteś
Grupa może sobie dać nawet linki do 50mirrorów dll a nie tylko torrenta. po prostu nie ma jeszcze bazy jako takiej. Dlaczego? No bo nie ma jak tylko powstanie to będzie, razem z tym co było na anfo tylko lepszej formie
To się cieszę, że będzie A co do "Bo jest nie potrzebne (chwilowo)" to równie dobrze nie koniecznie trzeba było już tę stronę otwierać Heh, nie jestem wtajemniczony więc się nie kłócę ^^ Koniec spamu
A moim skromnym zdaniem git ze otworzyli, nawet jak nie osiągnęła jeszcze zamierzonej funkcjonalności. Powód? imo dużo wygodniejsze to to od tej listy Axela na moim serwerku
ghostpl22: projekty sa na forum w dziale komentarze... zresztą tam prowadzą linki z głównej strony portalu. Jest tam też przyklejony topic indeksujący wydania - więc bojętne jest, jak grupa chce udostępniać suba, linkowi wszystko jedno. ;-)
A brak bazy akurat nie jest wadą, początkowo nie była ona w ogóle brana pod uwagę jako element serwisu, niestety rozwój wydarzeń trochę zmienił ten plan.
Ostatnio edytowany przez phenix (2009-01-09 23:37:36)
Dobra wszystko jedno, jak już n osób powiedziało przyjdzie czas na własną bazę (czy tam zapożyczoną z anfo, nie interesuje mnie to ^^), wtedy serwis będzie dużo funkcjonalniejszy, odnoszę wrażenie, że teraz został otworzony aby uspokoić lud, aby nie myśleli, że polski hardsubing umrze bo anfo zmieniło się w stronę o nocnym oddychaniu fok xD
No i super. Podoba mi się zwłaszcza opcja "otwartych projektów". Mam nadzieję, że taka opcja przyjmie się.
Nie bądź zbyt hardy, życie krótko trwa,
A los twój marny, co przeznaczył, to ci da.
Nie bądź zbyt hardy...
Powodzenia. Trzymam kciuki. Fajnie, że tak szybko zareagowano na "chyba" dość nieoczekiwany koniec anfo.
No to w pytkę^^ Zobaczymy jak to się rozwinie. Nawet ta beta jakoś wygląda
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Całkiem schludnie to wygląda. Zanosi się na to, że nie będzie to poroniony pomysł i porządni ludzie się tym zajmą. Powodzenia.
Odnośnie bazy: serwis nie powstał żeby wypełnić niszę po anfo. Pierwsze posty na forum są z początku listopada, a przygotowania trwały jeszcze wcześniej. Rozważano postawienie bazy i wprowadzanie doń wszystkiego, co się ukaże na fpl, albo uzupełnienie o starsze pozycje z przepastnych archiwów, jakimi dysponują niektóre osoby. Obydwa rozwiązania mają swoje wady. Teraz, gdy anfo padło a BTM udostępnił bazę, grzechem byłoby z niej nie skorzystać. Sęk w tym, że mamy swój projekt bazy, lepszy od bazy anfo i eliminujący niektóre problemy wynikające z jej konstrukcji (np. to, jak rozwiązywano kwestię jointów). W związku z powyższym baza anfo wymaga przebudowy. Uznaliśmy, że lepiej udostępnić niekompletny serwis, gdyż i tak wszystko co teraz powstanie na gruzach anfo i w oparciu o bazę anfo będzie nosiło te same błędy projektowe.
Duzy plus za wystartowanie. Zarejestrowalem sie oczywiscie prawie od razu Zobaczymy jak to sie wszystko rozwinie. Powodzenia.
gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]
No i pięknie. Trzeba się będzie przyzwyczaić do wystroju, ale...
Ważne, by na forum zaistniało coś takiego jak normalne kontakty międzyludzkie.
Nareszcie ruszyło. Grats!
W profilu najbardziej podoba mi się opcja Usuń to konto. Czyżby to bodzio ją zasugerował?
Kto posiada starą bazę anfo - niech współpracuje i uzupełnijcie dane za jakiś czas - to jest priorytet.