Nie jesteś zalogowany.
Filmy Ghibli wychodziły u nas odkąd pamiętam, serie inna sprawa.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
No, kupiłeś wersję uk, a tamtejsza to USA. A wiadomo, hamerykańskie duże musi być...
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
No, kupiłeś wersję uk, a tamtejsza to USA. A wiadomo, hamerykańskie duże musi być...
I przynajmniej NTSC, a nie ten shit,w którym jesteśmy, czyli PAL... A co do ceny. Nawet na RightStuf, gdzie mają tanie anime, te boxy są po ~45$:. BOX 1, BOX 2. Z kolei brytyjskie wydanie, czyli to, które pokazałeś na alledrogo, kosztuje 13£ - LINK
I przynajmniej NTSC, a nie ten shit,w którym jesteśmy, czyli PAL...
Technicznie rzecz biorąc, to pal jest lepszym std
Ale mniej animu jest...
Zobaczmy...
NTSC: 29/23fps, przeplot możliwy do usunięcia, choć często już robią progresywne video
PAL: 25fps zmienione z 29/23fps, banding, rainbowing i cały koszmar kodera niekiedy w jednym (vide wydania Vision)
Rzeczywiście, PAL jest super.
Znaczy się:
"Umiem jeździć trzykołowym rowerkiem, a dwukołowym nie. Dwukołowe rowerki są do niczego."
?
Znaczy się:
"Umiem jeździć trzykołowym rowerkiem, a dwukołowym nie. Dwukołowe rowerki są do niczego."
?
Jeśli masz na myśli jakość PALowskich DVD, tak.
RightStuf to fajny sklep, ale deepdiscount.com jest lepszy - wysyłają z USiA za free powyżej 20$, a animu tez mają sporo .
Co do jakości to różnie bywa - np. Haruhi w wersji amerykańskiej ma lepszą jakość obrazu widoczną gołym okiem od wersji brytyjskiej (pomijając, że jest w wersji z 5.1 a brytyjska 2.0). Natomiast Clannad kupił znajomy w wersji UK i tu jest lepsza jakość od wersji USA (nawet jest na 6DVD a nie na 4DVD - co już coś do myślenia daje).
RightStuf to fajny sklep, ale deepdiscount.com jest lepszy - wysyłają z USiA za free powyżej 20$, a animu tez mają sporo .
A jak z cłem?
Hunter Killer napisał:RightStuf to fajny sklep, ale deepdiscount.com jest lepszy - wysyłają z USiA za free powyżej 20$, a animu tez mają sporo .
A jak z cłem?
Cło to nie problem - gorzej z VAT-em . Jest jak wszędzie, to niezależne od sklepu (RightStuf i deepdiscount.com to USA). Jednak dogadać się niemożna, jeśli o to chodzi .
qwig napisał:Technicznie rzecz biorąc, to pal jest lepszym std
Zobaczmy...
NTSC: 29/23fps, przeplot możliwy do usunięcia, choć często już robią progresywne video
PAL: 25fps zmienione z 29/23fps, banding, rainbowing i cały koszmar kodera niekiedy w jednym (vide wydania Vision)Rzeczywiście, PAL jest super.
Wszyscy wiemy, że poza fapaniem do waifu nie widzisz świata, ale animu i mango to nie cały świat
Odkopujem.
Na stronie cdp.pl można zakupić po ok. 10 zł animce (Last Exile, Hellsing, List do Momo, Blood-C itp.). Promocja trwa jeszcze z 8 godzin.
Odkopujem.
Na stronie cdp.pl można zakupić po ok. 10 zł animce (Last Exile, Hellsing, List do Momo, Blood-C itp.). Promocja trwa jeszcze z 8 godzin.
Na cdp.pl sprzedają wydania płytowe czy tak jak gry wydania do ściągnięcia?
PC: i5 6600k, Gainward Phoenix GTX 970, DDR4 16Gb 3200Mhz.
Takto ^_^ napisał:Odkopujem.
Na stronie cdp.pl można zakupić po ok. 10 zł animce (Last Exile, Hellsing, List do Momo, Blood-C itp.). Promocja trwa jeszcze z 8 godzin.Na cdp.pl sprzedają wydania płytowe czy tak jak gry wydania do ściągnięcia?
Cyfrowe. Warto próbować z tymi przecenionymi, choć walka ze stroną jest ciężka i momentami tragiczna.
Inne normalnie kosztują 9,99 więc pospiechu nie ma.
Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.
Takto ^_^ napisał:Odkopujem.
Na stronie cdp.pl można zakupić po ok. 10 zł animce (Last Exile, Hellsing, List do Momo, Blood-C itp.). Promocja trwa jeszcze z 8 godzin.Na cdp.pl sprzedają wydania płytowe czy tak jak gry wydania do ściągnięcia?
Do ściągnięcia, ja kupiłem Last Exile i List do Momo. Póki co obejrzałem pięć odcinków tego pierwszego i ogólnie jestem zadowolony. Mogę to obejrzeć online, a także mam do wyboru dwie wersje do ściągnięcia: SD i Mobile(Last Exile) i HD(List do Momo) - sprawdzaj w jakiej jakości są dostępne, np. film Ebangeliona jest jakiś nowszy, ale tylko DVD...
Jest tylko jedno większe "ale", dla chcących oglądać z lektorem(bo jet też taka opcja). Pliki są w formacie .mp4, można wybrać sobie ścieżkę oryginalną albo z polskim lektorem, ale jak włączymy lektora to napisy są nam zbędne, a wyłączyć się ich nie da! A przynajmniej ja nie mogłem. Dla mnie to nie problem, oglądam z oryginalną ścieżką, ale jakby ktoś chciał skorzystać z tej opcji to miałby orzech do zgryzienia. Dodatkowo w 2 i 4 odcinku wersji mobile(bo na taką się przerzuciłem po pierwszym odcinku), op i ed nie jest przetłumaczony na polski, tylko jest tekst jakby z karaoke. Miałem do nich napisać maila, ale póki co sobie darowałem, bo w gruncie rzeczy i tak jestem zadowolony - kupiłem to za 5,99 zł. Co trochę coś przeceniają, warto ich odwiedzać.
Chciałbym jeszcze raz zaznaczyć, że z tymi problemami spotkałem się przy anime Last Exile, może w innych nie ma tego typu wad.
Dzisiaj za cholerę nie mogłem się u nich zalogować, tyle okazji mi przeszło koło nosa...
Ostatnio edytowany przez DanteBanKai (2014-02-10 23:16:34)
Pliki są w formacie .mp4, można wybrać sobie ścieżkę oryginalną albo z polskim lektorem, ale jak włączymy lektora to napisy są nam zbędne, a wyłączyć się ich nie da! A przynajmniej ja nie mogłem.
Bo to mp4 z dual-audio i wkodowanymi na stałe napisami. Pewnie nie chciało im się kodować po kilka razy to samo, tylko z automatu hurtem dali wszystko.
Przedłużyli giermasz i jeszcze do końca dnia można kupić anime po promocyjnych cenach.
Btw. Oferta gier/ebooków jest trochę okrojona w porównaniu do dnia wczorajszego.
Anonsik napisał:Pliki są w formacie .mp4, można wybrać sobie ścieżkę oryginalną albo z polskim lektorem, ale jak włączymy lektora to napisy są nam zbędne, a wyłączyć się ich nie da! A przynajmniej ja nie mogłem.
Bo to mp4 z dual-audio i wkodowanymi na stałe napisami. Pewnie nie chciało im się kodować po kilka razy to samo, tylko z automatu hurtem dali wszystko.
Ech, ciekawe kiedy MKV stanie się faktem?