Nie jesteś zalogowany.
Co jest z tym programem, na litość!? Chciałem sobie obejrzeć kiedyś Tsubasę, a tam bez napisów. Aż taka kosa nie jestem, żeby oglądać na samym 'rawie'.
raz na jakis czas mają wersje raw bo nie znalezli napisów na ansi ;p
A tak serio jak oglądałem to z 2 odcinki były rawy
Mi się axn podoba- często Nanę sobie oglądam =).
Mi się axn podoba- często Nanę sobie oglądam =).
Gratuluje wytrwałości , co za poroniony pomysł puszczać anime o pierwszej w nocy.
I do tego te wpadki z subami , niewłaściwy timing albo nie od tego anime albo brak napisów .
Ale plus im się zależy za to że chociaż emitują anime tak jak i hayper ma u mnie za to plusa . I jest co w telewizji obejrzeć w oczekiwaniu na animax
U mnie jest tak, że śpię kilka godzin w nocy (4-6~) i kilka w dzień (1-3), więc przy komputerze, lub książce często siedzę do ok. 2-3. Tak jakoś odruchowo o drugiej kieruję się do telewizora i włączam axn =).
Primrose napisał:Mi się axn podoba- często Nanę sobie oglądam =).
Gratuluje wytrwałości , co za poroniony pomysł puszczać anime o pierwszej w nocy.
Odkąd pamiętam w Polsce anime zawsze leciały późno. Zaczynając od Canal + kończąc na Hyper. Kto chce ten i tak obejrzy a z rańca i tak są powtórki. Widać pasuje im taki grafik ^^
Więc zgadzasz się z tezą głoszącą, że DB, Yattamany i inne badziewia to nie anime?
Wczoraj zaczęli puszczać 3 serię Slayersów o 9 rano. Muszę w końcu oblukać.
W grudniu chyba zero nowości... jedynie powtórki powtórek oraz kiczowate napisy, których często nie widać - ciekawe co za ajnsztajn wpadł na pomysł dania białych napisów bez obwódki xD - a od czasu do czasu wersja pro, bez napisów.
w niedziele jest nodame cantabile. co do napisow. napisalam do nich maila i odpowiedzieli ze zrobia cos z tym i ze przekazali sprawe wyzej ;] .
Nie puszczą anime w godzinach największej oglądalności, bo z pewnością dużo więcej jest osób chcących obejrzeć Stargate albo Battlestar, niż fanów anime (szczególnie, że w ich wykonaniu często od oglądania odstrasza jakość napisów i ich wygląd )
no zrobili zrobili. Nodame c. tez zrobili bo w tamtym 2 tygodnie temu w ogole nie dalo sie ogladac bo glowny bohater biala koszule zwykle nosi. A poza tym panie wizard2000 moje imie sie odmienia .
sorrka za post pod postem
axn chyba sobie wzielo do serca mail od luizy i poprawilo napisy bo dzis trafilem na naruto i poprawilo jakos wysletnia napisow i sa z obwodka
Jeszcze tak "prawdziwe" 16:9 i będzie git
Czas na noworoczne nowości
W nocy z 16 na 17 stycznia o 2:00 zostaną wyemitowane dwa pierwsze odcinki Soul Eater. Natomiast w nocy z 17 na 18 o tej samej godzinie dwa pierwsze odcinki D. Gray-Man.
A od 20 stycznia będą nowe odcinki Naruto o 9:30 i 15:30.
Natomiast 14 lutego o 11:30 ma być pierwszy odcinek "Romeo i Julia".
Hm... dwa pierwsze odcinki D.Gray-Man zostały wyemitowane w dość specyficzny sposób - otóż obraz 16:9 został ściśnięty do 4:3. Co z jednej strony było dobre - bo można było sobie rozciągnąć obraz i mieć pełne 16:9, jednak napisy wyglądały nieciekawie - bo przecież były "dopasowane" do 4:3. Z drugiej stronie - musiało to kiepsko wyglądać na TV 4:3.
Zaczyna mnie wkurzać ten ich dziwny sposób konwersji 24 -> 25fps. Nie mogą zrobić tego normalnie, czyli trochę przyśpieszyć obraz i dźwięk? Bo teraz dorabiają 25 klatkę przez odpowiednie zblendowanie klatek... co cholernie widać w scenach gdzie jest jednostajny ruch.
Ma ktoś może dojście do ripów anime z AXN?