Nie jesteś zalogowany.
Witam!
Szukam czegoś dla siostrzeńca w wieku 10 lat. Najlepiej żeby nie było za dużo przemocy czy erotycznego humoru (nie to żeby miał coś przeciwko ale rodzice jego mogą ). Anime moze być z napisami.
Oryginalnością nie powalę, ale polecam Muminki, Mój sąsiad Totoro, Spirited Away, Laputę czy Porco Rosso czy coś z serii Pokemon.
日本はきれいなです. 日本女の子にも..
Oryginalnością nie powalę, ale polecam Muminki, Mój sąsiad Totoro, Spirited Away, Laputę czy Porco Rosso czy coś z serii Pokemon.
Spirited Away , Pokemon i Muminki odpadają. Pierwszy zapewne bo go przestraszył , a dwa kolejne znudziły (próbowałem już)
Mają być z akcją czy takie "ogólnoedukacyjne" znaczy się z morałem?
日本はきれいなです. 日本女の子にも..
Mają być z akcją czy takie "ogólnoedukacyjne" znaczy się z morałem?
Najlepiej z akcją. Mam mu dostarczyć rozrywki po prostu. Wpada do mnie na parę dni i kuzynka prosiła żebym coś znalazł jako fan anime. Najlepiej żeby to było coś co mogłbym spokojnie z nim obejrzeć i nie usnąć (mam 17 lat) , a jednocześnie żeby nie było dużo przemocy (tzn krwi bo walki mogą być)
A może coś sportowego? Major, Hajime no Ippo?
A może coś sportowego? Major, Hajime no Ippo?
Dobry pomysł z Hajime no Ippo. Muszę spróbować,ale i tak coś jeszcze bo jak się nie spodoba to mogę mieć problemy. Dzięki za posunięcie tego pomysłu.
Może Initial D? Chyba każdy chłopiec lubi samochody?
Ewentualnie zapodaj mu Slayers (te stare sezony oczywiście), przemoc raczej bajkowa.
Ach my goddess! (jna licencji), Honey & Clover I i II, Battle Programmer Shirase, Gintama (ale ostrożnie z doborem odcinków), Hayate no Gotoku!, Kuroshitsuji (w sumie ciekawe), Kyouran Kazoku Nikki (full parodia ), Kyou no Go no Ni (też do śmiechu), Minami-ke (I, II i III), Naruto i bleach (ale trochę krwi jest ), Toradora (jak na romans to się można pośmiać, ale nie wiem czy 10 latkowi się spodoba ), Xamd Lost Memories (masz akcje ), Natsume Yuujinchou (I i II) i jeszcze Mushishi bym dał, ale też nie wiem jak z 10 latkami ^^ Przeleciałem troszkę to co mam na dysku i pomijając horrory albo konkretne ecchi czy przelewy krwi to wyłuskałem Wybierz sobie coś, głównie komedie, jak dla 10 latka polecam jakieś prostsze do zrozumienia odcinki Gintamy bym wybrał ^^
Ach my goddess! (jna licencji), Honey & Clover I i II, Battle Programmer Shirase, Gintama (ale ostrożnie z doborem odcinków), Hayate no Gotoku!, Kuroshitsuji (w sumie ciekawe), Kyouran Kazoku Nikki (full parodia ), Kyou no Go no Ni (też do śmiechu), Minami-ke (I, II i III), Naruto i bleach (ale trochę krwi jest ), Toradora (jak na romans to się można pośmiać, ale nie wiem czy 10 latkowi się spodoba ), Xamd Lost Memories (masz akcje ), Natsume Yuujinchou (I i II) i jeszcze Mushishi bym dał, ale też nie wiem jak z 10 latkami ^^ Przeleciałem troszkę to co mam na dysku i pomijając horrory albo konkretne ecchi czy przelewy krwi to wyłuskałem Wybierz sobie coś, głównie komedie, jak dla 10 latka polecam jakieś prostsze do zrozumienia odcinki Gintamy bym wybrał ^^
Toradora raczej go znudzi chociaż uważam ją za świetną serię. Naruto i Bleach odpadają bo matka zabroniła mu oglądać nawet Naruto w polskiej TV. A Gintamy nie oglądałem więc za bardzo nie wiem jakie odc pomijać. Muszę przejrzeć inne,które tu podałeś
Może Initial D? Chyba każdy chłopiec lubi samochody?
Ewentualnie zapodaj mu Slayers (te stare sezony oczywiście), przemoc raczej bajkowa.
Slayers i bajkowa przemoc, rozśmieszyłeś mnie. Niektóre odcinki są poważne i wcale nie dla dzieci. I dużo lepsze są te nowe sezony niż stare.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2009-03-31 14:37:54)
One Piece, bardzo ciekawe, bardzo kolorowe, krwi raczej (zbyt dużo) nie uświadczysz, mnóstwo śmiechu ze strony głównego bohatera. Dużo akcji i świetne poczucie humoru, tam samo zachowanie postaci jest zabawne.
Bardzo polecam.
Zarathustra napisał:Może Initial D? Chyba każdy chłopiec lubi samochody?
Ewentualnie zapodaj mu Slayers (te stare sezony oczywiście), przemoc raczej bajkowa.Slayers i bajkowa przemoc, rozśmieszyłeś mnie. Niektóre odcinki są poważne i wcale nie dla dzieci. I dużo lepsze są te nowe sezony niż stare.
Też tak uważam
Naruto i Bleach odpadają bo matka zabroniła mu oglądać nawet Naruto w polskiej TV.
Piwo dla niej ;o
Mechy powinny być odpowiednie dla dziesięciolatka oO Gundamy, Tekkaman, Tengen Toppa Gurren Lagann etc.
A jak nie mechy, to może Jigoku Shoujo, Fullmetal Alchemist lub Saiyuki? ^^
Slayers i bajkowa przemoc, rozśmieszyłeś mnie. Niektóre odcinki są poważne i wcale nie dla dzieci. I dużo lepsze są te nowe sezony niż stare.
Super, że poprawiłem ci humor, jakoś kiedyś to oglądając nie odbierałem tego jako czegoś "nie dla dzieci."
A z twoją opinią odnośnie nowych sezonów zgodzić się nie mogę, dopiero od połowy Evolution-R zrobiło się zdatne do oglądania, Revolution było syfem...
King of Bandit Jing lub Erementar Gerad.
Edit:
Zapomniałbym o Final Fantasy Unlimited, 12 Kindoms, Crest of the Stars oraz One Piece.
Ostatnio edytowany przez jinjej (2009-03-31 15:13:18)
日本はきれいなです. 日本女の子にも..
EyeShield 21, Hitman Reborn, Kekkaishi, Tsubasa Chronicle, Wild Striker
Te powinny się nadać
żądam usunięcia tematu!
Ja jak podobny założyłem był na forum 1h i poszedł w pizduuuuu
Jak ma być równe traktowanie dla każdego (oprócz niemców i amerykanów)
Zgrzyt moderacja śpi...
日本はきれいなです. 日本女の子にも..