Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
żądam usunięcia tematu!
Ja jak podobny założyłem był na forum 1h i poszedł w pizduuuuuJak ma być równe traktowanie dla każdego (oprócz niemców i amerykanów)
Ten też zapewne pójdzie w pizdu. Nie rób zgrzytów, dowiem się co i jak i temat zniknie Po prostu potrzebuję pomocy. A może twój temat był po moim i dlatego znikł?
Ostatnio edytowany przez owca1313 (2009-03-31 15:23:37)
Honey & Clover I i II
On ma 10 lat! Więc z tym to lekki fail
jak nic będzie tu pasował Sailor Moon
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
Myślałem też o Lucky Star, ale chyba odpada, jak sądzicie? Mi tam odpowiada ale dużo nawiązań do anime i dość głupkowaty i zagmatwany humor , którego może nie zrozumieć.
Ostatnio edytowany przez owca1313 (2009-03-31 16:03:27)
Można by dodać jeszcze kenichiego, kibe i gto (trzeba by niektóre odcinki ominąć)
Można by dodać jeszcze kenichiego, kibe i gto (trzeba by niektóre odcinki ominąć)
Powiedz mi proszę, że GTO to był żart...
Witam!
Szukam czegoś dla siostrzeńca w wieku 10 lat. Najlepiej żeby nie było za dużo przemocy czy erotycznego humoru (nie to żeby miał coś przeciwko ale rodzice jego mogą ). Anime moze być z napisami.
Ma zaledwie 10 lat, więc karm go głupotami typu Jetix. :] Nie no, żartuje, lecz moim zdaniem temat jest z dupy na maksa, ponieważ wystarczy wejść w "search" na anidb i tam masz gatunki anime. Serio, poszedłeś na łatwiznę i myślisz, że dostaniesz jedzenie pod gębę. Następnym razem założysz temat, bo babcia będzie chciała coś obejrzeć? Serio, takie tematy to szczyt głupoty.
Ostatnio edytowany przez cieslak (2009-03-31 16:07:39)
owca1313 napisał:Witam!
Szukam czegoś dla siostrzeńca w wieku 10 lat. Najlepiej żeby nie było za dużo przemocy czy erotycznego humoru (nie to żeby miał coś przeciwko ale rodzice jego mogą ). Anime moze być z napisami.
Ma zaledwie 10 lat, więc karm go głupotami typu Jetix. :] Nie no, żartuje, lecz moim zdaniem temat jest z dupy na maksa, ponieważ wystarczy wejść w "search" na anidb i tam masz gatunki anime. Serio, poszedłeś na łatwiznę i myślisz, że dostaniesz jedzenie pod gębę. Następnym razem założysz temat, bo babcia będzie chciała coś obejrzeć? Serio, takie tematy to szczyt głupoty.
Gatunki gatunkami ale czasami można się nadziać a ja nie mam zamiaru potem się tłumaczyć. Chyba lepiej sprawdzić co inni ludzie polecają (nie mam okazji zbyt wielu na oglądanie czegoś z dziećmi). Poza tym jeśli temat nie odpowiada ,albo nie chcesz pomóc - wystarczy nie wchodzić. Pozdrawiam!
Ostatnio edytowany przez owca1313 (2009-03-31 16:15:47)
Hmm... jakbym miał 10 lat to na pewno nie oglądałem sailor moon, lubiłem komedie, a w GTO nie ma przemocy (z krwią) i żadnych hentai (pare scen nieodpowiednich dla jego wieku, dlatego piszę, żeby wybrać).
Zresztą ty go znasz lepiej, więc wiesz co by go zainteresowało. Polecam Mushishi, ale mało który 10 latek będzie nim zaciekawiony
Poza tym jeśli temat nie odpowiada ,albo nie chcesz pomóc - wystarczy nie wchodzić. Pozdrawiam!
My też mamy już dosyć głupoty.
owca1313 napisał:Poza tym jeśli temat nie odpowiada ,albo nie chcesz pomóc - wystarczy nie wchodzić. Pozdrawiam!
My też mamy już dosyć głupoty.
Wzajemna pomoc to głupota? Chyba po to m.in. są fora. Anime obejrzałem masę ale większość po prostu się nie nadaje.
Dlatego właśnie pytam na forum.
Ostatnio edytowany przez owca1313 (2009-03-31 16:40:52)
Hmm... jakbym miał 10 lat to na pewno nie oglądałem sailor moon, lubiłem komedie, a w GTO nie ma przemocy (z krwią) i żadnych hentai (pare scen nieodpowiednich dla jego wieku, dlatego piszę, żeby wybrać).
Zresztą ty go znasz lepiej, więc wiesz co by go zainteresowało. Polecam Mushishi, ale mało który 10 latek będzie nim zaciekawiony
No widzisz. Ja jakbym miał te 10 lat to je oglądałem. I wątpie by puszczanie 10latkowi GTO byłoby dobrym pomysłem.
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
Mechy powinny być odpowiednie dla dziesięciolatka oO Gundamy, Tekkaman, Tengen Toppa Gurren Lagann etc.
A jak nie mechy, to może Jigoku Shoujo, Fullmetal Alchemist lub Saiyuki? ^^
Z tym to nie można się zgodzić. Tekkaman to jedynie wersja jetixowa czyli pocięta najbardziej ze wszystkich anime bo oryginał nie jest dla dzieci.
Jigoku Shoujo tak samo bo przecież tam w każdym odcinku zabijani są ludzie i to wcale nie tylko źli lecz również dobrzy.
kenichii wystarczy masz 50 chyba 4 epy, krwi za dużo tam nie ma, ja oglądam to z moim 11 letnim bratem i bardzo mu się podoba, no minus jeden efekt uboczny, kopnął w ścianę i ona "mu oddała".... Ale zawsze możesz powiedzieć, że za dużo karate było i go zainspirowało jak by się rodzicielka sadziła
kenichii wystarczy masz 50 chyba 4 epy, krwi za dużo tam nie ma, ja oglądam to z moim 11 letnim bratem i bardzo mu się podoba, no minus jeden efekt uboczny, kopnął w ścianę i ona "mu oddała".... Ale zawsze możesz powiedzieć, że za dużo karate było i go zainspirowało jak by się rodzicielka sadziła
O czym dokładnie jest ta seria bo nie znam.
o tchórzu, który od wszystkich dostaje wpierdal, a potem idzie do tajemniczego dojo, gdzie są super mistrzowie i robią z niego super mega niezniszczalnego kozaka, przy okazji atakuje go w między czasie gang Ragnarok i jest dużo scen walki podczas których pojawia się krew (ale bez przesady, troche krwi z nosa, wybite zęby i to wsio) i jest minimum echii, bo jeden z mistrzów to maniak czytania świerszczyków i lubi robić zdjęcia babką w kostiumach (więcej nagości jest na plaży, ale to szczegół :/)
o tchórzu, który od wszystkich dostaje wpierdal, a potem idzie do tajemniczego dojo, gdzie są super mistrzowie i robią z niego super mega niezniszczalnego kozaka, przy okazji atakuje go w między czasie gang Ragnarok i jest dużo scen walki podczas których pojawia się krew (ale bez przesady, troche krwi z nosa, wybite zęby i to wsio) i jest minimum echii, bo jeden z mistrzów to maniak czytania świerszczyków i lubi robić zdjęcia babką w kostiumach (więcej nagości jest na plaży, ale to szczegół :/)
Lookne może być git.
O mój boże! Gdy słyszę , że dziecko 10 letnie nudzi się podczas oglądania Totoro, to mam poważne obawy, że na co dzień karmione jest papką Jetix and Cartoon Śmartoon i tu już niewiele można zrobić.
Inną sprawą jest, że wszystkie anime należy z nastoletnim obejrzeć wspólnie, robiąc za lektora i mentora. Młody może nie nadążać za lekturą napisów, może nie rozumieć słownictwa, może nie rozumieć sytuacji i kontekstu itd itd.
Tak w ogóle to wybór anime dla 10 latka wydaje się naprawdę problematyczny. Taki osobnik to juz nie dziecko ale jeszcze nie nastolatek. Może się wydawać łebski i może się wydawać, że nie przeszkadza mu "lekka przemoc " czy "lekka erotyka " w anime, ale nie sądzę aby to było właściwe.
Z drugiej strony , to czym karmione sa dzieciaki w TV to czysta zgroza. Albo skrajny debilizm bajek dla tzw najmlodszych albo skrajny kretynizm ( patrz ed eddy i cos tam ) albo amerykańska komercha nastawiona na wyciągniecie z dzieciaków kasy ( ben 10 , wingz czy inne czarodziejki )
Niestety wiem o czym mówię ( posiadam czwórkę dzieciaków ).
P.S.
A tak na temat , czy nie lepiej zainwestować w sprawdzone produkcje i ze świetnym dubbingiem : "Chichiro - w krainie bogów" czy "Kroczący zamek Hauru" ?
Ostatnio edytowany przez mbell (2009-03-31 17:50:16)
gg - już działa
Google+ m.bellon.atas@gmail.com
Aktualnie oglądane :
* Usagi Drop * Ao no Exorcist * Tiger & Bunny
Ghibli, Ghibli i jeszcze raz Ghibli.
Napisałeś, że Spirited Away go przestraszy? WTF mając 10 lat można nie zakumać kilku rzeczy w tym filmie, ale przestraszyć... Oficjalna bariera wiekowa to 12 lat...
Polecam Ruchomy zamek Hauru, ale to na licencji.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna