Nie jesteś zalogowany.
- przy dodawaniu napisów możliwość dodania wymaganych czcionek (jeśli za bardzo miałoby to obciążyć serwer, to wystarczy dodatkowe pole z możliwością podania bezpośredniego linka do nich)
- większa skala ocen (np. słabe, przeciętne, dobre, bardzo dobre, doskonałe albo skala szkolna)
- powiadamianie o nowych napisach konkretnej osoby do danego anime na e-mail (jak ktoś ma zainstalowanego klienta pocztowego, to jest to bardziej wygodne niż ciągłe wchodzenie na ansi i patrzenie czy są już dodane napisy)
- id napisów jako link (o wiele szybsze niż wyszukiwanie id poprzez zaawansowane wyszukiwanie)
edit:
- jeden najczęściej używany tytuł zamiast oryginalnego (np. Fullmetal Alchemist: Brotherhood jest częściej używane niż Fullmetal Alchemist 2, lecz ten drugi jest oryginalny) oraz pole tytuły alternatywne (ilość nieograniczona; każdy można oddzielić przecinkami). Tym samym zastosowanie wyszukiwania ogólnego (tak, jak jest to zrobione na MyAnimeList - przeszukuje od razu najczęściej używany tytuł jak i tytuły alternatywne)
Ostatnio edytowany przez SevenMaster (2009-04-23 23:07:29)
bato3 napisał:Zgrzyt napisał:Że tak spytam.
A ty kto? bo nie kojarzę >.>
JA bym chciał taki wynalazek z MegaTokyoJam jest projektant-programista.
Błędne zgłoszenie - brak motywacji i opisu.
A jak chcesz megatokyo:
Pokaż spoiler
Ściągasz system kontroli wersji: monotone
I dalej z konsoli:
C:\> mtn -d directory_with_repository/megatokyo.mtn db init
C:\>mtn -d directory_with_repository/megatokyo.mtn pull megatokyo.it it.megatokyo.*
C:\>mtn -d directory_with_repository/megatokyo.mtn -b it.megatokyo.www.test checkout directory_for_checkout/zgrzyt bardzo dobrze opisał to, co mu na sercu leży... a ten spoiler nie ma nic do rzeczy jeśli chodzi o to, o czym pisał, więc nie wiem, o co kaman??
Można spróbować się domyślić, że to swoisty prztyczek w nos od "nieskojarzonego" dla osoby wstawiajacej kilkuset pikselowy obrazek bez użycia Spoiler.
jak już było pisane... w 50% spoilery psują obrazki...
Dzień dobry. Kocham cię. Ten zapyziały świat niech o tym wie.
Kolejna maruda(rutek) której nie kojarzę >.>
I do tematu:
Większa skala ocen - jestem za! i dodatkowo danym napisom można wystawić ocenę tylko raz, oraz możliwość wystawienia oceny bez przymusowego komentarza.
Dla trolli itd. dodatkowy podpis pod nickiem(coś jak u adminów) mówiący nam że to n00b, troll itd.
Znaczek płci & widoczny licznik postów ( a co ).
też jestem ZA!
bo sam nie wiem czy Envie to facet or babka, bo taki mało męski nick xD
Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2009-04-23 23:36:19)
1. Edycja komentów, emoty, inne bajery w nim itd. odpadają. Jak pisali, będzie bajzel. Chyba że wstawić ograniczoną czasowo, np. do 30min.
2. Powiadamianie o komentach do napisów by się przydało. Czasem trafia się przy starszym subie i się nie zauważy, a nuż coś wartego uwagi się pojawi.
3. Nie widzę potrzeby wstawiania fps. Info powinno być w infie o napisach (a najlepiej nie usuwać stopek z SE i innych programów w napisach nie będących ass-em!!!).
4. Po szpała edycja napisów w grupach dla wybranych członków? Jeśli grupa ma taką wolę, to już ją rozwiązała przez założenie wspólnego konta, do którego mają dostęp wybrani.
5. W przypadku czcionek zapominacie, że ich dodawanie jest niezgodne z regulaminem. A nie można, bo czasem są to czcionki komercyjne, a przede wszystkim nie są napisami.
6. Wynajdywanie subów robionych pod dane releasy można spokojnie sprzężyć z tabelą infa o napisach, nie jedną taką wyszukiwarkę widziałem, która szuka także w tym miejscu wg słowa kluczowego. Do tego bywa, że starsze wydania nie mają podanie grupy, sam miałem taką sytuacje przy Darkstalekrsach, wtedy zostaje tylko podanie informacji o pliku wideo.
7. Nie widzę potrzeby zmiany form tabelki infa, po prostu trzeba ograniczyć możliwość jej rozciągania i może zabronić takiego jej rozwalania bzdurnymi robaczkami i niepotrzebnymi enterami. Zwijanie jej może utrudnić korzystanie.
8. Większa skala ocen jak najbardziej.
9. Trzeba w końcu scalić profil forum z tym z Ansi xD Logowanie ze strony głównej serwisu od razu na forum też byłoby miłe
10. ZNACZKI PŁCI na forum (ale to chyba nie miejsce na to)
11. Przy ostatnich 10 komentarzach przydałaby się taka opcja jak przy ostatnich 10 tematach na forum, mianowicie pokazująca kto jako ostatni dodał komentarz. Czasem w ciągu 30min dochodzi koment, a godziny się przecież nie zawsze pamięta tym bardziej, gdy pokazana jest tylko data na drugi dzień.
EDIT down
Ja tu dopisuję znaczki, a poniżej już są xD A liczników postów kto ma, ten ma
Ostatnio edytowany przez Quithe (2009-04-23 23:50:09)
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Znaczek płci & widoczny licznik postów ( a co ).
Takie ułatwienie dla osób oglądających serie na bieżąco - lista obecnie oglądanych anime, dzięki której jednym kliknięciem można by było sobie sprawdzić do których z obecnie oglądanych serii zostały wydane napisy do następnego epka .
Możliwość edycji info o napisach (to w tabelce), w tym tytułów (oficjalne/angielskie/polskie), bez konieczności ich uaktualniania (chodzi mi o to, żeby nie zaśmiecać maina, tym że np. zrobiło się błędy, o czymś zapomniało dopisać, poza tym takie aktualki są męczące). Oraz kolejna ważna sprawa - lista dodanych napisów (obecnie na mainie pokazuje te po angielsku, a przydało by się zmienić na japońskie/oryginalne, czyli takie, jakim tytułem producent nazywa swoje anime - często po angielskiej nazwie można nie skojarzyć anime, szczególnie ważne jest to dla tych którzy obcowali z mangą/grami/nowelami i innymi duperelami z których adaptowano anime).
A co zrobi mod jak to tylko Kane może naprawić?
Przecież moderatorzy mogą edytować/"naprawiać" posty użytkowników.
Imperare sibi maximum est imperium
bato3 napisał:Zastanawiam się, czy lepszym/dodatkowym rozwiązaniem by było dodanie przy polu komentarza pola: Komentarz zawiera sugerowane poprawki do napisów.
Czyli dalej do tego powinno być dorobione szukanie napisów bez poprawek do wprowadzenia. A "właścicielowi" napisów po zalogowaniu powinna się ukazywać lista napisów do poprawki.Wolałbym informowanie o komentach.
Tak samo.
Zabawnie by było dostawać listę napisów do poprawki od ludzi, którzy się na rodzimym języku nie znają >.<
Żeby nie było - już nieraz dostawałem pm z 'błędami', z których żaden błędem nie był.
Informacja o komentarzu do napisów
Autor ( lub osoba zamieszczająca napisy ) ma możliwość, podczas dodawania napisów oraz przy modyfikacji, zaznaczyć checkbox aby być informowanym ( mail , wiadomość ) że pojawił się komentarz do jego napisów.
Imo lepszym rozwiązaniem jest po prostu dodanie w profilu użytkownika opcji w stylu: Chcę dostawać powiadomienia o nowych komentarzach do moich napisów na maila.
Ostatnio edytowany przez KAT (2009-04-24 08:40:47)
Ja to bym wolał w formie PW na ANSI, a nie na maila - zdecydowanie wygodniejsze.
Ostatnio edytowany przez cieslak (2009-04-24 08:45:15)
Ograniczenie znaków w opisie napisów, ale za to rozszerzony formularz (o czym już dyskutowaliśmy kilka dni temu).
Przydałoby się sortowanie (np. po wyszukaniu) napisów wg grupy.
Ewentualnie, jesli to nie problem (a kiedys juz o tym wspominałem)... moze mały modzik, ze spisem grup fansuberkich i ich projektów? :>
kappuchu napisał:bato3 napisał:Jam jest projektant-programista.
A jak chcesz megatokyo:
Pokaż spoiler
Ściągasz system kontroli wersji: monotone
I dalej z konsoli:
C:\> mtn -d directory_with_repository/megatokyo.mtn db init
C:\>mtn -d directory_with_repository/megatokyo.mtn pull megatokyo.it it.megatokyo.*
C:\>mtn -d directory_with_repository/megatokyo.mtn -b it.megatokyo.www.test checkout directory_for_checkout/zgrzyt bardzo dobrze opisał to, co mu na sercu leży... a ten spoiler nie ma nic do rzeczy jeśli chodzi o to, o czym pisał, więc nie wiem, o co kaman??
Można spróbować się domyślić, że to swoisty prztyczek w nos od "nieskojarzonego" dla osoby wstawiajacej kilkuset pikselowy obrazek bez użycia Spoiler.
Odczepcie się od tego spojlera!
Wewnątrz niego są informacje jak sobie pobrać najnowszą wersję systemu tłumaczącego web-komiksy na którym chodzi megatokyo
Japoński Cesarz wywieszając prześcieradło chciał udowodnić ludowi, że jego żona była cnotliwa, a oni zrobili z tego flagę.
programista-dietetyk chyba nie skumał o co mi chodziło O.o
i co do tego
Po co opis? jak ten wycinek wszystko ładnie zwięźle opisuje czego chce, i jak to bez motywacji? >..> programista-urolog
Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2009-04-24 10:52:19)
Odczepcie się od tego spojlera!
Wewnątrz niego są informacje jak sobie pobrać najnowszą wersję systemu tłumaczącego web-komiksy na którym chodzi megatokyo
A co to ma niby do tematu??
Dzień dobry. Kocham cię. Ten zapyziały świat niech o tym wie.
DiamondBack napisał:A co zrobi mod jak to tylko Kane może naprawić?
Przecież moderatorzy mogą edytować/"naprawiać" posty użytkowników.
Kliknij na pokaż spojler i zobacz jak ładnie post jest przecięty. I co nadal uważasz, że moderator może to naprawić? Chyba tylko usuwając znacznik spojler.
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
Tak, tak. Kłóćcie się. Pan programista sobie pójdzie i dalej jak ansi się sypało, tak się sypać będzie.
Ciekawe, skąd wy czerpiecie tą całą siłę na czepianie się pierdołów.