Nie jesteś zalogowany.
Mam pozwolenie autora napisów ;-)
A masz pozwolenie tej osoby, której upload kradniesz? Bo to 2 różne rzeczy.
Tekst odcinka:
"Mówiłam Ci żebyś skończyła z tym cholernym uuuu"
Moje życzenia są piękne jak marzenia lecz moje marzenia są nie do spełnienia...
Tekst odcinka:
"Mówiłam Ci żebyś skończyła z tym cholernym uuuu"
Uuuu!
Imo trochę te linki pod warez podpadają...
KieR napisał:Macie tutaj linki do gry Umineko 1-4 rozdziały z 8 (Na razie tyle przetłumaczone jest).
A jak ma być więcej, skoro pierwszy rozdział/odcinek/arc Chiru (czyli łącznie już piąty) dopiero ma wyjść i to chyba na dniach?
Tak... i prawdę mówiąc już jest ^^
Ciekawy tytuł co nie?
Ostatnio edytowany przez Sacredus (2009-08-18 23:31:06)
mam nadzieję że ten tytuł nie jest w znaczeniu dosłownym ;x
No ukazała się, tak jak wszystkie poprzednie części Umineko, na Comiket.
A Comiket 76 był od 14 do 16 sierpnia. A sama gra miała się ukazać 15, czyli gdy pisałem tamtego posta jeszcze jej nie było.
Mam problem z zainstalowaniem gry "Higurashi no naku koro ni" 1-4. Wszystko ściągnąłem z podanych przez Kiera linków. Scaliłem. Utworzyłem Alcoholem wirtualny dysk. Zamontowałem obraz, wybrałem folder gdzie ma być grać zainstalowana. Dałem "OK" i instalacja stoi na samym początku. Nie może skopiować jakiegoś pliku .txt. Nie wyskakuje żaden błąd. Co powinienem jeszcze zrobić?
Zainstaluj obsługę języków azjatyckich (panel sterowania > opcje regionalne i językowe > języki i tam zaznaczasz co chcesz zainstalować), a potem wejdź w panel sterowania > opcje regionalne i językowe > zaawansowane i wybierz zamiast polskiego japoński. Teraz reset kompa i powinno pójść U mnie działa po tym wszystko!
Xa, ale zangielszczenie chyba też ściągacie nie? No bo po japońsku grać chyba wam się nie uśmiecha. A to co napisał ~Sacredus, to już jest w necie tylko na razie po jap. ;(
Mam problem z zainstalowaniem gry "Higurashi no naku koro ni" 1-4. Wszystko ściągnąłem z podanych przez Kiera linków. Scaliłem. Utworzyłem Alcoholem wirtualny dysk. Zamontowałem obraz, wybrałem folder gdzie ma być grać zainstalowana. Dałem "OK" i instalacja stoi na samym początku. Nie może skopiować jakiegoś pliku .txt. Nie wyskakuje żaden błąd. Co powinienem jeszcze zrobić?
nie pamiętam jak robiłem..
ale chyba przez Microsoft AppLocale instalowałem ;x
A to co napisał ~Sacredus, to już jest w necie tylko na razie po jap. ;(
Bo niby po 4 dniach od premiery powinno być już pełne tłumaczenie?
Jeżeli nie chcecie wiedzieć co tytuł oznacza, zaprzestańcie szukania jakichkolwiek spoilerów. Jest ich pełno w necie. Uczcie się na moich błędach.
Zdecydowanie zepsują wam zabawę xP
U mnie gra juz od dwóch dni jest zainstalowana i tylko czeka na tłumaczenie Witch-Hunt.
SAM POCZĄTEK JEST EPICKI CHOĆ NICZEGO NIE ZROZUMIAŁEM D:
~FAiM, chyba mnie nie zrozumiałeś albo masz coś nie tak z głową ;]
~Hardzior, po co szukać co znaczy tytuł? Przecież jest:
Umineko no Naku Koro ni Chiru EP 5 ~End of the Golden Witch~
(うみねこのなく頃に散 EP 5 ~End of the Golden Witch~)
Więc spekulacje same się na myśl nasuwają.
Ostatnio edytowany przez KieR (2009-08-19 14:07:48)
....
Czy tytuł musi zawsze mieć dosłowny sens?
W przypadku Ryukishiego wszystko jest możliwe.
Więc stfu. Nie grałeś w żadną z gier, więc nie wiesz do czego jest zdolny autor.
A co do tego co napisał FAiM, to miałem dokładnie to samo napisać, ale mnie ubiegł. ;]
Ostatnio edytowany przez Hardzior (2009-08-19 14:44:54)
Wypraszam sobie, bo gram aktualnie w Higurashi, a po tym mam zamiar wziąść się za Umineko.
Własnie widać jak grasz.
Jedynie pierwszy arc jest w całości przetłumaczony i bodajże cały pierwszy dzień drugiego ^^.
Za długo nie pograsz.
Własnie widać jak grasz.
Jedynie pierwszy arc jest w całości przetłumaczony i bodajże cały pierwszy dzień drugiego ^^.
Za długo nie pograsz.
Niby czemu? Zawsze mogę poszukać, gdzie indziej tłumaczenia ;] Ty jakoś to przeszedłeś jeśli nię nie mylę, czy w Higurashi nie grałeś?
Ostatnio edytowany przez KieR (2009-08-19 15:44:02)
W Higurashi?
Gra na kompie kisi się już od dobrego czasu. Nie zaczne w to grać póki siostry Futago-tachi nie wydadzą pełnego angielskiego patcha.
Powodzenia w szukaniu.
~FAiM, chyba mnie nie zrozumiałeś albo masz coś nie tak z głową ;]
Czy ja cię gdzieś obrażam?
Niby czemu? Zawsze mogę poszukać, gdzie indziej tłumaczenia ;]
Żebyś się tylko nie przejechał, bo tłumaczenia visual novel czy light novel są dość niszowe. A z tego co wiem, to jedynie Futago-tachi to tłumaczy.
Możesz też czekać, aż MangaGamer to wyda - planowo w październiku.