Nie jesteś zalogowany.
Nabijanie postów i flejmowanie. Gdybyś przynajmniej trollował, można było by cię olać po prostu, sad story.
Okej to jeszcze malutkie sprostowanko - wyrażanie swoich poglądów i (jakby nie patrzeć) stwierdzanie stanu faktycznego jest "flejmowaniem i trollowaniem"?
A przepraszam, zapomniałem, że "wasza racja jest mojsza".
Już grzecznie usuwam się w kąt, przeznaczony dla ludzi niegodnych wyrażania własnego zdania.
PS:
co jakiś czas się trafi jakiś imbecyl twojego pokroju powtarzający utarte frazesy i lud ma uciechę. Po to ten temat jest.
Dzięki za miłe słowa.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2014-02-11 00:26:33)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Longer - podaje argument
Kaz - obala argument
Longer - obalenie otrzymuje tytuł bezpodstawnego obalenia
Kaz - "was" jest mniej, nas więcej
Przepraszam, ale to my nie potrafimy dyskutować?
Mości panowie! na cześć onych przyszłych pokoleń! Niechże im Bóg błogosławi i pozwoli ustrzec tej spuścizny, którą im odrestaurowaną naszym trudem, naszym potem i naszą krwią, zostawujem. Niech, gdy ciężkie czasy nadejdą, wspomną na nas i nie desperują nigdy, bacząc na to, że nie masz takowych terminów, z których by się viribus unitis przy Boskich auxiliach podnieść nie można.
Longer - podaje argument
Kaz - obala argument
Longer - obalenie otrzymuje tytuł bezpodstawnego obalenia
Kaz - "was" jest mniej, nas więcejPrzepraszam, ale to my nie potrafimy dyskutować?
Boshe... i znowu marnuję czas, ale obok takiego braku logicznego myślenia w stopniu elementarnym, po prostu trudno przejść obojętnie.
Tutaj przewijały się argumenty (i też do tego post Kishidy się odnosił), że niedługo nie będzie napisów, bo nie będzie ich miał kto robić, albo będą prywatne... więc tutaj wskazałem prosty, niezaprzeczalny fakt - jesteście mniejszością, malutkim %, a wypowiadacie się jak większość... śmiechu warte.
I ucinając już to w końcu - dobranoc, sen to jednak ważna część ludzkiego życia.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Kamiyan3991 napisał:Przeczytałem przed chwilą (...)
Post zgłoszony do moderacji.
Moderacja odpowiada: jego ból jest na temat, post zostanie.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Ja tam nie uważam, że online'y to zło, niech sobie istnieją równolegle dla ludzi, którzy lubią tak oglądać bajki. Ale niech nie biorą napisów od tłumaczy, którzy nie wyrażają na to zgody. Jak sam powiedziałeś, większość pozwala online'om na korzystanie z ich napisów, więc co za problem?
Ogólnodostępne? Załóżmy, że narysowałam sobie obrazek, wzorując się na jakimś obrazku z animu (jak tłumacze na angielskich napisach). Wrzuciłam go np. na deviantArta, a ktoś przyszedł i użył mojego obrazka w jakimś komercyjnym produkcie i zarabia na nim kasę... Było ogólnodostępne? Było. A miło to tak? No, nie bardzo.
PS: nie zamierzam odpowiadać na komentarze do tego posta, z góry mogę śmiało założyć ich zerową wartość merytoryczną.
Przegrałeś.
Szkoda.
On już to samo wałkuje przez 6 stron, żadnej progresji
Ostatnio edytowany przez Yagami_Raito8920 (2014-02-11 00:47:35)
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Proszę bardzo - napisy są ogólnodostępne, co oznacza, że nie jest potrzebna żadna zgoda, zakazać tego też nie możesz - patrz punkt pierwszy - są ogólnodostępne, a jeśli nie wiesz co to słowo oznacza - wikipedia wita, no a może idźmy o krok dalej - encyklopedia...
Możesz sobie płakać i płakać, przedstawiać jakieś tam wyimaginowane argumenty, ale obiektywnie - tego nie obalisz (ot, co najwyżej kółko wzajemne adoracji przybije ci piątkę... bezcenne), także tę kwestię uważam za zakończoną.
Po tym już przestałem czytać.
Przypomina mi się rozmowa, co koleś pisał to samo na FB. Wtedy ktoś mu odpowiedział, że jego zdjęcia na FB też są ogólnodostępne, tak więc może jego twarz wykorzystać do promowania najbliżej parady równości. Po tym zaczął go wyzywać.
są ogólnodostępne, co oznacza, że nie jest potrzebna żadna zgoda, zakazać tego też nie możesz - patrz punkt pierwszy - są ogólnodostępne, a jeśli nie wiesz co to słowo oznacza - wikipedia wita
Ta? A wiesz, że są firmy, które płacą milionowe kary za posługiwanie się ogólnodostępnymi treściami niezgodnie z wolą autora? Wiesz, że osoby fizyczne też mogą za coś takiego beknąć? Ogólnodostępne =/= darmowe ani "Mogę z tym zrobić, co mi się podoba".
Nie to, żeby nieoficjalne tłumaczenia były objęte jakąkolwiek licencją (pewnie nawet być nie mogą), ale niezbyt ładnie w jednym zdaniu pieprzyć trzy po trzy i innych od nieuków wyzywać.
Ostatnio edytowany przez Sir_Ace (2014-02-11 00:52:31)
Szkoda.
On już to samo wałkuje przez 6 stron, żadnej progresji
Ale widzisz, niektórzy dalej mają ubaw i odpowiadają Magia tego tematu xD
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Nie mieszać mi tu inwalidów do tego sporu. Nic złego nie zrobili.
Siunden zaprasza na kolejny troll- turniej
http://www.anime-shinden.info/forum/thr … aikai-2014
Do wygrania
Jubei? To już wiem, skąd takie ciśnienie miał w temacie RTT xD
^E nie, ja obstawiam, że jego ciśnienie w tamtym temacie miało źródło w wiadomości od Kiry.
Ty dulowaty userze!
O cholera, całoroczny złoty kolor nicka jest taki kuszący, a ja mam tyle zaległości w tłumaczeniu...
Turniej składać się będzie z kilku etapów, a na samym jego końcu wyłoniony zostanie zwycięzca, który otrzyma kilka interesujących nagród oraz prestiż wśród naszej społeczności.
Prestiż, sława, pieniądze. Kurde, kuszące, gdy nie będę mógł opędzić się od gorących 12stek na ich forum.
Ogólnie genialne zasady. Strona, która ma oferować łonlajny, a pytania mogą być z takich serii, których nawet nie mają na stronie.
Ostatnio edytowany przez kishida (2014-02-11 16:46:12)
à propos wstawek
Powinni te "tylko" inną czcionką machnąć
Sami tłumaczą, więc mogą nawet na pół ekranu dać, żeby siundeny się siundenowiły. I ja będę ich popierał.
Buahahaha! xD
Co za nagrody, najbardziej mnie rozbawiły nagrody przyzwolenia na tłumaczenie i uploadowanie. Nie no nie ma co, wielki zaszczyt kogoś spotka.
Wygrana na siundenie: +10 do lansu, -100 do respektu.
Jestem słodki jak miód, człowiek - ciacho; genetyczny cud! xD
"Udowodnijcie, że nie wiecie co to strach"
Szczyt odwagi XXI wieku - wzięcie udziału w shindenowym konkursie.
Btw, kolejna część tutoriala gotowa: http://pokazywarka.pl/pobieranie_anime_1/
Jeśli robię tym jakiś spam/offtop to z góry przepraszam, ale skoro już mamy walczyć ze streamami, to może przydałoby się rozprowadzić jakiś taki tutek, może jest duża część osób która ogląda online'y bo nie wie, że istnieje inna możliwość .
Ostatnio edytowany przez nototaku (2014-02-11 22:00:23)
Polecam zrobić własny temat, nototaku. I poprosić modka o przeniesienie twoich postów właśnie tam.
Pozdro
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!