#5541 2015-11-01 19:24:34

kostek00
Użytkownik

Odp: Precz z anime on-line! (Wojenna Dyskusja)

Nesbro napisał:
kostek00 napisał:
Nesbro napisał:

Nyan ma [...] reklamy na stronie jak z online.

Pokaż mi je, bo jakoś ja ich nigdzie nie widzę.

Otwierają się na nowych kartach, co bodajże drugie kliknięcie na link, a reklamują antywirusy, które tak naprawdę wirusami są.

Gratuluję! Albo używasz chroma albo masz zasyfiony komputer. Moja strona nie posiada żadnych reklam i nigdy ich nie miała. Następnym razem odkaź sobie komputer zanim znowu napiszesz pierdoły.

Jestem słodki jak miód, człowiek - ciacho; genetyczny cud!  xD

#5542 2015-11-01 19:27:51

hazael
Użytkownik

Aż z ciekawości sprawdziłem, i również żadnych reklam nie widzę. Używam IE bez żadnych adbloków itp.

#5543 2015-11-01 19:30:52

PanZet
Użytkownik

Kamiyan3991 napisał:
PanZet napisał:
Kamiyan3991 napisał:

Bo was nie lubimy?

Buahahaha xD Czyli już wyszło szydło z worka. To całe kółeczko wzajemnej adoracji ma daleko te wszystkie onlajny i jakość, a chodzi tu tylko o sam fakt hejtowania. Cush, dobrze wiedzieć xD

No nie bardzo. Bo jeszcze dochodzi kwestia tego za co was nie lubimy.

Masz problem dla nas, tłumaczy i korektorów, bo robimy dla onlajnuf, a nie jedynej sprawiedliwej i świętej stronie Ansi? Fair enough.

#5544 2015-11-01 19:34:11

Kamiyan3991
Użytkownik

PanZet napisał:
Kamiyan3991 napisał:
PanZet napisał:

Buahahaha xD Czyli już wyszło szydło z worka. To całe kółeczko wzajemnej adoracji ma daleko te wszystkie onlajny i jakość, a chodzi tu tylko o sam fakt hejtowania. Cush, dobrze wiedzieć xD

Masz problem dla nas, tłumaczy i korektorów, bo robimy dla onlajnuf, a nie jedynej sprawiedliwej i świętej stronie Ansi? Fair enough.

A żerować na jedynej sprawiedliwej i świętej stronie to wam jakoś nie przeszkadza. Fair enough.

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

#5545 2015-11-01 19:56:49

PanZet
Użytkownik

Kamiyan3991 napisał:
PanZet napisał:
Kamiyan3991 napisał:

A żerować na jedynej sprawiedliwej i świętej stronie to wam jakoś nie przeszkadza. Fair enough.

Wielkie sorry, że my, tłumacze i korektorzy, kopiujemy wasze tłumaczenia. A nie, czekaj. Nie robimy tego przecież.

#5546 2015-11-01 19:59:23

bodzio
Użytkownik

PanZet napisał:
Kamiyan3991 napisał:
PanZet napisał:

Wielkie sorry, że my, tłumacze i korektorzy, kopiujemy wasze tłumaczenia. A nie, czekaj. Nie robimy tego przecież.

Wspieracie onlajny - czyli tych, którzy to robią.  papa

wladza1.png

#5547 2015-11-01 20:01:36

PanZet
Użytkownik

bodzio napisał:
PanZet napisał:
Kamiyan3991 napisał:

Wspieracie onlajny - czyli tych, którzy to robią.  papa

Bo może lubimy robić tłumaczenia? smile

#5548 2015-11-01 20:04:18

Nala_Alan
Użytkownik

No to możecie tłumaczyć, tyle że tłumaczycie dla onlajnów które kradną też nasze suby... Kiedyś się nawrócicie, zobaczycie, sam chciałem "pracować" dla onlajna, dla starego siundena. Ale poznałem co dobre, i przestałem używać onlajnów, ba, zachęcam znajomych do pobierania.

#5549 2015-11-01 20:21:51

PanZet
Użytkownik

Nala_Alan napisał:

No to możecie tłumaczyć, tyle że tłumaczycie dla onlajnów które kradną też nasze suby... Kiedyś się nawrócicie, zobaczycie, sam chciałem "pracować" dla onlajna, dla starego siundena. Ale poznałem co dobre, i przestałem używać onlajnów, ba, zachęcam znajomych do pobierania.

I po raz kolejny:

#5550 2015-11-04 00:16:50

Kamiyan3991
Użytkownik

PanZet napisał:
Kamiyan3991 napisał:
PanZet napisał:

Misiu, plz. Umiesz czytać ze zrozumieniem? Dlaczego w ogóle wasza gówniana strona istnieje? Bo ten pasożyt nabrał napisów z ANSI. Potem natomiast nazbierał ekip z pobliskich gimnazjów i zrobił sobie grupę. Ale już mniejsza o jej jakość – dlaczego napisy pojawiają się tylko na onlajnie w gównianej jakości? Takie typowe cebulactwo – istnieje jeden z drugim tylko dzięki tej stronie i jeszcze śmiecie ją nazywać "jedyną i sprawiedliwą". Daliście w ogóle coś od siebie? Nie? To do kąta.

Zresztą jak tu z wami dyskutować, kiedy nawet już w waszych "szeregach" panują rozłamy. Tak się składa, że doskonale wiem, dlaczego powstało YoruSubs – Gejmi naciskał, żeby napisy były tylko dla jego onlajna, ale Seki nie chciał się na to zgodzić. W zasadzie, z tego co widzę, to nawet olał was na rzecz jakiegoś "Senpai" (czy jak nazywa się ta strona, gdzie ANBU-Translator wrzuca swoje tłumaczenia).

Swoją drogą (i tak od serca) – prędzej czy później Gejmi i tak was załatwi. Zwyczajnie tak to się odbywa na takich szemranych stronach. Daleko szukać nie trzeba – ANBU i Animeon. Prędzej czy później ta strona i tak zacznie kraść i ich oleje. W końcu liczy się tylko szybkość i kliknięcia w reklamy. Dlatego tłumaczenie dla onlajnów mija się z celem.

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

#5551 2015-11-04 01:54:22

PanZet
Użytkownik

Zanim cokolwiek zacznę - udajesz dorosłego? Mhm. Wielki Kamiyan zobaczył, że gimbaza przestała się interesować tym wątkiem, to napisał posta. Była już cisza od paru dni, ale ty i tak zaczynasz tą gównoburzę od początku.

Kamiyan3991 napisał:

Dlaczego w ogóle wasza gówniana strona istnieje? Bo ten pasożyt nabrał napisów z ANSI. Potem natomiast nazbierał ekip z pobliskich gimnazjów i zrobił sobie grupę.

Używasz ciągle tych samych argumentów, kolego. Did I ever tell you what the definition of insanity is? W takim razie nadszedł czas. ,,Bo ten pasożyt nabrał napisów z ANSI.", na które miał pozwolenia od tłumaczy. ,,Potem natomiast nazbierał ekip z pobliskich gimnazjów i zrobił sobie grupę." Pomijając fakt, że większość z ,,gimnazjalistów" jest po 20... Ale co ja się znam, przecież nasz ,,Gejmi" zamyka nas w piwnicach i każe pracować. A przynajmniej większość z was tak sądzi, sądząc po tym, jak go ciśniecie. Otóż nie. Każdy na AO robi wszystko dobrowolnie. Zapamiętaj to, kiedyś się przyda. Więc niezbyt rozumiem, z jakiego powodu masz pretensje do nas, tłumaczy i korektę AO. Mamy ten sam cel co ANSI i tłumacze wszystkich innych ,,prawilnych stron"- chcemy tłumaczyć, a jeżeli pracujemy dla AO, a nie dla ANSI, to chyba mamy jakiś powód.

Kamiyan3991 napisał:

Ale już mniejsza o jej jakość – dlaczego napisy pojawiają się tylko na onlajnie w gównianej jakości? Takie typowe cebulactwo – istnieje jeden z drugim tylko dzięki tej stronie

Hmm. Czytam po raz piaty i za nic nie mogę zrozumieć, o co ci chodzi. Więc kiedy ja będę uczył się czytania ze zrozumieniem poćwicz pisanie z sensem. Dlaczego pojawiają się na onlajnie? Chodzi ci o to, że nie udostępniamy .ass? Coś udostepniamy, wysil się :) Równie dobrze moglibyśmy upać na Shindena i inne shity. A co do drugiej sentencji to nie mam bladego pojęcia, o co chodzi.

Kamiyan3991 napisał:

i jeszcze śmiecie ją nazywać "jedyną i sprawiedliwą"

Brawo. Wygoogluj sarkazm. Tą ,,jedyną i sprawiedliwą" było Ansi. Chociaż, to nie ANSI wini, to kilka userów robi bagno. Kane powinien uścisnąć ci za to rękę

Kamiyan3991 napisał:

Daliście w ogóle coś od siebie? Nie? To do kąta.

No tak, bo przecież te wszystkie odcinki zrobione przez AO-SUBS to nic. Mimo że sam mam jakieś sto odcinków na karku.

Kamiyan3991 napisał:

Zresztą jak tu z wami dyskutować, kiedy nawet już w waszych "szeregach" panują rozłamy.

,,Rozłamy" spowodowane oczernianiem nas.

Kamiyan3991 napisał:

Tak się składa, że doskonale wiem, dlaczego powstało YoruSubs – Gejmi naciskał, żeby napisy były tylko dla jego onlajna, ale Seki nie chciał się na to zgodzić.

Polecam używać sprawdzonych informacji, jeśli chcesz wyglądać na inteligenta w internecie. ,,Sekki nie chciał się na to zgodzić" - żadnego rozłamu nie było, a Sekki ciągle jest w AO i ma sie dobrze. Zapewne chciałbyś też wiedzieć, że Gejm pomagał Sekimu przy kupnie Yoru i oddał kawałek hostingu, a ostatnio pomagał przenosić na nowy :)

Kamiyan3991 napisał:

Swoją drogą (i tak od serca) – prędzej czy później Gejmi i tak was załatwi. Zwyczajnie tak to się odbywa na takich szemranych stronach. Daleko szukać nie trzeba – ANBU i Animeon. Prędzej czy później ta strona i tak zacznie kraść i ich oleje. W końcu liczy się tylko szybkość i kliknięcia w reklamy. Dlatego tłumaczenie dla onlajnów mija się z celem.

Tak, oczywiście. To AO jest szemrane. Szkoda, że na tymże forum strach cokolwiek powiedzieć, kiedy ma się argumenty. Już chyba 3 ludzi z AO dostało tutaj bana. Nie drążyłem tematu, ale cuż, szemrańcy z AO pewnie nic nie wiedzą o wolności słowa. Całe ,,kradnięcie" na AO to jeden wielki nonsens. ,,Kradną" początkujący uploaderzy. Świadomie czy nie, po 2 takich wpadkach uploader jest wywalany, a seria kasowana. A ostatnie takie zdarzenie miało miejsce miało z rok lub 2 lata temu.

Podsumowanie. O ile nie dostanę bana na forum, a moje posty nie zostaną usunięte mam nadzieję, że do kogoś to dotrze: AO nie zaczyna wojen. Ten temat miał być wojną z onlajnami. Teraz jest to jedna wielka gównoburza na AO. Musicie zrozumieć jedno: Jak ktoś woli oglądać online, to ma do tego pełne prawo. Nie każdy lubi czekać pół godziny na pobranie odcinka. Jeśli są ludzie, którzy cenią sobie jakość video - świetnie! Brawo dla nich, że oprócz bezsensownego pochłaniania odcinków przynajmniej zwracają uwagę na kreskę. A wasze wytłumaczenia ,,ONLAJNY KRADNOM" są bezsilne w stosunku do AO, większość zgód jest (Tak, pytamy się), AO-subs powstało po to, by się wspomóc tylko tymi seriami, których nie ma na ANSI lub nie ma na nie zgody, a że teraz każdy widzi, co wyprawiasz, więc ludzie są zniechęceni do przebywania tu (zwolennicy, to też liczna grupa ANSI, a raczej liczniejsza).. Więc wasze ,,Albo oglądasz na ANSI, albo jesteś idiotą" czy coś w tym stylu, tylko łagodniejsze nie ma kompletnego sensu, bo nie każdy może sobie pozwolić na sciąganie serii. Anime nie oglądają tylko Gimby, które mają pełno wolnego, ale też osoby dorosłe, które same płacą rachunki za internet i prąd i pozostawienie PC na te, dajmy na to, 4 godziny jest nieopłacalne. Jeśli masz dobry net - good for u. Nie każdy ma.

Pozostały kilka opcji:
- Zacząć jechać po tych stronach, co nawet nie próbują kryć złodziejstwa
- Zaprzestać tej gównoburzy totalnie (Polecam)
- Dalej kontynuować ten nonsens (Nie polecam)
- Taka ciekawosta, "Animeon" nie upadło, przekonasz się niebawem. Odcinki też będą. (Trudno~)

PS: Już chyba każdy wie, że ON-ANIME to onlajn Jinja

Ostatnio edytowany przez PanZet (2015-11-04 02:11:48)

#5552 2015-11-04 03:10:28

Animazon
Użytkownik

PanZet napisał:

Zanim cokolwiek zacznę - udajesz dorosłego? Mhm. Wielki Kamiyan zobaczył, że gimbaza przestała się interesować tym wątkiem, to napisał posta. Była już cisza od paru dni, ale ty i tak zaczynasz tą gównoburzę od początku.

Sugerujesz, że Kamiyan pisze w tym temacie tylko po to aby wszczynać niepotrzebne dyskusje i prowokować obrońców online-ów? Nie brzmi to wiarygodnie.

PanZet napisał:

Hmm. Czytam po raz piaty i za nic nie mogę zrozumieć, o co ci chodzi. Więc kiedy ja będę uczył się czytania ze zrozumieniem poćwicz pisanie z sensem. Dlaczego pojawiają się na onlajnie? Chodzi ci o to, że nie udostępniamy .ass? Coś udostepniamy, wysil się smile Równie dobrze moglibyśmy upać na Shindena i inne shity. A co do drugiej sentencji to nie mam bladego pojęcia, o co chodzi.

Shitden, AO - co za różnica.

PanZet napisał:

Musicie zrozumieć jedno: Jak ktoś woli oglądać online, to ma do tego pełne prawo.

Właściwie to akurat nie ma prawa - tak uściślając. Uploaderzy zresztą też nie. O ile tłumaczenie napisów to jeszcze taka szara strefa to już wrzucanie bajek to łamanie prawa.

Tak podsumowując, jakoś bardzo naciskasz ja to, żeby każdy oglądał jak chce a jednocześnie swoje suby udostępniasz tylko na AO odmawiając możliwości oglądania bajki z napisami z dysku. Jakby ktoś przepisał suby i wrzucił na ANSI jednocześnie przypisując sobie zasługi i np. wprowadził kilka literówek to pewno byś się pieklił. Hipokryzja czy moralność Kaliego?

#5553 2015-11-04 07:28:54

bodzio
Użytkownik

Jak dla mnie - całe szczęście, że onlajny zaczynają mieć swoich tłumaczy i nie ma ich wypocin tutaj. Nie kradną tyle. A że ich napisy w większości można spuścić w kiblu, bo nie ma im kto wytknąć błędów (na ansi prawdopodonie nie wytrzymaliby fali krytyki za takie wytwory) - fani chcą gówna, byle szybko, i takie gówno otrzymują.

wladza1.png

#5554 2015-11-04 09:47:06

PanZet
Użytkownik

Cala twoja wypowiedź to te same stare argumenty, wiec nie będę się w nie zagłębiał.
Tak, uważam,  że kamiyan wszczyna  niepotrzebne dyskusje celowo.
Nie ma różnicy między AO a Shinden? Chciałbym zobaczyć ile odcinkow wypuszcza shinden-subs.
Swoje suby udosteoniamy tylko na AO?  Czytanie ze zrozumieniem.  AO Subs tłumaczy serię,  na które nie mamy pozwolenia lub na serię nie przetłumaczone przez innych.

bodzio napisał:

fani chcą gówna, byle szybko, i takie gówno otrzymują.

Ehh, chyba to napisałem,  prawda? Jak ktoś chce jakosc HD itp to może ściągnąć z ansi. A co z naszymi subkami jest nie tak to... Ehh, szkoda mowic, czysta hipokryzja.

#5555 2015-11-04 09:49:06

dulu
Moderator

PanZet napisał:

Cala twoja wypowiedź to te same stare argumenty, wiec nie będę się w nie zagłębiał.
Tak, uważam,  że kamiyan wszczyna  niepotrzebne dyskusje celowo.
Nie ma różnicy między AO a Shinden? Chciałbym zobaczyć ile odcinkow wypuszcza shinden-subs.
Swoje suby udosteoniamy tylko na AO?  Czytanie ze zrozumieniem.  AO Subs tłumaczy serię,  na które nie mamy pozwolenia lub na serię nie przetłumaczone przez innych.

bodzio napisał:

fani chcą gówna, byle szybko, i takie gówno otrzymują.

Ehh, chyba to napisałem,  prawda? Jak ktoś chce jakosc HD itp to może ściągnąć z ansi. A co z naszymi subkami jest nie tak to... Ehh, szkoda mowic, czysta hipokryzja.

Jaka hipokryzja?

#5556 2015-11-04 10:01:10

Rein
Moderator

Bany to z tego, co pamiętam były za multikonta, obrażanie innych użytkowników, spam.
Co raczej świadczy o braku znajomości regulaminu. I wbrew pozorom AO swoje za uszami ma w tej całej wojence.
Lecisz strasznymi skrajnościami, PanZet, więc ciężko się odnosić do tych wszystkich zarzutów.
Co do Kamiyana, pokazywał screnny, udowadniał coś, nawet jeśli to taki lans, by zabłysnąć, nie zmienia postaci rzeczy.

#5557 2015-11-04 10:17:23

PanZet
Użytkownik

Rein napisał:

Bany to z tego, co pamiętam były za multikonta, obrażanie innych użytkowników, spam.
Co raczej świadczy o braku znajomości regulaminu. I wbrew pozorom AO swoje za uszami ma w tej całej wojence.
Lecisz strasznymi skrajnościami, PanZet, więc ciężko się odnosić do tych wszystkich zarzutów.
Co do Kamiyana, pokazywał screnny, udowadniał coś, nawet jeśli to taki lans, by zabłysnąć, nie zmienia postaci rzeczy.

Tak? To błagam was bardzo o podesłałenie mi tych wszystkich dowodów. Chociaż nawiekszy problem z nimi to to, że totalnie nie odnoszą się do tematu. Jeszcze jedno: jeśli te ,,dowody" są czymś jak zdjęcie gejma w restauracji to sobie darujcie. I ja nie mówię,  że AO jest święte, że nic nie zrobiło i jesteśmy tutaj poszkodowanymi. Ale nie macie żadnych nowych argumentów, ciągle powtarzacie jakieś nonsensy, a ja jestem jednym z jedynych członków  AO, którzy się tu udzielają. Większość dała sobie spokój po przeczytaniu jednej strony. AO ma za uszami? W takim razie gdzie mają Shinden i inne onlajny? Bo póki co mają to w 4 literach. Jedziecie to AO jakby było jedynym onlajnem w internecie.  I już po samym tym odechciewa się tu pisać. Dlatego i ja nie będę tutaj pisać, dopkóki ktoś nie wrzuci jakiś mądrzejszych argumentów przeciw AO.

#5558 2015-11-04 10:55:59

dulu
Moderator

Większość tutaj mówi raczej, że onlajny to gówno, a to wasze to takie samo gówno jak reszta tych gówien. Strasznie generalizujesz. Poza tym piszesz, że nie jesteście święci i zawiniliście, ale "nasze" argumenty już ci się znudziły i chcesz nowych. Co? A co z tą hipokryzją?

#5559 2015-11-04 11:23:56

Sekitoshi
Użytkownik

Kamiyan3991 napisał:

Tak się składa, że doskonale wiem, dlaczego powstało YoruSubs – Gejmi naciskał, żeby napisy były tylko dla jego onlajna, ale Seki nie chciał się na to zgodzić. W zasadzie, z tego co widzę, to nawet olał was na rzecz jakiegoś "Senpai".

Nie wiem skąd ty bierzesz takie wyssane z palca info o wewnętrznych sprawach między mną a Gamedorem.
Prawda jest taka, że w AO Subs przez pewien czas byłem odpowiedzialny za przyjmowanie tłumaczy i korektorów, i spodobało mi się to całe prowadzenie grupy. Postanowiłem więc założyć własną, niezależną od ansi (nie ukrywam, że na ansi dajemy napisy, żeby trafiły do większej liczby ludzi) czy AO grupę Yoru. Nie było żadnego rozłamu czy innych pierdół. W początkowych fazach projektu Game nawet mnie wspierał z postawieniem strony itp. A skąd Ci się wzięło, że olałem AO dla Senpai to nie wiem, powtórzę raz jeszcze, Yoru jest niezależne.
A jako ja sam, nadal jestem w ekipie AO i zajmuje się jedynie sprawami technicznymi, bo sranie się o napisy już mnie denerwuje.
Ten post napisałem tylko z racji tego, że wprowadzasz ludzi w błąd i nie zamierzam kontynuować tego bólu dupy, jaki tu macie.

#5560 2015-11-04 11:59:53

Kamiyan3991
Użytkownik

Animazon napisał:

Tak podsumowując, jakoś bardzo naciskasz ja to, żeby każdy oglądał jak chce a jednocześnie swoje suby udostępniasz tylko na AO odmawiając możliwości oglądania bajki z napisami z dysku. Jakby ktoś przepisał suby i wrzucił na ANSI jednocześnie przypisując sobie zasługi i np. wprowadził kilka literówek to pewno byś się pieklił. Hipokryzja czy moralność Kaliego?

Bo to jest ta cała moralność onlajnów właśnie. Jak się ich czepiamy to źle, bo każdy ma prawo wyboru. Jak mają swoje dać to nie, bo oni są przecież onlajn. A literówki to by prędzej poprawili, bo nie oszukujmy się – jakość tych wydań niczego nie urywa. Zresztą tam liczy się tylko szybkość, więc przetłumaczą nawet z najbardziej tragicznej wersji (Hulu pozdrawia) pod najbardziej rakowego rawa (Ohys pozdrawia), byleby szybko. No ale jak gimbazie pasuje gówno, to dostaje gówno. Prawa rynku.

PanZet napisał:

To gdzie w takim razie Arslan Senki? Zresztą nawet pokazywałem z niego ujęcia – całe bloki kwadratów nazywane jakością "HD". No ale przecież każdy ma wybór! Tylko dziwnym trafem tych napisów tutaj nie ma. Za to podprowadzić napisy stąd, to już dla was jedno kliknięcie. Zwykłe pasożyty.

PanZet napisał:

Jedziecie to AO jakby było jedynym onlajnem w internecie.

A nie jest? Wyłącz stronę na tydzień i zobaczymy, jak długo Zony pociągną. Po co się czepiać pasera, skoro można u źródła?

Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-11-04 12:02:24)

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

Stopka forum

© Animesub.info 2024