Nie jesteś zalogowany.
Widzę, że Animeon definitywnie zniknął z internetów. Nie ma ani strony, ani profilu na Fejsie.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Niby niebawem mają wrócić niczym feniks, jeśli wierzyć słowom Pana Zeta sprzed którejś strony.
Tak jak "lustrzane kopie" Gamedora, których nie ma po dziś dzień?
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Niby niebawem mają wrócić niczym feniks, jeśli wierzyć słowom Pana Zeta sprzed którejś strony.
Ja pisałem coś o zmartwychwstaniu Animeon?
Rein napisał:Niby niebawem mają wrócić niczym feniks, jeśli wierzyć słowom Pana Zeta sprzed którejś strony.
Ja pisałem coś o zmartwychwstaniu Animeon?
Co będzie trzeba przejść, przez 1,5 minutowe reklamy, żeby zobaczyć każdy nowy odcinek? Mam tylko nadzieję, że nie będą w tym przeszkadzać wyskakujące okienka z środkiem na zmniejszenie penisa. Poważnie. Wyncyj reklamuf.
PiSdrawiam Łukasz.
Cavalry/Stella według onlajnów (Siunden/AO) jest stuprocentowym haremem. Nawet opisy/informacje o gatunkach mają rakowe.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Cavalry/Stella według onlajnów (Siunden/AO) jest stuprocentowym haremem. Nawet opisy/informacje o gatunkach mają rakowe.
Nie wiem czego oczekujesz, przecież nawet pleśń na większą wiedzę na temat anime, niż te śiurki od majtek, koszulek, punktów i reklam. MAL mówi:
Action, Ecchi, Fantasy, Romance, School
Ale nasz polski szop, już coś innego:
Postaci: Uczniowie/studenci; Pierwowzór: Powieść/opowiadanie; Miejsce: Japonia; Czas: Współczesność; Inne: Ecchi, Harem, Supermoce
Edit:
Dobra, szopy sklasyfikowały również Phantom ~Requiem for the Phantom~ jako harem... No, może ja się nie znam. To One Pice to też harem. To w takim razie czym są To-love ru i DxD? Uberharem?
Ostatnio edytowany przez Luk4S (2015-11-08 16:03:40)
No w jednym z nieomylnymi istotami z ansi, o ego przewyższającym siłę strzała od Saitamy, ciężko sie nie zgodzić- Animeon w obecnej formie (po zmianie polityki uploadu gdzie każdy zaczynał wrzucać to co chciał) był totalną kupą i bardzo dobrze że upadł W dalszym ciągu propsuję tłumaczenie dla tak bardzo znienawidzonych onlinów, ale pod warunkiem że nie podpierdzielają napisów Bóg wie skąd :v
Co nie zmienia faktu że ansi nie jest wcale lepsze. Animeon kradł, ansi za to używa oddziałów szturmowych złożonych z hejterów, gimnazjalistów i ludzi z syndromem mikro-penisa. Dobrze że można chociaż pośmiać się z jednostronnej wojenki o której mało kto wie, bo ludzie oglądający anime na co dzień mają w to tak bardzo wyje... nie interesuje ich to, że aż dziw iż chce się wam ciągnąć tę farsę. Ale znając życie, postrzegam szerszą grupę przez pryzmat ich najbardziej skrajnych członków. Pewnie i tutaj są normalne osoby które nie potrzebują jakiegoś śmiesznego wroga aby wyżyć się za niepowodzenia życia codziennego xD
Ostatnio edytowany przez Wolwgang (2015-11-09 01:53:42)
A ja mam takie pytanie, o co tu chodzi? Bo jak chcecie zrobić na złość onlajcom to czemu nie robić napisów tylko do wersji BD a oni niech się męczą z TVłkami. Na BD trzeba dłużej czekać więc będą musieli sobie dać jakoś sami radę. A do tego bd ma same plusy w przeciwieństwie do tv i można nazwać bd ostateczną wersją serii. A do tego jak zaczną kraść te napisy to będzie wszystko wiadome i bardzo dobrze widoczne.
Jeżeli miałoby być tak jak napisałeś Alibaba, to wynik będzie taki że spora ilość ludzi zacznie oglądać onlajny, bo tam będą w sumie premiery anime z polskim tłumaczeniem a napisy do wersji BD będą pobierac tylko kolekcjonerzy. Mało komu będzie się chciało czekać na komplet wydania BD danej serii aby pierwszy raz tę serie obejrzeć. Poza tym, napisy do wersji TVRip czy BD, nie ma znaczenia, zrobią synchro, ciut zmienią i mają gotowe napisy. Prawda jest taka, że tej wojenki się nie uniknie jak i podbierania przez onlajnowców napisów z ANSI czy tam skądinąd. Chyba że ktoś wymyśli sposób zabezpieczenia napisów przed ich edytowaniem i takie napisy onlajnowcy będa musieli przepisywać albo wklejać w film w oryginalnej postaci.
Co nie zmienia faktu że ansi nie jest wcale lepsze. Animeon kradł, ansi za to używa oddziałów szturmowych złożonych z hejterów, gimnazjalistów i ludzi z syndromem mikro-penisa.
A teraz powiedz, synek, skąd to wziąłeś? Nie przychodź i nie chrzań głupot.
A teraz powiedz, synek, skąd to wziąłeś?
Wiesz, to
XD
może wiele wyjaśniać.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2015-11-09 11:23:50)
Jeżeli miałoby być tak jak napisałeś Alibaba, to wynik będzie taki że spora ilość ludzi zacznie oglądać onlajny, bo tam będą w sumie premiery anime z polskim tłumaczeniem a napisy do wersji BD będą pobierac tylko kolekcjonerzy. Mało komu będzie się chciało czekać na komplet wydania BD danej serii aby pierwszy raz tę serie obejrzeć. Poza tym, napisy do wersji TVRip czy BD, nie ma znaczenia, zrobią synchro, ciut zmienią i mają gotowe napisy. Prawda jest taka, że tej wojenki się nie uniknie jak i podbierania przez onlajnowców napisów z ANSI czy tam skądinąd. Chyba że ktoś wymyśli sposób zabezpieczenia napisów przed ich edytowaniem i takie napisy onlajnowcy będa musieli przepisywać albo wklejać w film w oryginalnej postaci.
Ok rozumiem ale jest coraz więcej ludzi którzy ściągają anime ale tvłki wiec trzeba tylko uświadomić im że bluray to jest to co powinno się oglądać żeby cieszyć się z serii w 100%. A do tego jak masz dodatkowe sceny w bluray to już sobie nie dopasujesz napisów z wersji telewizyjnej bo tam tego brakuje i klapa. Ale co ja tam wiem..
Mało jest anime z dodatkowymi scenami bd. Osobiście oglądam głównie wersje tv, ale jeśli zawiera ona cenzurę, czy są owe dodatkowe sceny to oglądam wersje z BluRaya. No chyba że to jakaś starsza seria, gdzie wersje tv to fatalne ripy, to nie ma wyjścia, tylko bd.
ale jest coraz więcej ludzi którzy ściągają anime ale tvłki wiec trzeba tylko uświadomić im że bluray to jest to co powinno się oglądać żeby cieszyć się z serii w 100%.
Co za brednie.
W głównej części BD różnią się tylko tym od TV, że niektóre sceny są jaśniejsze i mają naturalniejsze kolory ze względu na brak regulacji dot. kolorów obrazu, która jest obecna w japońskiej telewizji.
Mało jest anime z dodatkowymi scenami bd. Osobiście oglądam głównie wersje tv, ale jeśli zawiera ona cenzurę, czy są owe dodatkowe sceny to oglądam wersje z BluRaya. No chyba że to jakaś starsza seria, gdzie wersje tv to fatalne ripy, to nie ma wyjścia, tylko bd.
No z tego co przeglądam forum to jakoś mało nie widzę żeby było tych wersji bd z dodatkowymi scenami.
Alibaba028 napisał:ale jest coraz więcej ludzi którzy ściągają anime ale tvłki wiec trzeba tylko uświadomić im że bluray to jest to co powinno się oglądać żeby cieszyć się z serii w 100%.
Co za brednie.
Brednie to widzisz oglądając tvłki w bd są zmiany typu graficznego zmienione postaci np. w tv tytanów gl bohater i inne postacie maja inny wygląd niż te w bd i nie chodzi tylko o bohaterów zmiany mogą być w tle w openingach i ed przykład Mekakucity Actors google nie boli możesz sobie zobaczyć wersje telewizyjna i bluray.
W głównej części BD różnią się tylko tym od TV, że niektóre sceny są jaśniejsze i mają naturalniejsze kolory ze względu na brak regulacji dot. kolorów obrazu, która jest obecna w japońskiej telewizji.
Tak jak pisałem wyżej zmiany mogą być wszystkiego ale też zdarza się że są te które ty wypisałeś.
Nie potrzeba kosmetycznych poprawek ani dodatkowych scen, które przeważnie nic nie wnoszą, aby cieszyć się z danego tworu. Dobra bajka obroni się i bez tego.
Nie potrzeba kosmetycznych poprawek ani dodatkowych scen, które przeważnie nic nie wnoszą, aby cieszyć się z danego tworu. Dobra bajka obroni się i bez tego.
Ale z tym (jak to nazwałeś kosmetyką) jest jeszcze lepsza. Kiepska bajka + dodatkowe i kosmetyka (albo jedno z nich) = ciut lepsza? znośna? kto wie w każdym razie na pewno na + jeżeli się ją obejrzało i nie odepchnęła. Dobra bajka + dodatkowe i kosmetyka = no wiec co się równa? gorsza? albo coś lepszego? któż to to wie sporo do życzenia zostawia gust. Nie oznacza to jednak że i tak bd to jest ostateczna wersja. Która jest warta obejrzenia bardziej bardziej niż tvlki a przede wszystkim lepszy dźwięk obraz nie wspominając o tym co wyżej pisaliśmy w postach, jak dal mnie można bardziej wczuć się w klimat niż przy słabej tv.
Ostatnio edytowany przez Alibaba028 (2015-11-09 16:38:32)