Nie jesteś zalogowany.
Hmm, widzę że lepiej by było chyba gdybym przytoczył pełne jego wiadomości. Cena EK na DVD ma nie przekraczać 199,90zł (to są założenia ogólne na przyszłość jeśli dobrze zrozumiałem), a tak wstępnie Akashi stwierdził, że EK na blu-ray mogła by to przekroczyć Choć pisał także, że nie chce nic zakładać z góry póki nie ma wszystkich materiałów do takiego wydania. Polecam zajrzeć do wątku na Anime Gate w celu zapoznania się z całością jego wypowiedzi.
Chciałem tylko zamieścić informacje o możliwym wydaniu kolekcjonerskim w wersji Blu-ray (dodatkowa płyta to prawdopodobnie DVD będzie bo w końcu do tej pierwotnie były przygotowane) i wersji 1.11 na obu nośnikach (to akurat dość istotne info dla wszystkich). O innych dodatkach nic nie wiem ale Akashi nie wspomniał nigdzie, że takich nie będzie a z toku jego wypowiedzi wychodzi raczej, że powinno być coś nad to.
Osobiście kupie tylko podstawową edycje na DVD (jakby było 1.01 i to bym sobie darował
)
Czyli może być tak, jak kiedyś przewidywałem... prace będą im się tak przedłużały, aż 1.11 stanie się możliwe xD
Teraz się zastanawiam, co oni chcieli wcześniej wpakować na BD - ale pewnie i tak znowu nie otrzymam rzetelnej informacji...
To chyba odpowiedź na twoje pytanie FAiM (zaraz mnie zaczną wszyscy opierniczać, że sobie cytuje bez pozwolenia fragmentami)
z 4 grudnia
Co do Evangeliona na Blu-ray, to też mnie ciekawi czy będzie to wersja 1.01, czy 1.11? No i teraz mam dylemat; wziąć EK na DVD, czy wydanie Blu-ray? Jeżeli Eva na Blu-ray będzie w wersji 1.11, to z pewnością wezmę Blu-ray. W przypadku ewentualnej wersji 1.11 dobrze by było, gdyby faktycznie powstał mały nakład EK dla Blu-ray (do 250zł); osobiście mam odchyły na punkcie edycji kolekcjonerskich Rolling Eyes . Jeżeli zaś będzie to 1.01, to zostaję przy EK na DVD, a wersję Blu-ray wezmę może kiedyś Laughing
z 4 grudnia
Co do 1.11 mówiłem iż premiera 1.11 była dopiero w tym roku i nie ma szans jej wydać. Nawet Amerykanie wydali 17.11.2009 wersję 1.01 Najwcześniej 1.11 trafi do sprzedaży (na świecie) wraz z 2.0 - szukajcie mojej rozprawki na temat ile trzeba czekać po premierze by wydać dane anime poza Japonią.
No ale na szczęście plany uległy zmianie btw. sam się zdziwiłem jak to przeczytałem, wcześniej była mowa o 1.01 odnośnie DVD, a tu im bliżej premiery takie kwiatki wyskakiwały.. chyba, że Akashiemu cały czas chodziło o DVD a nie blu-ray. Jakkolwiek nie uwzględnił tego w swojej odpowiedzi.
Ostatnio edytowany przez adi90a (2010-02-02 14:03:00)
Współpraca A-G z fansuberami... cóż, to jak z marzeniem o np. psp pod choinkę, a dostaje się i tak wełniane skarpety;] Po wymuszonej wymianie maili nastąpiła cisza. Ale marzenie było fajne, co nie? ;]
Najpierw ukazała się informacja o wydaniu na Blu-ray, a dopiero później o 1.11. Więc cholera wie, co tam miało być...
A w ogóle to ma wyjść tylko 1.11, czy najpierw 1.01?
Ostatnią wiadomością Akashi'ego była ta o wersji 1.11 na DVD i Blu-ray Inna sprawa, że zastanawiam się ciągle jak to jest. Nad tą edycją pracują już od dłuższego czasu a dalej zmieniają wersje którą opracowują?.. hmm..
Tak swoją drogą, to raptem kilka komentarzy na forum Anime Gate do przeczytania leniwce Ja nic ponad to co tam jest nie wiem
Ostatnio edytowany przez adi90a (2010-02-02 18:50:25)
Ogólnie sporo czasu... i nocy spędziłem by zdobyć wersje 1.11, ogólnie rzecz mówiąc w momencie gdy jest podpisana i opłacona umowa to umarł w butach, aczkolwiek po wielu... naprawdę wielu nocnych rozmowach udało się nam uzyskać właśnie wersję 1.11 na oba nośniki. (aczkolwiek niestety zajęło to tylko 4 miesiące) Tutaj natomiast pojawił się inny problem ponieważ materiały do 1.01 są znacznie bardziej... powiedzmy że ciekawsze więc zaczęła się kolejna batalia.
Do tego całość Evangeliona nie będzie robiona w polsce, tylko bezpośrednio w sony. Jeśli chodzi o skład EK... heh to mogę powiedzieć jedynie że jest już wszystko gotowe od grudnia i leży w magazynie sony czekając na nośniki.I tak by było śmieszniej, potwierdzam fakt zaistnienia tam "25 cm" niespodzianki. Ale nic więcej już nie powiem.
Zastanawiam się o co chodzi z tymi materiałami do 1.01...
bo jeśli dobrze pamiętam, to w 1.11 jedynie nie było Explanation of EVANGELION:1.01 - które to nic innego, jak cały film z wrendowanymi napisami, które wyjaśniały sceny.
Więc równie dobrze, mogą zrobić dodatkową ścieżkę napisów z tymi wyjaśnieniami.
No chyba że chodzi o coś innego...
Będzie EK na BR 100 szt i 400 szt na DVD....
EK BR - 199,99 zł
EK DVD -169,99-179,99 zł
(ceny sugerowane na chwile obecną - Jeszcze się mogą zmieć!!)
Tylko 100 sztuk wersji BD? Mało :/ , będzie trzeba się spieszyć jak z wejściówkami na konwenty... 200zł, hmm... mam nadzieję że napakują więcej dupereli niż np. w takim Aliens vs Predator (gra).
Sprawy bieżące.
Edycja kolekcjonerska BD
Edycja kolekcjonerska DVD
Edycja zwykła BD
Edycja zwykła DVD
Co do strony technicznej wydawnictwo umywa ręce - zleciło to Sony.
I mam nadzieję, że w poniedziałek się wyjaśni co będzie w kolekcjonerkach.
Wow, to chyba pierwsze aniem wydane w Polsce na BD (przynajmniej pierwsze jakie widzę) ^^
Co do tej kolekcjonerskiej wersji, to... co tam ma niby być.... LOL... ona jest prawie 3x droższa od normalnej ^^
Co z tego, skoro nakład kolekcjonerek już podobno wyczerpany jest.
Wow, to chyba pierwsze aniem wydane w Polsce na BD (przynajmniej pierwsze jakie widzę) ^^
Było Vexille, był Tekkon Kinkreet (czy jakoś tak), była Papryka i coś tam jeszcze.
Co do tej kolekcjonerskiej wersji, to... co tam ma niby być.... LOL... ona jest prawie 3x droższa od normalnej ^^
Kupa pierdół wartych swojej ceny. Fan zapłaci.
Ostatnio edytowany przez _KiRA (2010-04-17 23:25:11)
Przecież możesz zamówić, w czym problem?
W tym, że chwilowo budżet jest na wyczerpaniu. A nie chcę zamawiać w ciemno (mam w zwyczaju takie coś: mam kasę, idę i kupuję). Nie lubię się spieszyć również (dlatego leje na polskie konwenty i wyścig za wejściówkami).
Przecież możesz zaklepać sobie swój egzemplarz teraz, a jak uznasz, że wydanie nie jest warte swojej ceny, to je anulować.
Nie ma co robić problemów.
W tym, że chwilowo budżet jest na wyczerpaniu. A nie chcę zamawiać w ciemno (mam w zwyczaju takie coś: mam kasę, idę i kupuję). Nie lubię się spieszyć również (dlatego leje na polskie konwenty i wyścig za wejściówkami).
Na piernicon 5 wejściówki były dostępne z pół roku. Ogólnie na "staromodne" kony wejściówki są dostępne długo. Najwyżej na ostatnio popularne pseudokonwenty na ~100-200 osób znikają szybko.
Na piernicon 5 wejściówki były dostępne z pół roku. Ogólnie na "staromodne" kony wejściówki są dostępne długo. Najwyżej na ostatnio popularne pseudokonwenty na ~100-200 osób znikają szybko.
Mówię tu o magnifikonach, dojikonach i pochodnych.
Przecież możesz zaklepać sobie swój egzemplarz teraz, a jak uznasz, że wydanie nie jest warte swojej ceny, to je anulować.
Nie ma co robić problemów.
Nie głupi pomysł. Jak będę mógł zapłacić przy odbiorze to tak chyba zrobię.
W empiku możesz wybrać odbiór w oddziale i wtedy płacisz przy odbiorze...
Zawsze tak robię.
No, to swój egzemplarz już mam zaklepany. Mam nadzieję, że nie będzie tak, że zabraknie nakładu i empik zacznie jakieś cyrki odstawiać.