Nie jesteś zalogowany.
Zadania z liceum komuś rozwiązujesz?
bodzio napisał:Zadanie jest jak najbardziej poważne, a wasze założenia nic nie znaczą
Wynik odnośnie zadania o pracy żarówki podać z dokładnością do sekund.Alternatywne zadanie:
Obliczyć masę kostki ołowiu, którą można ogrzać od temperatury 15 stopni C do temperatury topnienia, to jest 327 stopni. Za pomocą uderzenia młota o masie 200kg, spadającego z wysokości 2 metrów. Należy założyć, że 80% energi potencjalnej młota zamienia się w ciepło ogrzewające ołów, a reszta ulega rozproszeniu w otoczeniu.Nie wiem, czy dobrze, ale zakładając, że ciepło właściwe ołowiu wynosi 129 J/(kg*K), a przyspieszenie ziemskie 9,8 m/s^2, to wyszedł mi wynik: 0,07792 kg. A czy dobry, to cholera wie.
Mi tam wyszło 0,0775, ale mości przecinek coś się krzywi.
Ja w pamięci właściwie to pierwsze leciałem i 90sek żarówka i tam 2,14KCal, ale to co najmniej wątpliwy wynik po kilku głębszych .
To pewnie z jednostkami coś namieszałem... Nie mam do tego dzisiaj głowy . Gdybys dał z elektroniki to zawsze .
Ostatnio edytowany przez Hunter Killer (2012-07-03 20:51:45)
Czekam jeszcze na ciężarówkę
Wynik wychodzi w godzinach, minutach i sekundach.
Ostatnio edytowany przez bodzio (2012-07-03 20:49:47)
8h, 40 min i 4 sekundy. Kto da więcej? xD
On i tak nie będzie miał tego jak sprawdzić, druga sprawa, podręczniki do fizyki mają często błędy w odpowiedziach.
Ostatnio edytowany przez Dx51 (2012-07-03 21:42:20)
On i tak nie będzie miał tego jak sprawdzić, druga sprawa, podręczniki do fizyki mają często błędy w odpowiedziach.
To zadania z termodynamiki technicznej, jakie miałem na pierwszych ćwiczeniach, więc...
W świetle Nowej Matury obliczenia są niemożliwe do przeprowadzenia - zapomniałeś dołączyć kartkę ze wszystkimi potrzebnymi wzorami. Ponoć już za parę lat na maturze trzeba będzie tylko łączyć szlaczkiem odpowiednie części formuł np. na przyśpieszenie w jednostajnym prostoliniowym.
W świetle Nowej Matury obliczenia są niemożliwe do przeprowadzenia - zapomniałeś dołączyć kartkę ze wszystkimi potrzebnymi wzorami. Ponoć już za parę lat na maturze trzeba będzie tylko łączyć szlaczkiem odpowiednie części formuł np. na przyśpieszenie w jednostajnym prostoliniowym.
Śmiejesz się, ale ci, co mają nie zdać i tak tej matury nie zdają. Akurat kucia na pamięć wszystkich wzorów za sensowne nie uważam.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Zadania z liceum komuś rozwiązujesz?
Cieślakowi
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
DUDi napisał:Zadania z liceum komuś rozwiązujesz?
Cieślakowi
Coś o tym słyszałem. xD
O co chodzi z tym (Votoms patch) jak to włączyć ?.Mam w mkv 640x480 aaaaaaa pomocy
Dwa głębokie oddechy i na spokojnie: O co ci chodzi? Im więcej szczegółów, tym mniej wróżenia ze szklanej kuli i tym samym dokładniejsza porada.
Infernus napisał:O co chodzi z tym (Votoms patch) jak to włączyć ?.Mam w mkv 640x480 aaaaaaa pomocy
Dwa głębokie oddechy i na spokojnie: O co ci chodzi? Im więcej szczegółów, tym mniej wróżenia ze szklanej kuli i tym samym dokładniejsza porada.
Chodzi mi o to czy to napisy czy nie ten Votoms patch a jeśli to napisy to jak je włączyć ???
Nie, patch sam w sobie napisami nie jest.
1. Ściągasz odcinek stąd.
2. Wypakowujesz archiwum z patchem do folderu zawierającego odcinek.
3. Uruchamiasz plik .bat
4. ????
5. PROFIT!!!
Patch zmienia strukturę pliku, automatycznie dodając do niego napisy. Po takim zabiegu wygląda jak regularny hardsub (czy tam muks).
Najważniejsze jest to, że patch aplikuje się wyłącznie do wersji, do której został przeznaczony - inaczej nie zadziała. A skoro masz wideo z rozdzielczością 640x480 - sorry, tak się nie da. Musisz ściągnąć zremasterowane odcinki w 720x480 od (G_P).