Nie jesteś zalogowany.
...oby tylko Sony go nie "uciszyło".
Pewnie skończy się jak z dość znanym na scenie PS2 Ms. Brownem, który to nie dość, że wykminił exploita pozwalającego na odpalanie nieoficjalnego softu przy wykorzystaniu gier z psx'a, to jeszcze wykombinował, jak podłączyć do Cell/a port szeregowy ^^ .Po tym wydarzeniu/ach pracuje on dziś w jednym z oddziałów sony bodaj w Japonii zarabiając na pewno nie małe pieniądze
(PS2 i PSP) i żadna z nich nie została przeze mnie przerobiona i szybko nie zostanie
Ale wiesz, że nieoficjalny soft jak i wszelkiego rodzaju narzędzia typu Swap Magic to też jest tzw. przeróbka. Tyle, że nie sprzętowa...
Ale wiesz, że nieoficjalny soft jak i wszelkiego rodzaju narzędzia typu Swap Magic to też jest tzw. przeróbka. Tyle, że nie sprzętowa...
Wiem o tym. W PSP nie mam ani jednego homebrewa (bo nawet się nie da: TA88v3 + ostatni soft od Sony by mieć dostęp do PSN), na ps2 nie mam ani chipa ani swapa. Zainteresowałbym się takim rozwiązaniem tylko wtedy, gdybym chciał odpalić grę zakupioną z Japonii (bo ponoć nie działają na europejskich). O wiele przyjemniej gra się na oryginałach wg mnie.
...na ps2 nie mam ani chipa ani swapa. Zainteresowałbym się takim rozwiązaniem tylko wtedy, gdybym chciał odpalić grę zakupioną z Japonii (bo ponoć nie działają na europejskich). O wiele przyjemniej gra się na oryginałach wg mnie.
Tych japońskich, si?
I tak, mam nadzieję, że PS3 nie zostanie NIGDY złamane -> mogę to napisać sto razy albo i więcej.
Ale i tak, i tak będzie.:P Na pewno ktoś w końcu zrobi jakieś coś i będzie można odpalać piraty.
Zgadzam się z przedmówcą. Im mniej konsol zostanie złamanych tym lepiej.
A są jakieś "niezłamane"? Czysta ciekawość.
Ja mam Sony dwójkę i parę oryginałów.:)
A są jakieś "niezłamane"?
Legendy mówią, że przynajmniej 3. 2 Kiry i jedna moja. (^ ^)
<fatal error "M&A no.1" - new anime episode not found>
Tych japońskich, si?
Ogólnie mi chodziło. Oryginałó nie mam z japonii żadnych, a co za tym idzie, nie mam żadnych gier z tamtego kraju, ale mam w planach ściągnięcie kilka tytułów za pomocą Ebaya lub PlayAsia.
Ale i tak, i tak będzie.
Do tej pory się nie udało.
A są jakieś "niezłamane"?
Omg. Trzymasz mnie za słówko? Temat też się tak nazywa, więc o co kaman?
Zainteresowałbym się takim rozwiązaniem tylko wtedy, gdybym chciał odpalić grę zakupioną z Japonii (bo ponoć nie działają na europejskich).
A no nie działają, konsola ma tzw. blokadę regionalną. W przypadku PS3 tego już nie ma. U nas są PALówki w USA i JP NTSC. Choć często można było kupić niedostępną normalnie w PALu grę oryginalną z przedziwnych sklepów w Australii, którą można śmiało na europejskim sprzęcie było odpalić.
A są jakieś "niezłamane"? Czysta ciekawość.
Coś by się z pewnością znalazło choć słowo 'niezłamane' jest trochę dziwne xD (wszelkiego rodzaju pongowe twory ^^).
Chyba nawet na SMSy od SEGI i MegaDrive'y były lewe gry soft. etc.
Nie pamiętam już dokładnie, ale jedno jest pewne, PS3 trzyma się najdłużej z konsol stacjonarnych.
Good news everyone!
Oh wait... PS3 HAS NO GAMES.
Modyfikacje konsol to nie tylko możliwość odpalania tzw piratów, ale możliwość zwiększenia w znacznym stopniu osiągów konsoli czego dobrym przykładem jest tu PSP liczba fanowskich programów jest tak wielka, że na PSP mamy multum emulatorów od PSX, NES, SNES, SEGI, N64 a kończąc na mało znanych typu Wonder Swan, mamy możliwość czytania plików pdf, edycji plików txt i co tylko można sobie wymażyć. Skórki które dostępne są dla CFW są znacznie bogatsze od tych od Sony. Time Machine pozwala nawet na uruchomienie software'u konsoli bezpośrednia z karty pamięci nawet jeśli konsolka ma spaloną pamięć flash, sam nie popieram piractwa, bo mam nawet sporą kolekcję oryginalnych gier na PSX i PS2, niektóre dość rzadkie. Może i lepiej by było gdyby PS3 nie zostało złamane, ale możliwości jakie dostała by konsola na CFW sprawiają, że chętnie bym poddał PS3 takiej przeróbce.
Good news everyone!
Oh wait... PS3 HAS NO GAMES.
No way... zburzyłeś mój światopogląd... /emo mode on
~Spirit_of_Fire
Jeśli masz starszego grubaska PS3 możesz próbować bawić się linuksem trochę możliwości on daje. Jednak z własnego doświadczenia powiem, iż jego instalacja to istna katorga. A co ciekawe wersje slim takiej możliwości już nie posiadają. No i nie zapominajmy o 'tej' wersji PS3, która jest praktycznie w pełni wstecznie kompatybilna z PS2. Cieszyłbym się gdyby to jakimś właśnie CFW odblokowali.
Obecnie chyba tylko z gier z PS2 FFXI, Socom i coś jeszcze śmiga na PS3.
Ostatnio edytowany przez Isao (2010-01-23 23:32:42)
Virus, no daj ty już spokój, nie węsz wszędzie spisków. Po prostu pytałem z ciekawości, a słówko dałem w cudzysłowie, bo głupio brzmi.:P
Tak, do tej pory się nie udało, ale i tak będzie.:P
No tak, przeróbki nam coś dają. Na modbo(ps2) można(zdaje się) odpalać divx'y, więc pewnie i przeróbka na 3. da konsoli jakiegoś powera.
że na PSP mamy multum emulatorów od PSX, NES, SNES, SEGI, N64
To też piractwo. Choć nawet bez homebreva można uruchomić gierki z PSXa. No ja na przykład tak sie zaopatruje w stare hity (jak np. FF7, Metal Gear Solid, Guilty Gear, Vagrant Story itd.). Cena: od 18 do 38 zł. Jak dla mnie to niewiele. Poza tym na allegro sa o wiele droższe. Warto też wspomniec, iż niedługo, bo w lutym pojawi się FF8 (imo nie mogę się przełamać do tego, ale może na psp będzie lepiej - pożyczyłem od kumpla wersje PC, ale takie jakieś, bee jest.). Marzy mi się zaś Parasite Eve 1 i 2, Silent Hill i FF9. Pewno prędzej czy później się na PSN'ie pojawią.
Skórki które dostępne są dla CFW są znacznie bogatsze od tych od Sony.
Mi sie bardziej podobają te standardowe aniżeli te jakieś kosmiczne. Swoja tapetka + jakiś fajny skin na ikonki i gra.
, mamy możliwość czytania plików pdf, edycji plików txt i co tylko można sobie wymażyć.
Ale co to, laptop? To są tylko zbędne bajery, które rzadko kto używa i bez których można się obejść. Czytnik PDFów jeszcze rozumiem (bo do komiksów już jest), ale txt oO ?
Może i lepiej by było gdyby PS3 nie zostało złamane, ale możliwości jakie dostała by konsola na CFW sprawiają, że chętnie bym poddał PS3 takiej przeróbce.
To kompy już nie wystarczą? oO Konsole powinny być do grania, oglądania DVD/BD... a nie jakimiś pseudo zamiennikami pecetów.
Virus, no daj ty już spokój, nie węsz wszędzie spisków.
O żadnym spisku nie wspomniałem nawet. To ty i tobie podobni co chwilę próbują mi to wmówić oO . Jakie spiski znowu...
Po prostu pytałem z ciekawości, a słówko dałem w cudzysłowie, bo głupio brzmi.
No nie ja to wymyśliłem. Ale niestety tego zwrotu się powszechnie używa.
No tak, przeróbki nam coś dają. Na modbo(ps2) można(zdaje się) odpalać divx'y, więc pewnie i przeróbka na 3. da konsoli jakiegoś powera.
Kolejny co chce z konsoli kompa zrobić oO
Ostatnio edytowany przez _KiRA (2010-01-23 23:39:39)
Dobra, virus, ja tu z uśmiechem do ciebie, a ty zaczynasz dramy robić. I znów jaki to pokrzywdzony jesteś. Kończymy na tym. Bzdury zostaną wycięte - zgłoszone moderacji.
Dobra, virus, ja tu z uśmiechem do ciebie, a ty zaczynasz dramy robić. I znów jaki to pokrzywdzony jesteś. Kończymy na tym. Bzdury zostaną wycięte - zgłoszone moderacji.
Luzz, ja dram nie robie, a przynajmniej zamiaru nie miałem oO . Nie wiedziałem że wypominanie jakiś "spisków" jest "z uśmiechem do mnie".
Na razie to całe gówno z tego jest. Zanim będzie możliwość odpalenia kopi na PS3 minie jeszcze dużo czasu.
że na PSP mamy multum emulatorów od PSX, NES, SNES, SEGI, N64
To też piractwo.[...]
mało ci? Zjadacz już próbował dojśc ci do rozumu ...
Emulacja w ŻADNYM wypadku nie jest piractwem, ale...
idąc w takim razie twoim tokiem myślenia - kodowanie też jest piractwem.
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
Wystarczy żeby nie udało się im złamać ps3 do czasu gdy na rynku będzie PS4, a będzie dobrze w kit.
_KiRA napisał:że na PSP mamy multum emulatorów od PSX, NES, SNES, SEGI, N64
To też piractwo.[...]
Emulacja w ŻADNYM wypadku nie jest piractwem, ale...idąc w takim razie twoim tokiem myślenia - kodowanie też jest piractwem.
Idąc takim tokiem rozumowania, to wszystko jest piractwem
BTW. Ale obecnie aby grać na ps2 w gry sprowadzone z Japonii to swap magic nie jest potrzebny, gdyż wystarczy mieć bodajże Action Replay Max, który niweluje różnice regionalne.
Ostatnio edytowany przez Shinuta (2010-01-24 02:14:46)
Emulacja w ŻADNYM wypadku nie jest piractwem, ale...
O ile masz oryginalny bios zgrany ze swojej konsoli i ISO porobione z własnych oryginałów. Wtedy nie . A jeśli się mylę to daj mi na to dowód. Z tego co widziałem kiedyś na stronkach o emu, to właśnie takie info było zawarte.
idąc w takim razie twoim tokiem myślenia - kodowanie też jest piractwem.
Tak samo jak ściąganie anime z neta i oglądanie, fansubbowanie, dzielenie się itd. Chcąc nie chcąc wszyscy jestesmy przestępcami. Tylko jedni mają w sobie trochę moralności i kupują jak coś pojawi się w polsce (tzw. licencja dotyczy zarówno gier, muzyki jak i anime), ewentualnie sprowadzą z innych krajów, zaś jeszcze inni bezczelnie ściągają z neta i się tym chwalą na lewo i prawo, nie mówiąc o gry w sieci na piratach (dlatego podoba mi się postawa koncernów, z banowaniem i niszczeniem konsoli). Rozumiem, ściągnięcie jednej, dwóch pozycji by sobie sprawdzić czy warto kupić, czy coś. Ale ściąganie masowe zaraz po (albo i przed) premierze jest po prostu żałosne.
Jesli chodzi o gry, to jak chce w coś zagrać to idę do sklepu i kupuję. Jak anime pojawi się w polsce, to kupuję, albo czekam aż stanieje i wtedy kupuje, ale summa summarum pojawia się u mnie na półce.
Action Replay Max
... Co to? Jakis soft/sprzęt dla cziterów?
Ale co to, laptop? To są tylko zbędne bajery, które rzadko kto używa i bez których można się obejść. Czytnik PDFów jeszcze rozumiem (bo do komiksów już jest), ale txt oO ?
To znaczy że według ciebie komórka powinna służyć wyłącznie do dzwonienia? Wiesz, ja w cale nie narzekam że mogę sobie posłuchać trochę muzyki, obejrzeć film w PKSie czy zrobić od czasu do czasu zdjęcie za pomocą telefonu - targanie wszędzie cyfrówki i MP4 nie jest zbyt wygodne...
PDF, txt, Doc- Ja nie narzekam że np: telefon mi odczytuje takie formaty- kolega prześle mi np: w szkole ściągę i już przed testem mogę przypomnieć co ważniejsze pojęcia. Nie mogę znaleźć wydrukowanego rozkładu zajęć, otwieram PDFa i już wiem w jakiej sali mam kolejne zajęcia.
To znaczy że według ciebie komórka powinna służyć wyłącznie do dzwonienia?
Telefon? Do dzwonienia. Jak wybieram sobie jakiś, to zawsze jak najprostszy, bez zbędnych bajerów i dupereli. Oczywiście aparat i mp3 obowiązkowo (choć i tak nie korzystam, bo szkoda baterii), ale z innych dupereli i tak nie korzystam, od tego mam laptopa pod ręką albo telefon by się dowiedzieć.
BTW. Ale obecnie aby grać na ps2 w gry sprowadzone z Japonii to swap magic nie jest potrzebny, gdyż wystarczy mieć bodajże Action Replay Max, który niweluje różnice regionalne.
AR działa na tej samej zasadzie (i ma te same opcje) co SM, jedyna różnica to dodana memorka z kodami i tyle (no AR droższy jest, znacznie).