#1 2010-01-14 23:10:18

Sado
Użytkownik

Seikon No Qwaser

Kiedy przeczytałem opis, to sądziłem, że będzie to nieźle cenzura shit. Nastawiony byłem na dużo majtek, dużo piersi i dużo ich ssania. Aż się zdziwiłem, jak nawet nie pokazali ze szczegółami jak Aleksander ssie pierś tej jednej dziewczyny. Jakoś super wybitne nie jest, ale złe też nie. A może jestem lepiej nastawiony, bo z początku myślałem, że będzie straszny chłam? Zobaczymy zresztą w następnych odcinkach.

EDIT BY Q
Cenzura, bo niektórych kuło po oczach smile

EDIT. Cofam wszystko, to anime jest tak beznadziejne, że nie da się tego opisać.

Ostatnio edytowany przez Sado (2011-06-24 16:47:32)

aaxbae.jpg

"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan

#2 2010-01-14 23:23:29

Pisak
Użytkownik

Odp: Seikon No Qwaser

Powiem tak, gdyby nie ta masakryczna cenzura, to byłoby lepsze.
Na razie to średnio, zobaczymy co tam dalej się będzie dziać.

Pisak.png

#3 2010-01-14 23:25:32

Yoshimori
Użytkownik

Anime nie zapowiada się najgorzej, ale wybitne też z pewnością nie będzie. Zwykły, sezonowy, bazujący na fanserwisie przeciętniak jakich wiele, o ile moja zdolność przewidywania ma się jeszcze dobrze oczkod. Jedno jest pewne, nie pokazujcie tego wujkom księżom, ciociom zakonnicom, ani innym silnie związanym z kościołem katolickim osobom, których uczucia religijne łatwo urazić, bo kraj kwitnącej wiśni może okazać się celem krucjat ;D.

P.S Haraszo wymiotło ;P

Ostatnio edytowany przez Yoshimori (2010-01-14 23:27:52)

Yoshimori.png

#4 2010-01-15 19:00:41

TrocuTRC
Użytkownik

SnQ ma średnią fabułę, ale za to niezłą kreskę. Macie rację, cenzura w porównaniu z trailerem położyła mnie na łopatki... Po pierwszym odcinku można jedynie powiedzieć, że będzie to lekkie ecchi. Miejmy tylko nadzieję, że walki będą nieco bardziej efektowne.

Yoshimori napisał:

nie pokazujcie tego wujkom księżom, ciociom zakonnicom, ani innym silnie związanym z kościołem katolickim osobom

Tu mamy kolejny przykład cenzury... W mandze wszystko kręci się wokół cerkwi prawosławnej, a w anime... Anime zostało całkowicie skatolicyzowane! Jedyne elementy, które zostały z oryginału to stygmat Sashy w kształcie Krzyża prawosławnego i cerkiewnosłowiańskie opisy ikon.
Na tym zawiodłem się najbardziej, gdyż moją uwagę przykuł właśnie ten aspekt, a tu rozczarowanie...

Misja Pokémon: http://animesub.info/szukaj.php?pUdostepnil=TrocuTRC
Stan tłumaczenia: 130 odcinków / 3 filmy kinowe / 1 special
Seikon no Qwaser: www.T-TRC.prv.pl
Tłumaczenie: 3/13

#5 2010-01-16 00:15:22

Yoshimori
Użytkownik

Mangi nie czytałem, ale faktycznie to ma sens, bo jakoś dziwne wydało mi się połączenie rosyjskiego chłopca i kościoła katolickiego ^^. Innymi słowy twórcy anime zawalili na całej linii.

Yoshimori.png

#6 2010-01-16 00:34:19

Issina
Użytkownik

Co do cenzury, to podobno pierwszy epek bez niej ma ukazac sie jakos pod koniec stycznia.
Ile w tym prawdy... nie wiem.

Issina.png

#7 2010-01-16 00:52:46

TrocuTRC
Użytkownik

Szkoda, że aż tak zmienili to wszystko bo zrobiło się nieco bezsensowne. Ogólnie Atos to raczej z katolicyzmem ma malo zwiazanego, z tego co wiem ;D Różnice w mandze i animacji czasem bywają aż zaskakujące ^^ Może taki nakaz 'odgórny'...
Wracając do samej animacji, bez cenzury ma wyjść chyba 26 stycznia, natknąłem się w necie na takie info. M.in. dlatego narazie wstrzymam się z HS. Zobaczymy jak to moze wyglądać, oby tylko nie przesadzono w drugą stronę ;]

#8 2010-01-16 01:51:59

darthdragon
Użytkownik

Taka mała ciekawostka, wersja uncensored jest już w internecie. Nie powala jakością, ale w końcu to webcast (512x288 pikseli). A jak wrażenia? Nie wiedziałem, że jeden i ten sam odcinek może się tak bardzo różnić. Fanserwis!!!

favoped_banner.jpg

#9 2010-01-16 02:28:13

Pisak
Użytkownik

darthdragon napisał:

Taka mała ciekawostka, wersja uncensored jest już w internecie. Nie powala jakością, ale w końcu to webcast (512x288 pikseli). A jak wrażenia? Nie wiedziałem, że jeden i ten sam odcinek może się tak bardzo różnić. Fanserwis!!!

No i oto chodziło, teraz całkowicie mam inne wrażenia po pierwszym odcinku.
Po obejrzeniu mogę stwierdzić, że naprawdę przesadzili z cenzurą.
Zamierzam czekać i oglądać te bez cenzury, niż te paści z cenzurą...

Pisak.png

#10 2010-01-16 13:01:42

FAiM
Użytkownik

To tak...
tydzień po premierze w TV (a dokładniej na stacji MBS, bo na innych jest o 2-3 dni później - nie licząc AT-X, które nadaje ponad 3 tygodnie później) można oglądać w necie (za pośrednictwem serwisu biglobe) wersję Director's Cut (czyli tę "bez cenzury") za 210 jenów (promocyjne pierwszy odcinek przez pierwszy tydzień za 105 jenów ^^).

Pewnie na AT-X też zostanie nadana wersja "bez cenzury", jednak pytanie w jakiej jakości... bo niby jest te AT-X HD, ale i tak niektóre tytuły są nadawane w SD beznadzieja.

K5Cqyo6.png?1

#11 2010-01-16 16:35:59

TrocuTRC
Użytkownik

Director's Cut, delikatnie mówiąc, 'nieco' się różni od wersji nadawanej na MBS... Ocenzurowali nawet ending! Zapewne chcą trafić do szerszej grupy ludzi, a nie tylko do tych troszkę starszych.

Co do wersji nieocenzurowanej, to dobry byl motyw z ćmą ;D

@↓↓↓
Trafianie do wiekszej widowni też ma na celu zbicie kasy, ale coś jest i w tym co napisałeś. Zawsze znajdzie się ktoś, kto zapłaci troche, żeby zobaczyć coś wcześniej =)

Ostatnio edytowany przez TrocuTRC (2010-01-16 19:28:02)

#12 2010-01-16 18:42:16

FAiM
Użytkownik

Nie, tutaj nie chodzi o żadne trafianie do szerszej grupy ludzi - to po prostu kolejny genialny pomysł japońskich marketingowców.

K5Cqyo6.png?1

#13 2010-01-16 20:33:56

FAiM
Użytkownik

Geez... przestańcie odpisywać w poprzednich wiadomościach - bo to ani logiczne, ani fajne... (imo powinno być regulaminowo zakazane!)

TrocuTRC napisał:

Zawsze znajdzie się ktoś, kto zapłaci troche, żeby zobaczyć coś wcześniej =)

Chyba powinno być "więcej", bo na pewno nie wcześniej. A jeżeli pijesz do AT-X, to jest to kanał premium, więc i tak zapłaci.

K5Cqyo6.png?1

#14 2010-01-17 03:29:31

TrocuTRC
Użytkownik

Nie chciało mi się krótkiej odpowiedzi pisać w nowym poście ^^
Więcej - tak, wcześniej - też, dotąd nie puścili w żadnym innym miejscu wersji bez cenzury (nie widziałem takowego ripa), dlatego tak napisałem. Co do tamtejszych kanałów, to nie wiem, które są płatne, które nie. Mało się w tym orientuję, bo nie jest to dla mnie dość istotne. Znam tylko kilka z nazwy ;D
W każdym bądź razie wiadomo, że nikt (moneymakers) nie robi anime non-profit ;]

A tak na boku, to dyskusja zaczyna zmirzać w złym kierunku, więc... =)

Ostatnio edytowany przez TrocuTRC (2010-01-17 03:32:16)

#15 2010-01-17 13:18:28

FAiM
Użytkownik

Czemu niby w złym kierunku?

Bo nigdzie indziej nie puszczą tego bez cenzury - taka polityka stacji. Nie dość, że puszczają to o 2-3 w nocy, to jeszcze tak zmasakrowane przez cenzurę, że szkoda gadać. No chyba że wynika to z japońskiego prawa, to wtedy jeszcze to zrozumiem...
Natomiast na AT-X nadają o 11:30 i 23:30 - ale to w końcu kanał premium (za który się płaci 1890 jenów miesięcznie), więc może sobie pozwolić na więcej...

Tak sobie jeszcze przypominam, że swego czasu nieocenzurowaną czy tam mniej ocenzurowaną wersję nadawało Tokyo MX - ale nie wiem jak to jest teraz....
Zresztą Seikon no Qwaser też nadają, ale chyba z cenzurą - bo jakoś nic nie było o tym słychać.

* i takie małe sprostowanie, AT-X nadaje prawie 3 tygodnie później jezor.

Btw. kiedy wróci stara cenzura, której w ogóle nie było widać (tzn. nie była zauważalna)... a teraz to tylko wyciemnienia, jakieś powiększenia - że nie wiadomo o co chodzi i aż się nie da tego oglądać.

EDIT
Teraz pytanie co wyemitują na AT-X... bo jeżeli wpadli na kolejny genialny pomysł, to w najgorszym wypadku może być tam wersja SD w 4:3 xD.

Ostatnio edytowany przez FAiM (2010-01-17 13:20:31)

K5Cqyo6.png?1

#16 2010-01-17 13:44:44

TrocuTRC
Użytkownik

Czesciowo zaczęła się rozmowa o kanałach, a nie o anime (tak mi sie przynajmniej wydaje), ale możliwe, że jestem w błędzie.
Cenzura jakaś niby musi być, ale domyślam się, że istnieją tytuły, które wymagałyby jeszcze większej cenzury smile_big

MX nadał wersję dokładnie tą samą, co MBS, a z AT-X widziałem do tej pory jedynie trailer, który był w wersji... ocenzurowanej -_- Nie wiem czy warto się nastawiać na wersję reżyserską w HD w TV^^ Inne stacje też chyba się nie pokuszą o tą opcję...

Ale tu niespodzianka, poczytałem trochę i znalazłem info, że Director's Cut zostanie wydana na Blu-ray i DVD. Szkoda tylko, że pierwsza część wyjdzie dopiero 21 kwietnia ;D Jeśli dobrze zrozumiałem to będą na niej 3 pierwsze odcinki i trochę bonusów w cenie wersji Blu-ray 8980 jenów, a DVD - 7980 jenów.

Możemy tylko czekać na AT-X. Może któraś z dwóch transmisji będzie w oryginale ^^

#17 2010-01-17 16:13:50

Pisak
Użytkownik

No i po 2 odc, zaś zamiast widoku ssania cyca Teresy, widzimy jakiś obraz...
Och, mogliby sobie darować wypuszczania z tą cenzurą, żadna przyjemność z oglądania.
Jeśli na AT-X będzie cenzura, to już wolę oglądać bez cenzury i widzieć pixeloze.

Pisak.png

#18 2010-01-17 16:14:39

KenneX
Użytkownik

Ale tu niespodzianka, poczytałem trochę i znalazłem info, że Director's Cut zostanie wydana na Blu-ray i DVD. Szkoda tylko, że pierwsza część wyjdzie dopiero 21 kwietnia ;D

W takim razie ja przyjmuję, że to jest anime na następny sezon jezor.

#19 2010-01-17 18:38:24

FAiM
Użytkownik

Cenzura była i będzie - jednak kiedyś wyglądało to zupełnie inaczej...

Trailerem nie ma co się sugerować. A AT-X właśnie jest znane z nadawania bez cenzury i to raczej nie powinno się zmienić...
Jedyną kwestią pozostaje "jakość" materiału - bo jak wspominałem w najgorszym wypadku może to być SD w 4:3.

Przecież to żadna niespodzianka, że na BD/DVD ma być wersja bez cenzury - a raczej normalka. I tak pewnie jeszcze coś tam zmienią ^^.

K5Cqyo6.png?1

#20 2010-04-13 04:21:06

dzadzar
Użytkownik

Czy wszystkie wydania mają taką shit'owatą jakość obrazu jak chibi-doki??? 640x360 tragedia :/

Ostatnio edytowany przez dzadzar (2010-04-13 04:21:43)

Stopka forum

© Animesub.info 2024