Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6
Seikon No Qwaser > pomysł fajny wykonanie straszne ;] trochę ich poniosło. Gdyby dali same walki bez reszty był by gut swoją drogą ostatnio coś mało akcji w seriach dają (może to tylko złudzenie<najwięcej akcji w Bakuman>). Przynajmniej podobał mi się motyw zamiany krwi w broń< czy zwiększanie jej możliwości> Sorry, że to na temat;]
Ostatnio edytowany przez gex2 (2010-12-20 14:19:26)
słuchawki: AKG 550 /superluxy mk2 EVO/pchełki od s2 samsunga [lepsze od aurora^^]
;] serie 1300+ na liczniku
Jeszcze taka ciekawostka, zwróćcie uwagę, na którym miejscu jest Qwaser. Ranking co prawda obejmuje tylko sprzedane DVD, który sprzedawały się w Japonii gorzej niż BD, niemniej odzwierciedla on poniekąd gusta klientów. Tutaj mały cytat: 'A ranking of the best selling anime series of 2010 seems to bear out the notion that only moe and sex sells anime".
Top 10 Best Selling Anime of 2010:
1. K-ON!!
2. A Certain Scientific Railgun
3. Bakemonogatari
4. Working!!
5. Angel Beats!
6. Hidamari Sketch ***
7. Seikon no Qwaser
8. Shin Koihime Musou
9. Ikki Tousen Xtreme Xecutor
10. GA Art Design Class
Ten ranking mnie przeraża O_o
Cała nadzieja w smutnych panach od cezury co będą respektować nowe prawo. Dzięki czemu nadmiar zboczeń ustąpi czemuś nowemu. Bo jeśli ja mówię "dość nadmiaru zboczeń" to znaczy że dzieje się naprawdę źle.
Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2010-12-26 14:33:46)
Bardzo dobry ranking choć z nie wszystkim się zgadzam. Przykładowo taki "Working!!" był jak dla mnie beznadziejny. Natomiast zaskoczyła mnie wysoka pozycja "Seikon" gdyż chociaż anime było bardzo fajne to nie spodziewałem się aż takiej popularności.
Natomiast zarówno K-On, Railgun, Angel Beats, Bakemonogatari (choć to akurat najbrzydsze wizualnie) są bez wątpienia czołówką najlepszych anime jak dla mnie i widać, że ten ranking to dobrze odzwierciedla.
Lecz odnośnie samego Seikona lecz II sezonu to mam jedynie nadzieję, że nie będzie gorszy niż I i oprócz fanserwisu będzie dużo dobrej akcji i jakiś ciekawy pomysł na fabułę.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2010-12-26 17:16:27)
Z tej dziesiątki widziałam zaledwie trzy (K-on!!, Bakemonogatari i Angel beats) i tylko Bakemonogatari trzyma jakiś względnie dobry poziom.
Viva la komercha!
Ty dulowaty userze!
Z tej dziesiątki widziałam zaledwie trzy (K-on!!, Bakemonogatari i Angel beats) i tylko Bakemonogatari trzyma jakiś względnie dobry poziom.
Viva la komercha!
Podpisuję się pod tym, mimo że nie widziałem żadnego, ale jestem pewien, że nie wali tam pedo.
Ostatnio edytowany przez dulu (2010-12-26 18:00:53)
Obejrzałem II sezon Seikon no Qwaser i ocena tego anime jest bardzo prosta.
Odcinki 01-06 były bardzo dobre (jak na ecchi), gdyż ciekawe fabularnie, dosyć dramatyczne i ogólnie wciągające pod względem konstrukcji. Ocena 8/10.
Odcinki 07-11 to wypełniacze. Nie do wiary, gdyż to zaledwie 12 odcinkowe anime, a zrobili aż 5 odcinków prawie o niczym. Podobnie było w I sezonie, gdzie też kilka odcinków było koszmarnie głupich i nudnych (jednak wtedy były 24 odcinki). Ocena 3/10.
Odcinek 12 to jakby początek nowej fabuły, ale na razie nic nie wiadomo o kontynuacji. Ocena 8/10.
Poza tym mam chwilami wrażenie, że mniej się przykładali do jakości wizualnej niż w I sezonie. Szczególnie zawiodły mnie te nieliczne sceny fanserwisowe z Katją.
Średnia ocena to 6.5/10, czyli gorsze niż I sezon.
Zalety:
- bardzo dobry OP i dobry ED
- mimo wszystko ładny styl kreski i nawet dobra jakość wizualna (w porównaniu z wieloma innymi anime jakie widziałem, a szczególnie z ecchi). Na pewno wyglądało ładniej niż Blood-C.
- bardzo dobre sześć pierwszych odcinków i ciekawy 12
Wady:
- idiotyczne olanie fabuły, aż przez 5 odcinków (miałem wrażenie, że oglądam anime przeznaczone dla najbardziej chorych otaku)
- dało się zauważyć pogorszenie jakości wizualnej w porównaniu z I sezonem
- mniej różnorodny i gorszy fanserwis niż w I sezonie (choć niektóre sceny nadal fajne)
I na koniec kadr na zachętę (+17)
EDIT BY Q
Obrazek został usunięty z powodu łamania regulaminu.
Ostatnio edytowany przez Quithe (2012-04-11 01:04:48)
Otaguj tę fotę, bo jeszcze zrobią z niej loli i wcisną ci bana na rok za nie przestrzeganie regulaminu.
Moja ocena bardzo zbliżona. Seria gorsza od poprzedniczki, ale zawiera kilka bardzo dobrych odcinków. Nie rozumiem tylko po co te, jak to kolega wyżej obliczył pięć zapychaczy. Odcinki to kompletne zamulacze, dla odbiorców będących niespełna rozumu, nie wliczając w to chorych umysłowo. Miejscami miałem zbierało mi się na wymioty od słodkości i głupoty bohaterów, ale jakoś dotrwałem do końca.
Dodam tyle że wątek fabularny bardzo pogmatwany, a Kasia ma nową niewolnicę oraz z rozkazu Athosu zamienia się z Saszą na marie.
wikia o smoczych kulach - chcesz pomóc rozwijać polską encyklopedię Dragon Balla - wpadnij i zostaw po sobie ślad
MAL, YT, Eien no toku sentai
Otaguj tę fotę, bo jeszcze zrobią z niej loli i wcisną ci bana na rok za nie przestrzeganie regulaminu.
Ciekawe jak zrobią z niej loli.
Moja ocena bardzo zbliżona. Seria gorsza od poprzedniczki, ale zawiera kilka bardzo dobrych odcinków.
Powiedział bym, że nawet wyraźnie gorsza i jak wspomniałem wcześniej mniej staranna wizualnie. Jednak jakby poziom odcinków 01-06 został do końca...
Nie rozumiem tylko po co te, jak to kolega wyżej obliczył pięć zapychaczy.
Brak pomysłu na fabułę ? A może próba przypodobania się skrajnym otaku ?
Odcinki to kompletne zamulacze, dla odbiorców będących niespełna rozumu, nie wliczając w to chorych umysłowo. Miejscami miałem zbierało mi się na wymioty od słodkości i głupoty bohaterów, ale jakoś dotrwałem do końca.
W tych 5 odcinkach jedynie niektóre sceny potrafiły mnie rozśmieszyć.
Dodam tyle że wątek fabularny bardzo pogmatwany, a Kasia ma nową niewolnicę oraz z rozkazu Athosu zamienia się z Saszą na marie.
Jednak ogólnie podsumowując widać, że II sezon stracił na ambicji w porównaniu z I. Wtedy anime było jednak bardziej różnorodne, miało lepszy fanserwis, było ładniejsze wizualnie i w ogólnej ocenie znacznie lepsze fabularnie. Openingi i Endingi też były lepsze w I sezonie.
Zresztą polecam obejrzeć Seikon no Qwaser: Jotei no Shouzou.
Dla fanów Katji.
http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?sh … e&aid=7971
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2012-04-10 16:05:42)
Ja tam widziałem i uważam, że dość udziwnione, ale dobre.
wikia o smoczych kulach - chcesz pomóc rozwijać polską encyklopedię Dragon Balla - wpadnij i zostaw po sobie ślad
MAL, YT, Eien no toku sentai
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6