Nie jesteś zalogowany.
Niestety druga wersja programu również nie działa, a plik podgląd jest tworzony i po ręcznym wczytaniu do mpc jest odtwarzany materiał... co do 'dogrania mpc do programu głównego pewnie jest taka możliwość i tak większość mpc ma wgrane z paczka kodekow wiec z dll by nie było problemu, Avisynth i inne dodatki do kodowania są w systemach.
Ostatnio edytowany przez funki27 (2010-12-31 01:21:30)
To zacznijmy od początku. Po pierwsze, powodzenia przy projekcie. A następnie:
- przy anulowaniu zapisywania wywala błąd i zamyka program... (jak zresztą chyba przy każdym)
- przy Convertfps na Nie można by chyba unieaktywnić pole FPS (chyba, że coś źle rozumiem)
- do kodowania znaków można by dorzucić jeszcze Unicode i UTF
- przy podglądzie zewnętrznym można by sprawdzić kilka najpopularniejszych ścieżek i poinformować użytkownika o znalezionych lub nie programach i spytać który wybrać (ale to taki bajer jakby ci się nudziło)
- sprawdzić czy Avisynth jest zainstalowany (i poinformować o tym użytkownika, przynajmniej przy podglądzie)
- jak już jest zapisywanie to można by dorzucić i otwieranie zapisanych plików - poinformować użytkownika jeśli w skrypcie znajdują się jakieś nieznane polecenia, których nie potrafi wczytać
Reszta wydaje się w porządku, nie mam na lapku Avisyntha, więc więcej powiedzieć nie mogę.
Edit: A zamiast tych przycisków można by zastosować Taby. Lepiej by to chyba wyglądało.
Ostatnio edytowany przez spychacz (2010-12-31 01:34:25)
Hehe, tak to jest jak człowiek nie patrzy, co robi. Wrzuciłem 2 razy to samo.
To na pewno zadziała.
http://wrzucacz.pl/file/5441293752113
Ten error w wbudowanym też usunięty, ustawiłem tam na kliknięcie pauze wideo, a skoro nie ma wideo, to nie ma czego zpauzować.
Anulowanie poleceń wywala błędy, bo nie jest oprogramowane.
Przy Fps to nie jestem specem w kodowaniu, więc nie wiem czy te funkcje muszą być koniecznie połączone.
Kodowanie znaków się doda, w końcu to tylko kwestia odnalezienia wartości.
To mój pierwszy program, więc starałem się omijać skomplikowane problemy i tak, Taby będą lepiej wyglądać, zrobi się je w kolejnej wersji.
Ostatnio edytowany przez bobek784 (2010-12-31 02:10:32)
Nick na ANSI: bobek784v2
Tym razem działa, ale pdgląd tylko w mpc.
Podgląd użytych filtrow na być w czasie rzeczywistym? U mnie za każdym razem by sprawdzić efekt muszę wyłączać mpc.
Nie nie jest w czasie rzeczywistym.
W 2 wersji dodam mpc i jakiś skrót do przeładowania wideo.
podgląd wbudowany działa tylko z jakąś starszą wersją wmp, jutro sprawdzę jaką.
To tak, program działa na XP 64.
Wartości dla filtrów masz źle ustawione, klikanie na strzałkę w dół podnosi wartość, klikanie na tę wyżej, obniża ją - powinno być na odwrót - chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego (tak działa ludzki mózg).
Funkcja przycięcia obrazu musi być przed ustawieniami rozdzielczości, inaczej będziesz miał coś takiego:
Spline64Resize(720,480)
Crop(2,2,2,2)
Najpierw obraz będzie ok, potem go przytniesz i już nie będzie mod, w tym wypadku zostanie nam 716x476.
A właśnie miałem mały problem z właściwą kolejnością filtrów.