Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2
Zjadacz w piątek byłeś u Nas ale co później robiłeś to nie mam pojęcia:)
Zaległości w Wolvim uzupełnione, czyli można pobierać suby do epków 04, 05 i 06.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
No nareszcie
Napisy do 7 odcinka w końcu dodane. Według zapowiedzi drugiego korektora do 8 i 9 epa powinny być w przeciągu tygodnia (heh).
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Sub do 8 epka dodany.
9 sub też już jest
Sub do 10 epka dodany. Ostatnie dwa czekają, aż korekta zepnie poślady i zrobi.
Można wiedzieć ile jeszcze trzeba czekać na suby do dwóch ostatnich odcinków?
Drugi korektor zapowiedział, że dziś dostanę wypiski do obu epów. Czy mu się uda, zobaczymy. Jeśli tak, to dziś. Jeśli nie, to nie wiem, ale pewnie w przeciągu paru dni.
Damtrix w tempie ekspresowym wykonał obie korekty, tym samym kończymy projekt. Ostatnie dwa suby do Wolviego można już pobierać z ANSI i naszej strony.
Co do samego animca, Iron Man w drugą stronę, czyli lepiej z początku, im dalej, tym gorzej. Ogólny efekt chyba jeszcze gorszy niż w Ironie... Trudno, ale nadzieje na udane adaptacje Marvela w postaci anime jeszcze nie upadły, a my będziemy dostarczać do nich suby
Wiec jestem po seansie iiii..... no dno i 3 metry mulu :/
Jak mozna bylo tak spieprzyc Wolviego? O ile Iron Man byl nudny, to chociaz trzymal sie jakos charakterystyki tego super bohatera - roboty, mechy itd.
Wolverine do odcinkow w Madripoor byl jeszcze znosny. Najlepszy moment, to pojawienie sie Omega Red i na tym wszystko. Ale samuraj z mieczami wystajacymi z dloni i w dodatku ten napchany elektronika kolos w ostatnich odcinkach :/ Lipa.
A pojedynek mutanta ze starym dziadziusiem samurajem, ktory w dodatku straszy go, ze odetnie mu gola dlonia glowe, ktora jest do tulowia przytwierdzona szkieletem pokrytym z niezniszalnego adamantium, to juz normalnie LOL.
Gdzie Sabretooth, ktory pojawil sie w endingu i dlaczego nie bylo chociaz Silver Samuraja lub Lady Deathstrike, ktorzy sa chyba najbardziej charakterystycznymi z japonskich akcentow historiach z Wolverinem?
No i chyba najwiekszym bledem byla proba stworzenia z amerykanskiego super bohatera, postaci, ktora mialaby odzwierciedlac wspolczesnego japonskiego samuraja o starych tradycjach, gdzie glownie Wolvie zwiazany jest ze sprawa istnienia na swiecie mutantow.
Najwieksze oczekiwania pokladam w X-menach, jak na razie pierwszy ep. naprawde mi sie podobal. Jak seria utrzyma poziom, to bedzie na pewno lepsza niz IM i Wolverine razem wziete ;]
Wolverine w tej serii jest po prostu w 100% lepiej odwzorowany niz w serii przedstawiajacej jego przygody solo.
No coz podsumowujac:
Wady:
- Praktycznie kompletne odejscie od wszelkich historii z Wolverinem w roli glownej.
- Jak to czesto w animcach, wymuszane sceny tragiczne (jakos malo skuteczny ten Wolvie)
- Kreska samego Logana no i jego usposobienie, tez daleko od pierwowzoru
- Po prostu nudna fabula.
Pozytywy:
- Wystep Omega Red
- Wasze tlumaczenie (dzieki za nie )
BTW ~Quithe czy to jest naprawde doslowne tlumaczenie z jap. - "Pora rozdupić sraczka!" , bo tego zwrotu jeszcze nie slyszalem
Mnie postać Kikyo jako takiego się spodobała, ale pewnie sporą zasługę ma w tym mój ulubiony męski seyiuu. Najbardziej rozwaliła mnie akcja z "Absolwenta", normalnie miazga Z resztą tego, co napisałeś, songoku, właściwie trzeba się zgodzić. Jeszcze słówko o historii, jest baaaardzo luźno oparta o komiks Millara i Clarmonta (u nas wydał Egmont), a gdyby postanowili trzymać się stricte komiksu, to wyszłoby im góra pięć epków, ale za to porządnych (oczywiście biorąc pod uwagę inną koncepcję graficzną).
2 ep X-ów też trzyma poziom, graficy nie szli na skróty, a postaci utrzymują swój oryginalny charakter. Suby właśnie poszły do pierwszej korekty, jeśli dobrze pójdzie, to do poniedziałku je wydam.
Co do "Pora rozdupić sraczka!" - jak pamiętam, coś tam było w subie o nakopaniu i jakiś epitet, ale że seria mnie już rozwalała na łopatki, to podrasowałem. "Zakurwić sraczka" (oczywiście wzięte z "12 groszy" Kazika) byłoby za mocne, dlatego wstawiłem "rozdupić". Ot, cała historia
Co do "Pora rozdupić sraczka!" - jak pamiętam, coś tam było w subie o nakopaniu i jakiś epitet, ale że seria mnie już rozwalała na łopatki, to podrasowałem. "Zakurwić sraczka" (oczywiście wzięte z "12 groszy" Kazika) byłoby za mocne, dlatego wstawiłem "rozdupić". Ot, cała historia
Ekhm... że co proszę?
"Jak powstają twoje teksty?" - gdy mnie ktoś tak spyta
Zakurwię z laczka i poprawię z kopyta
Ktoś tu klasyka nie zna
A co do Wolviego... to dawno się tak nie zawiodłem na jakimkolwiek animcu - jego poziom z odcinka na odcinek leciał na łeb na szyję po równi pochyłej i nie ratowały go nawet zajebiaszcze napisy od Q. (sorry, ale szkoda było Twojego cennego czasu na tego gniota)
Tłumaczenia są jak kobiety. Wierne nie są piękne, a piękne nie są wierne.
Damn... Czyli dawne przesłyszenie tak mi się wbiło do głowy, że wersja poprawna nie może się utrwalić
Bo ja wiem, czy szkoda było czasu. Tłumaczenie szło dość szybko i mam na koncie +1 projekt zakończony na oraz +12 subów
Strony Poprzednia 1 2