Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
_KiRA napisał:Szkoda zachodu.
Kanady znaczy?
Edit up: Jak najbardziej, sam chciałbym mieć kilka moe-figurek.
Jesteś żałosny. Naprawdę żałosny, skoro czepiasz się czyjegoś hobby.
A może zanim zaczniesz rzucać się jak ta foka zarzynana przez kanadyjskich rzeźników, to może zassiesz epka i spróbujesz się domyślić po stylu tłumaczenia?
Nie zamierzam, ale biorę pod uwagę możliwość, że zostało wykorzystane (splagiatowane) moje tłumaczenie z AnSi bądź to które koni dostał do korekty dawno temu.
Ostatnio edytowany przez _KiRA (2011-01-17 21:00:43)
A może zanim zaczniesz rzucać się jak ta foka zarzynana przez kanadyjskich rzeźników, to może zassiesz epka i spróbujesz się domyślić po stylu tłumaczenia?
Nie zamierzam, ale biorę pod uwagę możliwość, że zostało wykorzystane (splagiatowane) moje tłumaczenie z AnSi bądź to które koni dostał do korekty dawno temu.
Jeśli je splagiatowali, to 997 i pozamiatane. Nie pieść się z nimi, mówię ci, wywinęli ci niezły numer ;( Biedny ty
Ew. jest jeszcze możliwość, że lunatykowałeś wcześniej i wystawiłeś to z drugiego konta ;O Różnie bywa
qwig, spoiler Ci nie wyszedł
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Fakt, schemat działań taki wielkiej osobistości wymaga większego forum niż nasze ansi... Czysty link: http://img684.imageshack.us/img684/787/tmp1v.gif
Niestety, na tej ziemi są heretycy, którzy ośmielili się tłumaczyć tę boską serię poza Tobą, wybrańcem...
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Nie sądziłem że SAS i spółka tak nisko upadną. Powiem tyle, żenada, wiocha i ogólnie metr mułu z całym pomysłem.
A cała ekipa odpowiedzialna za to to nie nikt inny, jak koni, qwig i reszta fansubberskiego trollerstwa. Któż by inny.
Przykład czlowieka znerwicowanego i któremu brakuje ciupciania.
Swoją drogą, pomysł, bo chyba chodzi o propozycję do A-E, był od Sró. A jak wiadomo, Komitet Centralny Sró-chan uznaje tylko podróbki! Ale tak nisko nie upadłem, aby robić takie numery. Jeśli dostanę powyzszego suba, to powiem, czy w ogóle są po mojej korekcie.
Ostatnio edytowany przez koni (2011-01-17 21:16:17)
Anime makes you stupid
Fakt, schemat działań taki wielkiej osobistości wymaga większego forum niż nasze ansi... Czysty link: http://img684.imageshack.us/img684/787/tmp1v.gif
Eee tam, Opera ma taką boską opcję "dopasuj szerokość" i wszystko ładnie się mieści Nawet na forum ANSI.
Ostatnio edytowany przez KieR (2011-01-17 21:15:08)
Chyba nikt nie jest na tyle głupi.
Podsumowując i kończąc dyskusję w tym temacie, powiem (co już mówiłem), że cała zagrywka jest żałosna, żenująca i poniżej pasa, w dodatku na poziomie szkoły podstawowej. A że dotyczy fansubbingu, nie ma co się dłużej stresować, ten już dawno stoczył się do poziomu i zatracenia. Może większości to imponuje (nawet moderacji, co zdążyłem zauważyć), ale świadczy to tylko o nich samych, a głównie o tej osobie (lub grupie osób), która na tak "śmieszny" pomysł wpadła. Nie będę tego dociekał, bo nie ma sensu.
PS. Przy tym algorytmie roześmiałem siś do łez.
Ostatnio edytowany przez Quithe (2011-01-17 22:25:49)
Miejmy nadzieję, że w końcu obejrzę tą serię jakoś porządnie opracowaną. Żywię też nadzieję, że dacie radę wydać całość przed grudniem 2012 r.
Temat przeczyszczony, jeśli znowu będę musiał to robić, każdy autor usuniętego posta/usuniętych postów dostanie bana na co najmniej tydzień.
A o subie coś skrobnę pewnie jutro, gdy obejrzę.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Ho ho ho, marry christmas! Otoz wlasnie zastanawialem sie, co tu mozna ze soba zrobic, nie ma zadnego meczu nawet a tu taka niespodzianka, ahueahuaehuaehuaehuaehuae. A chociaz anime to straszna kupa tak ze wzgledu na sklad projektu - chetnie pobiore, a moze i do serii sie przekonam? Kto wie
Swoja droga - dobrze celuje w okolice KSu? Cieplo, zimno?
Nikt nie spodziewa się hiszpańskiej inkwizycji!
Oby tylko suby na poziomie były i zostały wydane do końca
Zniszczmy świat, aby stworzyć go na nowo.
Z ciekawości i pod namową kilku osób ściągnąłem i... o to moje wnioski:
Styl tlumaczenia i całokształt strasznie bodziem zalatuje (czyżby odwet za to co pisałem na forum AE? ;> )... choć mogę się mylić (dla mnie to wygląda na mix bodzia z qwigiem, i resztą podobnych z domieszką kilku osób z SASu (czy tam Sró -.- )). Swoją drogą plagiator mojej grupy ośmieszył się podając tłumaczenie z japońca skoro w tekście podaje "wyspa seto"... mimo że w kanji nie ma znaku na wyspę (島)... śmiech na sali. Dalej jest to samo, wyspa Seto mimo że mówione jest seto naikai . Ktoś próbował mnie ośmieszy, a sam się ośmieszył nieznajomością tematu. Może ten ktoś i robi mi na złość (albo tak mu się wydaje), może będą to speedsuby, ale z takimi przekłamaniami w terminologii nie wróżę sukcesu.
Ostatnio edytowany przez _KiRA (2011-01-17 23:32:56)
Coś mi się widzi, że ~99% widzów owych przekłamań i śmieszności nie zauważy.
Pytanie - czy dla ~1% warto robić patcha?
Stargam, obadam, obaczę.
Dalej jest to samo, wyspa Seto mimo że mówione jest seto naikai.
Czytałeś chociaż to wiki?
...park narodowy, który został utworzony 16 marca 1934 r. i obejmuje ochroną różne fragmenty akwenów i wysp Morza Wewnętrznego znajdującego się pomiędzy wyspami Honsiu i Sikoku.
Można to równie dobrze podpiąć pod jedną wyspę, tudzież wysepkę i ew. mini archipelag...
Co by nie było darcia japy...
Archipelag - grupa wysp położonych blisko siebie, najczęściej o wspólnej genezie i podobnej budowie geologicznej
zamienić w subie wyspa na archipelag i będzie w sam raz, choć poniekąd są to zbliżone nazwy...
a że w Polsce mieszkamy, cóż... polacy lubią sobie upraszczać... patrz AV i reszta pl wydawnictw/dystrybutorów.
Ostatnio edytowany przez Isao (2011-01-17 23:39:11)
_KiRA napisał:Dalej jest to samo, wyspa Seto mimo że mówione jest seto naikai.
Czytałeś chociaż to wiki?
...park narodowy, który został utworzony 16 marca 1934 r. i obejmuje ochroną różne fragmenty akwenów i wysp Morza Wewnętrznego znajdującego się pomiędzy wyspami Honsiu i Sikoku.
Można to równie dobrze podpiąć pod jedną wyspę, tudzież wysepkę i ew. mini archipelag...
Setouchi to obszar między Kyushu, Honshu i Shikoku, a nie żadna wysepka. Tutaj Kira ma akurat rację. To zwyczajna nieznajomość terminologii. Podpinanie tego pod wyspę to tak, jakby z województwa mazowieckiego próbować robić miasto.
obszar... dalej zwany bądź co bądź archipelagiem...
Wprawdzie nie jakimś dużym, ale jednak...
Choć prawdą jest, że oboje poniekąd rację mamy, więc spieranie się sensu chyba nie ma...
Nie, to nie jest archipelag. Nie masz racji. Po polsku to się chyba nazywa Morze Wewnętrzne.
Błąd. W anime mowa o Japońskim Morzu Wewnętrznym czyli właśnie Setonai-kai ( z ang. Seto Inland Sea). Ten klan syren był właśnie z Morza Wewnętrznego, bo syreny mieszkają w morzu przecież (można pominąć słowo "Japońskie", gdy już o nim wspomnimy.), a babcia mieszkała na wybrzeżu tego morza, niekoniecznie na wyspie. Pamiętam, że kiedyś widziałem softa od Kiry ( z ANSI, ale lata temu) i zostawił Seto Inland. Czyli nie przetłumaczył przetłumaczalnego, porównywalnie często zostawiane przez tłumaczy Tokyo zamiast Tokio, co jest błędem
Seto Naikai - Seto Inland - Morze Wewnętrzne Seto -> taka jest terminologia poprawna. Ktoś nie błysnął. Pewno w epie byłoby tego więcej. //Uprzedzono mnie
Pamiętam, że kiedyś widziałem softa od Kiry ( z ANSI, ale lata temu) i zostawił Seto Inland.
Zostawił. W finalnej wersji zostało to (jak i wiele innych błędów popełnionych w tłumaczeniu) poprawione.
Ostatnio edytowany przez _KiRA (2011-01-18 00:34:29)
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna