#1 2011-01-29 13:56:31

skam123
Użytkownik

Kółko różańcowe

witam, chciałbym prosić o pomoc w zidentyfikowaniu wszystkich anime plamiących psychikę młodych ludzi w takim stylu, w jakim robi to higurashi.
Później możecie poruszać dowolne tematy związane z ogólno rozumianym "pier******** nie na temat"

Ostatnio edytowany przez skam123 (2011-01-29 13:58:01)

8e91e6824c8563f6m.jpg

#2 2011-01-29 13:58:24

Pisak
Użytkownik

Odp: Kółko różańcowe

School Days.

Pisak.png

#3 2011-01-29 14:00:50

Sledziu_w
Użytkownik

Evangelion

Gantz i Chaos;Head (ale to już mniej 'plami')

Ostatnio edytowany przez Sledziu_w (2011-01-29 14:03:34)

http://gamesub.pl/ -> Nie gadamy, tłumaczymy

#4 2011-01-29 14:16:07

krzymaj
Użytkownik

No to jednym tchem:

Yozakura Qwartet,
Monster_Princes,
Angel_Beats!,
Ikkitousen,
Freezing,
Asura Cryin,
Kampfer,
To Aru Kagaku no Railgun,
Inukami,
H2O_-_Footprints_in_the_Sand,
Yamato_Nadeshiko_Shichi_Henge,
Myself Yourself,
Chaos;Head

Kurde a ja się zastanawiałem co ze mną jest nie tak.... smutny

Obejrzeć to wszystko i być normalnym... to dopiero wyczyn.. smile_big

Ostatnio edytowany przez krzymaj (2011-01-29 14:18:59)

Wiem, że nic nie wiem...
Kurcze ... to jednak coś wiem!!
joHbRQM.gif

#5 2011-01-29 14:21:31

Quithe
Użytkownik

Był już taki temat, tylko go nie mogę znaleźć... Jeśli ktoś trafi, niech da znać, połączy się.

Zryć psychę, to może badtrip go grzybach albo kwasie czy wąchanie kleju, jakies traumatyczne wydarzenie w RZECZYWISTOŚCI, a nie anime albo jakakolwiek książka/film itp (chyba że ma się genetycznie skopany mózg).

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#6 2011-01-29 14:43:35

Hero
Użytkownik

krzymaj coś ty mu dał? przecież to nawet nie jest w 1% tak "hardkorowe" jak higurashi.
Może tylko Haos Head bo tam główny bohater ma trochę zryty beret ale Yozakura Qwartet? kampfer? wtf?, jak to dla ciebie jest zryte co co jest normalne? aż się boję^^

Ostatnio edytowany przez Hero (2011-01-29 14:44:40)

Oh, żałosny cieniu związany w ciemnościach patrzący z pogardą na ludzi, sprawiając iż cierpią, twa dusza pogrążyła się w karmie grzechu. Chcesz się przekonać czym jest śmierć?

#7 2011-01-29 14:43:37

Sledziu_w
Użytkownik

Wydaje mi się, że autor tematu użył skrótu myślowego i przez "anime plamiące psychikę" miał na myśli "anime-o-niepokojących-treściach-których-obejrzenie-może-skłonić-do-przemyśleń-na-dany-temat" - przynajmniej ja to tak zrozumiałem...

http://gamesub.pl/ -> Nie gadamy, tłumaczymy

#8 2011-01-29 14:45:58

Invi
Użytkownik

skam123 napisał:

anime plamiących psychikę młodych ludzi

Quithe napisał:

Był już taki temat, tylko go nie mogę znaleźć... Jeśli ktoś trafi, niech da znać, połączy się.

Zryć psychę, to może badtrip go grzybach albo kwasie czy wąchanie kleju, jakies traumatyczne wydarzenie w RZECZYWISTOŚCI, a nie anime albo jakakolwiek książka/film itp (chyba że ma się genetycznie skopany mózg).

Mi się tam wydaje, że jak ktoś Około <15 lat oglądnie sobie np takie Night Shift Nurses to jednak dorobi się rysy na psychice xD

#9 2011-01-29 14:54:27

qba25
Użytkownik

Czy przypadkiem nie o ten temat chodziło klik.
A, i co do anime, Genocyber jest dość powalony. No i nie zapominajmy o różnych poje****** hentajach xD

#10 2011-01-29 15:05:15

MasterPLASTER
Użytkownik

qba25 napisał:

Czy przypadkiem nie o ten temat chodziło klik.
A, i co do anime, Genocyber jest dość powalony. No i nie zapominajmy o różnych poje****** hentajach xD

Nie, to nie to. Był taki temat , coś w deseń anime ryjące psyche, czy jakoś tak, i tak też mnie więcej się nazywał, ale faktycznie nie idzie go znaleźć. Z bliższych znalazłem tylko "Jak anime działa na Psychike!?". Swoją drogą, wiecie jaki jest kosmiczny bajzel w dziale o wszystkim i o niczym? smile Z drugiej strony znalazłem też naprawdę kilka takich tematów, że kopara opada. Ech, kiedyś to tu się działo, nie to, co teraz. smile_big

#11 2011-01-29 15:07:07

_KiRA
Użytkownik

To aru kagaku no railgun? Toć to babskie anime jest...  fajne jest, ale dużo lepsza jest pierwsza seria index.

Poza tym Amon Devilman Mokushiroku, kumpel poleca Shiki, ja nie oglądałem, Alien 9... pokręcone, ale końcówka zapada w pamięć (m.in dlatego, że nie wiadomo co się stało, ale całe anime jest takie chaotyczne), jest jeszcze okami kakushi i w cholere innych. Ten anfo eventowy horrorek też z lekka ryje psychę, ale zapomniałem tytułu.

Obejrzeć to wszystko i być normalnym... to dopiero wyczyn..

Widziałem bardziej hardcorowe anime, jak również te co podałeś... czyli w sumie powinienem być legendą oO

Mi się tam wydaje, że jak ktoś Około <15 lat oglądnie sobie np takie Night Shift Nurses to jednak dorobi się rysy na psychice xD

Widziałem to jak miałem 16 lat... czyli nie wpinam się w przedział.

Ostatnio edytowany przez _KiRA (2011-01-29 15:08:37)

#12 2011-01-29 15:09:38

Invi
Użytkownik

_KiRA napisał:

Widziałem to jak miałem 16 lat... czyli nie wpinam się w przedział.

Ale i tak widać, że nieźle cię pokręciło, zresztą pewnie nie tylko to xD

EDIT:źle mi się zacytowało, fixed

Ostatnio edytowany przez Invi (2011-01-29 15:27:43)

#13 2011-01-29 16:21:57

Kenshiro
Użytkownik

_KiRA napisał:

To aru kagaku no railgun? Toć to babskie anime jest...  fajne jest, ale dużo lepsza jest pierwsza seria index.

Nie mogę się z tym zgodzić. I seria Index to słabizna w porównaniu z Railgun (już sama OAVka rewelacyjna). Owszem w anime są same dziewczyny, ale to raczej zaleta, a nie wada.

_KiRA napisał:

kumpel poleca Shiki

Shiki było nawet mocniejsze od Higurashi (choćby to co było w 22 odcinku) zwłaszcza jeśli weźmie się pod uwagę znacznie ładniejszą kreskę w Shiki. Mimo scen gore to jednak ogólnie w Shiki atmosfera jest wyjątkowo przygnębiająca (w Higurashi tego nie było).

_KiRA napisał:

jest jeszcze okami kakushi

Lecz to już inna kategoria wiekowa bo prawie, że dla dzieci. Poza tym anime powiedział bym, że wyjątkowo marne.

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2011-01-29 16:24:19)

#14 2011-01-29 16:43:44

Krid
Użytkownik

Może mało podobne do higurashi, ale Perfect Blue nieźle ryje banię.

Krid.jpg

#15 2011-01-29 16:46:38

Zjadacz
Użytkownik

Krid napisał:

I jest przy tym świetne. A jeśli ci się spodoba, to walnij od razu Jin Roh. Obydwa tytuły są chyba nawet do kupienia, a warto wydać na nie hajs.

"Skazany na zajebistość"

#16 2011-01-29 17:01:59

Wakabayashi
Użytkownik

Invi napisał:

O tak, zdecydownie. Później wizyty u lekarza nie są już takie same...
A tak poważniej to polecam School Days. Najlepiej ogląda się z wybranką u boku.

#17 2011-01-29 17:02:59

B-Rabbit
Użytkownik

Paprika , Cossette no Shouzou nieźle ryją czerep a z bieżących to Puella Magi Madoka Magica

#18 2011-01-29 18:17:44

_KiRA
Użytkownik

Nie mogę się z tym zgodzić. I seria Index to słabizna w porównaniu z Railgun (już sama OAVka rewelacyjna). Owszem w anime są same dziewczyny, ale to raczej zaleta, a nie wada.

Taa, tylko Index machnąłem w półtora dnia (przynajmniej było dużo krwi i atak klonów misaka misaka), a railguna męcze już cały tydzień... i nadal nie skończyłem. Czasem strasznie usypia, ale rozśmieszyć (często głupotą) potrafi. Jednak wolę indexy.

Shiki było nawet mocniejsze od Higurashi (choćby to co było w 22 odcinku) zwłaszcza jeśli weźmie się pod uwagę znacznie ładniejszą kreskę w Shiki. Mimo scen gore to jednak ogólnie w Shiki atmosfera jest wyjątkowo przygnębiająca (w Higurashi tego nie było).

Nie wiem, nie widziałem, czekam na całość na BD, wtedy obejrze. Może i shiki wygląda lepiej, no ale ile lat różnicy względem Higurashi... .

Lecz to już inna kategoria wiekowa bo prawie, że dla dzieci. Poza tym anime powiedział bym, że wyjątkowo marne.

Nie widziałem. Ktoś mi kiedyś polecał jako imitacja Higurashi właśnie...

A jeśli ci się spodoba, to walnij od razu Jin Roh.

Ta, anime dające do myślenia.

Obydwa tytuły są chyba nawet do kupienia, a warto wydać na nie hajs.

To JinRoh wyszedł na DVD u nas i ja nic o tym nie wiem? Chyba nee... choć kto wie...

O tak, zdecydownie. Później wizyty u lekarza nie są już takie same...

Tylko, że on był chyba... ginekologiem jezor , a faceci tam raczej nie chodzą oczkod .

A tak poważniej to polecam School Days. Najlepiej ogląda się z wybranką u boku.

Oł jea! 12 ep miażdży smile_big . Szkoda, że nie zekranizowali innych bad endignów lub Summer Days. Crossa pomijam i nie polecam, bo to zbyt pedalskie jest (a niektóre babusy wyglądają jak kunie oO). Poza tym gry też są z tej serii w stylu "interaktywnego anime", tyle, że trzeba się pobawić z wyborem ścieżek - lub ściągnąć poradnik.

#19 2011-01-29 18:18:09

Quithe
Użytkownik

Zjadacz napisał:
Krid napisał:

I jest przy tym świetne. A jeśli ci się spodoba, to walnij od razu Jin Roh. Obydwa tytuły są chyba nawet do kupienia, a warto wydać na nie hajs.

Tak czytam i "WTF", przeczytałem dokładniej i "aha" xD Nie, Jin Roh niestety nie został u nas wydany.

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#20 2011-01-29 18:21:15

grejpfrut
Użytkownik

do wymienionych dodalbym jeszcze bokura no, mei ou project zeorymer, tehxnolyze, moze rahxephon...
no i co dziwne nikt nie wspomnial o berserku :O

Stopka forum

© Animesub.info 2024