Nie jesteś zalogowany.
Witam, jak zapewne większość z Was wie, serwis animesub.info od początku istnienia utrzymywał się ze składek użytkowników.
1. Nowe ANSI
ANSI zostało zaprojektowane w 2004 roku. Od tego czasu serwis zdążył się już mocno postarzeć i nie spełnia już tak dobrze swojej roli - przyjaznej w użytkowaniu bazy napisów do anime oraz filmów azjatyckich. Kilka lat temu zrodził się pomysł stworzenia nowego ANSI, ale z wielu przyczyn projekt nie został zrealizowany (m.in. wolontariuszy do napisania kodu dopadło życie osobiste). Dlatego zdecydowałem się na opłacenie profesjonalnego programisty, który w stosunkowo krótkim czasie wykona tę pracę.
Prace nad nowym ANSI już trwają. Programista, z którym podpisałem umowę, wykona główną część zadania, czyli z moją pomocą zaprojektuje model i napisze "rdzeń" nowego ANSI. Następnie ja i osoby chętne/kompetentne zajmiemy się "pracami wykończeniowymi" i dodawaniem nowych funkcjonalności.
2. Opłata za serwer
Poprzednia zrzutka odbyła się kilka lat temu, a zebrane wtedy fundusze zostały wykorzystane na opłacenie serwera (którego koszt to 115 zł/m). Z reklam Google AdSense od 2008 roku udało się zebrać 1268 zł.
Od ponad roku utrzymuję serwis z własnej kieszeni, jednak ten wydatek (~1.400zł rocznie) nie należy do drobnych.
Proszę każdą dobrą duszę o dorzucenie choćby kilku złotych, tak aby uzbierać na wynagrodzenie dla programisty - 1.500 zł (co jest kwotą "po kosztach" zważywszy na liczbę funkcjonalności ANSI) oraz roczną opłatę za serwer.
Alternatywą (dla zrzutki) byłoby umieszczenie wielu reklam na stronie, czyli skomercjalizowanie serwisu. Pomijając już fakt, że to moim zdaniem mocno kłóci się z ideą "od fanów dla fanów", wciskanie gdzie się da denerwujących reklam i latających flashy uważam za zły pomysł.
Jak można pomóc?
Wpłacając drobną kwotę na konto w mBanku w tytule wpisując "ANSI" i opcjonalnie swój nick, jeśli chcesz być wymieniony na liście darczyńców Animesub.info 2011.
Z góry dziękuję za każdą złotówkę.
PS. Zbiórka pieniędzy będzie trwała do zebrania potrzebnej kwoty, tj:
1.500 zł - programista
12 * 115 zł - serwer
60 zł - przedłużenie domeny
razem 2940 zł
Lista osób, które już pomogły wielkie dzięki!
PS2. Na prośbę użytkownika Hei007 dodałem możliwość dorzucenia się poprzez PayPal
------------- Aktualizacja -------------
Zbiórka została zakończona (w 7 dni) - potrzebna kwota (3048,26 zł) zebrana!
Ostatnio edytowany przez Kane (2011-03-21 19:47:43)
Imperare sibi maximum est imperium
Zamiast sępić kasę od ludzi to nie prościej byłoby przenieść ANSI na serwer, na którym stoi f.pl? : P
Minds are like parachutes. Just because you've lost yours doesn't mean you can borrow mine.
Ew. zmiana serwera to jedno, stworzenie nowego serwisu to co innego. Jeśli chodzi o f.pl to nie jestem w temacie.
@Oin
Nie można stawiać na byle czym. A po drugie, ANSI to ANSI, nie chcesz - nie dawaj.
Zamiast paczki fajek, można dać na ANSI, nikt nie zbiednieje, a i kwota się uzbiera.
Ostatnio edytowany przez Luk4S (2011-03-11 22:51:58)
Kane, nic nie szkodzi, jak nie jesteś w temacie, po prostu skontaktuj się z alfim, nie wydaje mi się, żeby miał robić jakiekolwiek problemy.
Minds are like parachutes. Just because you've lost yours doesn't mean you can borrow mine.
~Kane, napisz newsa o tym na głównej ANSI, bo nie wszyscy mają konta na forum ^.^
Jak dostane zwrot podatku na pewno coś dorzucę.
~Kane, napisz newsa o tym na głównej ANSI, bo nie wszyscy mają konta na forum ^.^
Konta mają wszyscy, tylko niekoniecznie wszyscy z niego korzystają :-)
(nie da się mieć konta na ANSI nie mając go na forum)
Newsa dałem, ale jak widać, nie za bardzo rzuca się on w oczy Poprawię to.
Ew. zważywszy na wiek pobierających (bo pewnie spora część nie będzie miała dochodów, bo 18>), wykombinować dotację przez smsa (a telefon dzisiaj ma każdy, kto przystąpił do komunii ).
edit:
Newsa dałem, ale jak widać, nie za bardzo rzuca się on w oczy Poprawię to.
Panienka loli załatwi sprawę
Ostatnio edytowany przez coellus (2011-03-11 23:12:59)
Ty dulowaty userze!
KieR napisał:~Kane, napisz newsa o tym na głównej ANSI, bo nie wszyscy mają konta na forum ^.^
Konta mają wszyscy, tylko niekoniecznie wszyscy z niego korzystają :-)
(nie da się mieć konta na ANSI nie mając go na forum)Newsa dałem, ale jak widać, nie za bardzo rzuca się on w oczy Poprawię to.
Przez chwile było chyba tak, że osobno się zakładało tu i tu xD
P.S Omg, to był? Bo serio, nawet nie zauważyłem.
Ostatnio edytowany przez KieR (2011-03-11 23:14:27)
wykombinować dotację przez smsa
Myślałem o tym, ale przy SMSach usługodawca zabiera minimum 50% wartości SMS'a - co moim zdaniem jest lekkim złodziejstwem
Konto w mBanku (junior) można mieć chyba od 13 lat - można też poprosić starszego brata
Przez chwile było chyba tak, że osobno się zakładało tu i tu xD
Pewnie tak, ale zostało to "wyrównane" - na forum jest tyle kont, co na ANSI (a przynajmniej powinno być ;-))
Ostatnio edytowany przez Kane (2011-03-11 23:17:18)
wykombinować dotację przez smsa
...co zupełnie mija się z celem, bo lwią część pieniędzy pożre operator.
Niczego nie jest mi szkoda, nic z tego czego jeszcze mi brak!
Starczy, gdy kocham, huczy las i wieje wiatr.
coellus napisał:wykombinować dotację przez smsa
Myślałem o tym, ale przy SMSach usługodawca zabiera minimum 50% wartości SMS'a - co moim zdaniem jest lekkim złodziejstwem
Konto w mBanku (junior) można mieć chyba od 13 lat - można też poprosić starszego brata
Ba, nawet nie trzeba konta w banku, można tak, jak to się robiło za starych dobrych czasów. Na poczte, druczke przelewowy, wypełnić i wio do okienka.
Ba, nawet nie trzeba konta w banku, można tak, jak to się robiło za starych dobrych czasów. Na poczte, druczke przelewowy, wypełnić i wio do okienka.
chcieć znaczy móc.
Zrób możliwość płaceniem przez paypala. Oni tam ledwo zabierają te 1-3% za przesłanie.
Osobiście mi by było łatwiej podesłać paypalem, zresztą jak dużej większości co mieszka za granicą.
A zapomniałem dodać, że te 3% płaci przesyłający, a nie ty.
Jeśli ktoś podeśle to 5zł to grosze z tego dopłaci. ;p
Newsa ledwo zauważyłem xD Może to oszpecić trochę stronę, ale można zmienić kolor na żółty czy jakiś.
Ten pogrubiony biały trudno tak czy siak zauważyć.
Ostatnio edytowany przez Hei007 (2011-03-11 23:31:26)
W punktach wpłat innych niż poczta, można za o wiele niższą stawkę przesłać kasę, u mnie w mieście cena jest od 1zl - 2zl. Tuż za oknem mam za 1,5zl i do tego pani taka miła, że sama wypełnia druczki. Co miesiąc płace tam rachunki mojej mamie.
Ostatnio edytowany przez ksenoform (2011-03-11 23:34:15)
Nie widzę problemu, kaskę podeślę przez bank.
Btw, takie newsy na portalach anime online, by się przydały, bo prawda jest taka, że bez ANSI to oni by nie istnieli xD
Btw, takie newsy na portalach anime online, by się przydały, bo prawda jest taka, że bez ANSI to oni by nie istnieli xD
Bardzo trafna uwaga.