Nie jesteś zalogowany.
Zapewne 8 lipca, a wczoraj, tydzień przed oficjalną premierą wypuścili przed premierowy epek dla zachęty.
KieR, wiem, że to była przedpremierowa emisja na jakiejś tam ruskiej stronie, ale mimo wszystko wydawać coś w takiej jakości... Jakby nie mogli poczekać tydzień i normalnie to wydać.
Subarashi, webripy są okej, jeśli się to robi z głową i z odpowiedniej strony, a nie jak to...
Rudy102, MAL ssie.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Ten epek, co będzie mieć premiere 8 zapewne też wydadzą
Obejrzałem opa, animca nie ruszę.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
@Quithe
Miło, że nas o tym informujesz.
@Arystar
Ale Ore no Imouto w 360p też ssało... Więc nie ma co narzekać (chyba, że jest AŻ tak źle). Poza to Doki i nie pierwszy raz pojawiają się u nich jakieś kwiatki czy badziewne kodowanie.
Ostatnio edytowany przez Subarashi (2011-07-02 19:09:33)
http://www.youtube.com/watch?v=XngWt1BrA9w
Po obejrzeniu OP nie podobało mi się :
- brzydka piosenka w OP
- główna bohaterka jest okularnicą
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2011-07-02 19:32:48)
Nico Nico nazywasz "jakąś tam ruską stroną"? Prawda, że jakość mają kiepską (512x384), ale streamy nie są po to by podniecać się super jakością Full HaDe...
A co do Doki, to przecież oczywiste - chcieli wydać wcześniej niż inni... i z tego co widzę, to zrobili lekkiego upscala ^^.
A co do webripów Bakemonogatari i Ore no Imouto, to skoro część odcinków miała premierę przez streaming, to czego innego oczekiwaliście? Zawsze przecież można poczekać te ponad pół roku (przy dobrych wiatrach) i obejrzeć w porządnej jakości - o ile jeszcze sami będziecie pamiętać o danym tytule...
To za arystarem - szykuje się licealna kaszana z daremnymi postaciami pod każdym względem. Lepiej?
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
szykuje się licealna kaszana z daremnymi postaciami pod każdym względem.
Jeśli nie będzie gorsze od Blood+ to uważam, że anime może być świetne. Tylko czy ta główna bohaterka jest naprawdę okularnicą ? W OP widziałem ją ciągle w okularach, a bardzo nie lubię takich postaci w anime.
A ja się odezwę i powiem że to chyba będzie pierwsze anime od 10 miesięcy, które będę oglądać na bieżąco A pewnie będzie to spowodowane "Clamp'em", jakoś mi się ta ich stylizacja podoba
Ostatnio edytowany przez zmora150 (2011-07-02 20:09:33)
Patrzcie, jakiego speedsuba po polsku dostałem
http://www.sendspace.com/file/j7ali5
Odcinek nie ma nic a nic wspólnego z poprzednimi seriami. Jeno dziewczynkę z kataną, co walczy z wampirami.
Jako że lubię historie skierowane do dorastających dziewczynek, spodobało mi się, chociaż przedtem opening naprawdę mnie zniechęcił.
Saya troszkę denerwuje, bo to z charakteru skrzyżowanie moebloba i Matki Teresy. O innych postaciach wiadomo mało, ale wygląda na to, że największe jaja mają tatusiek i narwana koleżanka. Za to bliźniaczek już nienawidzę, a pani nauczycielka wstępnie nieźle rokuje. Reszta powiedziała zdanie czy dwa, ale wszyscy wyglądają na plastusiowanych przychlastow.
Oprawa nieco nierówna. Miejscami zadbana (jak na I.Gprzystało), miejscami fuszerka (animacja zbliżonego ruchu stóp, rozbryzgi wody). Sama walka fajna.
Plik z weba da się oglądać, byleby przy dynamicznych scenach nie dawać pełnego ekranu. Ja bym jednak tych kilka scen bardziej zblurował.
Chyba tyle ode mnie.
Ostatnio edytowany przez Sir_Ace (2011-07-02 21:18:46)
W tym nowym sezonie i tak praktycznie nic nie będę oglądał, więc jak wyjdą ze dwa odcinki to zobaczę o co chodzi jakby.
Względem tej serii i tak nie mam żadnych specjalnych oczekiwań, załamkę będę miał jak spaprają Appleseeda.
Jako że lubię historie skierowane do dorastających dziewczynek
You made my day
To za arystarem - szykuje się licealna kaszana z daremnymi postaciami pod każdym względem. Lepiej?
Lepiej.
Chociaż takie ocenianie przed obejrzeniem chociażby jednego czy dwóch odcinków (skoro to pierwsze odcinki to powinni zachęcać do oglądania kolejnych a skoro tego nie robią to można uznać serię za słabą - chociaż oglądałem dziesiątki anime, których połowa odcinków była gówniana a reszta wynagradzała to z nawiązką) można o kant dupy rozbić. Ale to moja osobista opinia na ten temat.
@Sir_Ace
To na podstawie pierwszego odcinka? Saya naprawdę rozczarowuje? Bo na podstawie openingu widać jakby miała dwie osobowości - udawaną (niezdarna licealistka-okularnica) i prawdziwą (wampirzyca, która z zimną krwią sprawnie morduje 'pobratymców'). Nie będę krył, że anime spod znaku 'Blood' oglądam dla uniwersum oraz wampira z kataną, który sprawnie zabija 'potwory', więc jeśli Saya jest rozczarowująca to jestem zaniepokojony ;/
Damn, trzeba czekać do 7 aby się przekonać.
A właśnie bliźniaczki w OP wyglądały fajnie choć powinienem obejrzeć coś więcej.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2011-07-02 20:51:26)
Subarashi, po prostu niektórzy nie potrzebują się katować nawet pierwszym odcinkiem, żeby wiedzieć, co odrzucić. A to będzie dla mnie ten typ pozycji - liceum + wampiry + Clamp + kopia Blood +, którego nawet w całości nie obejrzałem (bo Shiroi Hato nie pociągnęło dalej ) i nie ciągnie mnie do tego.
Jeśli Jas się za to weźmie, znowu będzie się męczyć z tłumaczeniem, ja to wiem
Blood+ było do dupy, po tym niczego innego się pewnie spodziewać nie można. Niemniej gdyby ktoś napisał, że tym razem Saja nie jest taka zajebista i to nie na niej wszystko się opiera, a same potwory nie wyglądają jak gówno, może się skuszę.
Saya naprawdę rozczarowuje? Bo na podstawie openingu widać jakby miała dwie osobowości - udawaną (niezdarna licealistka-okularnica) i prawdziwą (wampirzyca, która z zimną krwią sprawnie morduje 'pobratymców')
No i tak właśnie jest. Na tych kilka minut walki wylazł z niej Golgo z kataną zamiast M-16. Ja po prostu cholernie nie lubię moeblobów, a ta z tym swoim 'Haj!' to czasem jakby lala wyjęta z Kejona, tyle że narysowana w konwencji patykowato-clampowej.
Tomek, lepiej nie oglądaj. Saya to naprawdę okularnica, a postaci są wedle twojej miary 'obrzydliwe'. Pewnie tylko bliźniaczki ci się spodobają, ale więcej takich postaci nie ma. Nawet one wypowiadają w porywach 5 zdań. Spódniczki fruwają, ale widoku majtów brak. Loli-cycków też bym się nie spodziewał.
Ja po prostu cholernie nie lubię moeblobów, a ta z tym swoim 'Haj!' to czasem jakby lala wyjęta z Kejona, tyle że narysowana w konwencji patykowato-clampowej.
Co to są moebloby ? Takie określenie nie istnieje. Są tylko moe, a słowo moe wzięło się od słowa moeru.
Moe (jap. 萌え kiełkowanie, pączkowanie?) – wyrażenie w języku japońskim (forma rzeczownikowa czasownika moeru), oznaczające w slangu mangowym i anime: "zafascynowanie", "oczarowanie", "zauroczenie".
Zresztą K-On to było akurat doskonałe anime (jednak nie ma nic z tym wspólnego). Pisałem wcześniej, że mam nadzieję iż przynajmniej będzie lepsze od Blood+. Blood+ nie było złym anime gdyż po prostu miałem widocznie zbyt duże oczekiwania. W Blood+ irytowało mnie głównie zrobienie z Sayi jakiejś niepokonanej mimo, że wcześniej pokazywali coś całkowicie innego (zresztą po jakimś czasie zaczynała mnie irytować). Jak również udziecinnianie. A poza tym bardzo mnie zawiodło zakończenie jak i wcześniejsze sceny z Divą (choć zanosiło się, że będzie rewelacyjną postacią). Nic nie chcieli pokazać brutalniejszego czy poważniejszego.
Tomek, lepiej nie oglądaj. Saya to naprawdę okularnica, a postaci są wedle twojej miary 'obrzydliwe'. Pewnie tylko bliźniaczki ci się spodobają, ale więcej takich postaci nie ma. Nawet one wypowiadają w porywach 5 zdań. Spódniczki fruwają, ale widoku majtów brak. Loli-cycków też bym się nie spodziewał.
Nie do końca rozumiesz moje oczekiwania, ale tego mogłem się po to spodziewać .
Mi się spodoba to anime jeśli będzie miało jakąś logikę i dobre walki. Kreska po OP wydaje się bardzo ładna.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2011-07-02 21:47:41)
Stary, nie bądź weebo...
Gdybyśmy nie tworzyli nowych, potrzebnych słów, mielibyśmy uniwersalny język z czterema zwrotami - jeść, pić, mięso i chodź za krzaki. A, no i animu.
Ostatnio edytowany przez Sir_Ace (2011-07-02 21:55:22)