#61 2012-10-06 19:21:21

Zarathustra
Użytkownik

Odp: Saint Seiya Omega

Autism-chan...

Pokaż spoiler
2zog906.jpg
placze

#62 2012-10-18 12:53:52

max-kun
Użytkownik

Niestety ale już wiadomo ,że omega powieli  schematy z 1 serii trailer 29 epka Pojawiają się znów nowy złoci rycerze i będzie zadyma lol

Pokaż spoiler
Pierwszy na odstrzał idzie Kiki jako rycerz barana lol  szalony

Ostatnio edytowany przez max-kun (2012-10-18 12:56:08)

#63 2012-10-21 12:04:27

LordCrane
Użytkownik

Ogólnie autoplagiat pełną gębą. Nowe Sanktuarium, nowe Pałace Zodiaku do przejścia i Złoci Rycerze do pokonania. Pierwszy odcinek to prawie kopia korespondującego z nim epka ze starej serii, ale mimo wszystko bardzo spłycona kopia. Ja rozumiem, że to właśnie te motywy fani starej serii polubi najbardziej, no ale bez przesady. Mnie ciekawi jedynie, jak odbiera Omegę takie dziecko, które nigdy nie widziało starych serii ani The Lost Canvas. Chodzi mi tu o analogię do momentu, gdy ja po raz pierwszy oglądałem Rycerzy na RTL 7 (miałem chyba 8-9 lat).

Nowy Rycerz Byka. Hyodze w Omedze odrosło oko, ale naprawa hełmu Zbroi Byka widać przekracza możliwości energii kosmicznej.

Pokaż spoiler
tumblr_mc7p3ghCOq1qcil0co1_1280.jpg

Kilku nowych Złotych Rycerzy z openingu.

Pokaż spoiler
1350768679287.jpg

PS. W Rycerzu Byka najbardziej nie pasuje mi osoba podkładająca mu głos, brzmi on fatalnie. Na pewno nie jest to głos, jaki powinien mieć "najpotężniejszy Złoty Zdrajca Ateny". Za to podoba mi się głos Sznikersa, paradoksalnie jest to jedyna fajna rzecz w całym projekcie tejże postaci.

Ostatnio edytowany przez LordCrane (2012-10-21 12:07:21)

#64 2012-10-21 16:52:26

Merry_Nightmare
Użytkownik

Podziwiam, że dalej oglądacie tą profanację Rycerzy Zodiaku. Jak lubiłem całą sagę, tak SSO mnie zniechęciło po pierwszym odcinku.

#65 2013-04-19 01:31:07

Tomeis
Użytkownik

Buu musze pisac posta jeszcze raz, bo forum mi go zjadlo przed wyslaniem posta szalony

Ep 51 to koniec arca z Marsem, nie bojta sie,  juz leci nowy arc, w miedzyczasie nastapily zmiany kierownicze(albo chca sciagnac starych wyjadaczy:P), bo np zbroja pegaza po upgradzie wymaga noszenia w pudle jak z starej serii oraz animacja ubierania jest podobna? [byl dialog w przyblizeniu -"to ich prawdziwa forma" odp-" noszenie ich teraz jest upierdliwe" ]
Nowe zbroje "steel", ktore powstaly dzieki sile nauki i pieniazkom Ateny, i nowy chloptas z "mhrochzna tajemnica?" z tymze pancerzem dolacza do ekipy. I Atena w tarapatach-kto by pomyslal;)

Podsumowujac  bez srodkow wylaczajacych mozg lepiej tego nie ogladac:P
O starym arcu ponizej
Jezeli przygody przed walkami z zlotymi rycerzami w domkach byly srednio-slabe a'la pokemon i innne mlodziezowe animacje
to walki z zlotymi byly mega-slabe przez ich schematycznosc
-walka->historyjka->zloty uzywali zwykle tego samego ataku przez cala walke(3-4 razy, no problemo 0_0 i tak przegra) [tylko ostatni zloty mial wiekszy repertuar?]-> brazowi jecza caly czas od "obrazen"->brazowi wygrywaja/

Pokaż spoiler
nowi zloci przezywaja, a starzy do piachu"

sceny cierpnia "snietych", ich wytrzasniete oczy + monotone jeki- Litosci W jakim pasmie to leci? Ma jakas kategorie wiekowa typu tylko od 5+,12+ lat ? Czy aby napewno dla "dzieci"?
*liczba zlotych zdrajcow na terenie domkow duza(a samych zdrajcow wokol marsa wieksza:P)
snieci nie dostaja nowych atakow,
[to tak w skrocie bo bylo wiecej "atrakcji fabularnych"]
Twisty, ktore dzwia
Pokaż spoiler
2 "pegazy", "ubicie" corki marsa:/ "koga dostal zloto w trymiga!!, i przezyl, a ona nie:/ Sadzilem, ze dla przeslania dobro zwycieza czy czegos innego dadza jej pancerz rycerza a nawet romans z tym od ognia (haha)"

*snieci=> czytaj jako brazowa ekipa saintow:P

#66 2013-04-19 12:31:56

LordCrane
Użytkownik

Mnie też zaskoczyła

Pokaż spoiler
śmierć Sonii,
to była chyba jedyna postać, którą polubiłem, a dranie
Pokaż spoiler
ją uśmiercili.

Ostatnio edytowany przez LordCrane (2013-04-19 12:32:08)

Stopka forum

© Animesub.info 2024