Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2
skoro crunchyroll udostępnia FT w fullhd to raczej nie starają się zbytnio z jakością, tak czy siak na FT nie zauważyłem takiej różnicy by warto ściągać pliki ważące raz tyle. Tak czy siak z fotela obraz wygląda dobrze, ale dźwięk ma w sobie jakieś piszczenie w miejscach gdzie jest cicho, może to wina kodeków, ale raczej to samo na kodeku aac i ac3 by nie wystąpiło, o ile wiem, że ac3 lubi piszczeć przy złych ustawieniach to kodek aac nie piszczy.
What's the point with pointer?
Sraj na AI
Kainote link
Umu umu
Coraz poważniej zaczynam się zastanawiać, czy wolność wypowiedzi > cenzura ...
nie myl cenzusu z cenzura 
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
@FaiM, złego słowa użyłem :p Tak, nadal upscalują :p Z tego co pamiętam, wszystkie anime z wyjątkiem Bleach i Fairy Tail jest w 480p :p mam nadzieję, że jak wznowią Bleacha za parę lat, to będzie już w HD
Jedynie, gdzie uświadczysz FT w HD to BD
Wystarczy spojrzeć na napisy (czy to słowa piosenki czy creditsy) i widać, że jest rozmazane w HD.
No i mamy zonka, Bleach i FT to typowy upscale, bo to Tokyo TV, chociaż Naruto Shippuuden jest HD...
Z tego co pamiętam, wszystkie anime z wyjątkiem Bleach i Fairy Tail jest w 480p
He?
Jedynie, gdzie uświadczysz FT w HD to BD
Wystarczy spojrzeć na napisy (czy to słowa piosenki czy creditsy) i widać, że jest rozmazane w HD.
W HD chyba raczej nie powinny być rozmazane. Zresztą, nałożenie napisów na upscalowany materiał nie jest jakimś dużym wysiłkiem
.
I prostując swoją poprzednią wypowiedź. To japońskie stacje mogą jeszcze nadawać w 480i - wtedy zamiast jednego 1080i, mogą dać trzy kanały w 480i. A z tego co wiem, to z tej możliwości korzysta jedynie Tokyo MX - przynajmniej z tych stacji, które nas interesują - które albo nadaje jeden kanał w 1080i, albo dwa w 480i.

FAiM, właśnie o to chodzi, że oni nie nakładają napisy na upscale, tylko na oryginał. To, o czym ty mówisz, to widać na przykładzie Beelzebuba (opening i ending w HD, reszta odcinka rozciągnięta)
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2012-03-04 11:28:15)
Aha... czyli najpierw chodziło Ci o HD jako jakość (w części z BD), a później o HD jako rozdzielczość (w części z rozmazaniem). So misleading
...
A jak to wygląda w BD? Masz pewność, że to HD? Czy po prostu lepszy upscale - bo jakość napisów/creditsów nie powinna być wyznacznikiem jakości całości.
Tak jak w tym Beelzebubie, cały OP/ED jest w HD? Czy tylko creditsy
?

Cały Op/ED :p
Strony Poprzednia 1 2