#21 2013-01-05 20:06:27

Hunter Killer
Moderator

Odp: Little Busters!

Kanona, Clannad robiło Kyoto Animation - ja bym chyba tutaj szukał odpowiedzi smile.

155222.jpg zzsldjt.png

#22 2013-01-05 20:20:21

DaBiDo
Użytkownik

Wakabayashi napisał:

Niezły fanatyk z ciebie zerono, skoro jeszcze to oglądasz... Jak Kanon i Clannad były super, tak LB to tragedia imo. Albo z tego "wyrosłem", albo taka ta ekranizacja cieńka. A może sama gra też taka była? Tak czy inaczej - wspólczuję oglądającym oczkod.

Jak widzę to 24 minuty temu zdecydować o zaprzestaniu oglądania LB  smile_lol

Swoją drogą, sam się od jakiegoś czasu zastanawiać, czy nie dać sobie spokoju z tym czymś, no ale może jeszcze jeden odcinek.

#23 2013-01-05 20:54:54

Wakabayashi
Użytkownik

DaBiDo napisał:
Wakabayashi napisał:

Niezły fanatyk z ciebie zerono, skoro jeszcze to oglądasz... Jak Kanon i Clannad były super, tak LB to tragedia imo. Albo z tego "wyrosłem", albo taka ta ekranizacja cieńka. A może sama gra też taka była? Tak czy inaczej - wspólczuję oglądającym oczkod.

Jak widzę to 24 minuty temu zdecydować o zaprzestaniu oglądania LB  smile_lol

Swoją drogą, sam się od jakiegoś czasu zastanawiać, czy nie dać sobie spokoju z tym czymś, no ale może jeszcze jeden odcinek.

Nie, o tym zdecydowałem dawno temu, ale dodałem 10ep do MALAa , który swego czasu obejrzałem. Mniejsza z tym, ważne że od początku mnie ta baja męczyła i gdyby nie "marka" to drop byłby dawno temu smile.

Hunter Killer napisał:

Kanona, Clannad robiło Kyoto Animation - ja bym chyba tutaj szukał odpowiedzi smile.

Tyż prowda... Jak widać zrobienie ekranizacji z niby świetnego materiału takie proste nie jest.

#24 2013-01-05 22:06:54

Thebassa
Użytkownik

Wakabayashi napisał:

Tak czy inaczej - wspólczuję oglądającym oczkod.

Nie trzeba. Ja oglądam i się dobrze bawię.
Powiem nawet, że uważam i anime i VNkę LB za najlepszy Keyowy twór. Kanon, Air i Clannad nie dość, że nudne, drama była tak wymuszona, że aż śmiać mi się chciało. Szczerze mówiąc dziwi mnie, że ta trójka jest tak lubiana. Ale hej, różne opinie chodzą po ziemi.
Chociaż jedno muszę przyznać, LB ma najgorszą heroine ze wszystkich Keyów. Jeszcze nigdy nie skipowałem scenek w VNce przez to, że nie mogłem znieść widoku jakiejś postaci, jak to robiłem z Komari. Dobrze że w końcu przejdą do ścieżek znośnych dziewczyn w anime.
Ta sama wspólna ścieżka i ścieżki mniej ważnych postaci tak sobie mnie interesują, najważniejsze by jakoś dobrze wybrnęli z Rin i Refrein. Z nimi się już raczej nie wyrobią, jeśli seria ma mieć 26 odcinków. Może będzie jakaś druga, dwunastoodcinkowa seria.

Ostatnio edytowany przez Thebassa (2013-01-05 22:07:47)

<KieR> robotic notes bylo niezle

#25 2013-01-07 05:15:59

Gamedor
Użytkownik

Z 13 odcinkiem zrobiło się dziwnie, zobaczymy co dalej z tego wyrośnie..

#26 2013-01-23 20:59:19

zerono
Użytkownik

I już po piętnastym odcinku. Od następnego zaczynamy wątek Haruki, który może trwać wyjątkowo cztery odcinki, bo jest najdłuższym arcem z gry. Ogólnie również uważam LB! za najlepszą grę KEY'a - pod względem historii, muzyki i postaci. Jak dla mnie głupotą jest porzucać serię przed zakończeniem, skoro praktycznie rozkręca się dopiero od dwunastego odcinka. Po prostu niektórzy liczą na zbyt wiele. Na pewno w Clannadzie czy Kanonie od razu lały się łzy i było strasznie interesująco od pierwszych odcinków... No proszę was. Poza tym, komedia w tej serii ma wiele wspólnego z "tajemnicą tego świata" i gra większą rolę. Cóż, o tym więcej już nie napiszę, bo za dużo spoilerów. I nie ma co współczuć oglądającym - to naprawdę dobra seria.

Ostatnio edytowany przez zerono (2013-01-23 21:04:47)

#27 2013-01-23 21:54:40

rorek
Użytkownik

druga połowa wydaje się przynajmniej na razie lepsza od pierwszej a przy 15 odcinku nawet nieźle się ubawiłem

XQwiDt5.png

#28 2013-01-23 22:03:04

Sacredus
Użytkownik

Warto to w ogóle zaczynać? Wiem, ze nie powinno się oceniać książki po okładce, ale screeny z serii odstraszają...

Ostatnio edytowany przez Sacredus (2013-01-23 22:05:43)

#29 2013-01-23 22:11:01

Gamedor
Użytkownik

Musisz wciągnąć się w tą serię,  są ciekawe wątki,  ciekawy rozwój postaci i kreska miła dla oka. Ogółem Anime BD ( moja opinia ).

#30 2013-01-23 22:17:18

marek2fgc
Użytkownik

Sacredus napisał:

Warto to w ogóle zaczynać? Wiem, ze nie powinno się oceniać książki po okładce, ale screeny z serii odstraszają...

I się nie dziwię. Screeny idealnie pokazują to, co seria sobą prezentuje - czyli nudę i sztywność (przynajmniej nie ma typowego fanserwisu), a na dodatek dziecinne zachowanie bohaterów (wiem, że to cecha produkcji key, ale tutaj to po prostu przegięcie). Mam wrażenie, że cały 1. sezon to jeden wielki wstęp. :| Nawet głównego bohatera nie idzie polubić - po prostu nijaki (porównując do głównego bohatera Clannada, ten tutaj to dno  beznadzieja); na dodatek mam wrażenie, że tą narkolepsją chcą wywołać u widzów współczucie.  cholera

A dlaczego to oglądam? Może w drugim sezonie będzie lepiej...  deprecha Tyle ludzi chwali gry keya, ja w żadną nie grałem, więc pierwszy raz zdam się na głos ludu (obym się nie zawiódł).

Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-01-23 22:29:23)

#31 2013-01-23 22:34:49

Thebassa
Użytkownik

marek2fgc napisał:
Sacredus napisał:

I się nie dziwię. Screeny idealnie pokazują to, co seria sobą prezentuje - czyli nudę i sztywność (przynajmniej nie ma typowego fanserwisu), a na dodatek dziecinne zachowanie bohaterów (wiem, że to cecha produkcji key, ale tutaj to po prostu przegięcie). Mam wrażenie, że cały 1. sezon to jeden wielki wstęp. :| Nawet głównego bohatera nie idzie polubić - po prostu nijaki; na dodatek mam wrażenie, że tą narkolepsją chcą wywołać u widzów współczucie.  cholera

Narkolepsja będzie grała wielką rolę w ścieżce Rin i refrenie i tam też dopiero protagonista dostaje charakteru(a nawet swoje statyczne obrazki). Ogólnie polecam dotrwać do tego refreinu, w grze był naprawdę niesamowity.

A jak komuś trudno strawić średnią adaptacje, zawsze może zobaczyć oryginał oczkod

<KieR> robotic notes bylo niezle

#32 2013-01-23 23:06:19

Hunter Killer
Moderator

marek2fgc napisał:

A dlaczego to oglądam? Może w drugim sezonie będzie lepiej...  deprecha Tyle ludzi chwali gry keya, ja w żadną nie grałem, więc pierwszy raz zdam się na głos ludu (obym się nie zawiódł).

Mi się gra podobała a adaptacja jest słaba/mocno przeciętna. Bohaterowie strasznie dziecinni (od wyglądu po zachowania). Cała narracja lipna i schematy. Oglądam bo mnie troszkę ciekawi jak to zrobią w całości (czy powycinają) i, dlatego że nigdy praktycznie nie porzucam serii  (ale tu się już 2 razy zastanawiałem) deprecha.

155222.jpg zzsldjt.png

#33 2013-02-09 22:04:23

FAiM
Użytkownik

166e22ff.gif shithappens

K5Cqyo6.png?1

#34 2013-02-09 22:22:20

zerono
Użytkownik

I już po wątku Haruki... trochę boli mnie to, że

Pokaż spoiler
nie było ani jednej sceny sam na sam Rikiego z Haruką, a w scenie z deszczem owa dziewoja nie próbowała zabić siostrzyczki nożyczkami, jak to było w grze
...ale ogólnie odcinek dobry.

Co nas czeka w kolejnych?

Episode 19 (all titles TBD)
Kud is a serious student, but since she's bad at speaking English, she always gets embarrassed in class. To help her when she's feeling down, the Little Busters do a group study session. As they study for the upcoming test, they discover an unexpected side to her.
Script: Shimada Michiru / Episode director & Storyboard: Iwasaki Yoshiaki / Animation director: TBD

Episode 20
Betting on the right to use the sports ground, Rin and the ace of the softball club, Sasasegawa Sasami, have a match as pitcher and batter. After winning the match, Rin finds another letter tied to the tail of a cat. The letter tells them to "cure the lovesickness of #1 in 2-A". Following those instructions, Rin and Riki work to fulfill the love of their fellow student.
Script: Ayana Yuniko / Episode director: TBD / Storyboard: Ishihira Shinji / Animation director: TBD

Episode 21
During an ordinary conversation with Kud, Riki & co. find out the origin of her and her dogs' names. Following that, they also hear about her upbringing. Later that night, Riki sees Kud in the courtyard. Under the starry sky, she asks Riki to help her with a ritual from her home country, Tebua.
Script: Ayana Yuniko / Episode director: TBD / Storyboard: Shimazu Hiroyuki / Animation director: TBD

Episode 22
The news on TV informs Riki & co. of the state Tebua is currently in, which startles them. Kud collapses from the shock, and when she wakes up, she recalls the memories she had lost. As she tells them about how she ran away to Japan, she thinks of her mother back in her home country. Kud is conflicted about whether she should risk dangers to return to her country or remain here with her friends.
Script: Shimada Michiru / Episode director & Storyboard: Okamura Masahiro / Animation director: TBD

19-20 - common route
21-23 (24?) - Kud

Czyli nie ma co liczyć na Kurugayę w tym sezonie. W sumie to dobre zagranie, bo nie udałoby się im usunąć romansu z jej wątku.

Ostatnio edytowany przez zerono (2013-02-09 22:22:54)

#35 2013-02-26 06:15:36

Gamedor
Użytkownik

Czyli nie ma co liczyć na Kurugayę w tym sezonie. W sumie to dobre zagranie, bo nie udałoby się im usunąć romansu z jej wątku.

Wiadomo coś o 2 sezonie?

Ostatnio edytowany przez Gamedor (2013-02-26 06:16:15)

#36 2013-02-26 16:44:35

marek2fgc
Użytkownik

Tylko tyle, że nie ma mowy, aby nie było, bo inaczej będzie to niedokończony produkt (chociaż to już się zdarzało jezor).

Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-02-26 16:44:53)

#37 2013-02-26 16:52:21

zerono
Użytkownik

Są jedynie informacje, że na tej serii telewizyjnej się nie zakończy. Musimy poczekać do 26 odcinka, żeby się wszystkiego dowiedzieć. Jak dla mnie, to na bank będzie drugi z wątkiem Kurugayi, Rin (+Refrain), Sasami, Kanaty i Sayi. Z historii tej ostatniej możnaby zrobić niezły film, ale jeśli wepchnęliby to do drugiej serii, to też dobrze.

#38 2013-02-26 17:13:55

Gamedor
Użytkownik

OK, dzięki za odpowiedź.
Było by super gdyby na serio  zrobiliby kontynuacje ;D

#39 2013-02-26 18:01:40

Hunter Killer
Moderator

Gamedor napisał:

Wiadomo coś o 2 sezonie?

Klik i tutaj gwizdze

155222.jpg zzsldjt.png

#40 2013-07-29 08:49:07

FAiM
Użytkownik

b1fr.jpg
Little Busters!: Refrain już w październiku. oczkod

Ostatnio edytowany przez FAiM (2013-07-29 08:50:15)

K5Cqyo6.png?1

Stopka forum

© Animesub.info 2024