Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Ósmy odcinek za nami i w końcu pojawia się
Ostatnio edytowany przez Vincent_Law (2012-12-01 14:12:16)
Kolejny tytuł, który zaliczy dwutygodniową przerwę - następny odcinek dopiero 10 stycznia, ewentualnie 8.
Już coś zaczyna się dziać.
Tylko dlaczego w 13 odcinku nie było
Btw. Dlaczego jakoś jej nie mogę sobie wyobrazić z głosem Frau?
http://www.filmweb.pl/person/Kaori+Nazuka-116666
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-01-19 23:32:56)
Tylko dlaczego w 13 odcinku nie było
?Pokaż spoilerkrwi
Widocznie
Jak widać zaczyna się robić ciekawie, tak że ending mi przypadł do gustu. Zobaczymy co będzie w następnym ep.
Ostatnio edytowany przez Gamedor (2013-01-20 05:46:21)
Czyli jak, gorsze od Steina, ale lepsze od Chaosa?
Zdecydowanie
i5-8600K OC 4.8Ghz, MSI Z370 Tomahawk, HyperX Predator 16GB 3000MHz/3333Mhz, Samsung 960 EVO 250GB.
Headphones: AKG K712 PRO, AKG K612 PRO, Beyerdynamic DT-990 Edition 250ohm
DAC: SMSL SD-650+mod by mikolaj612+Muses 8820 + ad797AR SMSL M8 | AMP: Rapture by mikolaj612
Tak sobie oglądam najnowszy odcinek (16) i końcówka była strasznie dziwna, postacie zachowywały się jakby nagle stały się opóźnione w rozwoju. Coś czuje że teraz czeka nas w tym anime tendencja spadkowa :/
Animu to czasem lepiej, czasem gorzej zrobione popłuczyny po grze. Miejscami po oczach aż biją motywy, które mają wprowadzić jakąś gierkę zręcznościową albo logiczną. W grze człowiek idzie naprzód i się bawi. Kiedy biernie obserwuje zdarzenia, zaczyna się zastanawiać. Np. co za jełop wymyślił, że żeby zdobyć taką a taką bardzo ważną informację, ma pokonać taki a taki ciąg w ogóle niezwiązanych ze sprawą wyzwań? Albo co jakiś czas postaci robią coś zupełnie nieumotywowanego (+ wspomniane wyżej "opóźnienia") - na bank kikuty po czymś wyciętym przy konwersji gra->animu.
Niezbyt podoba mi się też narracja. Tzn. mamy obyczajówkę (połowa do wycięcia) i kilka tak sobie zazębiających ale za to wlekących się wątków. To pewnie też spadek po grze (kilka scenariuszy i podobne typowe dla ichniejszych gier zabiegi).
Za to strasznie podoba mi się, że
Nie to, żeby seria była zła. To konwersja między mediami jest co najwyżej taka sobie. Z jednej strony twórcy podchodzą do scenariusza na kolanach i boją się wprowadzać zmiany. Z drugiej na styku powieść-gra, gdzie wypadałoby subtelnie podretuszować historię skalpelem, oni prostacko walą siekierą, przez co łączenia i kikuty w ogóle nie są zamaskowane. Co chwilę nachodzą mnie myśli typu "Oho, w grze na pewno było coś więcej", przez co ma się wrażenie użytkowania towaru niepełnowartościowego.
Hmm, 16 epek trochę mnie zdziwił. Nie spodziewał bym się że tą scenę tak pokażą :
Seria nadal zaskakuje xd
Przestałem to oglądać po 16 odcinku, czy warto do tego anime wracać czy lepiej zapomnieć?
Jesteś tak daleko, to chociaż dokończ. 6 odcinków Cię nie zbawi, a właśnie od 17-18 tak naprawdę historia nabiera rumieńców.
Dopiero w tym odcinku historia zatoczyła koło (czyli pokazali to, co było na wstępie 1. odcinka, jednak jak to naprawdę wyglądało - bo tak pięknie, jak to pokazali na początku, nie jest ).
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-03-16 16:43:39)
Zapomnij na zawsze.
Całe to anime jest tak bardzo nudne. Skoro już tak daleko doszedłem, oglądam, by dokończyć, ale nie polecam.
Ludzie mówią, że nowe odcinki są ciekawsze, ale nie, TO WCIĄŻ TO SAMO NUDNE GÓWNO.
<KieR> robotic notes bylo niezle
IMO mamy dysonans. Ekipa się stara i wykonanie animu jest naprawdę niezłe. Scenariusz jest do bani i wszystko niszczy. Nie warto zaczynać, ale skoro oglądam w tym sezonie tylko dwie (i to kiepskie) bajki, to już jakoś dociągnę.
Ostatnio edytowany przez Sir_Ace (2013-03-16 16:43:53)
Przestałem to oglądać po 16 odcinku, czy warto do tego anime wracać czy lepiej zapomnieć?
Dalej też jest cholernie nudne i jeszcze głupsze. Nie polecam.
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
No cóż, jak dla mnie to dopiero 2 ostatnie odcinki zaczęły nabierać sensu i zaczęło się robić naprawdę ciekawie, bo wcześniej widać było, że ta historia nie trzyma się kupy. Pewnie przez to wszyscy tak psioczą na tę serię.
GG: 1677958
Ja się siłą zmusiłem do zaczęcia oglądania tej serii, jak już inne miały po 7 epków, i do tej pory nie żałuję ani 1 odcinka. Jak kolega wyżej napisał ostatnie epki robią wrażenie, odcinek 21 oceniam na "BD".
Ostatnio edytowany przez Gamedor (2013-03-17 04:06:20)
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna