Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2
eee...
Najnowsza wersja i wejdz w opcje?
Moja Xperia Play nie ma nawet 2 rdzeni i smiga H/W+?
A pisałem, że będzie tylko wtedy, jeżeli będzie więcej niż 2 rdzenie? Pisałem, że na pewno powinny mieć takie, a o reszcie nie wspomniałem.
H/W nie powinno zależeć od CPU, tylko od GPU.
Reinstalacja nic nie dała, reset sprzętu już tak.
Wyniki:
H/W+ nic nie dało. Tam gdzie nie działało zwykłe H/W, tam tez nie działa wersja plus. Tam gdzie działa H/W, plus zalicza freeza i trzeba wyłączyć program w menadżerze. Na Hi10p również nie działa kodowanie H/W.
S/W jak muliło przy 720p, tak muli dalej, nie ważne czy ustawię 1 czy 2 rdzenie, pojęcia nie mam czemu.
Trudno, może z czasem rozwiążę ten problem.
Tak czy siak, dzięki za wcześniejszą pomoc
Ostatnio edytowany przez Fari (2012-11-09 23:34:16)
Tablet tabletowi nierówny. Wszystko zależy od jego specyfikacji.
Polecam się z tym zapoznać.
Ostatnio edytowany przez FAiM (2012-11-09 23:37:45)
Nie spodziewaj się niczego dobrego po byle jakim sprzęcie (Chociażby na jakimś tam Apollo część gier nie chciała działać, chociażby 100 floors). A jeżeli masz markowy (w sensie Samsung, LG czy inne), to po prostu czekaj na aktualizacje.
@down: Też miałem i było podobnie.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2012-11-10 00:01:32)
Oh te hi10p. Mam Samsunga Galaxy S2 i anime 720p hi10p są nie do oglądania czy na S/W czy H/W, H/W+. Pozostaje HorribleSubs...
Z doświadczenia wiem że nawet Tegra 3 ma problemy z dekodowaniem hi10p, zarówno przez hw, hw+ jak i sw. Ale jest lepiej niż kiedyś, więc wszystko idzie w dobrym kierunku. Może kiedyś producenci pójdą po rozum do głowy i zaimplementują w gpu wsparcie dla hi10p, ale prędko to się chyba nie stanie, bo nie słyszałem jeszcze o kartach graficznych w PC, które miałyby wsparcie sprzętowe dla dekodowania hi10p, tak jak ma to miejsce z normalnym h264.
Od trzech dni jestem posiadaczem goclever t76 1GHz rdzeń i mogę jedynie potwierdzić, że H/W+ przynajnmiej mi nie pomaga na 10bit (w ogóle w niczym nie pomaga). Poza tym odtwarza wszystko co mu do tej pory podałem do przegryzienia: 1080p, 720p@60fps, mp4, ts itd. itp.
Hi10p sprawdzałem na [ROC]Madoka i [RTT]Another. Pocina się niczym FHD na 10letnim komputerze.
//edit @down
A jednordzeniowy procek 1GHz, to niby jaki komp?
Tani tablet, model na 2012. Dlatego się zdziwiłem, że pomimo 1GHz potrafi odtwarzać całą resztę.
Ostatnio edytowany przez Nindon (2012-11-11 13:06:49)
A jednordzeniowy procek 1GHz, to niby jaki komp?
I naprawdę nie spodziewajcie się, że hardwarowe dekodowanie w magiczny sposób odpali 10bit .
edit
Tani tablet, model na 2012. Dlatego się zdziwiłem, że pomimo 1GHz potrafi odtwarzać całą resztę.
W przypadku H/W moc procesora w zasadzie nie gra roli - bo nie bierze udziału w dekodowaniu. Co innego w przypadku S/W.
Obecnie nie ma co liczyć na sprzętowe dekodowanie 10bit. Najwcześniej po wprowadzeniu UHD - czyli gdzieś w 2015-20 .
Ostatnio edytowany przez FAiM (2012-11-11 13:49:45)
Takie info, jak ktoś będzie miał okazje aktualizować swój tablet/smartfon do JB4.2 to niech tego nie robi, jeśli zależy mu na działającym MX Player. Obecna jego wersja jest bowiem niekompatybilna z Andkiem 4.2. Ale jak już to ktoś zrobił, to jako alternatywę polecam VLC, przynajmniej dopóki nie pojawi się aktualizacja MX'a.
Strony Poprzednia 1 2