Nie jesteś zalogowany.
A zasada typu 80% czasu poświęconego na obejrzenie animu/e to czas poświęcony na obejrzenie zwykłej produkcji(czytaj mega słabe i przeciętniaki) i ino 20% czasu na wybitne dzieła?? IMO Wiele tytułów, gdzie ważny jest fanserwis czy anime na podstawie czegoś tam można uznać za słabe czy przeciętniak/gniot bezwartościowy w rozwoju kultury czy czegoś innego.
Teraz uciekam na zachód, żeby zmyć smak wtórności Japonii.
Czy możesz wypisać przykładowe (2-3) tytuły z zachodu tego typu? Bo teraz trzeba być "wybrednym" i przebierać wśród produkcji "zachodu i wschodu".
Ostatnio edytowany przez Tomeis (2012-11-01 22:17:24)
Dodałbym jeszcze, że podział anime wyłącznie na produkcje słabe, przeciętne i świetne jest stanowczo zbyt uproszczony. Znacznie bym to rozwinął, gdyż przecież skala to 1-10 (ja taką używam).
Są:
- gnioty (1-3/10) - średnio 5-10 procent wszystkich anime
- słabe anime (4-4.5/10) - 5-10 procent
- przeciętne anime (5-6/10) - 20-30 procent
- dobre anime (6.5-7.5/10) - 20-30 procent
- bardzo dobre anime (8-9/10) - 10-20 procent
- świetne anime (9.5-10/10) - około 5-10 procent
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2012-11-01 22:55:03)
Zapomniałeś jeszcze o: gnitowate gnioty, słabe gnioty, przeciętne gnioty, gnioty, strawne gnioty, dobre gnioty, wybitne gnioty, quasi-gnioty .
Gniotów i świetnych anime jest tyle samo procentowo? Chyba jaja sobie robisz... (już pomijam to skalowanie, niech se ma).
Taka rada na przyszłość: nie traktujcie opinii toma na temat anime poważnie, olejcie ciepłym moczem i ciągnijcie temat dalej.
Ty dulowaty userze!
coellus a co w jego opinii jest złego?
Gniotów i świetnych anime jest tyle samo procentowo?
Prawdziwych gniotów nawet mniej. To że anime jest średnie lub słabe nie znaczy że jest gniotem. No chyba ze ktoś ma tak mizerne słownictwo iż nie rozróżnia takich zwrotów jak gniot, średnie, takie sobie, słabe, całkiem dobre itd. i wszystko to znaczy to samo. W takim wypadku mogę tylko współczuć.
Ostatnio edytowany przez Foris (2012-11-01 23:41:16)
Zapomniałeś jeszcze o: gnitowate gnioty, słabe gnioty, przeciętne gnioty, gnioty, strawne gnioty, dobre gnioty, wybitne gnioty, quasi-gnioty
Dobrze, że ty nie zapomniałeś.
Gniotów i świetnych anime jest tyle samo procentowo? Chyba jaja sobie robisz... (już pomijam to skalowanie, niech se ma).
A dlaczego nie ? To przecież nie jest nic dokładnego, ale takie wnioski można wyciągnąć. Widziałem co najmniej kilkadziesiąt świetnych anime, a tych słabych/gniotów też gdzieś około tego.
Najlepiej ją zignoruj.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2012-11-01 23:44:04)
Dodałbym jeszcze, że podział anime wyłącznie na produkcje słabe, przeciętne i świetne jest stanowczo zbyt uproszczony. Znacznie bym to rozwinął, gdyż przecież skala to 1-10 (ja taką używam).
Są:
- gnioty (1-3/10) - średnio 5-10 procent wszystkich anime
- słabe anime (4-4.5/10) - 5-10 procent
- przeciętne anime (5-6/10) - 20-30 procent
- dobre anime (6.5-7.5/10) - 20-30 procent
- bardzo dobre anime (8-9/10) - 10-20 procent
- świetne anime (9.5-10/10) - około 5-10 procent
Weź się schowaj. Qwig, masz ten skrypt, żeby schować posty tego nołlajfa?
A co do tematu:
- gnioty (1-4/10) - 30%
- przeciętne (4-6/10) - 50%
- niezłe/dobre (6.5-7.5/10) - 14%
- bardzo dobre (8-9/10) - 5%
- świetne anime (9.5-9.9/10) - 1%
Ostatnio edytowany przez Sado (2012-11-01 23:44:08)
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Gniotów i świetnych anime jest tyle samo procentowo?
Prawdziwych gniotów nawet mniej. To że anime jest średnie lub słabe nie znaczy że jest gniotem. No chyba ze ktoś ma tak mizerne słownictwo iż nie rozróżnia takich zwrotów jak gniot, średnie, takie sobie, słabe, całkiem dobre itd. i wszystko to znaczy to samo. W takim wypadku mogę tylko współczuć.
Pomijając jego zapędy pedofilskie, stawianie grafikę nad fabułą etc., są zwyczajnie do dupy oderwane od rzeczywistości.
A co do tematu:
- gnioty (1-4/10) - 30%
+1
W sumie też poproszę.
Ty dulowaty userze!
Weź się schowaj.
Nie czytaj jak nie chcesz. Nawet to dobrze bo nie będziesz mnie denerwował.
A co do tematu:
- gnioty (1-4/10) - 30%
Dla ciebie gnioty to może być nawet 60 procent anime. Ale co to zmienia ? Dosłownie nic. Masz prawo do swojej opinii i póki jej nie narzucasz innym to jest ok. Ja napisałem jak oceniam anime, ale przecież nie ma obowiązku tak samo uważać.
PS:
Zdecydowanie procentowo jak u Sado bym stawiał - może jakaś mała kalibracja, ale nie o to chodzi .
Wiesz, jeśli anime się przyjemnie ogląda i są to fajne produkcje to na pewno nie zaliczę je do słabych anime czy gniotów.
A stanowcza większość anime jest co najmniej fajna.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2012-11-01 23:51:08)
Zdecydowanie procentowo jak u Sado bym stawiał - może jakaś mała kalibracja, ale nie o to chodzi .
@Foris
Ja współczuję Ci, że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem.
Wiesz, jeśli anime się przyjemnie ogląda i są to fajne produkcje to na pewno nie zaliczę je do słabych anime czy gniotów.
No to masz idealną rubrykę:
Ostatnio edytowany przez Hunter Killer (2012-11-01 23:53:58)
Nie czytaj jak nie chcesz. Nawet to dobrze bo nie będziesz mnie denerwował.
Ojojoj, śledziu denerwuje się w internetach?
Dla ciebie gnioty to może być nawet 60 procent anime. Ale co to zmienia ? Dosłownie nic. Masz prawo do swojej opinii i póki jej nie narzucasz innym to jest ok.
Nie, tom. Ja mam zjebany gust i większość japońskich bajek (oj, przepraszam, napiszę anime, bo nie zajarzysz) mi się podoba, ale mam świadomość, że są one słabe czy przeciętne, a moje upodobania mało do tego mają.
Zdecydowanie procentowo jak u Sado bym stawiał - może jakaś mała kalibracja, ale nie o to chodzi
Wiesz, patrząc np. na zeszły sezon, to zaproponowałbym coś takiego:
- gnioty (1-4/10) - 50%
- przeciętne (4-6/10) - 40%
- niezłe/dobre (6.5-7.5/10) - 10%
- bardzo dobre (8-9/10) - 0%
- świetne anime (9.5-9.9/10) - 0%
Ostatnio edytowany przez Sado (2012-11-01 23:53:54)
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
masz ten skrypt, żeby schować posty tego nołlajfa?
'Kenshiro' można zmienić na kogokolwiek. W przypadku większej ilości dodać po przecinku, np.
var blocked_users = new Array(
'Kenshiro',
'Tom'
);
Ojojoj, śledziu denerwuje się w internetach?
Kenshiro denerwuje się jak czyta te bzdury, które wypisujesz. To takie dziwne ?
Nie, tom. Ja mam zjebany gust i większość japońskich bajek (oj, przepraszam, napiszę anime, bo nie zajarzysz) mi się podoba, ale mam świadomość, że są one słabe czy przeciętne, a mój gust mało do tego ma.
Możesz sobie oceniać jak chcesz, ale po co aż tak się z tym plujesz ? Według ciebie coś jest słabe, a ja jak pisałem większość anime uważam za fajne produkcje. Nie oceniam czegoś wysoko, jeśli uważam to za słabe.
Ostatni sezon był wybitnie słaby wg mnie, ale ja tak ogólnie o anime myślałem na przestrzeni lat .
Mam spore zaległości z tego ostatniego sezonu.
Może faktycznie nagle nastąpił (w ciągu ostatniego roku) znaczny spadek jakości anime, a ja o tym nie wiem.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2012-11-02 00:02:37)
Pedośledź denerwuje się jak czyta te bzdury, które wypisujesz. To takie dziwne ?
Dziwne to jest mówienie o sobie w 3 osobie, trochę jak dzieci z zespołem Downa.
Ty dulowaty userze!
Sado napisał:masz ten skrypt, żeby schować posty tego nołlajfa?
'Kenshiro' można zmienić na kogokolwiek. W przypadku większej ilości dodać po przecinku, np.
var blocked_users = new Array( 'Kenshiro', 'Tom' );
Dzięki wielkie. A teraz powiedz mi tylko, jako że ze mnie kompletny laik w dziedzinie komputrów i internetów, co z tym teraz zrobić, by być szczęśliwy?
Pedośledź napisał:Pedośledź denerwuje się jak czyta te bzdury, które wypisujesz. To takie dziwne ?
Tak robią postaci w anime, więc pewnie to dla niego fajne.
Ostatnio edytowany przez Sado (2012-11-02 00:06:00)
Wpisz w Google's nazwę twojej przeglądarki i userscript. Powinieneś znaleźć wskazówki.
coellus napisał:Pedośledź napisał:Pedośledź denerwuje się jak czyta te bzdury, które wypisujesz. To takie dziwne ?
(own name) - Used by small children and young women, considered cute and childish.
Jednak nadal się zastanawiam, czy dana postać ma równo pod sufitem .
Sado napisał:coellus napisał:Dziwne to jest mówienie o sobie w 3 osobie, trochę jak dzieci z zespołem Downa.
(own name) - Used by small children and young women, considered cute and childish.
Jednak nadal się zastanawiam, czy dana postać ma równo pod sufitem .
Chociaż muszę powiedzieć, że spotkałem się z przypadkami mówienia o sobie w 3. osobie, ale to u osób na wsiach.