Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Tak tylko przypomnę że w S&W już w pierwszym odcinku była naga Horo i jakoś to nie przeszkadzało.
Bo różnicą, towarzyszu, jest to. Nie widzisz różnicy między fanserwisem (nie ma polskiego odpowiednika, bo wtrynianie ang. słówek jest złe ?) a ukazaniem nagości, jako części fabuły? Przykładowo: szatnia damską, w którą bohater "wchodzi", i gwałt na parulatce? Dziwne było by, gdyby Holo zmieniła się w dziewczę w ubraniach, trochę realistyczności.
Mości panowie! na cześć onych przyszłych pokoleń! Niechże im Bóg błogosławi i pozwoli ustrzec tej spuścizny, którą im odrestaurowaną naszym trudem, naszym potem i naszą krwią, zostawujem. Niech, gdy ciężkie czasy nadejdą, wspomną na nas i nie desperują nigdy, bacząc na to, że nie masz takowych terminów, z których by się viribus unitis przy Boskich auxiliach podnieść nie można.
L0NG3r mogli to zrobić na setki sposobów by jednak nie pokazywać nagiej Horo a jednak zrobili to tak jak zrobili tylko dlatego by przyciągnąć widzów fanserwisem.
Widzę ludzie że wasz największy problem jest taki że gdzieś usłyszeliście że będzie to anime tylko ekonomiczne z postaciami na drugim lub nawet trzecim planie a że pierwszy odcinek nie zgadza się z waszymi wyobrażeniami (co jest śmieszne ponieważ gdybyście czytali mangę lub LN to byście się nie dziwili anime) to od razu be i niedobre.
Ja bym wam radził najpierw obejrzeć przy najmniej kilka odcinków lub poczytać mangę/LN zanim będziecie się wypowiadać w kwestii wątku ekonomicznego.
L0NG3r mogli to zrobić na setki sposobów by jednak nie pokazywać nagiej Horo a jednak zrobili to tak jak zrobili tylko dlatego by przyciągnąć widzów fanserwisem.
Raczej dlatego, że w LN też była naga, a sceny wyciąć nie mogli.
Z całą resztą Twojego posta się zgadzam.
Nie skreślam tytułu, chociaż nie ukrywam, że nie lubię fanserwisu w niemal każdej postaci (no, w Lupinie III mi nie przeszkadzała), zwłaszcza że w mandze starannie tego fanserwisu unikano, więc czemu i w anime nie można? Ale obawiam się tylko o to, że studio ARMS (znane z hentaiców, ecchishitów i gniotów) jednak na pierwszy plan wystawi ten fanserwis.
Ostatnio edytowany przez Sado (2013-01-05 14:59:42)
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Po pierwszym epie stwierdzam ,że anime ssie [ale dam mu szansę na wykazanie się]
Jakie to jest podobne do Wolf and Spice!
Biorę to na warsztat!
http://gamesub.pl/ -> Nie gadamy, tłumaczymy
Jakie to jest podobne do Wolf and Spice!
Biorę to na warsztat!
Ale tutaj tym się chwalić nie musisz To temat do dyskucji o animcu, a nie kto go tłumaczy
Ostatnio edytowany przez KieR (2013-01-05 23:45:33)
Komuś się trochę nudziło i wziął się za tłumaczenie tekstów + run z endingu:
Teksty:
A tutaj śmieszne scenki z problemem "bezużytecznego mięsa" Maou.
Teksty na mapach też da się podobno przetłumaczyć na angielski:
Druga część "bezużytecznego mięsa":
2 odcinek był dość przyjemny przez co aż za krótki się wydawał, no ale nic
Następnym razem w Spice and Demon: Ziemniaki i Kobieta Rycerz
Ostatnio edytowany przez KieR (2013-01-12 15:52:08)
Cóż...
Wracając do tematu:
Odcinek trzeci: Ziemniaki nadzieją ludzkość na zakończenie głodu na świecie... Ale odcinek ogólnie niezły.
Porównanie Holo do Mao:
Ostatnio edytowany przez Sacredus (2013-01-19 18:33:22)
Wow. Stanowczo wolę Spice and Wolf.
A myślałem, że cyce pielęgniarki z Minami-ke nic nie przebije. xD
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-01-25 22:58:19)
Z trudem obejrzałem całego tego animca. Dawno mnie żadna bajka aż tak nie zanudziła. Jak dla mnie dno - całość jest tak płytka i denna, że nie mam nawet ochoty się rozpisywać. Kompletnie nie wiem, komu można polecić tę bajkę. Fanom dobrego fantasy? Nie. Fanom ekonomii? Też nie. Fanom cycków? Też w sumie nie (dla nich robią dużo innych serii). W tej serii nie ma absolutnie nic ciekawego. Wszystkie elementy składowe są płytkie i co najwyżej średnie. Być może powieść czy mangi prezentowało sobą inny poziom...
W każdym razie nie polecam.
+10. Podpisuje się pod opinią Crane i dodam ,że animu to gniot i szkoda zachodu // Spice and Wolf niestety rządzi dalej na tronie xd
Ja niestety też się zawiodłem na tym anime. Jedynym plusem tej serii jak dla mnie była kreska i piosenka z openingu
Ostatnio edytowany przez rudek (2013-03-30 20:25:50)
Z trudem obejrzałem całego tego animca. Dawno mnie żadna bajka aż tak nie zanudziła.
Widzę, że nie każdy wyrobił sobie umiejętność pasywną - obejrzałem 3 odcinki, głupie, nie oglądam dalej, czy jakoś tak to brzmiało .
Mości panowie! na cześć onych przyszłych pokoleń! Niechże im Bóg błogosławi i pozwoli ustrzec tej spuścizny, którą im odrestaurowaną naszym trudem, naszym potem i naszą krwią, zostawujem. Niech, gdy ciężkie czasy nadejdą, wspomną na nas i nie desperują nigdy, bacząc na to, że nie masz takowych terminów, z których by się viribus unitis przy Boskich auxiliach podnieść nie można.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna