Nie jesteś zalogowany.
dulu napisał:I mówisz, że jak na siundenie nie byłoby polskich napisów, nadal byłoby tyle wejść na stronę? Po prostu wrzucaliby uploady hamerykanów i byłoby ok, tak? Już jeden próbował przekonać, że siunden to taki fajniutki portal, gdzie ludki sobie gadają, a animu to tylko dodatek. Też tak będziesz mówić?
Nie, nie jestem związana z żadną Polska stroną online, jedynie staram się zrozumieć i jednych i drugich, ale na chwile obecną to z punktu widzenia osoby trzeciej to ansi wypada kiepsko bo jest stroną agresywną... Bo jedynie umie skakać i pisać jacy to biedni z was ludzie, ze krzywdę wam robią i w ogóle nic tylko na wyżyny boskie was powinno się wznosić.
Nie wznosić. Wystarczy, że nie będą na tym zarabiać. Na tym polega idea od fanów dla fanów. A jeśli nie mają zamiaru zaprzestać, to niech nie biorą i tyle. Wystarczy jeden post na ich stronie, że od tej pory napisy nie wstawiać na ansi, tylko wysyłać do nich. Po sprawie.
edit:
I przepraszam bardzo, ale niby dlaczego to tłumacz jest tu osobą agresywną? Bo usunął napisy? Bo powiedział, że będzie dawał je tylko znajomym? A tak w ogóle to dlaczego ktoś ma się z czegoś tłumaczyć? No, ten, co powinien się wytłumaczyć, doskonale o tym wie...
dulu, pojechałeś po bandzie
Ale 100% racji.
Ostatnio edytowany przez coellus (2013-01-24 20:04:18)
Ty dulowaty userze!
Wyjaśnijcie mi proszę, jak ja (ew nasza strona) zarabia na anime online?
Bo ja tu czegoś nie rozumiem...
Wyjaśnijcie mi proszę, jak ja (ew nasza strona) zarabia na anime online?
Bo ja tu czegoś nie rozumiem...
Jeśli ktoś powinien to wyjaśnić, to raczej ty.
Wyszło szydło z worka przy manga-lib, jakie są stawki za reklamy z pewnej agencji. Że jest to 3-4 tysiaki za samo wyświetlanie reklam. Kiedy rzekłam, iż pewna osoba mi te zarobki udowodniła, zgłosił się do mnie laudi z shindena, czy to pewne źródło, bo też tak słyszał i ma zamiar z tą agencją podpisać umowę. Czy doszło do tego - nie mam bladego pojęcia, nie interesuje mnie to, wystarczy, że dało mi to jakiś obraz sytuacji. Z co najmniej 2 serwisów z fandomu.
Krekowka.pl przykładowo każe sobie płacić za rejestrację.
A więc oświeć nas, jak to wygląda w twoim przypadku
Ty dulowaty userze!
Nie no, na on-anime nie widzę reklam, poza tym nie jest tam tego za dużo, ergo - nie sądzę, aby były tam tłoki. Jak widzimy online, myślimy o siundenie, kreskówkach i innym tego typu badziewiem, który jakąś kasę chyba raczej ma.
Dziabeł, a tak zapytam, u was taka kapa, że nawet wzmianki o autorze napisów nie ma?
A co do tego zarabiania, większość tutaj bazuje na tym, co napisała coellus. Przecież prędzej uwierzy się swoim niż onlajnbojom.
Nie, nie jestem związana z żadną Polska stroną online, jedynie staram się zrozumieć i jednych i drugich, ale na chwile obecną to z punktu widzenia osoby trzeciej to ansi wypada kiepsko bo jest stroną agresywną... Bo jedynie umie skakać i pisać jacy to biedni z was ludzie, ze krzywdę wam robią i w ogóle nic tylko na wyżyny boskie was powinno się wznosić.
Ja też! Ach ta rola bezstronnych widzów, ta obiektywność i dbanie o dobro A&M.
Zamiast używać słów: "dobro anime, nic nie robimy złego, nie zarabaimy na tym", powinno częściej padać słowo kasa, zawsze chodzi o kasę.
Jak proponowałem, niech animy-online dają jakiś procent z zarobków na "rozwój" związany z tłumaczeniem anime w Polsce. Niektórzy jednak woleliby nadal trzymać się "od fanów dla fanów", lecz napisy na ANSI nadal byłby do pobrania za darmo, podatek od korzystania dla anime-online i tyle :>
Jak proponowałem, niech animy-online dają jakiś procent z zarobków na "rozwój" związany z tłumaczeniem anime w Polsce.
Komu?
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
W temacie animu-online cz.1, to jest cz.2.
Ale chciwość właścicieli online nie zna granic, ważne by zyski były jak największe.
kishida napisał:Jak proponowałem, niech animy-online dają jakiś procent z zarobków na "rozwój" związany z tłumaczeniem anime w Polsce.
Komu?
Ja tam parę groszy mogę przytulić.
Nie no, to nie wchodzi w grę. Ansi=platforma dla każdego i wszystko za darmo. Tak to widziała pierwsza redakcja, tak to widział taipan, tak to zostanie.
Ale co ja mam tłumaczyć dulu, ja właśnie nie rozumiem, u nas na stronie, jak zauważyłeś nie ma nawet reklam.
Także my nie zarabiamy na tym nic, a raczej jeszcze dokładamy.
Ja przy napisach nie grzebię tj nie edytuje, wiec jak jest tam info o autorze to jak najbardziej zostaje (nie, nie przykrywam ich logiem)
często dodaje info o tłumaczach przy dodawaniu na hosta, np bakuman 3 zdaje się. Gdzie indziej miałaby być taka informacja?
W sumie może moglibyśmy dodać rubrykę pod każdym epem, ale to juz zadanie dla Admina. I tak szczerze, nie wiem czy by wam to odpowiadało.
Ale co ja mam tłumaczyć dulu, ja właśnie nie rozumiem, u nas na stronie, jak zauważyłeś nie ma nawet reklam.
Ja przy napisach nie grzebię tj nie edytuje, wiec jak jest tam info o autorze to jak najbardziej zostaje (nie, nie przykrywam ich logiem)
często dodaje info o tłumaczach przy dodawaniu na hosta, np bakuman 3 zdaje się. Gdzie indziej miałaby być taka informacja?
W sumie może moglibyśmy dodać rubrykę pod każdym epem, ale to juz zadanie dla Admina. I tak szczerze, nie wiem czy by wam to odpowiadało.
Aż weszłam z wyłączonym adblockiem, żeby sprawdzić.
Rzeczywiście, nic nie ma. Szacun.
Ty dulowaty userze!
Dziabeł napisał:Ale co ja mam tłumaczyć dulu, ja właśnie nie rozumiem, u nas na stronie, jak zauważyłeś nie ma nawet reklam.
W sumie może moglibyśmy dodać rubrykę pod każdym epem, ale to juz zadanie dla Admina. I tak szczerze, nie wiem czy by wam to odpowiadało.Aż weszłam z wyłączonym adblockiem, żeby sprawdzić.
+1, też wyłączyłem i się zdziwiłem. A jednak są jeszcze normalne strony onlajn. Pytajcie jeszcze o zgody, to będziecie wzorem dla innych.
Ostatnio edytowany przez Sado (2013-01-24 20:56:59)
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Myślę, że zainteresowani już przeczytali, usuwam
Ostatnio edytowany przez otakuJaro (2013-01-24 21:08:31)
Dziabeł napisał:Ale co ja mam tłumaczyć dulu, ja właśnie nie rozumiem, u nas na stronie, jak zauważyłeś nie ma nawet reklam.
W sumie może moglibyśmy dodać rubrykę pod każdym epem, ale to juz zadanie dla Admina. I tak szczerze, nie wiem czy by wam to odpowiadało.Aż weszłam z wyłączonym adblockiem, żeby sprawdzić.
Faktycznie, kurcze.
Tylko czemu nie pytacie o zgody - przecież nikt wam nie odmówi, jak powiecie, że jesteście organizacją non-profit.
Ostatnio edytowany przez Sledziu_w (2013-01-24 21:00:52)
http://gamesub.pl/ -> Nie gadamy, tłumaczymy
Myślę, że zainteresowani już przeczytali, usuwam
Nie przeczytałem. Zobaczyłem twój post, ale uznałem, że znowu zaczniesz jakąś opowieść. Widziałem tylko jakieś większe liczby, chyba 20tys i 75tys. Tylko nie wiem, co one oznaczały... Dopisz tylko, która z nich to obecny stan konta siundena.
Zamieśćcie gdzieś info o autorze, pytajcie o zgodę (dostaniecie ją) i będziecie zajebiści.
otakuJaro napisał:Myślę, że zainteresowani już przeczytali, usuwam
Nie przeczytałem. Zobaczyłem twój post, ale uznałem, że znowu zaczniesz jakąś opowieść. Widziałem tylko jakieś większe liczby, chyba 20tys i 75tys. Tylko nie wiem, co one oznaczały... Dopisz tylko, która z nich to obecny stan konta siundena.
Pierwsza, 20 tys. zł.
Ty dulowaty userze!
http://on-anime.pl/lista_darczyncow/
Może z czasem dotacje zmienią się w reklamy?
Chciałbym tyle "nie-zarabiać".
http://gamesub.pl/ -> Nie gadamy, tłumaczymy
dulu napisał:otakuJaro napisał:Myślę, że zainteresowani już przeczytali, usuwam
Pierwsza, 20 tys. zł.
Aha, ok, dzięki. Czyli strony z animu online nic nie zarabiają. Spoko, będę pamiętał.
coellus napisał:Dziabeł napisał:Ale co ja mam tłumaczyć dulu, ja właśnie nie rozumiem, u nas na stronie, jak zauważyłeś nie ma nawet reklam.
Rzeczywiście, nic nie ma. Szacun.http://on-anime.pl/lista_darczyncow/
Może z czasem dotacje zmienią się w reklamy?
Z tego, co pamiętam, dotacje były z 2-3 lata temu. Potem z nich zrezygnowano, bo nie miały sensu, a admin sam płaci za stronę. Za to reklam nigdy nie będzie, przynajmniej tak twierdzi.
Ostatnio edytowany przez zerono (2013-01-24 21:41:40)
Dlatego moje pierwsze pytanie odnosiło się strony, dla której uploaduje autorka tego nieszczęsnego tematu. Łonlajn łonlajnowi nierówny (bądź co bądź mnie tylko ciulden irytuje, resztę - tę zarabiającą - mam gdzieś, mimo że ich nie pochwalam).
Tak sprawdziłem z ciekawości, jak rzeczywiście wygląda u nich hardsub (na przykładzie 2. odc. Tamako). Skrypt całkowicie niezmieniony, nie widzę wtopionego "podpisu" uploadera, na początku przez krótki czas wyświetla się info, dla której strony zostało to wrzucone. Hipokryzja w nazywaniu innych złodziejami: nie stwierdzono. I gitara.
Autorka chyba nie zdawała sobie sprawy, że tu tak naprawdę nie walczy się z online, tylko na czerpaniu korzyści finansowych z bezinteresownej pracy innych. Jako że jedno z drugim najczęściej się wiążą, to powstało to uogólnienie.
Jak napisał dulu - znajdźcie gdzieś miejsce, by wśród informacji o anime zawsze znalazła się informacja o osobie/grupie, która wykonała tłumaczenie, do tego bądźcie kojarzeni z tymi, co pytają o zgodę i jesteście tu podawani jako portal, który naprawdę działa na zasadzie "od fanów dla fanów". Myślę, że warto.
Ostatnio edytowany przez Camizi (2013-01-24 22:04:57)