Nie jesteś zalogowany.
Film można już od pewnego czasu spiracić, więc nadszedł czas na ocenę tego tworu.
Obligatoryjnie:
Goście nie mogą przeglądać wyników ankiety.
1080p czy upscale?
Jedno jest pewne, pewne grono będzie miało niezłą polewkę z sceny jak to "ona z tym/nim robiła".
Jedno jest pewne, pewne grono będzie miało niezłą polewkę z sceny jak to "ona z tym/nim robiła".
Poważnie są tam takie sceny? O_o
Ty dulowaty userze!
Wystarczy przeczytać, jak Zarathustra skonstruował zdanie dla oceny 2/5:
Tylko MILF uratował kinówkę przed totalną klęską
Ale i tak oceny 5/5 i 4/5 "żondzom".
Ty dulowaty userze!
Oceny na anidb jak na początek ładnie się prezentują. Poczekam na polskie suby i z miłą chęcią ocenie
The Hate U Give Little Infants F*ck Everybody
Czytam mangę i z tego co lukałem to tak ponad połowa filmu to to co już wyszło (czyli 8 rozdziałów). Miałem oglądać, lecz w sumie nie wiem, bo nie chcę sobie popsuć czytania.
osobiście uważam, że manga jest fajna. Novela ma 1 tom więc pewnie cała historia w filmie została wiernie odwzorowana (porównując pierwszą połowę filmu z manga, to nie widzę za dużo różnicy).
W sumie jak bym obejrzał, to nie było by już sensu czytać... no to się wstrzymuję
1080p czy upscale?
Wersja full HD waży jedynie 2.6 GB, "uboższa" 1.6 GB. Można zatem zaszaleć i obejrzeć w 1080p nawet jak nie ma różnicy w jakości obrazu.
Ostatnio edytowany przez Zarathustra (2013-03-04 22:40:31)
Zawsze można ściągnąć rawa 10.7 GiB albo [BDMV][130220] OOKAMIKODOMONO_AMETOYUKI 38.7 GiB
Wyciągnąć sobie napisy do wydania Commie i jest super jakość
I co, płakał ktoś po seansie?
Już dawno wybrałem. Opcja numer 5.
Dupa, nie film.
Dobre sobie. Gdybym mógł, to bym zmienił ocenę na 2. Ten tytuł nie ma w sobie nic, żeby coś o nim wspominać w najbliższych latach. Leciały mi łzy tylko z tego powodu, że byłem śpiący i niewiele brakowało, abym zasnął.
W dodatku zauważyłem coś dziwnego w tym artykule:
Ōkami Kodomo no Ame to Yuki (Wolf Children) ze studia Madhouse
W poprzednim roku także wygrało studio Ghibli.
A co ma wspólnego Madhouse z Ghibli? Chyba im weszło w krew kopiowanie tego napisu, bo nikt inny nie wygrywał. xD
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-03-12 16:35:11)
Ojoj, widzę że opinie są podzielone... Musze dziś się za to zabrać i mam nadzieje, że się nie zawiode, wkońcu 2 poprzednie filmy pana Mamoru były w pytke (zwłaszcza zajebiście zrobiony "O dziewczynie skaczącej przez czas")
The Hate U Give Little Infants F*ck Everybody
Oglądałem jego Summer Wars i Dziewczynę skaczącą przez czas i mogę powiedzieć, że te tytuły są dużo lepsze. Przynajmniej miały ciekawe zwroty akcji, a tempo było w miarę szybkie, a tutaj przez godzinę się ciągnie i ciągnie (chyba po to, by "zżyć" się z bohaterami przed końcem).
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-03-12 17:29:18)
Obejrzałem Ookami Kodomo no Ame to Yuki i muszę przyznać, że to całkiem fajne anime opowiadające o urokach życia na wsi.
Poza tym fajnie pokazali dorastanie wilczych dzieci i ich późniejsze wybory życiowe. Chłopiec wybrał
Mimo, że oglądając chwilami czułem znudzenie to jednak ogólnie jestem zadowolony i całe szczęście, że nie zrobili jakiegoś niepotrzebnego dramatu jak na przykład
Fajna (chociaż wyglądała na poważną) była chociażby scena jak rodzeństwo
W anime panował zazwyczaj przyjemny i spokojny klimat. Wizualnie co prawda mogło być lepiej, ale mimo to źle nie było.
Oceniłbym ten film 8.5/10. Spodziewałem się lepszego anime (Hana zachowywała się dosyć często zbyt niedorzecznie, czyli jakby nie potrafiła przewidzieć możliwych negatywnych konsekwencji tego co robi), ale i tak film uważam za fajniejszy od Summer Wars lecz wyraźnie gorszy od doskonałego Toki o Kakeru Shoujo.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2013-03-12 19:15:40)
Do popkornu w sam raz na raz, ale dupy nie urywa... 5/10
Nie wiem co się czepiacie. Fajny film
Ostatnio edytowany przez HentaiDymon (2013-03-13 15:11:31)
Nie wiem, co się czepiacie. Fajny film
Potwierdzam. Przyjemna, ciekawa i spokojna historia. Kto powiedział, że ma być jakaś akcja, czy zawirowania w fabule. Zwykła opowieść, bardzo fajnie się oglądało, a momentami nawet ściskało serducho. Odnoszę wrażenie, że większości tutaj wszystko się nie podoba i po wszystkim cisną. Nie tylko ten film, ale i serie. W takim razie po co oglądać anime i narzekać? Przecież to nie mus...