Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 4
A tak sobie żartowałem na początku, że jego dowódca też jest na planecie.
Och, czyli dowódca po stronie piratów. I, jak łatwo się było domyślić, celem będzie Gargantia.
Dowódca nie jest raczej "po stronie" piratów - to jest jego "strona". Stworzył sektę ze sobą w roli bóstwa i oczywiście, kierują nim łatwe do odgadnięcia motywy.
Z tego powodu mamy kolejne nieścisłości w fabule i kolejną dawkę moralizatorskiego gówna z przesłaniem. Główny boh był praktycznie żołnierzem z wypranym mózgiem a ledwo rangę wyższy oficer już znał całą prawdę i ledwo po przybyciu na nową planetę wpadł na pomysł, aby nią zawładnąć (musiał już o tym myśleć zaraz po spotkaniu pierwszych ludzi, skoro nie wyszedł z kokpitu).
Co będzie dalej? Konflikt z Gargantią. I tak oto pokażą jacy to źli, zachłanni i żądni władzy są ci technologicznie rozwinięci, tak jak wcześniej pokazali ewolucjonistów jako hedonistyczne, hipisowskie kałamarnice, które żyją w zgodzie z naturą i nikomu nie wadzą.
Wiadomo jak to się skończy, bo oczywiste jest, po której stronie stanie główny boh. Jednak liczę na jakiś plot twist z panią kapitan piratów, bo było widać, że cała ta szopka z religią jej nie interesuje i upatruje w tym całym zamieszaniu swojego interesu.
Trochę przewidywalne...
.... aż mi się przypomina "czas apokalipsy" ...... motyw podobny w jakimś malutkim tam stopniu
Byłem miło zaskoczony
Ja tam dałem się "nabrać" - nie próbuję zaprzeczać, bo wystarczy przeczytać mój ostatni post. Ale cóż - zachowanie, cele i motywy pasowały idealnie do człowieka. Także ten plot twist, wg mnie, jest na plus. Reszta akcji, włącznie z działaniami głównego boha, była do przewidzenia, ale nawet pomimo tego fajnie się oglądało. Przynajmniej coś się działo i Chamber coś porobił oprócz łowienia ryby i służenia za ruszt.
Chociaż teraz przydałoby się mocne wyjaśnienie postępowania Strikera. Chamber stwierdził, że jego działania nie są zgodne z wytycznymi Unii i zastanawia mnie co musiało się stać, aby
Ostatnio edytowany przez Subarashi (2013-06-27 19:45:16)
Jestem zawiedziony odcinkiem 13, scenarzyści poszli po najsłabszej linii oporu Aż szkoda tracić czas na pisanie o tym anime.
Jak dla mnie anime zasługuje na 6/10.
To zakończenie było akurat do przewidzenia od ładnych paru epków. Choć jak dla mnie lepsza byłaby śmierć głównego bohatera.
A napisy usunięte.
Ostatnio edytowany przez bodzio (2013-07-01 05:52:25)
No zakończenie taki happy end.
Ma być jeszcze special (14 odcinek). Kto wie, może pokuszą się o 2 sezon. Dużo jeszcze w tym świecie można pokazać.
Jak dla mnie to, że
A tutaj wyniki konkursu na projekt postaci:
Oryginalne projekty znajdziecie tutaj.
edit
A tutaj wszystkie zgłoszone prace.
Ostatnio edytowany przez FAiM (2013-07-01 19:09:29)
Strony Poprzednia 1 2 3 4