Nie jesteś zalogowany.
Fajna końcówka dziewiątego odcinka... z 40 razy wcisnąłem ctrl-c --> ctrl-v.
Widać, że trochę brakuje im materiału.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Czy mi się zdawało, czy równoznacznie ze śmiercią Shiroe widzieliśmy powstanie Roe2?:D
Ciekawi mnie co będzie dalej. Są jakieś szanse, aby Shiroe miał w końcu swoje 5 minut
Ostatnio edytowany przez max-kun (2014-11-30 22:14:45)
Czy mi się zdawało, czy równoznacznie ze śmiercią Shiroe widzieliśmy powstanie Roe2?:D
Nie spoileruj.
czyli aby także uczestniczył w walce, a nie tylko stał a reszta odwala za niego brudną robotę
Oglądałeś tę bajkę w ogóle?
Bo chyba jej mechanizm jest ci obcy.
Enchanter nie będzie aktywnie uczestniczył — koniec i kropka.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2014-11-30 22:18:21)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Enchanter nie będzie aktywnie uczestniczył — koniec i kropka.
Oglądałem, raczej chodziło mi o to co wydarzy się później w przyszłych odcinkach lub LN
Enchanter nie będzie aktywnie uczestniczył — koniec i kropka.Oglądałem, raczej chodziło mi o to co wydarzy się później w przyszłych odcinkach lub LN
To wyrażaj się precyzyjniej, bo myślałem, że chodzi o raid.
Zresztą Shiroe i tak aktywnie uczestniczy, więc nie wiem, o co chodzi (np. akcja z księżniczką pod koniec pierwszego sezonu).
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Sorry<:3
A tak przy okazji, czy będą podobne akcje jak z tą księżniczką pod koniec 1 sezonu. Czy raczej nic ciekawego nie będzie już?
Akcja z anime obejmie 8-9 tomów, a na angielski przetłumaczono tylko 7.
Trudno powiedzieć.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Odcinek 10 to kompletna strata czasu, równie dobrze mógłbym tego odcinka nie oglądać i niczego bym nie stracił z fabuły.
William podsumowuje ten odcinek:
No bo jak nie strzelają z laserów i cycki nie skaczą po ekranie to odcinek stracony, co nie?
Mnie tam się nawet ten monolog / krótka historia tej postaci spodobała.
W sumie nie było przesadnie patetycznie, ale nie wiem, czy ktoś by się utożsamił z takim podejściem do gry (bo to raczej sprowadza się do gimbusiarni, a nie ludzi aspołecznych).
Ogólnie całkiem zgrabnie.
Przegadany, a przykuwa do monitora.
Aczkolwiek historyjka trochę przykra...
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2014-12-07 00:22:24)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Przegadany, a przykuwa do monitora.
Problem w tym że z chwilą kiedy zaczął się ten monolog już wiedziałem jakie będzie rozwinięcie i zakończenie, przez co strasznie się na nim nudziłem :/
Gdyby tam było powiedziane coś zaskakującego, nowego lub ciekawego... A tak, zamiast 5min (więcej nie trzeba było na ten cały monolog) mamy cały odcinek smęcenia o niczym.
A ja mimo tego, że w momencie jak zaczął się monolog Wiliama i wiedziałem do czego zmierza to i tak czas minął mi naprawdę szybko. Ta jego gadka do przewidzenia albo ktoś mógłby nawet powiedzieć, że zbyt ckliwa czy coś, ale jednak całość oglądało się dobrze.
SC II LotV *** "I love it when a plan comes together" -- Hannibal Smith *** Pesymista to dobrze poinformowany optymista *** Punch first ask questions while punching - Vi ***
A ja mimo tego, że w momencie jak zaczął się monolog Wiliama i wiedziałem do czego zmierza to i tak czas minął mi naprawdę szybko. Ta jego gadka do przewidzenia albo ktoś mógłby nawet powiedzieć, że zbyt ckliwa czy coś, ale jednak całość oglądało się dobrze.
Pytanie też, czy nie ma tutaj jakiegoś kontekstu kulturowego.
Bo jednak w Japonii (szczególnie w przypadku młodzieży) trochę inaczej to wygląda.
U nas się ludzi nie zagania batem do nauki czy mówi, jak mają żyć (przynajmniej nie w takim stopniu).
Spodobała mi się ta część wypowiedzi Williama, gdzie krytykuje właśnie te założenia idealnego członka społeczeństwa — ma dobrą pracę, jest uczony, łatwo nawiązuje kontakty i inne takie.
Dla niego liczyła się tylko gra i gdzieś miał, co myśleli o tym inni.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
No to fakt u nich społeczeństwo jednak ma nieco inne myślenie, chociaż u nas standardem też jest dla wielu ludzi (rodzina, praca, najlepiej do kościoła co niedziele itd itd) To nie tak, że ja to neguje całkowicie, ale nie lubię jak ktoś mi mówi, że skoro większość np. tak robi to znaczy, że to jest właściwe czy coś w tym stylu.
Dlatego właśnie ciekawie było posłuchać Williama, chociaż chyba lekko tam przesadzili z ckliwością ale....
SC II LotV *** "I love it when a plan comes together" -- Hannibal Smith *** Pesymista to dobrze poinformowany optymista *** Punch first ask questions while punching - Vi ***
A jak dla mnie cały odcinek to śmieszne pitolenie aspołecznego przegrywa życiowego. Najgorszy z dotychczasowych.
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
A jak dla mnie cały odcinek to śmieszne pitolenie aspołecznego przegrywa życiowego. Najgorszy z dotychczasowych.
Powiało ignorancją.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Sado napisał:A jak dla mnie cały odcinek to śmieszne pitolenie aspołecznego przegrywa życiowego. Najgorszy z dotychczasowych.
Powiało ignorancją.
W sensie? To jakaś próba bronienia aspołecznych zjebków czy jak?
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Kamiyan3991 napisał:Sado napisał:A jak dla mnie cały odcinek to śmieszne pitolenie aspołecznego przegrywa życiowego. Najgorszy z dotychczasowych.
Powiało ignorancją.
A dlaczego chcesz przypisywać takim ludziom etykietę "zjebków"?
Jednak ludzi zwyczajnie nieśmiałych czy zamkniętych w sobie trochę jest.
Nie wydaje mi się, aby to był powód do drwin.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Sado napisał:Kamiyan3991 napisał:Powiało ignorancją.
A dlaczego chcesz przypisywać takim ludziom etykietę "zjebków"?
Jednak ludzi zwyczajnie nieśmiałych czy zamkniętych w sobie trochę jest.
Nie wydaje mi się, aby to był powód do drwin.
Nie odróżniasz ludzi nieśmiałych od aspołecznych? Pozdro...
Osobą aspołeczną spokojnie można nazwać osobę, która nigdzie nie wychodzi, gra 24/7 w gry lub ogólnie siedzi przed kompem itd, w większości sami to sobie wybierają. Jeżeli mówimy o graczach MMO, to w szkole myślą tylko, co zrobić po przyjściu do domu, nie wychodzą ze znajomymi, bo wolą grać w gry, wolą nowe itemy niż wyjście ze znajomymi i można mnożyć przykłady. Sam taką jedną osobę znałem, ale już przestała być taką osobą od paru lat.
Osoby nieśmiałe są osobami, które nie posiadają śmiałości (jak sama nazwa wskazuje), mają problemy w zawieraniu NOWYCH znajomości, jednak to nie oznacza, że siedzą całymi dniami w domu gapiąc się na komputer. Są to osoby, które mało się odzywają, ale wśród przyjaciół nie sposób ich przegadać. Gdy nadarza się okazja, to wychodzą ze znajomymi pograć w piłkę, wychodzą na miasto czy na piwo itd. Zapewne zaraz mi napiszesz, co ja mogę wiedzieć. Mogę, bo sam taką osobą jestem, a tekst Sado wcale we mnie nie uderzył, bo nie uderzał on w osoby nieśmiałe (zamknięte w sobie) tylko w osoby aspołeczne.
Ostatnio edytowany przez Marsmall (2014-12-07 22:11:15)