#1 2015-10-05 23:59:32

Vessin
Użytkownik
Dołączył: 2012-02-07

[Jinja-Temple][Hard][A] K Return of Kings

76198.jpg

Opis:

Po prostu drugi sezon K.

Tłumaczenie: Vessin, Dziabeł
Korekta: Kavix
Typesetting: Vessin
Piosenki: Kamiyan
Kodowanie rawa: Sairanix


Odcinki:

Odcinek 1
Odcinek 2

Ostatnio edytowany przez Vessin (2015-11-27 16:31:58)

Offline

#2 2015-10-06 00:05:24

Kamiyan3991
Użytkownik
Skąd: Katowice
Dołączył: 2014-01-18

Odp: [Jinja-Temple][Hard][A] K Return of Kings

Ogłoszenie parafialne – nie, nie będzie napisów na NAZI. Tylko same hardki i nie trujcie nam dupy. ^^

Offline

#3 2015-10-06 00:17:18

Nesbro
Użytkownik
Dołączył: 2014-01-29

Odp: [Jinja-Temple][Hard][A] K Return of Kings

Kamiyan3991 napisał:

Ogłoszenie parafialne – nie, nie będzie napisów na NAZI. Tylko same hardki i nie trujcie nam dupy. ^^

To nawet lepiej, jeśli Sairanix wie co robi  wow

Offline

#4 2015-10-06 00:34:57

Sairanix
Użytkownik
Dołączył: 2014-07-06

Odp: [Jinja-Temple][Hard][A] K Return of Kings

Nie wiem co robię  papatki

Offline

#5 2015-10-06 00:48:00

Sairanix
Użytkownik
Dołączył: 2014-07-06

Odp: [Jinja-Temple][Hard][A] K Return of Kings

N31 dzięki za zaproszenie do twojej ulubionej grupy ale niestety muszę odmówić. Pozdrawiam Sairanix.

Offline

#6 2015-10-06 01:57:34

wizard2000
Użytkownik
Skąd: Poznań
Dołączył: 2007-12-11

Odp: [Jinja-Temple][Hard][A] K Return of Kings

Sairanix napisał:

Nie wiem co robię  papatki


Miło że zdajesz sobie sprawę  smile  bo mi nie działa, brak obrazu


wizard2000.jpg

Offline

#7 2015-10-06 02:05:24

Tensazen
Użytkownik
Skąd: Kielce
Dołączył: 2011-03-06

Odp: [Jinja-Temple][Hard][A] K Return of Kings

Mi tam wszystko pięknie śmiga, chociaż przez chwilę miałem wrażenie że coś się dzieje z obrazem. Jednak to był tylko ułamek sekundy  smile_big

Offline

#8 2015-10-06 02:12:55

Kamiyan3991
Użytkownik
Skąd: Katowice
Dołączył: 2014-01-18

Odp: [Jinja-Temple][Hard][A] K Return of Kings

wizard2000 napisał:
Sairanix napisał:

Nie wiem co robię  papatki


Miło że zdajesz sobie sprawę  smile  bo mi nie działa, brak obrazu

Wystarczy zmienić kodeki z CCCP na KCP czy nawet jakieś nowe K-lite. Jak chcesz oglądać nasze hardy, to nawet zalecam mieć KCP, bo ta paczka nie ma żadnych problemów z h265, a nie zamierzamy kodować w niczym innym (przynajmniej na razie). W zasadzie można by rzec, że JT stawia na HEVC.

Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-10-06 02:14:06)

Offline

#9 2015-10-06 08:09:34

Nesbro
Użytkownik
Dołączył: 2014-01-29

Odp: [Jinja-Temple][Hard][A] K Return of Kings

Kamiyan3991 napisał:
wizard2000 napisał:
Sairanix napisał:

Nie wiem co robię  papatki


Miło że zdajesz sobie sprawę  smile  bo mi nie działa, brak obrazu

Wystarczy zmienić kodeki z CCCP na KCP czy nawet jakieś nowe K-lite. Jak chcesz oglądać nasze hardy, to nawet zalecam mieć KCP, bo ta paczka nie ma żadnych problemów z h265, a nie zamierzamy kodować w niczym innym (przynajmniej na razie). W zasadzie można by rzec, że JT stawia na HEVC.

Tak tylko przypominam, że nastała era inteligentnych telefonów z dużymi ekranami do kosumowania treści, a także, iż mamy ere post PC. Wasze wydanie nie działa prawidłowo na androidzie. Co prawie minute dźwięk ma laga, a obraz ścina się co kilka sekund.

Ostatnio edytowany przez Nesbro (2015-10-06 08:36:21)

Offline

#10 2015-10-06 08:25:49

osa0072
Użytkownik
Dołączył: 2009-08-31

Odp: [Jinja-Temple][Hard][A] K Return of Kings

23:02 - wywabić a nie wybawić
Dzięki za hardka. Po 1 epku widzę, że 2 sezon będzie równe dobry.


SC II LotV *** "I love it when a plan comes together" -- Hannibal Smith *** Pesymista to dobrze poinformowany optymista *** Punch first ask questions while punching - Vi ***

Offline

#11 2015-10-06 10:21:21

Kamiyan3991
Użytkownik
Skąd: Katowice
Dołączył: 2014-01-18

Odp: [Jinja-Temple][Hard][A] K Return of Kings

Nesbro napisał:

Tak tylko przypominam, że nastała era inteligentnych telefonów z dużymi ekranami do kosumowania treści, a także, iż mamy ere post PC. Wasze wydanie nie działa prawidłowo na androidzie. Co prawie minute dźwięk ma laga, a obraz ścina się co kilka sekund.

I co nas to? Nie po to męczymy encode z .ts (gdzie jest sporo roboty z samym wywaleniem reklam), żeby ludzie oglądali to na rakowych telefonach. Poza tym innym HEVC działa na tych smartfonach (a przynajmniej jak pytałem Tempesta, to Testament mu działał). Masz złom, a nie Androida.

Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-10-06 10:22:38)

Offline

#12 2015-10-06 11:11:35

Sairanix
Użytkownik
Dołączył: 2014-07-06

Odp: [Jinja-Temple][Hard][A] K Return of Kings

Na androidzie 5.0.2 śmiga aż miło
Edit: Do oglądania hardów polecam aktualizację kodeków na najnowsze.
K-lite
http://codecguide.com/
KCP
http://haruhichan.com/forum/showthread. … -Pack#k_dl

Ostatnio edytowany przez Sairanix (2015-10-06 11:16:17)

Offline

#13 2015-10-06 11:58:11

FAiM
Użytkownik
Skąd: Warszawa
Dołączył: przed 2004-07-25

Odp: [Jinja-Temple][Hard][A] K Return of Kings

Kamiyan3991 napisał:

I co nas to? Nie po to męczymy encode z .ts (gdzie jest sporo roboty z samym wywaleniem reklam), żeby ludzie oglądali to na rakowych telefonach.

Akurat wywalenie reklam to chwila roboty - o ile się wie co się robi oczkod.

Skoro jesteś takim miłośnikiem dziesięcionogów, to wasz "encode" również jest rakowy...
A jak to mówi chińskie przysłowie, jeden obraz wart więcej niż tysiąc słów:
porównanie waszego "encode" z poprawnie obrobionym ts-em.
I tak cały odcinek - ewidentnie widać, że osoba, która stworzyła to coś, kompletnie się na tym nie zna beznadzieja.
To już lepsze są ripy z Hulu czy nawet AnimeLab baka.

A na dokładkę przekodowane audio beznadzieja...
protip: przekodowanie stratnego audio z większym bitrate nic nie daje - no może po za większym rozmiarem pliku oczkod.

Kamiyan3991 napisał:

Poza tym innym HEVC działa na tych smartfonach (a przynajmniej jak pytałem Tempesta, to Testament mu działał). Masz złom, a nie Androida.

Bo przecież każdy ma najnowszego high-endowego smarfona baka.

Sairanix napisał:

Na androidzie 5.0.2 śmiga aż miło

Wiesz że android to tylko system operacyjny? Bardziej liczą się bebechy smartfona - a w tym przypadku moc CPU...


K5Cqyo6.png?1

Offline

#14 2015-10-06 12:02:02

marek2fgc
Moderator
Skąd: Lubin
Dołączył: 2010-06-28

Odp: [Jinja-Temple][Hard][A] K Return of Kings

FAiM napisał:

A jak to mówi chińskie przysłowie, jeden obraz wart więcej niż tysiąc słów:
porównanie waszego "encode" z poprawnie obrobionym ts-em.
I tak cały odcinek - ewidentnie widać, że osoba, która stworzyła to coś, kompletnie się na tym nie zna beznadzieja.

Nie znasz się! To IMAX 3D! smile_big Dlatego nie bawię się z TS-em TVRipów. BD przynajmniej są stabilne (DVD nowsze w większości też).

A pewnie do HEVC na bank starczy 8-rdzeniowy procesor niskonapięciowy. Nie wiem, czy 4-rdzeniowy uciągnie (mowa o 720p). Ale już powoli się szykują karty z dekodowaniem sprzętowym HEVC. oczkod

Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2015-10-06 12:06:58)


Na głównej stronie ~MasaGratoR
MyAnimeList
"Tłumaczenie to świętość"

Offline

#15 2015-10-06 12:03:25

Nesbro
Użytkownik
Dołączył: 2014-01-29

Odp: [Jinja-Temple][Hard][A] K Return of Kings

Kamiyan3991 napisał:
Nesbro napisał:

Tak tylko przypominam, że nastała era inteligentnych telefonów z dużymi ekranami do kosumowania treści, a także, iż mamy ere post PC. Wasze wydanie nie działa prawidłowo na androidzie. Co prawie minute dźwięk ma laga, a obraz ścina się co kilka sekund.

I co nas to? Nie po to męczymy encode z .ts (gdzie jest sporo roboty z samym wywaleniem reklam), żeby ludzie oglądali to na rakowych telefonach. Poza tym innym HEVC działa na tych smartfonach (a przynajmniej jak pytałem Tempesta, to Testament mu działał). Masz złom, a nie Androida.

Czasy się zmieniają i wypadałoby za nimi podążać... Mniejsza o to. Rakowy telefon? Urządzenia mobilne cechują się najwyższą jakością ekranów. Mój telefon ma ekran 5,2 cala FullHD IPS z kropką kwantową, a zagęszczenie pikseli to 424 ppi, czyli znacznie więcej, niż wynosi norma dla ostrego obrazu. Mój tablet ekran 2K AMOLED. Także obraz na PC, może się schować. Tak samo jest z dźwiękiem, gdyż układy audio montowane w urządzeniach mobilnych biją na głowę to co standardowo montowane jest PC. Natomiast ten wasz Testament z HEVC bez problemu działa mi na 4 rdzeniowym Snapdragonie 801 (telefon z androidem 5.1) i 8 rdzeniowym Exynosie 5420 (tablet z androidem 5.0), ale K Return of Kings kodowane przez Sairanix nie - przycina się obraz i dźwięk. To jest dobra podstawa do tego, aby uznać, że Sairanix nie wie co robi, a z resztą sam tak przyznał. Również mniejsza o to, można na PC obejrzeć.

Offline

#16 2015-10-06 12:13:48

Usui-san
Użytkownik
Dołączył: 2010-06-19

Odp: [Jinja-Temple][Hard][A] K Return of Kings

Mam CCCP i działa mi bez błędów. Dziękuję za odcinek.

Offline

#17 2015-10-06 12:21:16

Kamiyan3991
Użytkownik
Skąd: Katowice
Dołączył: 2014-01-18

Odp: [Jinja-Temple][Hard][A] K Return of Kings

FAiM napisał:

Akurat wywalenie reklam to chwila roboty - o ile się wie co się robi.

Wiem, ale Vess ponoć narzekał na każdą milisekundę.

FAiM napisał:

Bo przecież każdy ma najnowszego high-endowego smarfona.

Co mnie to obchodzi? Jak to mawia niepisana zasada internetów: u mnie działa.

Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-10-06 12:31:52)

Offline

#18 2015-10-06 12:26:25

Sairanix
Użytkownik
Dołączył: 2014-07-06

Odp: [Jinja-Temple][Hard][A] K Return of Kings

FAiM napisał:
Kamiyan3991 napisał:

I co nas to? Nie po to męczymy encode z .ts (gdzie jest sporo roboty z samym wywaleniem reklam), żeby ludzie oglądali to na rakowych telefonach.

Akurat wywalenie reklam to chwila roboty - o ile się wie co się robi oczkod.

Skoro jesteś takim miłośnikiem dziesięcionogów, to wasz "encode" również jest rakowy...
A jak to mówi chińskie przysłowie, jeden obraz wart więcej niż tysiąc słów:
porównanie waszego "encode" z poprawnie obrobionym ts-em.
I tak cały odcinek - ewidentnie widać, że osoba, która stworzyła to coś, kompletnie się na tym nie zna beznadzieja.
To już lepsze są ripy z Hulu czy nawet AnimeLab baka.

A na dokładkę przekodowane audio beznadzieja...
protip: przekodowanie stratnego audio z większym bitrate nic nie daje - no może po za większym rozmiarem pliku oczkod.

https://gyazo.com/1466fbe9320859f301d434f4abaf98a9 << ta sama scena ziomuś  okej

https://gyazo.com/3312ed9c4901e629254b93ab46bd52c2  taniec2

Widać że ty się znasz wycinając screeny z kontekstu i wprowadzając ludzi w błąd oczkod  brecht

Skoro tak się na tym znasz  czekam na twój enkod smile http://www.nyaa.se/?page=view&tid=739962 łap .TS

Edit:
Ahh pewnie zaraz ktoś napisze że mamy inne komputery  yahoo  rotfl

Ostatnio edytowany przez Sairanix (2015-10-06 12:36:18)

Offline

#19 2015-10-06 12:37:44

marek2fgc
Moderator
Skąd: Lubin
Dołączył: 2010-06-28

Odp: [Jinja-Temple][Hard][A] K Return of Kings

Sairanix napisał:

Jeżeli wg ciebie to ten sam moment
http://screenshotcomparison.com/images/ … 570612.png
To idź kupić okulary.
Ten problem nie występuje w każdej klatce, ale średnio co sekundę, i w bardziej ruchliwych momentach jest to lepiej widoczne.

Najlepszy rak jest m.in. w scenie walki 04:51.
Screeny pochodzą z 2 sekund i jest w tym małym odcinku tego więcej.
http://imgur.com/a/GFv2c
Takie coś nie powinno występować w 720p.
Tak samo jest w VLC i poprzez VirutalDub, używając DirectShowSource. Screeny pochodzą z MPC, filtr LAV, renderer MadVR.

Skoro tak się na tym znasz  czekam na twój enkod

A po co? Gorzej od twojego raczej nie będzie, jeśli użyje tylko filtru typu TFM. smile_big
Tak z ciekawości, pokaż skrypt, jakiego użyłeś do encode. oczkod

Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2015-10-06 12:46:24)


Na głównej stronie ~MasaGratoR
MyAnimeList
"Tłumaczenie to świętość"

Offline

#20 2015-10-06 12:53:05

FAiM
Użytkownik
Skąd: Warszawa
Dołączył: przed 2004-07-25

Odp: [Jinja-Temple][Hard][A] K Return of Kings

marek2fgc napisał:

Nie znasz się! To IMAX 3D! smile_big Dlatego nie bawię się z TS-em TVRipów. BD przynajmniej są stabilne (DVD nowsze w większości też).

Chyba kupa-MAX oczkod.
Bo BD są progresywne, więc ciężko coś tam zwalić oczkod.
Generalnie konwersja 1080p24 -> 1080i60 w obie strony jest bezstratna, jedynym problemem mogą być poruszające się napisy dodane przez stacje telewizyjną oczkod.

marek2fgc napisał:

A pewnie do HEVC na bank starczy 8-rdzeniowy procesor niskonapięciowy. Nie wiem, czy 4-rdzeniowy uciągnie (mowa o 720p). Ale już powoli się szykują karty z dekodowaniem sprzętowym HEVC. oczkod

Są już układy ze sprzętowym dekodowaniem HEVC, np. Snapdragon 610 i 615, jednak z tego co wiem, to dekodują jedynie profil Main - czyli 8-bit oczkod.

Kamiyan3991 napisał:
FAiM napisał:

Akurat wywalenie reklam to chwila roboty - o ile się wie co się robi.

Wiem, ale Vess ponoć narzekał na każdą milisekundę.

Jak zwykle omijasz ważniejsze części posta i odpowiadasz na głupoty beznadzieja.

Sairanix napisał:

https://gyazo.com/1466fbe9320859f301d434f4abaf98a9 << ta sama scena ziomuś  okej

https://gyazo.com/3312ed9c4901e629254b93ab46bd52c2  taniec2

Widać że ty się znasz wycinając screeny z kontekstu i wprowadzając ludzi w błąd oczkod  brecht

Masz klatka po klatce (kliknij by powiększyć):
tD2xvLnh.jpg
może teraz zajarzysz...

Sairanix napisał:

Skoro tak się na tym znasz  czekam na twój enkod smile http://www.nyaa.se/?page=view&tid=739962 łap .TS

Aż ci pogrubię, bo czytanie ze zrozumieniem też kuleje...
> porównanie waszego "encode" z poprawnie obrobionym ts-em.


K5Cqyo6.png?1

Offline

Stopka forum

© Animesub.info 2019