Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Czwórka
W komplecie poprawiony opening i przetłumaczony ending.
No i okej, muszę przyznać, że to był całkiem sztos odcinek.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Swoją drogą, spodobał mi się dialog przy tej scenie.
Pani kapłanka: Serio lecisz na tego w hełmie jak Takto na 5-latki?
Pani blondynka: Nie wiem, jak wygląda, ale tak!
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Takto bardziej leci na futa
Wyjaśnij mem.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Yyy, nie chcę wyjść na tępą dzidę, ale nie mam pojęcia, co to jest "futanari".
Z drugiej, znając Takto... może to i lepiej.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Żałuj, Kamiyan3991, nie wiesz, co tracisz.
Swoją drogą, spodobał mi się dialog przy tej scenie.
Pani kapłanka: Serio lecisz na tego w hełmie jak Takto na 5-latki?
Pani blondynka: Nie wiem, jak wygląda, ale tak!
Ona wie jak on wygląda.
Ostatnio edytowany przez sebaxo1995 (2018-11-05 15:13:18)
Już jesteśmy na półmetku? Ale ten czas leci.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Kappa.
Ale ogólnie całkiem porządny odcinek. Tylko ta statyczna scena z końcówki mi nie pasowała. Myślałem, że komp mi się zaciął.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Ósemka dla nocnych marków.
W którąś sobotę trzeba było wytrzeźwieć.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Nie zaznaczyłeś cytatu
Co on robi z mieczem w 21:55?
Chowa do pochwy? Mowa oczywiście o takiej miecz, świntuchu.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
No i dziewiątka później, bo było pite.
W tym tygodniu część dialogów musiałem zapożyczyć z Yen Pressu, bo te zmiany w anime zbytnio mi nie pasowały. Ogólnie cała ta scena z kapłanką wydaje mi się wyreżyserowana trochę od czapy, ale co zrobisz, nic nie zrobisz.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Ogólnie cała ta scena z kapłanką wydaje mi się wyreżyserowana trochę od czapy, ale co zrobisz, nic nie zrobisz.
Cała ta seria wyreżyserowana jest od czapy
Ostatnio edytowany przez QuariooX (2018-12-03 15:09:08)
Kamiyan3991 napisał:Ogólnie cała ta scena z kapłanką wydaje mi się wyreżyserowana trochę od czapy, ale co zrobisz, nic nie zrobisz.
Ten sam problem od lat. Fanów krew zalewa w internetach, jak nie trzymają się pierwowzoru. A mam wrażenie, że dla reżysera i scenarzysty to spora zagwozdka jak pociąć materiał źródłowy i wcisnąć go w nie tylko w około 12 odcinków, ale i około 23 minuty każdego z nich, i by każdy z nich miał sensowny początek i zakończenie z punktem kulminacji, a jeszcze w połowie jest przerwa na reklamy, więc i ją trzeba uwzględnić by nie ciąć w środku akcji. Dlatego moim zdaniem zachodnie i bardziej autorskie adaptacje są lepsze, choć większa szansa na porażkę. Lubie przykład Gry o Tron, gdyż to najlepsza adaptacja pierwowzoru jaką widziałem. I swoboda Grze o Tron w długości odcinków, a nie sztywne narzucone realia TV zapewne mają duży wpływ czemu jest to tak dobra adaptacja. Tu liczę na Netfixa, który zerwie z Japończyków wymóg 23 minutowego odcinka. Jest anime Katanagatari, które ma ok. 50 minutowe odcinki i wyszyło to na duży plus dla tego tytułu. Więcej czasu między wstępem, rozwinięciem, a zakończeniem, iż nie jest to tak ściśnięte jak w standardowych 23 minutach.
A tak po za tym przy okazji seny z kapłanką porównałem napisy z wersją od online. Można nadal trwać w twardym przekonaniu, że Kamijanowskie napisy i większość z ANSI jest lepsze pod względem choćby zasobu słów autora tłumaczenia. Także warto czekać.
Ostatnio edytowany przez Nesbro (2018-12-03 18:18:08)
Czy ja wiem? Powtarzacie to jak mantrę, a ja w sumie porównuję sobie przy tłumaczeniu dużo do mangi/LN i specjalnej różnicy nie widzę. Tylko muzyka miejscami ssie. No i teraz druga połowa dziewiątego odcinka. A tak to wszystko to samo.
A mam wrażenie, że dla reżysera i scenarzysty to spora zagwozdka jak pociąć materiał źródłowy i wcisnąć go w nie tylko w około 12 odcinków, ale i około 23 minuty każdego z nich.
Przecie to ma 12 odcinków na 2 tomy, czyli dużo więcej czasu ekranowego niż wszystko inne w tym sezonie. No, oprócz szlama, ale szlam to trochę ewenement. On jest nawet za wolny.
Lubie przykład Gry o Tron, gdyż to najlepsza adaptacja pierwowzoru jaką widziałem.
A ty książkę chociaż czytałeś, czy tak gadasz bez pokrycia? Bo o ile dobrze wiem, to czytelnicy Pieśni lodu i ognia akurat specjalną miłością do tej adaptacji nie pałają. Wręcz przeciwnie.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2018-12-04 00:23:07)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna