Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Akurat mnie bardziej przekonał power-up Nezuko właśnie, bo te techniki krwi to dla demonów raczej coś instynktownego, niż coś czego się uczą, a Nezuko była w tym momencie mocno wzburzona emocjonalnie i zarówno ona jak i Tanjiro ocierali się o śmierć, więc chyba najbardziej trafny moment, by instynkt wziął górę, aczkolwiek trudno się nie zgodzić, że nadzwyczaj dogodny. Poza tym było dużo razy wspominane, że Nezuko w porównaniu do innych demonów jest dosyć wyjątkowa i znacznie silniejsza od takiego przeciętnego nowopowstałego ludożercy, co będzie miało spore znaczenie dla dalszego przebiegu historii.
W każdym razie zgadzam się z tym, że szczególnie na początku autor ewidentnie ucieka się do bardzo wygodnych, ale mało wiarygodnych rozwiązań, żeby wybrnąć z kłopotliwych sytuacji i niespecjalnie się z tym kryje, i to w sumie mój największy zarzut do Kimetsu. Na szczęście im dalej tym te zabiegi nie są już tak liczne, a większość z nich nie jest już tak rażąca, ale to już raczej dyskusja na kolejny sezon bajki, jeśli takowy kiedyś powstanie. :p
Ostatnio edytowany przez _Crimson_Red_ (2019-08-11 00:46:15)
Chyba nigdzie tego nie tłumaczyli, może na początku mangi którego nie czytałem.
A generalnie jak wam się seria podoba? Jak dla mnie odkąd nie ma takiego darcia mord jest całkiem spoko.
Ktoś wie po co Nezuko ma tego bambusa?
Pokaż spoiler Spoiler z mangi odległych chapterówW mandze przestaje go używać w okolicach momentu, gdy okazuje się, że słońce jej nie szkodzi
Giyu ją zakneblował, by nikogo nie ugryzła - ot, cała filozofia .
A tak naprawdę to dość sprytne "wykluczenie" Nezuko z dialogów
Nie ma żadnego info o przedłużeniu serii? Z tego co widzę to za tydzień zaczynają kolejny arc.
Pewnie filler.
No i została zapowiedziana oficjalna kontynuacja Kimetsu w postaci filmu kinowego, który będzie adaptował kolejny arc mangi.
Najpierw serial, potem film. Tak często bywa w przypadku tego studia.
Najpierw serial, potem film. Tak często bywa w przypadku tego studia.
A to poza serią Fate zrobili tak w jakimś przypadku?
Nesbro napisał:Najpierw serial, potem film. Tak często bywa w przypadku tego studia.
A to poza serią Fate zrobili tak w jakimś przypadku?
Nie. Ogólnie to oni bardzo mało zrobili i bardzo mało dobrze.
Ludzie pamiętają tylko wybrane tytuły.
BTW, ocena tej serii to już mem.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2019-09-30 01:30:12)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Strony Poprzednia 1 2 3 4