#501 2006-07-21 22:56:23

Feniks_Ognia
Użytkownik

Odp: NARUTO

Jubei napisał:

A mi się wydaje że to naruto kontroluje chakrę kyuubi'ego i im więczej tej mocy urzyje tym trudniej będzie mu ja kontrolować. Bo niby dlaczego nie urzył czałej mocy kyuubi'ego gdy walcył z Sasuke? Gdyby to zrobił to przecierz sasuke zostałby pokonany po jednym ciosie. Więcz chyba nawet on wie żenie może wyzwalać jej w nadmiarze, bo lisek morze sięwydostać. Zresztą porównaj sobie wygląd Naruto gdy walczył z Nejii'm to urzył tylko trochę chakry lisa a gdy walczył z sasuke to urzył jej rznacznie więczej i co za tym idzie zaczynał przypominać coraz bardziej kyuubiego.

Było o tym mówione (ale nie wiem gdzie dokładnie) że Naruto nie może wykorzystywać całej mocy demona gdyż jego organizm tego nie wytrzyma. Naruto ma pewien limit czakry który może zwiększyć z czasem jak również w pewnym momencie dokonać przeładowania czakrą kyuubi'ego jak w walce z Sasuske. Taki stan rzeczy można porównać do samochodu wyścigowego, można mu wmontować butle z nitro (tlenkiem azotu) i w pewnym momencie dać doładowanie samochodowi lecz takie doładowanie nie może ani trwać za długo ani nie możne być zbyt duże bo nam się silnik rozwali. Podobna sytuacja jest z Naruto.

Kyuubi raczej się nie wydostanie przez to że użyczy nawet całej swojej czakry Naruto, bo gdyby dzięki temu mógł być wolny już by to dawno zrobił. Po za tym był raz taki motyw że Naruto rozmawiał z liskiem i mówił mu żeby ten użyczył mu swojej mocy. Więc jak widać sam demon musi się zgodzić na to by jego czakra była wykorzystywana przez Naruto.

Ostatnio edytowany przez Feniks_Ognia (2006-07-21 22:57:54)

#502 2006-07-21 23:03:12

Obiwanshinobi
Użytkownik

Warto pamiętać, że te rozważanie dotyczą bytów fikcyjnych. Najściślejsze rozumowanie NIE doprowadzi nas ze 100%-ową pewnością do wniosków zgodnych z zamysłem Kishimoto Masashiego.

#503 2006-07-22 00:09:55

Tzeentch
Użytkownik

Kyuubi'ego da się uwolnić:) Chociarzby w pierwszym odcinku Naruto zakosił od Hokage zwój z pieczęcią i miał okazje samemu ją zdjąć:)

#504 2006-07-22 00:33:14

Psychopata
Użytkownik

Wiadomo, że można go uwolnic. Ale chodziło o coś troszke innego, że naruto sam może go uwalniać do własnych celów.

Btw, ten demon użycza mu swojej siły, bo jest zmuszony do tego... Jak zginie Naruto, to i on zginie. Nie wiem po co to napisałem i tak to wiecie. ^^

Ostatnio edytowany przez Psychopata (2006-07-22 00:34:20)

#505 2006-07-22 00:35:54

Obiwanshinobi
Użytkownik

Sęk w tym, że Czwarty zapieczętował Kyuubiego właśnie po to, żeby NIE dało się go uwolnić. To był HOKAGE, a zapłacił za ten numer własnym życiem. Jasne, "never nie mów never", ale kwestia złamania tej akurat pieczęci pozostaje raczej w kręgu akademickich rozważań.
P.S. Niewykluczone, że Akatsuki zamierza się oposługiwać Kyuubim i jemu podobnymi istotami w ciałach nosicieli. Na ten przykład Gaara był niezrównoważony i wyraźnie opętany przez wiadomo co. Akatsuki mogą planować postawienie Kyuubiemu ultimatum: "albo współpracujesz, albo nosiciel zginie". Mogą planować ubezwłasnowolnienie Naruto jakimś sposobem...

Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2006-07-22 00:41:42)

#506 2006-07-22 00:39:09

Psychopata
Użytkownik

Ale, (zawsze te ale). Oddał życie za zapieczętowanie, bo to była taka technika (tak mysle). Bo zeby zapieczetowac tak potezna sile, to trzeba cos poswiecic. No i co to by bylo za anime, jak ten Czwarty by przezyl... Zabil by wszystkich wrogow na samym poczatku i by bylo po zabawie. los

P.S Czytałem troszke mange i to jest troszke inaczej z tymi demonami, ale nie bede spoilerowal.

edycja nr. 2
Nie ma takiej techniki, ktorej nie da sie zlamac ^^ "Technika" idzie do przodu (hehe). Jak jeszcze zyl Czwarty, to moze nie bylo sposobu na jej zlamanie.

Btw, Ta techinka pieczetowania, ktora uzyl Czwarty i pozniej trzeci na Orochimaru, to byly chyba te same nie?

Ostatnio edytowany przez Psychopata (2006-07-22 08:14:38)

#507 2006-07-22 00:43:26

Obiwanshinobi
Użytkownik

Psychopata napisał:

Oddał życie za zapieczętowanie, bo to była taka technika.

Tak to zrozumiałem. A wybrał tę właśnie technikę, bo była skuteczna. To miałoby sens.

#508 2006-07-22 00:58:09

raziel4ever
Użytkownik

piaty nie uzyl zadnej techniki na Oro ( piaty to kobieta ) a ten dziadek to byl trzeci

#509 2006-07-22 00:59:31

Shinuta
Użytkownik

Nie rozumię jednej rzeczy skoro 3Hokage urzył tej samej techniki co 4Hokage to czemu 4Hokage nie zamknął kyuubiego w swoim ciele tak jak próbował to zrobić 4hokage z Orochimaru.
Zresztą 4Hokage pewnie i tak by nie poświęcił obcego niemowlęcia do tej techniki. Więcz i tak sądzę że Naruto to jego syn. Może w następnych chapterach mangi będzie to wytłumaczone.

722396467d834906med.jpg
We will continue to exist, we haven't finished what we have to do yet.

#510 2006-07-22 01:03:23

Obiwanshinobi
Użytkownik

Jubei napisał:

Nie rozumię jednej rzeczy skoro 3Hokage urzył tej samej techniki co 4Hokage to czemu 4Hokage nie zamknął kyuubiego w swoim ciele tak jak próbował to zrobić 4hokage z Orochimaru.
Zresztą 4Hokage pewnie i tak by nie poświęcił obcego niemowlęcia do tej techniki. Więcz i tak sądzę że Naruto to jego syn. Może w następnych chapterach mangi będzie to wytłumaczone.

Przeczytałeś to przed wysłaniem? Czy tylko napisałeś?

#511 2006-07-22 01:17:05

BeAsTMaStEr
Użytkownik

zamknoł go w naruto zeby mugl korzystac z jego czakry, a zginoł 4 hokage poniewaz ginie osoba ktora ta technike wykonuje

#512 2006-07-22 02:19:03

Kisiel
Użytkownik

BeAsTMaStEr napisał:

zamknoł go w naruto zeby mugl korzystac z jego czakry, a zginoł 4 hokage poniewaz ginie osoba ktora ta technike wykonuje

No coś w tym stylu smile 4-ty chciał aby ludzie z Konohy postrzegali Naruto jako bohatera. Jednak wszyscy uważali go za demona (głównie przez jego zachowanie - rozrabiaki). Rodzice również nieumyślnie przekazali niechęć do Naruto na swoje dzieci.

Prawdopodobnie Naruto to syn 4-tego. Wiele na to wskazuje. Nawet pojawiło się kilka doujinshi mówiąc o tym ( w tym jeden co naprawdę mi się podoba)

Wracając do pieczęci - siła jej jest potężna i potrafiła zapieczętować nawet Kyuubiego. Jako zapłatę za wykonanie jej poprawnie - przyzwany podczas 'rytuału' bóg śmierci (chyba Shinigami jeśli mnie pamięć nie myli) zabiera duszę wykonywującego.
Już teraz wiadomo, że Orochimaru pozbył się jej działania po zmianie 'pojemnika' (ciała). Zatem jest sposób! Analogicznie rzecz biorąc (parafrazując nawet) jest jeszcze jeden. Mianowicie - do wykonywania potrzebna jest dusza potężnego wojownika (w tym przypadku Hokage) - może przy zdjęciu też potrzeba podobnej ofiary i po sprawie?

10721827ve.gif

#513 2006-07-22 07:32:24

Feniks_Ognia
Użytkownik

Nie no troche żeśmy się zagmatwali tutaj. 4-ty Hokage nie mógł kyuubiego zapięczętować w sobie bo przecież ta technik sprawia że poświęca się życie. 3Hokage gdy walczył z Orochimaru użył tej samej techniki ale z innym skutkiem. On nie chciał zapieczętować Orochimaru on go chciał zabić przez to że shinigami zabierze jego duszę udało się tylko ręce i to niema nic wspulnego z pieczęciom Naruto.

Co do samej pieczęci to jest dylemat bo w teori logiczne powinno być że da się ją złamać, lecz po co ktoś miałby uwolnić kyuubiego i czy to się naprawde da zrobić. Ci co nieczytają mangi muszą czekać na nową serie prawdopodobnie od września i zobaczymy co to będzie smile

PS: To czy od września zaczną się nowe odcinki to moje przypuszczenia na podstawie tego jak latają ptaki przed moim blokiem i nie należy tego traktować jako obietnice lub coś konkretnego.

Ostatnio edytowany przez Feniks_Ognia (2006-07-22 09:07:12)

#514 2006-07-22 07:45:23

Obiwanshinobi
Użytkownik

Feniks_Ognia napisał:

Ci co nieczytają mangi muszą czekać na nową serie prawdopodobnie do września i zobaczymy co to będzie

Bardzo zabawne. Prawdopodobieństwo, owszem jakieś tam jest, że od września, ale to może być równie dobrze w grudniu po południu.

#515 2006-07-22 08:18:14

Wanderer
Użytkownik

UWAGA SPOILER Z MANGI!!!

Nie wiem czy dobrze zapamiętałem, bo mangę czytałem kilka miesięcy temu, ale Kyuubiego chyba da się wyciągnąć z Naruto. Ci co czytali mangę wiedzą, że przecież Akatsuki porwało Gaarę i wyciągnęli z niego demona, przez co Gaara niemal stracił życie. Z tego co pamiętam taka babka opowiadała, że Kyuubi i Shikaku (czy jak nazywa się ten demon co siedzi w Gaarze) należą do jednego rodzaju demonów (tzw. wielo-ogonowych) i poza nimi demonów jest jeszcze 7.

"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats

#516 2006-07-22 08:36:42

Obiwanshinobi
Użytkownik

Mam za swoje. Tak mszczą się na mnie zaległości w czytaniu mangi. Do tego nie zauważyłem ostrzeżenia o spoilerze, ech...

#517 2006-07-22 10:04:43

BeAsTMaStEr
Użytkownik

tylko ze demon  naruto a w gaar'e sa inaczej umieszczone wiec to tez trza wziasc pod uwage ale na pewno sie da jaesli dalo sie umiescic da sie i wyjac :p

#518 2006-07-22 11:35:23

harnas02
Użytkownik

Feniks_Ognia napisał:

Nie no troche żeśmy się zagmatwali tutaj. 4-ty Hokage nie mógł kyuubiego zapięczętować w sobie bo przecież ta technik sprawia że poświęca się życie. 3Hokage gdy walczył z Orochimaru użył tej samej techniki ale z innym skutkiem. On nie chciał zapieczętować Orochimaru on go chciał zabić przez to że shinigami zabierze jego duszę udało się tylko ręce i to niema nic wspulnego z pieczęciom Naruto.

To ty tutaj gmatwasz sprawy.Sarytobi chciał zapieczętować duszę Orochimaru, tym samym zabijając go. w Epie 73 Sarutobi say :
00:12:36 Wyciągnę twoją duszę i zapieczętuję ją!
00:13:02 Ci których dusze są zapieczętowane tą Techniką nigdy nie umrą w spokoju.|Będą cierpieć na wieki we wnętrzu Śmierci.

Więc właściwie Orochimaru by nie umarł jezor

#519 2006-07-22 12:05:34

Shinuta
Użytkownik

Kyuubi i demon gaary nalerzą do tego samego gatunku, ale demon gaary ma jeden ogon a kyuubi ma ich 9 z czego można wnioskować że demonów jest dziewięć.
A domon garry jest z nich najsłabszy a kyubi Naruto najsilniejszy. Bo po ilości ogonów oznacza się siłę demona.

722396467d834906med.jpg
We will continue to exist, we haven't finished what we have to do yet.

#520 2006-07-22 12:10:50

misiurrr
Użytkownik

Ok ja to widze tak:
1. Czwarty zapieczetowal kyuubiego w naruto dlatego ze demony sa wieczne i sie odradzaja, gdyby zapieczetowal go w sobie to po jego smierci by sie odrodzil i na nowo "TERORYZOWAL" by konoche.

2. Gdyby Akatsuki wypuscili kyuubiego z naruto to naruto moze by niezginol ale by niewladal swoim cialem tylko przmienil by sie w kyuubiego, moze mial by inna forme ale wladal by nia kyuubi.

To sa moje domysly wiec niepytajcie sie gdzie to znalazlem.

Stopka forum

© Animesub.info 2024